Άνοιξαν τα σχολεία, ανέβηκαν και οι τόνοι στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας

Άνοιξαν τα σχολεία, ανέβηκαν και οι τόνοι στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας

Ένταση και υψηλοί τόνοι για μια ακόμη συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας της Δευτέρας, με αποχωρήσεις μάλιστα δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας (Μαρκούλης, Πατσίκας) πριν από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Το φιτίλι άναψε κατά τη διάρκεια των απαντήσεων του δημοτικού συμβούλου και προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Θανάση Σιακαβάρα (φωτογραφία) στις ερωτήσεις των κ.κ. Μελιόπολου και Κάκαρη για την κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία κατά την έναρξη της νέας χρονιάς. 

«Κάποιοι σήμερα ανακάλυψαν τα σχολεία» σημείωσε ο κ. Σιακαβάρας, σχολιάζοντας ότι τα σχολεία λειτουργούν 10 μήνες τον χρόνο. «Εμείς είμαστε 365 μέρες παρόντες» συνέχισε ο κ. Σιακαβάρας, κάνοντας λόγο για μηδέν προβλήματα στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

«Στο σχολείο της Αγίας Βαρβάρας λύθηκαν τα προβλήματα;» ρώτησε ο κ. Μελιόπουλος, τονίζοντας εκνευρισμένος ότι η ΛΑΣ έχει καταθέσει σωρεία ερωτήσεων για τα σχολεία στα τρία χρόνια του δημοτικού συμβουλίου.

 

 Π. Τσαπαρόπουλος: Πλήρως τακτοποιημένα όλα

Παρέμβαση επί του θέματος έκανε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πέτρος Τσαπαρόπουλος, αναφερόμενος στην προσωπική του εικόνα το πρωί του αγιασμού και τη συζήτηση με διευθυντή σχολείου. «Μου απάντησαν ότι είναι πλήρως τακτοποιημένα τα πράγματα από πλευράς δήμου και πολιτείας» είπε ο πρόεδρος.

Νωρίτερα ο κ. Κάκαρης είχε μιλήσει για ελλείψεις στα σχολεία του δήμου Βέροιας εστιάζοντας στην ασφάλεια των μαθητών λόγω της κακής κατάστασης των διαβάσεων. «Πέρα από τις ευχές που λέμε και δημοσιεύουμε, θα έχουμε ποτέ διαβάσεις στον χρόνο που πρέπει να τις έχουμε; Οι σχάρες είναι παγίδες για τα παιδιά στην ανάπλαση. Σάπιο μύριζαν οι κάδοι και δεν είχαν καπάκια. Δεν έχουμε χρήματα, είναι η απάντηση. Αλλά αν κρατούσαμε αυτά τα χρήματα που είχα καταγγείλει σε προηγούμενη συνεδρίαση, θα είχαμε» τόνισε ο κ. Κάκαρης, μιλώντας για « δημοτική αρχή μηδενικής αντίληψης».

 

 Αντιδράσεις και αποχωρήσεις

Στη διάρκεια των απαντήσεων υπήρξε ένταση δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας με το προεδρείο και αντιδημάρχους, που οδήγησαν στην αποχώρηση των κ.κ. Μαρκούλη και Πατσίκα, με κάποιους συμβούλους της πλειοψηφίας να μιλούν για σόου. Στο ίδιο χρονικό διάστημα αποχώρησε από την αίθουσα και ο κ. Μελιόπουλος, ο οποίος ωστόσο είχε προαναγγείλει την αποχώρησή του για προσωπικούς λόγους.

 

 Β. Παπαδόπουλος: Ζήτημα όλων ο δημόσιος χώρος

«Υπάρχουν προβλήματα, αλλά υπάρχει και βελτίωση. Δεν βρωμάνε οι 6.500 κάδοι του δήμου. Αν τους συμπεριφερόμαστε σαν το σπίτι μας θα είναι όλοι καθαροί» τόνισε στις απαντήσεις του ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος. Ο ίδιος καυτηρίασε τη χάλια εικόνα της Ελιά μετά από τον αγιασμό, σχολιάζοντας ότι σε έναν τεράστιο δήμο όπως της Βέροιας η καλή εικόνα είναι ευθύνη όλων, ακόμη και αυτών που κάνουν κριτική σε αυτούς που τρέχουν νύχτα μέρα. «Ο δημόσιος χώρος δεν πρέπει να είναι πεδίο αντιπαράθεσης. Όλοι διοικούμε» είπε κλείνοντας ο αντιδήμαρχος.

