Άνοιξαν τα σχολεία, ανέβηκαν και οι τόνοι στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας

Άνοιξαν τα σχολεία, ανέβηκαν και οι τόνοι στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας

Ένταση και υψηλοί τόνοι για μια ακόμη συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας της Δευτέρας, με αποχωρήσεις μάλιστα δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας (Μαρκούλης, Πατσίκας) πριν από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Το φιτίλι άναψε κατά τη διάρκεια των απαντήσεων του δημοτικού συμβούλου και προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Θανάση Σιακαβάρα (φωτογραφία) στις ερωτήσεις των κ.κ. Μελιόπολου και Κάκαρη για την κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία κατά την έναρξη της νέας χρονιάς. 

«Κάποιοι σήμερα ανακάλυψαν τα σχολεία» σημείωσε ο κ. Σιακαβάρας, σχολιάζοντας ότι τα σχολεία λειτουργούν 10 μήνες τον χρόνο. «Εμείς είμαστε 365 μέρες παρόντες» συνέχισε ο κ. Σιακαβάρας, κάνοντας λόγο για μηδέν προβλήματα στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

«Στο σχολείο της Αγίας Βαρβάρας λύθηκαν τα προβλήματα;» ρώτησε ο κ. Μελιόπουλος, τονίζοντας εκνευρισμένος ότι η ΛΑΣ έχει καταθέσει σωρεία ερωτήσεων για τα σχολεία στα τρία χρόνια του δημοτικού συμβουλίου.

 

 Π. Τσαπαρόπουλος: Πλήρως τακτοποιημένα όλα

Παρέμβαση επί του θέματος έκανε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πέτρος Τσαπαρόπουλος, αναφερόμενος στην προσωπική του εικόνα το πρωί του αγιασμού και τη συζήτηση με διευθυντή σχολείου. «Μου απάντησαν ότι είναι πλήρως τακτοποιημένα τα πράγματα από πλευράς δήμου και πολιτείας» είπε ο πρόεδρος.

Νωρίτερα ο κ. Κάκαρης είχε μιλήσει για ελλείψεις στα σχολεία του δήμου Βέροιας εστιάζοντας στην ασφάλεια των μαθητών λόγω της κακής κατάστασης των διαβάσεων. «Πέρα από τις ευχές που λέμε και δημοσιεύουμε, θα έχουμε ποτέ διαβάσεις στον χρόνο που πρέπει να τις έχουμε; Οι σχάρες είναι παγίδες για τα παιδιά στην ανάπλαση. Σάπιο μύριζαν οι κάδοι και δεν είχαν καπάκια. Δεν έχουμε χρήματα, είναι η απάντηση. Αλλά αν κρατούσαμε αυτά τα χρήματα που είχα καταγγείλει σε προηγούμενη συνεδρίαση, θα είχαμε» τόνισε ο κ. Κάκαρης, μιλώντας για « δημοτική αρχή μηδενικής αντίληψης».

 

 Αντιδράσεις και αποχωρήσεις

Στη διάρκεια των απαντήσεων υπήρξε ένταση δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας με το προεδρείο και αντιδημάρχους, που οδήγησαν στην αποχώρηση των κ.κ. Μαρκούλη και Πατσίκα, με κάποιους συμβούλους της πλειοψηφίας να μιλούν για σόου. Στο ίδιο χρονικό διάστημα αποχώρησε από την αίθουσα και ο κ. Μελιόπουλος, ο οποίος ωστόσο είχε προαναγγείλει την αποχώρησή του για προσωπικούς λόγους.

 

 Β. Παπαδόπουλος: Ζήτημα όλων ο δημόσιος χώρος

«Υπάρχουν προβλήματα, αλλά υπάρχει και βελτίωση. Δεν βρωμάνε οι 6.500 κάδοι του δήμου. Αν τους συμπεριφερόμαστε σαν το σπίτι μας θα είναι όλοι καθαροί» τόνισε στις απαντήσεις του ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος. Ο ίδιος καυτηρίασε τη χάλια εικόνα της Ελιά μετά από τον αγιασμό, σχολιάζοντας ότι σε έναν τεράστιο δήμο όπως της Βέροιας η καλή εικόνα είναι ευθύνη όλων, ακόμη και αυτών που κάνουν κριτική σε αυτούς που τρέχουν νύχτα μέρα. «Ο δημόσιος χώρος δεν πρέπει να είναι πεδίο αντιπαράθεσης. Όλοι διοικούμε» είπε κλείνοντας ο αντιδήμαρχος.

«Αν τα παιδιά μας έκαναν αυτά στην Ελιά, έχουμε πρόβλημα στα σπίτια μας, χάσαμε το παιχνίδι» υποστήριξε ο κ. Τσαπαρόπουλος.

