Η θέση μας - Αναβάθμιση δια του σχεδιασμού για το νοσοκομείο Νάουσας

Η θέση μας - Αναβάθμιση δια του σχεδιασμού για το νοσοκομείο Νάουσας

Απαντήσεις στους λόγους που οι γιατροί δεν επιλέγουν το νοσοκομείο Νάουσας προσπάθησαν να δώσουν κάποιοι στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα, με τις προκηρύξεις να βγαίνουν άγονες ή τους γιατρούς να αναθεωρούν την τελευταία στιγμή. Και τα προβλήματα να παραμένουν και να εντείνονται.

“31 ειδικευόμενοι ήμασταν επί των ημερών μου, σήμερα είναι μόνο 9” είπε ο γιατρός δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Γιαννούλης. “Τη λάντζα που βγάζαμε τότε εμείς ως ειδικευόμενοι, τη βγάζουν σήμερα οι ειδικοί γιατροί, ίσως και γι’ αυτό δεν έρχονται, αφού ο φόρτος είναι μεγάλος” συνέχισε.

“Ποιος θέλει να κάνει λάντζα;” είχε πει και ο υπουργός Υγείας στον δήμαρχο στην Αθήνα, όπως εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος ο Νίκος Κουτσογιάννης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε ότι η απόσταση του νοσοκομείου συγκριτικά με τη μονάδα Βέροιας μπορεί να είναι αποτρεπτική για την αποδοχή της θέσης, γεγονός που ενδεχομένως απαντά και στο γιατί υπάρχουν πολλοί ειδικευόμενοι στη Βέροια (“στην ουρά περιμένουν” είπε ο διοικητής Τάκης Μαυρογιώργος) και ελάχιστοι στη Νάουσα.

“Το επάγγελμα του γιατρού δεν είναι τόσο καλά αμειβόμενο πλέον. Κανείς δεν μπορεί να κάνει τον σκλάβο με ελάχιστο μισθό. Τα νοσοκομεία τα λειτουργούν οι ειδικευόμενοι, κι αν η κλινική δεν είναι ελκυστική δεν θα έρθουν” είπε σε άλλο σημείο ο διευθυντής της ορθοπεδικής Αλέξανδρος Ελευθερόπουλος.

Κι όλα αυτά, όταν άλλες αναφορές στη συνεδρίαση θύμισαν προβλήματα με τις εφημερίες που παρουσιάζονταν στο νοσοκομείο Νάουσας σε σαφώς καλύτερους καιρούς, όπως π.χ. στις επί μήνες εφημερίες “ηρωικών ονομάτων” (όπως τονίστηκε) που στήριξαν το νοσοκομείο Νάουσας, όπως των γιατρών κ.κ. Ταπλίδη, Τράιου και Γιάντση.

Κόντρα λοιπόν στην καχυποψία και στις ιδεοληψίες κάποιων που σε όλες τις πλευρές αναζητούν ορατούς και αόρατους εχθρούς, υπάρχουν και χειροπιαστοί λόγοι στην άρνηση των γιατρών να στελεχώσουν το νοσοκομείο. Αυτούς πρέπει να εντοπίσουν στη Νάουσα και να τους καταπολεμήσουν κατά το δυνατόν, στη βάση των προτάσεων που κατατέθηκαν στη συνεδρίαση. Αλλιώς θα σκιαμαχούν χωρίς να φέρνουν αποτελέσματα, παρά μόνον περαιτέρω υποβάθμιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν συντρίμμια και πυρομαχικά  από τη Λωρίδα της Γάζας!

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν...

Ο Περ Λόνταμαρ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος στην...

Στις 19 Ιουνίου η δίκη 11 Σπαρτιατών και Κασιδιάρη

Στις 19 Ιουνίου η δίκη 11 Σπαρτιατών και Κασιδιάρη

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου οδηγούνται οι 11...

Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2024»

Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος...

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του...

ΜεΜιαΜατια O τάφος της Βασίλισσας Θεσσαλονίκης

ΜεΜιαΜατια O τάφος της Βασίλισσας Θεσσαλονίκης

ΜεΜιαΜατιαΕπιμέλεια: Στέργιος Ζυγουλιάνος –...

Σύσκεψη αγροτών την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου για ακαρπία και ζημιές στα πρώιμα κεράσια

Σύσκεψη αγροτών την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου για ακαρπία και...

Σε σύσκεψη καλεί τους αγροτικούς συλλόγους  ο...

Στο αυτόφωρο ο 59χρονος που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση δύο μαθητριών ενώ ίππευαν στο άλσος Αγίου Νικολάου!

Στο αυτόφωρο ο 59χρονος που κατηγορείται για...

Με την διαδικασία του αυτοφώρου οδηγήθηκε το πρωί της...

Μετά από 45 χρόνια σταματά η έκδοση των Άρλεκιν!

Μετά από 45 χρόνια σταματά η έκδοση των Άρλεκιν!

Οι παλιότεροι θυμάστε τα Άρλεκιν, τα βιβλιαράκια που...

Από Μ. Δευτέρα το Πασχαλινό ωράριο της Αγοράς στη Βέροια

Από Μ. Δευτέρα το Πασχαλινό ωράριο της Αγοράς στη...

Από χθες 25 Απριλίου ξεκίνησε  το  εορταστικό ωράριο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά στη Βέροια, δύο λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναρωτήθηκαν πως θα ήταν να έπαιζαν το δικό τους βίντεοπαιχνιδι!! Έτσι και αποφάσισαν να περάσουν στην πράξη και δημιουργήθηκε μια...

«Τρανό παράδειγμα στην δυσλειτουργία ανάμεσα στο υπουργείο υγείας και στους γιατρούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν το οποιοδήποτε νομοθέτημα, είναι ο νόμος για το προσωπικό γιατρό για τον οποίο και πάλι δεν...

Για μια ακόμη χρονιά, οι "Φίλοι Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" βγάλανε τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες στην στολισμένη πλατεία Ελιάς στο κέντρο της Βέροιας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος...

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων(πάρκινγκ) επί δημαρχίας Γιάννη Χασιώτη. Την «κορδέλα» είχε κόψει...