Θανάσης Θεοχαρόπουλος: “Δημοκρατικό Κόμμα” ή εναλλακτικά “Προοδευτική Παράταξη” η πρότασή μου για την ονομασία του νέου ενιαίου φορέα

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: “Δημοκρατικό Κόμμα” ή εναλλακτικά “Προοδευτική Παράταξη” η πρότασή μου για την ονομασία του νέου ενιαίου φορέα

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και στη δημοσιογράφο Άννα Μπουσδούκου, όπου μεταξύ άλλων τόνισε:

ΒΙΝΤΕΟ:

https://youtu.be/2DXLHmdE2uI

 

 • Έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια, από το 2015, όταν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ φτιάξαμε την Δημοκρατική Συμπαράταξη, σε εξαιρετικά δύσκολες πολιτικές συνθήκες και βάλαμε ένα στόχο, να προχωρήσουμε στον ενιαίο φορέα. Αυτά δρομολογούνται θετικά και επίσης το πολύ θετικό στοιχείο ήταν η μεγάλη προσέλευση του κόσμου στις εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης επικεφαλής.
 • Ανακοινώθηκε μία ονομασία σε έναν πολυκομματικό φορέα και συνέβη το εξής: όχι μόνο δεν υπήρχε διαβούλευση και συναίνεση στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου όπως θα έπρεπε αλλά, ένα κόμμα σε έναν πολυκομματικό φορέα, η ΔΗΜΑΡ που συμμετέχει ενεργά από την αρχή στο εγχείρημα, ενημερώθηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης για το πώς θα ονομαστεί! Είναι κάτι θεμελιακό η ονομασία σε έναν πολυκομματικό φορέα, δεν είναι ένα παρεμπίπτον ζήτημα.
 • Θεωρώ ότι ήταν μια ατυχής στιγμή. Πρέπει να σεβόμαστε τις συλλογικές διαδικασίες, οι οποίες θα γίνουν και τους 212.000 πολίτες που ήρθαν και ψήφισαν. Δεν θα γίνουν αποδεκτά τετελεσμένα, ούτε συμφωνίες μονομερείς σε επίπεδο κορυφής.
 • Η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» ήταν ένας ευρύς τίτλος και εφόσον ήρθαν και άλλοι χώροι, το Ποτάμι αλλά και πολλοί άλλοι, θα πρέπει ο τίτλος να σηματοδοτεί το ευρύτερο. Κατά την άποψή μου αυτός ο τίτλος που προτάθηκε δεν ανταποκρίνεται στο ευρύτερο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
 • Στον προσυνεδριακό διάλογο του νέου ενιαίου φορέα θα θέσω σε διαβούλευση έναν τίτλο με βαθύτερο πολιτικό περιεχόμενο, όπως «Δημοκρατικό Κόμμα» ή εναλλακτικά «Προοδευτική Παράταξη».
 • Θεωρώ ότι ο τίτλος «Δημοκρατικό Κόμμα» σηματοδοτεί τον ενιαίο φορέα που πάμε να φτιάξουμε, είναι ευρύτερος και μπορεί να εντάξει και τον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς και τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και τον χώρο του προοδευτικού κέντρου.
 • Να θυμίσω ότι και στην Ιταλία, όταν μετεξελίχθηκε η «Ελιά» ο συνασπισμός κεντροαριστερών δυνάμεων σε ενιαίο κόμμα ονομάσθηκε «Δημοκρατικό Κόμμα».
 • Είναι κάτι που στον προσυνεδριακό διάλογο θα συζητηθεί, για να αποφασιστεί στο συνέδριο η ονομασία του νέου φορέα.
 • Ο κόσμος έχει προσδοκίες από εμάς για υπευθυνότητα και δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες και να γίνει συμμέτοχος. Είναι κατάκτηση ο δημοκρατικός διάλογος, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου ενόψει του συνεδρίου, για να αποφασιστούν όνομα, σύμβολο και, κυρίως, ιδεολογικοπολιτικό στίγμα, πολιτική πρόταση.
 • Αυτά δεν μπορούν να γίνουν με αποφάσεις ενός και δύο ανθρώπων, αυτά γίνονται σε συνέδρια των κομμάτων, για αυτό είναι πολύ θετικό γεγονός ότι το συνέδριο θα προχωρήσει – θέλω να ελπίζω τον Μάρτιο να έχει διεξαχθεί – και όλα αυτά τα ζητήματα θα κλείσουν.
 • Προσωπικά είχα διεκδικήσει να διεξαχθεί το συνέδριο πριν την εκλογή επικεφαλής και θα τα είχαμε λύσει όλα αυτά ώστε να μην είχαμε αυτή τη συζήτηση σήμερα.
 • Θα λειτουργήσω συλλογικά, όπως λειτούργησα όλη αυτή την περίοδο, υπεύθυνα και προωθητικά, για την ενωμένη ισχυρή και ανανεωμένη προοδευτική παράταξη, για ένα ισχυρό Δημοκρατικό Κόμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεωργία Μπατσαρά στα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου: «Πρώτοι απ’ την πρώτη, πρώτοι και τη δεύτερη Κυριακή»