«Αν τα παιδιά μας έκαναν αυτά στην Ελιά, έχουμε πρόβλημα στα σπίτια μας, χάσαμε το παιχνίδι» υποστήριξε ο κ. Τσαπαρόπουλος.

 

 Ανάστατες οκτώ οικογένειες στη Βεργίνα

Το θέμα της ελεύθερης επιλογής σχολείων για τους μαθητές της Βεργίνας έθεσε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μανόλης Εμμανουηλίδης. «Τα παιδιά της Βεργίνας πρέπει να είναι ελεύθερα να πάνε στο σχολείο που επιθυμούν. Να μην ταλαιπωρούνται και να μην ξοδεύονται οι γονείς τους» τόνισε. Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδης απάντησε ότι ο ίδιος όταν ανέλαβε είχε ζητήσει κάτι τέτοιο από τη διευθύντρια Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, χωρίς όμως να γίνει δεκτό. «Ανάστατες είναι οκτώ οικογένειες στο χωριό» υπογράμμισε, προτείνοντας να δοθεί η δυνατότητα αυτή από τη Διεύθυνση στους μαθητές. Αυτονόητη χαρακτήρισε τη δυνατότητα επιλογής των παιδιών ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης.

Το σώμα συμφώνησε στην έκδοση σχετικού ψηφίσματος.

 

 Ατέλεια στον εβδομαδιαίο Τύπο

Το θέμα της ατέλειας (ταχυδρομικά τέλη) στον εβδομαδιαίο Τύπο απασχόλησε τη συνεδρίαση μετά από αναφορές των κ.κ. Μπέκη και Μελιόπουλου, που ζητούσαν ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης. Για τεράστιο πλήγμα μίλησε ο κ. Κούτρας, σημειώνοντας ότι θα ακολουθήσουν και οι ημερήσιες εφημερίδες. «Οι βουλευτές της πλειοψηφίας να αναλογιστούν τι ψήφισαν τον Αύγουστο...» σχολίασε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης δέχθηκε την πρόταση έκδοσης ψηφίσματος για το θέμα.

 

 Δρόμος Παλατίτσια-Συκιά

Για μια ακόμη φορά ήλθε στη συνεδρίαση το έργο του δρόμου Παλατιτσίων-Συκιάς, για το οποίο ο κ. Μαρκούλης ζήτησε ενημέρωση. Ο δήμαρχος απάντησε λέγοντας ότι ο ίδιος διέταξε απολογία των υπαλλήλων και μετά από μελέτη έκρινε ότι δεν διώκονται πειθαρχικά. Ακολούθως έστειλε το πόρισμα στο σώμα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης και αναμένει τη συνέχεια.

 

 Παιδικές χαρές

Για την ασφάλεια της λειτουργίας των παιδικών χαρών και τη νομιμότητα λειτουργίας χώρου για τα σκυλιά στο Πανόραμα, δίπλα στη Σχολή Αστυνομίας, ρώτησε επίσης ο κ. Μαρκούλης.

Ο χώρος για τα σκυλιά είναι ιδιωτικός, απάντησε ο αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος, προτρέποντας τον κ. Μαρκούλη αν υπάρχει ζήτημα να κάνει καταγγελία στην Π.Ε. που είναι αρμόδια. Για τις παιδικές χαρές ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι συντηρούνται καθημερινά αλλά πάντα υπάρχουν και νέα προβλήματα που βγαίνουν, ενώ για το θέμα της ασφάλειας τόνισε ότι είναι όλες με πιστοποιημένα όργανα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Ημαθιώτης δικηγόρος Κώστας...

Ο πρώην βουλευτής Ημαθίας και στέλεχος του κόμματος...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης Τσιρίκας από την Αλεξάνδρεια

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 35χρονος επιχειρηματίας Άκης...

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...