Θανάσης Θεοχαρόπουλος: “Δημοκρατικό Κόμμα” ή εναλλακτικά “Προοδευτική Παράταξη” η πρότασή μου για την ονομασία του νέου ενιαίου φορέα

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: “Δημοκρατικό Κόμμα” ή εναλλακτικά “Προοδευτική Παράταξη” η πρότασή μου για την ονομασία του νέου ενιαίου φορέα

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και στη δημοσιογράφο Άννα Μπουσδούκου, όπου μεταξύ άλλων τόνισε:

ΒΙΝΤΕΟ:

https://youtu.be/2DXLHmdE2uI

 

 • Έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια, από το 2015, όταν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ φτιάξαμε την Δημοκρατική Συμπαράταξη, σε εξαιρετικά δύσκολες πολιτικές συνθήκες και βάλαμε ένα στόχο, να προχωρήσουμε στον ενιαίο φορέα. Αυτά δρομολογούνται θετικά και επίσης το πολύ θετικό στοιχείο ήταν η μεγάλη προσέλευση του κόσμου στις εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης επικεφαλής.
 • Ανακοινώθηκε μία ονομασία σε έναν πολυκομματικό φορέα και συνέβη το εξής: όχι μόνο δεν υπήρχε διαβούλευση και συναίνεση στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου όπως θα έπρεπε αλλά, ένα κόμμα σε έναν πολυκομματικό φορέα, η ΔΗΜΑΡ που συμμετέχει ενεργά από την αρχή στο εγχείρημα, ενημερώθηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης για το πώς θα ονομαστεί! Είναι κάτι θεμελιακό η ονομασία σε έναν πολυκομματικό φορέα, δεν είναι ένα παρεμπίπτον ζήτημα.
 • Θεωρώ ότι ήταν μια ατυχής στιγμή. Πρέπει να σεβόμαστε τις συλλογικές διαδικασίες, οι οποίες θα γίνουν και τους 212.000 πολίτες που ήρθαν και ψήφισαν. Δεν θα γίνουν αποδεκτά τετελεσμένα, ούτε συμφωνίες μονομερείς σε επίπεδο κορυφής.
 • Η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» ήταν ένας ευρύς τίτλος και εφόσον ήρθαν και άλλοι χώροι, το Ποτάμι αλλά και πολλοί άλλοι, θα πρέπει ο τίτλος να σηματοδοτεί το ευρύτερο. Κατά την άποψή μου αυτός ο τίτλος που προτάθηκε δεν ανταποκρίνεται στο ευρύτερο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
 • Στον προσυνεδριακό διάλογο του νέου ενιαίου φορέα θα θέσω σε διαβούλευση έναν τίτλο με βαθύτερο πολιτικό περιεχόμενο, όπως «Δημοκρατικό Κόμμα» ή εναλλακτικά «Προοδευτική Παράταξη».
 • Θεωρώ ότι ο τίτλος «Δημοκρατικό Κόμμα» σηματοδοτεί τον ενιαίο φορέα που πάμε να φτιάξουμε, είναι ευρύτερος και μπορεί να εντάξει και τον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς και τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και τον χώρο του προοδευτικού κέντρου.
 • Να θυμίσω ότι και στην Ιταλία, όταν μετεξελίχθηκε η «Ελιά» ο συνασπισμός κεντροαριστερών δυνάμεων σε ενιαίο κόμμα ονομάσθηκε «Δημοκρατικό Κόμμα».
 • Είναι κάτι που στον προσυνεδριακό διάλογο θα συζητηθεί, για να αποφασιστεί στο συνέδριο η ονομασία του νέου φορέα.
 • Ο κόσμος έχει προσδοκίες από εμάς για υπευθυνότητα και δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες και να γίνει συμμέτοχος. Είναι κατάκτηση ο δημοκρατικός διάλογος, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου ενόψει του συνεδρίου, για να αποφασιστούν όνομα, σύμβολο και, κυρίως, ιδεολογικοπολιτικό στίγμα, πολιτική πρόταση.
 • Αυτά δεν μπορούν να γίνουν με αποφάσεις ενός και δύο ανθρώπων, αυτά γίνονται σε συνέδρια των κομμάτων, για αυτό είναι πολύ θετικό γεγονός ότι το συνέδριο θα προχωρήσει – θέλω να ελπίζω τον Μάρτιο να έχει διεξαχθεί – και όλα αυτά τα ζητήματα θα κλείσουν.
 • Προσωπικά είχα διεκδικήσει να διεξαχθεί το συνέδριο πριν την εκλογή επικεφαλής και θα τα είχαμε λύσει όλα αυτά ώστε να μην είχαμε αυτή τη συζήτηση σήμερα.
 • Θα λειτουργήσω συλλογικά, όπως λειτούργησα όλη αυτή την περίοδο, υπεύθυνα και προωθητικά, για την ενωμένη ισχυρή και ανανεωμένη προοδευτική παράταξη, για ένα ισχυρό Δημοκρατικό Κόμμα.

Κώστας Παναγιωτίδης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κώστας Παναγιωτίδης - Δημοσιογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Αναστασία Σιδηροπούλου – Τη Δευτέρα η κηδεία της στον Άγιο Αντώνιο

Έφυγε από τη ζωή η Αναστασία Σιδηροπούλου – Τη Δευτέρα...

Μετά από 3 χρόνια μάχης με τον καρκίνο έφυγε πρόωρα από...

Διαβάστε αύριο στη

Διαβάστε αύριο στη "ΒΕΡΟΙΑ" 24/9

«Πρωτιά» σε θανάτουςΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ...

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας εγκαινίασε χθες ο Δήμαρχος Βέροιας

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη...

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των...

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω...

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο  για ποδήλατα σήμερα η Ανοίξεως,  από Εληάς έως Μ. Αλεξάνδρου στη Βέροια

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο για ποδήλατα σήμερα η...

Σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της...

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για την  κατάσβεση φωτιάς σε διαλογητήριο, με υλικές μόνο ζημιές

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για...

- Στο 2ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Πατρίδας- Αγ....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Μετά από 3 χρόνια μάχης με τον καρκίνο έφυγε πρόωρα από την ζωή, σήμερα Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 μ.μ., η Αναστασία Σιδηροπούλου, σύζυγος του γνωστού βεροιώτη επαγγελματία Αντώνη Μπαζάκα  Η σωρός της θα...

«Πρωτιά» σε θανάτουςΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Η ΗΜΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΤΙ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΕΛΠΝΟΜεγάλη φωτιά σε διαλογητήριο και επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτωνΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΓΙΟΥ...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη νομισματική ιστορία της ΕλλάδαςΤη νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας εγκαινίασε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης,...

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου ΜηχανικούΦίλοι μου, καλή σας ημέρα, μόλις τώρα διάβασα, ότι υπουργός - αστέρι του τσίρκο, ο οποίος θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, εάν τηρούσε τις υποσχέσεις του,...