Ένα δυναμικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας αποτελούν οι μυδοκαλλιέργειες στον Θερμαϊκό Κόλπο, όπου και το θαλάσσιο τμήμα της Ημαθίας. Οι καιρικές συνθήκες, το φυσικό περιβάλλον, αλλά και το υφάλμυρο νερό, από τον συνδυασμό θαλασσινού και γλυκού νερού από τις εκβολές των ποταμών Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα, καθιστούν τα μύδια της περιοχής μοναδικά τόσο σε μέγεθος όσο και γεύση. Το ελληνικό μύδι που παράγεται στην περιοχή του Θερμαϊκού, θεωρείται ανώτερης ποιότητας και είναι περιζήτητο στις αγορές του εξωτερικού. Παρά ταύτα, οι παραγωγοί (70 άδειες στην Ημαθία) κάνουν λόγο για αδιαφορία του κράτους στα προβλήματα και στις ανάγκες τους και αυξημένη φορολογία.
«ΦΤΑΣΑΜΕ» Νάουσα, με τον Ζερόμ Καλούτα την Κυριακή 4...
Μετά την εκπομπή για την Βέροια, ο Ζερόμ Καλούτα...