Ζητούν εμπιστοσύνη και συμμετοχή και  εγγυώνται αδιάβλητη εκλογική διαδικασία

Ζητούν εμπιστοσύνη και συμμετοχή και εγγυώνται αδιάβλητη εκλογική διαδικασία

Ο καθηγητής της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας κ. Αλεβιζάτος τους κάλεσε να συμμετέχουν στη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς (ΔΗΣΥ) στον οποίο συμμετέχουν ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι και διάφορα κινήματα. Η πρόσκληση έγινε αποδεκτή και οι κ.κ. Γιάννης Χασιώτης, Τάσος Τόλιος, Θόδωρος Δόδης και Νίκος Μπρουσκέλης αποτελούν την ομάδα ευθύνης για αδιάβλητες εκλογές στην Ημαθία. Κατόπιν τούτου, χθες το μεσημέρι έδωσαν συνέντευξη Τύπου για να επικοινωνήσουν στους συμπολίτες τους, τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να συμβάλουν σ’ αυτή την προσπάθεια. Ο κ. Χασιώτης έδωσε καταρχάς την οπτική του νέου φορέα της κεντροαριστεράς σχετικά με το σημερινό πολιτικό σκηνικό. «Ανάμεσα στην ασύδοτη οικονομία των αγορών που υποστηρίζεται από τη συντηρητική παράταξη και στον κρατισμό-εθνολαϊκισμό του κυβερνητικού μορφώματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπάρχει ένας τεράστιος χώρος που εκφράζει τους ανθρώπους του μόχθου (εργάτες, εργαζόμενους, επαγγελματίες) που πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία, την ανεμπόδιστη οικονομική, κοινωνική και προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη, στην ανταγωνιστικότητα και στην αριστεία. Υπάρχει η ελεύθερη οικονομία των αγορών, του αστραπιαίως μετακινούμενου και κερδοσκοπικού κεφαλαίου που εννοεί να ρυθμίζει τις ζωές των ανθρώπων με βάση το κέρδος... Έχει επικρατήσει αλλά αρχίζει να αμφισβητείται σε παγκόσμια κλίμακα και στην Ε.Ε. Και υπάρχει και ο χώρος της ελεύθερης αγοράς όπου ενθαρρύνεται και αναγνωρίζεται και η ιδιωτική πρωτοβουλία με εθνικούς και κοινωνικούς κανόνες. Αυτός, καθ’ ημάς, είναι μονόδρομος από δω και πέρα για τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και ανάπτυξη. Αυτός ο χώρος που κυμαίνεται ανάμεσα στην παραδοσιακή δεξιά και τη νεοαριστερά, ιστορικά ήταν πάντα κατακερματισμένος.

Δύο φορές μόνο κατάφερε να συνενωθεί, μια με την Ένωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου και η δεύτερη μετά τη μεταπολίτευση με τον Ανδρέα Παπανδρέου, όπου σημειώθηκαν μεγάλες τομές και μεταρρυθμίσεις. Αυτός ο χώρος, όσες φορές ήταν ενωμένος αποτέλεσε διέξοδο για τη χώρα και το πολιτικό σύστημα». Με την εισαγωγή αυτή ο κ. Χασιώτης θέλησε να δώσει το στίγμα της νέας προσπάθειας που ξεκίνησε, με τη σύσταση του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, με πρωτοβουλίες των κομμάτων που συμμετέχουν σ’ αυτήν.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις τρεις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να προχωρήσει αυτή η προσπάθεια: Η Πολιτική βούληση, η διαμόρφωση κλίματος αμοιβαιότητας και εμπιστοσύνης στις εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης του νέου επικεφαλής και η συμμετοχή των πολιτών στην ψηφοφορία. Ένας ικανοποιητικός αριθμός συμμετοχής, ενδεικτικά, θα μπορούσε να είναι και να ξεπεραστεί το ποσοστό συμμετοχής στην εκλογή της Φώφης Γεννηματά στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, όπως εκτιμήθηκε.

 

Ο Τ. Τόλιος

Για προσπάθεια συνένωσης των δυνάμεων του Κέντρου καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, έκανε λόγο ο υπεύθυνος της εκλογικής διαδικασίας για το Δήμο Βέροιας κ. Τάσος Τόλιος (Ποτάμι), χαρακτηρίζοντας σημαντικό το βήμα της κας Γεννηματά που δέχθηκε να οδηγήσει, από το μηδέν, ένα νέο πολιτικό φορέα. «Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε αδιάβλητες διαδικασίες για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Δηλαδή, την εκλογή ενός επικεφαλής που θα ενώσει όλες τις δυνάμεις και θα παίξει ρόλο στις επερχόμενες εξελίξεις» τόνισε.

