Θανάσης Θεοχαρόπουλος: “Δημοκρατικό Κόμμα” ή εναλλακτικά “Προοδευτική Παράταξη” η πρότασή μου για την ονομασία του νέου ενιαίου φορέα

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: “Δημοκρατικό Κόμμα” ή εναλλακτικά “Προοδευτική Παράταξη” η πρότασή μου για την ονομασία του νέου ενιαίου φορέα

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και στη δημοσιογράφο Άννα Μπουσδούκου, όπου μεταξύ άλλων τόνισε:

ΒΙΝΤΕΟ:

https://youtu.be/2DXLHmdE2uI

 

 • Έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια, από το 2015, όταν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ φτιάξαμε την Δημοκρατική Συμπαράταξη, σε εξαιρετικά δύσκολες πολιτικές συνθήκες και βάλαμε ένα στόχο, να προχωρήσουμε στον ενιαίο φορέα. Αυτά δρομολογούνται θετικά και επίσης το πολύ θετικό στοιχείο ήταν η μεγάλη προσέλευση του κόσμου στις εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης επικεφαλής.
 • Ανακοινώθηκε μία ονομασία σε έναν πολυκομματικό φορέα και συνέβη το εξής: όχι μόνο δεν υπήρχε διαβούλευση και συναίνεση στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου όπως θα έπρεπε αλλά, ένα κόμμα σε έναν πολυκομματικό φορέα, η ΔΗΜΑΡ που συμμετέχει ενεργά από την αρχή στο εγχείρημα, ενημερώθηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης για το πώς θα ονομαστεί! Είναι κάτι θεμελιακό η ονομασία σε έναν πολυκομματικό φορέα, δεν είναι ένα παρεμπίπτον ζήτημα.
 • Θεωρώ ότι ήταν μια ατυχής στιγμή. Πρέπει να σεβόμαστε τις συλλογικές διαδικασίες, οι οποίες θα γίνουν και τους 212.000 πολίτες που ήρθαν και ψήφισαν. Δεν θα γίνουν αποδεκτά τετελεσμένα, ούτε συμφωνίες μονομερείς σε επίπεδο κορυφής.
 • Η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» ήταν ένας ευρύς τίτλος και εφόσον ήρθαν και άλλοι χώροι, το Ποτάμι αλλά και πολλοί άλλοι, θα πρέπει ο τίτλος να σηματοδοτεί το ευρύτερο. Κατά την άποψή μου αυτός ο τίτλος που προτάθηκε δεν ανταποκρίνεται στο ευρύτερο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
 • Στον προσυνεδριακό διάλογο του νέου ενιαίου φορέα θα θέσω σε διαβούλευση έναν τίτλο με βαθύτερο πολιτικό περιεχόμενο, όπως «Δημοκρατικό Κόμμα» ή εναλλακτικά «Προοδευτική Παράταξη».
 • Θεωρώ ότι ο τίτλος «Δημοκρατικό Κόμμα» σηματοδοτεί τον ενιαίο φορέα που πάμε να φτιάξουμε, είναι ευρύτερος και μπορεί να εντάξει και τον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς και τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας και τον χώρο του προοδευτικού κέντρου.
 • Να θυμίσω ότι και στην Ιταλία, όταν μετεξελίχθηκε η «Ελιά» ο συνασπισμός κεντροαριστερών δυνάμεων σε ενιαίο κόμμα ονομάσθηκε «Δημοκρατικό Κόμμα».
 • Είναι κάτι που στον προσυνεδριακό διάλογο θα συζητηθεί, για να αποφασιστεί στο συνέδριο η ονομασία του νέου φορέα.
 • Ο κόσμος έχει προσδοκίες από εμάς για υπευθυνότητα και δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες και να γίνει συμμέτοχος. Είναι κατάκτηση ο δημοκρατικός διάλογος, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου ενόψει του συνεδρίου, για να αποφασιστούν όνομα, σύμβολο και, κυρίως, ιδεολογικοπολιτικό στίγμα, πολιτική πρόταση.
 • Αυτά δεν μπορούν να γίνουν με αποφάσεις ενός και δύο ανθρώπων, αυτά γίνονται σε συνέδρια των κομμάτων, για αυτό είναι πολύ θετικό γεγονός ότι το συνέδριο θα προχωρήσει – θέλω να ελπίζω τον Μάρτιο να έχει διεξαχθεί – και όλα αυτά τα ζητήματα θα κλείσουν.
 • Προσωπικά είχα διεκδικήσει να διεξαχθεί το συνέδριο πριν την εκλογή επικεφαλής και θα τα είχαμε λύσει όλα αυτά ώστε να μην είχαμε αυτή τη συζήτηση σήμερα.
 • Θα λειτουργήσω συλλογικά, όπως λειτούργησα όλη αυτή την περίοδο, υπεύθυνα και προωθητικά, για την ενωμένη ισχυρή και ανανεωμένη προοδευτική παράταξη, για ένα ισχυρό Δημοκρατικό Κόμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά δυστυχώς δεν διδασκόμαστε από αυτή