Γεωργία Μπατσαρά στα εγκαίνια του εκλογικού της...

Διπλή γιορτή για τον συνδυασμό της , “Βέροια,...

Έξυπνες Λύσεις για τη «Βέροια-Πρωτεύουσα πόλη»

Έξυπνες Λύσεις για τη «Βέροια-Πρωτεύουσα πόλη»

Ο απλός δημότης πέρα από υποσχέσεις ή μακροπρόθεσμα...

Τα “Παιδιά της Άνοιξης”  και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας επισκέφτηκε  κλιμάκιο της ομάδας γυναικών  της “Ώρας Ευθύνης”

Τα “Παιδιά της Άνοιξης” και το Ειδικό Δημοτικό...

Την Παρασκευή 19 Απριλίου κλιμάκιο της ομάδας γυναικών...

Η Ελένη Παναγιωταρέα στο εκλογικό κέντρο της Γεωργίας Μπατσαρά

Η Ελένη Παναγιωταρέα στο εκλογικό κέντρο της Γεωργίας...

Το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα...

Αντωνία Παπανδρώνη Βιογραφικό της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου  με τον συνδυασμό  του Παύλου Παυλίδη  «Συνδημότες»

Αντωνία Παπανδρώνη Βιογραφικό της υποψήφιας...

Γεννήθηκα στη Βέροια στις 18-05-80.Γονείς μου είναι ο...

Ελένη Παναγιωταρέα: «Πιστεύω απόλυτα ότι το οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ. θα πάει τη χώρα μπροστά»

Ελένη Παναγιωταρέα: «Πιστεύω απόλυτα ότι το...

«Η πολιτική είναι ένα άγνωστο, αλλά ενδιαφέρον, για...

Ο αντιπεριφερειάρχης πήρε την πασχαλινή του λαμπάδα από Τα Παιδιά της Άνοιξης (Φωτό - Βίντεο)

Ο αντιπεριφερειάρχης πήρε την πασχαλινή του λαμπάδα...

Μια ακόμη εξαιρετική πρωτοβουλία από τα «Παιδιά της...

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΦΑΤΣΕΑΣ!

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΦΑΤΣΕΑΣ!

Του Ιωάννη Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Διπλή γιορτή για τον συνδυασμό της , “Βέροια, ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ”, χαρακτήρισε την βραδιά του Σαββάτου, του Λαζάρου, η υποψήφια δήμαρχος Γεωργία Μπατσαρά, αφού μαζί με τα εγκαίνια του εκλογικού της κέντρου,...

Ο απλός δημότης πέρα από υποσχέσεις ή μακροπρόθεσμα σχέδια έχει σίγουρα ανάγκη από άμεσες και χειροπιαστές λύσεις που θα αλλάξουν από την επόμενη μέρα την καθημερινότητα του. Κάθε υποψήφιος οφείλει να...