Άνοιξαν τα σχολεία, ανέβηκαν και οι τόνοι στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας

Άνοιξαν τα σχολεία, ανέβηκαν και οι τόνοι στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας

Ένταση και υψηλοί τόνοι για μια ακόμη συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας της Δευτέρας, με αποχωρήσεις μάλιστα δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας (Μαρκούλης, Πατσίκας) πριν από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Το φιτίλι άναψε κατά τη διάρκεια των απαντήσεων του δημοτικού συμβούλου και προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Θανάση Σιακαβάρα (φωτογραφία) στις ερωτήσεις των κ.κ. Μελιόπολου και Κάκαρη για την κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία κατά την έναρξη της νέας χρονιάς. 

«Κάποιοι σήμερα ανακάλυψαν τα σχολεία» σημείωσε ο κ. Σιακαβάρας, σχολιάζοντας ότι τα σχολεία λειτουργούν 10 μήνες τον χρόνο. «Εμείς είμαστε 365 μέρες παρόντες» συνέχισε ο κ. Σιακαβάρας, κάνοντας λόγο για μηδέν προβλήματα στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

«Στο σχολείο της Αγίας Βαρβάρας λύθηκαν τα προβλήματα;» ρώτησε ο κ. Μελιόπουλος, τονίζοντας εκνευρισμένος ότι η ΛΑΣ έχει καταθέσει σωρεία ερωτήσεων για τα σχολεία στα τρία χρόνια του δημοτικού συμβουλίου.

 

 Π. Τσαπαρόπουλος: Πλήρως τακτοποιημένα όλα

Παρέμβαση επί του θέματος έκανε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πέτρος Τσαπαρόπουλος, αναφερόμενος στην προσωπική του εικόνα το πρωί του αγιασμού και τη συζήτηση με διευθυντή σχολείου. «Μου απάντησαν ότι είναι πλήρως τακτοποιημένα τα πράγματα από πλευράς δήμου και πολιτείας» είπε ο πρόεδρος.

Νωρίτερα ο κ. Κάκαρης είχε μιλήσει για ελλείψεις στα σχολεία του δήμου Βέροιας εστιάζοντας στην ασφάλεια των μαθητών λόγω της κακής κατάστασης των διαβάσεων. «Πέρα από τις ευχές που λέμε και δημοσιεύουμε, θα έχουμε ποτέ διαβάσεις στον χρόνο που πρέπει να τις έχουμε; Οι σχάρες είναι παγίδες για τα παιδιά στην ανάπλαση. Σάπιο μύριζαν οι κάδοι και δεν είχαν καπάκια. Δεν έχουμε χρήματα, είναι η απάντηση. Αλλά αν κρατούσαμε αυτά τα χρήματα που είχα καταγγείλει σε προηγούμενη συνεδρίαση, θα είχαμε» τόνισε ο κ. Κάκαρης, μιλώντας για « δημοτική αρχή μηδενικής αντίληψης».

 

 Αντιδράσεις και αποχωρήσεις

Στη διάρκεια των απαντήσεων υπήρξε ένταση δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας με το προεδρείο και αντιδημάρχους, που οδήγησαν στην αποχώρηση των κ.κ. Μαρκούλη και Πατσίκα, με κάποιους συμβούλους της πλειοψηφίας να μιλούν για σόου. Στο ίδιο χρονικό διάστημα αποχώρησε από την αίθουσα και ο κ. Μελιόπουλος, ο οποίος ωστόσο είχε προαναγγείλει την αποχώρησή του για προσωπικούς λόγους.

 

 Β. Παπαδόπουλος: Ζήτημα όλων ο δημόσιος χώρος

«Υπάρχουν προβλήματα, αλλά υπάρχει και βελτίωση. Δεν βρωμάνε οι 6.500 κάδοι του δήμου. Αν τους συμπεριφερόμαστε σαν το σπίτι μας θα είναι όλοι καθαροί» τόνισε στις απαντήσεις του ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος. Ο ίδιος καυτηρίασε τη χάλια εικόνα της Ελιά μετά από τον αγιασμό, σχολιάζοντας ότι σε έναν τεράστιο δήμο όπως της Βέροιας η καλή εικόνα είναι ευθύνη όλων, ακόμη και αυτών που κάνουν κριτική σε αυτούς που τρέχουν νύχτα μέρα. «Ο δημόσιος χώρος δεν πρέπει να είναι πεδίο αντιπαράθεσης. Όλοι διοικούμε» είπε κλείνοντας ο αντιδήμαρχος.

«Αν τα παιδιά μας έκαναν αυτά στην Ελιά, έχουμε πρόβλημα στα σπίτια μας, χάσαμε το παιχνίδι» υποστήριξε ο κ. Τσαπαρόπουλος.

 

 Ανάστατες οκτώ οικογένειες στη Βεργίνα

Το θέμα της ελεύθερης επιλογής σχολείων για τους μαθητές της Βεργίνας έθεσε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μανόλης Εμμανουηλίδης. «Τα παιδιά της Βεργίνας πρέπει να είναι ελεύθερα να πάνε στο σχολείο που επιθυμούν. Να μην ταλαιπωρούνται και να μην ξοδεύονται οι γονείς τους» τόνισε. Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδης απάντησε ότι ο ίδιος όταν ανέλαβε είχε ζητήσει κάτι τέτοιο από τη διευθύντρια Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, χωρίς όμως να γίνει δεκτό. «Ανάστατες είναι οκτώ οικογένειες στο χωριό» υπογράμμισε, προτείνοντας να δοθεί η δυνατότητα αυτή από τη Διεύθυνση στους μαθητές. Αυτονόητη χαρακτήρισε τη δυνατότητα επιλογής των παιδιών ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης.