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά δυστυχώς δεν...

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ     Όσο και αν κάποιος...

Ευχαριστήριο του Ομίλου Προστασίας Παιδιού

Ευχαριστήριο του Ομίλου Προστασίας Παιδιού

Ο Όμιλος Προστασίας Παιδιού Βέροιας ευχαριστεί θερμά...

Συνάντηση δικτύου Κοινωνικών Δομών Δήμου Νάουσας

Συνάντηση δικτύου Κοινωνικών Δομών Δήμου Νάουσας

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης με τις Κοινωνικές...

Επιμορφωτικό πρόγραμμα “Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση” 3/10

Επιμορφωτικό πρόγραμμα “Εξειδίκευση στην Ειδική...

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2,Ε.ΚΕ.ΔΙ.Μ.2.ΒΕ-...

Ένας Βεροιώτης  διαπρέπει στο Βερολίνο

Ένας Βεροιώτης διαπρέπει στο Βερολίνο

Καλημέρα «ΛΑΕ», καλημέρα ωραία μου Βέροια. Αν και...

Συμπληρωματική  σύμβαση για την  ολοκλήρωση της μελέτης γεωλογικής  καταλληλότητας  περιοχών της Βέροιας

Συμπληρωματική σύμβαση για την ολοκλήρωση της...

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 υπογράφηκε...

Ενημερωτική  ημερίδα για  την στήριξη των ωφελούμενων  του ΤΕΒΑ

Ενημερωτική ημερίδα για την στήριξη των ωφελούμενων...

Σήμερα Τετάρτη στη Στέγη      Ο Δήμος Βέροιας στα...

Κάλεσμα μελών  στη συγκέντρωση  της Θεσσαλονίκης

Κάλεσμα μελών στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης

Το Σωματείο μας συμμετέχοντας στον αγώνα των...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ     Όσο και αν κάποιος θέλει να διατηρήσει την αισιοδοξία του και να αναζητήσει έστω μηδαμινά περιθώρια ελπίδας στην αέναη οικονομική και ηθική περιδίνηση που έχει...

Ο Όμιλος Προστασίας Παιδιού Βέροιας ευχαριστεί θερμά : 1) Τους κυρίους Γκόσκινο και  Κουκουτέγο για την προσφορά 65 κιλών τυριού για τις ανάγκες του Ομίλου μας. 2)  Την κα. Άλβο Λουίζα 100 € στη μνήμη του συζύγου...

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης με τις Κοινωνικές Δομές και Υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας πραγματοποίησε την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου το Δίκτυο Κοινωνικών Δομών του Δήμου Νάουσας, σε συνεργασία με το Κέντρο...

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2,Ε.ΚΕ.ΔΙ.Μ.2.ΒΕ- ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, σε μια αποκλειστική συνεργασία με το εκπαιδευτικό δίκτυο ATHINA και το  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο πλαίσιο των...