ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  Παρουσιάστηκε η πολιτιστική διαδρομή  των δρόμων του κρασιού στο πλαίσιο  του ευρωπαϊκού  έργου “cult –ring”

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Παρουσιάστηκε η πολιτιστική διαδρομή των δρόμων του κρασιού στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “cult –ring”

Στις εργασίες του πρώτου εργαστηρίου του έργου “Cult-RinG: CultureRoutesasInvestmentsforGrowthandJobs” («Πολιτιστικές Διαδρομές ως Επενδύσεις για Ανάπτυξη και Απασχόληση») που πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2017 στη Ρίγα της Λετονίας συμμετείχαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας. 

Την ευθύνη οργάνωσης του εργαστηρίου είχε η Ένωση Τουρισμού του Vidzeme. 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν, πέρα από την παρακολούθηση της εξέλιξης υλοποίησης του έργου Cult-Ring, ο συντονισμός των εταίρων για τα προσεχή στάδια υλοποίησης του έργου, η αξιολόγηση των υφιστάμενων διαδρομών και η παρουσίασή τους ως καλών πρακτικών πολιτιστικών διαδρομών που αναπτύσσονται στα γεωγραφικά όρια των εταίρων του έργου.  

Στο πλαίσιο της δράσης, οι εκπρόσωποι της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής παρουσίασαν τους «Δρόμους του Κρασιού της Βόρειας Ελλάδας» ως πολιτιστική διαδρομή και ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν. Κατά την παρουσίαση έγινε ειδική αναφορά στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να οργανώσει διαπεριφερειακή εκδήλωση για τον θρησκευτικό – προσκυνηματικό τουρισμό με τίτλο «Στα βήματα του Αποστόλου Παύλου», όπου  για πρώτη φορά έξι Περιφέρειες της Ελλάδας παρουσίασαν  από κοινού τις διαδρομές του Αποστόλου Παύλου σε όλη την Ελλάδα.

Ακόμη, στη διάρκεια του εργαστηρίου, συζητήθηκαν θέματα πιστοποίησης των πολιτιστικών διαδρομών από το Συμβούλιο της Ευρώπης και ζητήθηκε η τεχνογνωσία των εταίρων που έχουν ήδη πιστοποιήσει παρόμοιες διαδρομές (st. Olaf, viaFrancigena). Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της  ενεργού συμμετοχής του επίσημου δικτύου πολιτιστικών διαδρομών (CULTURALROUTESINSTITUTION) στο συγκεκριμένο έργο  και αναζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας και παροχή τεχνογνωσίας από το δίκτυο αυτό.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εργασίες του εργαστηρίου συμμετείχε ο Γερμανός Ευρωβουλευτής MichealCramerο οποίος μετέφερε την πολύτιμη εμπειρία του και  παρουσίασε ως παράδειγμα καλής πρακτικής την πολιτιστική διαδρομή “IRONCURTAINTRAIL”, μια διαδρομή με ποδήλατα κατά μήκος του «σιδηρού παραπετάσματος». 

Οι επόμενες συναντήσεις των εταίρων του έργου Cult-RinG είναι προγραμματισμένες για τον Απρίλιο του 2018 στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, ενώ στις 29 Νοεμβρίου  2017 θα διεξαχθεί η πρώτη συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Ενδιαφερομένων Μερών στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία προβλέπεται η ενημέρωση και ενεργοποίηση φορέων πολιτισμού τουρισμού και επιχειρήσεων στην υλοποίηση του έργου. Το έργο Cult-RinG χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος INTERREGEUROPE 2014-2020  από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικούς πόρους.

H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίαςμε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης συμμετείχαν στις εργασίες του εργαστηρίου μαζί με τους άλλους εταίρους του έργου από τη Σουηδία, την Κύπρο, την Ιταλία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο και τη Λετονία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου της  Γ.Σ.Ε.Ε. στη Βέροια, ενόψει της Γενικής  Απεργίας στις 17 Απριλίου 2024

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη κλιμακίου της...

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας στη Βέροια

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα...

Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...