 

Ο Θ. Δόδης

Ο υπεύθυνος για το Δήμο Νάουσας κ. Θόδωρος Δόδης, ξεκίνησε με ένα «επιτέλους», εννοώντας ότι μετά από επτά χρόνια αγώνων, αντιπαραθέσεων και ενός άδικου τιμήματος που πλήρωσε, ο χώρος πάει να ξαναδημιουργηθεί και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, όπως είπε, ελπίζοντας ότι θα γίνει μια εκλογική διαδικασία, που θα διασφαλίσει το αδιάβλητο των εκλογών.

 

Ο Ν. Μπρουσκέλης

«Απαιτούμενο και ζητούμενο είναι η μαζική συμμετοχή και η ενότητα, που θα δώσουν μέγιστη νομιμοποίηση σ’ αυτούς που θα εκλεγούν, ώστε να πιστέψουμε ότι η παράταξη θα έχει σημαντικό ρόλο στο άμεσο μέλλον» τόνισε ο υπεύθυνος για το Δήμο Αλεξάνδρειας Νίκος Μπρουσκέλης. Αναφέρθηκε επίσης, μετ’ επιτάσεως και θετικά, στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, εκτιμώντας ότι θα δώσει δυναμική στο εγχείρημα. «Όταν οι πολίτες πεισθούν ότι κάποιοι έρχονται ξανά κοντά τους, με εφικτές προτάσεις και λύσεις, θα συμμετέχουν μαζικά», εκτίμησε.

 

Αναπάντητες οι πολιτικές ερωτήσεις

Από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που ακολούθησαν απαντήθηκαν μόνο αυτές που αφορούσαν στις εκλογικές διαδικασίες, ενώ ότι είχε σχέση με πολιτικές αναφορές, παραπέμφθηκαν προς αρμοδιότερους, δηλαδή υποψήφιους και πολιτικούς εκπροσώπους του νέου ενιαίου φορέα, παρά τις συνεχείς παραθέσεις των εκπροσώπων της Ημαθίας, στο πολιτικό σκηνικό.

 

Πού θα στηθούν εκλογικά κέντρα

Οπότε, όπως ενημέρωσαν, εκλογικά κέντρα θα διαμορφωθούν, για το Δήμο Βέροιας, στο Δημαρχείο της πόλης, στα Ριζώματα, στη Βεργίνα, στο Μακροχώρι και στον Άγιο Γεώργιο. Για το Δήμο Νάουσας στο ΚΑΠΗ της πόλης, στον Κοπανό (ΚΑΠΗ) και στο Αγγελοχώρι και για το Δήμο Αλεξάνδρειας στο Δημαρχείο, στη Μελίκη (παλιό δημαρχείο) στα Καβάσιλα και στο Πλατύ.

Εκτιμάται ότι μ’ αυτή την κατανομή θα υπάρξει πλήρης κάλυψη των ψηφοφόρων. Εάν κριθεί απαραίτητη, τότε θα στηθούν κι άλλα κέντρα για την εξυπηρέτηση του κόσμου.

Δικαίωμα ψήφου έχει ο καθένας, καταβάλλοντας 4 ευρώ, και η Επιτροπή της Ημαθίας απευθύνει δυνατό κάλεσα συμμετοχής, θέλοντας να σπάσει «την οργή και την αδράνεια του κόσμου».

Σοφία Γκαγκούση

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ορκίστηκε τακτικό μέλος του Συμβουλίου Μακροχωρίου η Ευφροσύνη Τσιναφορνιώτου

Ορκίστηκε τακτικό μέλος του Συμβουλίου Μακροχωρίου η...

Ορκίστηκε το πρωί της Πέμπτης 28 Μαρτίου 2024, ενώπιον του...

Τάσος Μπαρτζώκας : Και το Νεοχώρι Ημαθίας αποκτά υψηλές ταχύτητες ίντερνετ

Τάσος Μπαρτζώκας : Και το Νεοχώρι Ημαθίας αποκτά...

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή γνωστοποιείται...

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας-Νόμιμες οι εκλογές του Οκτωβρίου  στον Δήμο Αλεξάνδρειας, παραμένει δήμαρχος ο Παναγιώτης Γκυρίνης

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας-Νόμιμες οι...

Δεν θα διεξαχθούν εκ νέου δημοτικές εκλογές στον Δήμο...

Έφυγε από τη ζωή η Καλλιόπη Ηλιάδου σε ηλικία 66 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Καλλιόπη Ηλιάδου σε ηλικία 66 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου...

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...