Το σώμα συμφώνησε στην έκδοση σχετικού ψηφίσματος.

 

 Ατέλεια στον εβδομαδιαίο Τύπο

Το θέμα της ατέλειας (ταχυδρομικά τέλη) στον εβδομαδιαίο Τύπο απασχόλησε τη συνεδρίαση μετά από αναφορές των κ.κ. Μπέκη και Μελιόπουλου, που ζητούσαν ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης. Για τεράστιο πλήγμα μίλησε ο κ. Κούτρας, σημειώνοντας ότι θα ακολουθήσουν και οι ημερήσιες εφημερίδες. «Οι βουλευτές της πλειοψηφίας να αναλογιστούν τι ψήφισαν τον Αύγουστο...» σχολίασε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης δέχθηκε την πρόταση έκδοσης ψηφίσματος για το θέμα.

 

 Δρόμος Παλατίτσια-Συκιά

Για μια ακόμη φορά ήλθε στη συνεδρίαση το έργο του δρόμου Παλατιτσίων-Συκιάς, για το οποίο ο κ. Μαρκούλης ζήτησε ενημέρωση. Ο δήμαρχος απάντησε λέγοντας ότι ο ίδιος διέταξε απολογία των υπαλλήλων και μετά από μελέτη έκρινε ότι δεν διώκονται πειθαρχικά. Ακολούθως έστειλε το πόρισμα στο σώμα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης και αναμένει τη συνέχεια.

 

 Παιδικές χαρές

Για την ασφάλεια της λειτουργίας των παιδικών χαρών και τη νομιμότητα λειτουργίας χώρου για τα σκυλιά στο Πανόραμα, δίπλα στη Σχολή Αστυνομίας, ρώτησε επίσης ο κ. Μαρκούλης.

Ο χώρος για τα σκυλιά είναι ιδιωτικός, απάντησε ο αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος, προτρέποντας τον κ. Μαρκούλη αν υπάρχει ζήτημα να κάνει καταγγελία στην Π.Ε. που είναι αρμόδια. Για τις παιδικές χαρές ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι συντηρούνται καθημερινά αλλά πάντα υπάρχουν και νέα προβλήματα που βγαίνουν, ενώ για το θέμα της ασφάλειας τόνισε ότι είναι όλες με πιστοποιημένα όργανα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη πεζοπορία του  Πολιτιστικού Τουριστικού Ομίλου Σελίου

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη πεζοπορία του ...

Μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις με τις πυρκαγιές να...

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία της Ημαθίας - Συστάσεις προς τους πολίτες

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία της Ημαθίας -...

Ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο...

Η Μικρή Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου από τον Σεβασμιώτατο στο Κλειδί

Η Μικρή Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου από τον...

Την Τετάρτη 4 Αυγούστου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος...

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Πέμπτης (5/8/2021) στην Ημαθία

Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα της Πέμπτης (5/8/2021) στην...

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε...

Την προσφυγική δομή στην Αγία Βαρβάρα επισκέφθηκε ο Άγγελος Τόλκας με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας

Την προσφυγική δομή στην Αγία Βαρβάρα επισκέφθηκε ο...

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας με τη συμμετοχή...

Προσλήψεις τριών εργατών για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Νάουσας

Προσλήψεις τριών εργατών για την φροντίδα των...

Στην πρόσληψη δύο εργατών ΥΕ φροντίδας αδέσποτων ζώων...

ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας: Ευχαριστήριο, για το Φεστιβάλ Δασών

ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας: Ευχαριστήριο, για το Φεστιβάλ...

Ως Πρόεδρος της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας , επιθυμώ να...

Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας - Αναζητήστε βιβλία online και κάντε κρατήσεις ηλεκτρονικά

Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας - Αναζητήστε βιβλία online...

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας διαθέτει πλέον τον...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες επικρατούν αυτές τις μέρες ο Δήμος Βέροιας απευθύνει έκκληση στους δημότες να συνεισφέρουν κι εκείνοι , όσο μπορούν,  και να δείξουν εμπράκτως το ενδιαφέρον τους...

Έφυγε χθες  το πρωί σε ηλικία 87 ετών ο Σπυρίδων Λεκατσάς πλοίαρχος ΑΕΝ. Γεννήθηκε στην Ιθάκη στις 12-09 1933 και ήταν το πρώτο παιδί από 5 αδέλφια. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο νησί. Φοίτησε στο γυμνάσιο Πατρών...

Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ Κίμωνας Χατζημπίρος και ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος, τ. διευθυντής της Greenpeace Ηλίας Ευθυμιόπουλος μιλούν για τις ΑΠΕ και το περιβάλλονΔύο εκ των πρωτεργατών του οικολογικού...

Η έγκριση ή μη, απευθείας αγοράς του παλιού 16ου Δημοτικού Σχολείου της Βέροιας( Τσαλέρα) στην περιοχή της πλατείας ωρολογίου, ήταν το πρώτο θέμα  στην ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβούλιου Βέροιας, που...