 

 Ανάστατες οκτώ οικογένειες στη Βεργίνα

Το θέμα της ελεύθερης επιλογής σχολείων για τους μαθητές της Βεργίνας έθεσε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μανόλης Εμμανουηλίδης. «Τα παιδιά της Βεργίνας πρέπει να είναι ελεύθερα να πάνε στο σχολείο που επιθυμούν. Να μην ταλαιπωρούνται και να μην ξοδεύονται οι γονείς τους» τόνισε. Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδης απάντησε ότι ο ίδιος όταν ανέλαβε είχε ζητήσει κάτι τέτοιο από τη διευθύντρια Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, χωρίς όμως να γίνει δεκτό. «Ανάστατες είναι οκτώ οικογένειες στο χωριό» υπογράμμισε, προτείνοντας να δοθεί η δυνατότητα αυτή από τη Διεύθυνση στους μαθητές. Αυτονόητη χαρακτήρισε τη δυνατότητα επιλογής των παιδιών ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης.

Το σώμα συμφώνησε στην έκδοση σχετικού ψηφίσματος.

 

 Ατέλεια στον εβδομαδιαίο Τύπο

Το θέμα της ατέλειας (ταχυδρομικά τέλη) στον εβδομαδιαίο Τύπο απασχόλησε τη συνεδρίαση μετά από αναφορές των κ.κ. Μπέκη και Μελιόπουλου, που ζητούσαν ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης. Για τεράστιο πλήγμα μίλησε ο κ. Κούτρας, σημειώνοντας ότι θα ακολουθήσουν και οι ημερήσιες εφημερίδες. «Οι βουλευτές της πλειοψηφίας να αναλογιστούν τι ψήφισαν τον Αύγουστο...» σχολίασε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης δέχθηκε την πρόταση έκδοσης ψηφίσματος για το θέμα.

 

 Δρόμος Παλατίτσια-Συκιά

Για μια ακόμη φορά ήλθε στη συνεδρίαση το έργο του δρόμου Παλατιτσίων-Συκιάς, για το οποίο ο κ. Μαρκούλης ζήτησε ενημέρωση. Ο δήμαρχος απάντησε λέγοντας ότι ο ίδιος διέταξε απολογία των υπαλλήλων και μετά από μελέτη έκρινε ότι δεν διώκονται πειθαρχικά. Ακολούθως έστειλε το πόρισμα στο σώμα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης και αναμένει τη συνέχεια.

 

 Παιδικές χαρές

Για την ασφάλεια της λειτουργίας των παιδικών χαρών και τη νομιμότητα λειτουργίας χώρου για τα σκυλιά στο Πανόραμα, δίπλα στη Σχολή Αστυνομίας, ρώτησε επίσης ο κ. Μαρκούλης.

Ο χώρος για τα σκυλιά είναι ιδιωτικός, απάντησε ο αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος, προτρέποντας τον κ. Μαρκούλη αν υπάρχει ζήτημα να κάνει καταγγελία στην Π.Ε. που είναι αρμόδια. Για τις παιδικές χαρές ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι συντηρούνται καθημερινά αλλά πάντα υπάρχουν και νέα προβλήματα που βγαίνουν, ενώ για το θέμα της ασφάλειας τόνισε ότι είναι όλες με πιστοποιημένα όργανα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί το 1ο ΕΠΑΛ για τη συμμετοχή του, στη συλλογή απαραίτητων ειδών για άτομα με δυσμενείς οικονομικές συνθήκες

Ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί το 1ο ΕΠΑΛ για τη συμμετοχή...

Ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο...

Εξιχνίαση κλοπής και σχηματισμός δικογραφίας σε δυο αλλοδαπούς από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας

Εξιχνίαση κλοπής και σχηματισμός δικογραφίας σε δυο...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε...

Επιχορηγήση 300.000 ευρώ για την αναβάθμιση δημοτικών παιδικών, βρεφονηπιακών και βρεφικών σταθμών στο Δήμο Βέροιας

Επιχορηγήση 300.000 ευρώ για την αναβάθμιση δημοτικών...

Επιχορηγήσεις ύψους 4.774.508,00 ευρώ σε 17 Δήμους της χώρας,...

133.000 ευρώ στην Ημαθία για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών

133.000 ευρώ στην Ημαθία για την κάλυψη δράσεων...

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση,...

Ευχές από την υποψήφια Δήμαρχο Γεωργία Μπατσαρά

Ευχές από την υποψήφια Δήμαρχο Γεωργία Μπατσαρά

Ο Δημοτικός Συνδυασμός «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα...

Ευχετήριο μύνημα από τον Απόστολο Βεσυρόπουλο για το Πάσχα

Ευχετήριο μύνημα από τον Απόστολο Βεσυρόπουλο για το...

«Το μήνυμα της Ανάστασης συνδέεται με την πίστη και...

«Λαϊκά και Αιρετικά» (24/4):   Συνέντευξη ζωντανά στο στούντιο του υποψ. Δημ. Συμβ. Βέροιας Κ. Τροχόπουλου
Δήλωση υποψηφιότητας και βιογραφικό του Απόστολου Νεστορόπουλου

Δήλωση υποψηφιότητας και βιογραφικό του Απόστολου...

Αγαπητές Ημαθιώτισσες και Ημαθιώτες,Σήμερα διανύουμε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας – Υγείας – Εθελοντισμού κ. Θεόφιλος Κορωνάς και τα Στελέχη του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών ηλικίας 34 και 29 ετών, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, το προηγούμενο διάστημα σε περιοχή της Ημαθίας, παραβίασαν οικία...