Με περισσότερα στρέμματα, οινοποιεία και καλύτερες τιμές παραγωγού το μέλλον της ΠΟΠ ζώνης ΄Νάουσα΄ και των κρασιών της

Με περισσότερα στρέμματα, οινοποιεία και καλύτερες τιμές παραγωγού το μέλλον της ΠΟΠ ζώνης ΄Νάουσα΄ και των κρασιών της

Πολλά περισσότερα οινοποιεία (από τα 19 που είναι σήμερα), 20.000 στρέμματα αμπελιών στη ζώνη της Νάουσας (από τα περίπου 4.000 σήμερα), αύξηση τιμών του παραγωγού πάνω από το ένα ευρώ (από τα 50 λεπτά σήμερα) και περαιτέρω ανάπτυξη όλης της αλυσίδας γύρω από το κρασί. Αυτήν τη Νάουσα περιέγραψε το βράδυ του Σαββάτου στον πολυχώρο πολιτισμού ο Στέλιος Μπουτάρης, διευθύνων σύμβουλος του Κτήματος Κυρ-Γιάννη, στην ημερίδα με τίτλο "Η Νάουσα που θέλουμε", στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Πόλης του Οίνου. Ο Στέλιος Μπουτάρης ανέφερε επίσης ότι το ξινόμαυρο ανεβαίνει διαρκώς στο εξωτερικό, ωστόσο πρέπει να γίνουν προσπάθειες ώστε να ανέβει και στη χώρα μας (κυρίως στη νότια Ελλάδα), καθώς επίσης και να προσελκυστούν επενδυτές στην περιοχή (τόνισε ότι ήδη υπάρχει ενδιαφέρον παραγωγού από το Μέτσοβο) ώστε "να μας ταρακουνήσουν, να μας κάνουν καλύτερους" όπως είπε. Τέλος πρότεινε την οργάνωση και μιας καλοκαιρινής εκδήλωσης για την Πόλη του Οίνου, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών από το εξωτερικό.

Στις προσπάθειες του δήμου για τουριστική ανάπτυξη μέσω του brande Νάουσα, με προεξάρχοντα τον ρόλο του κρασιού και της γαστρονομίας, αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης, χαρακτηρίζοντας το ξινόμαυρο την πιο δυναμική ποικιλία του ελληνικού αμπελώνα. Πρότεινε μάλιστα τη δημιουργία cluster για ενσωμάτωση και στήριξη μικρών παραγωγών και συνεργατικά σχήματα. Τέλος ανέφερε ότι το 2018 ο δήμος ξεκινά την παρουσίαση του brande Νάουσα σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού, με συμμετοχή μικρών ομάδων που παρουσιάζουν τα πλεονεκτήματα του δήμου και της περιοχής.

Στην κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί αναφέρθηκε στο καλωσόρισμά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αμπελουργών και Οινοποιών Γιώργος Φουντούλης, σημειώνοντας ότι ο οινικός κόσμος είναι ένα βήμα πιο μπροστά, έχοντας σχέδιο και γνωρίζοντας πού βρίσκεται και πού θέλει να πάει.

Τις δικές του προτάσεις για τη ζώνη κατέθεσε ο κ. Γιώργος Τσάνταλης, αντιπρόεδρος της ομώνυνης οινοποιείας.

Παρών στην εκδήλωση και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, που αναφέρθηκε στη Δρ. Σταυρούλα Κουράκου, μέσω της οποίας προέκυψε η οινική του συνείδηση, το βιβλίο της οποίας "Το ξινόμαυρο και η οινάμπελος της Κ. Μακεδονίας" παρουσίασε αμέσως μετά η Χαρούλα Σπινθηροπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για ζητήματα της Ημαθίας  «Συμμαζεύουμε και οργανώνουμε τον αγροτικό και συνεταιριστικό χώρο στηρίζοντας παράλληλα το εισόδημα των αγροτών»

Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για...

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής...

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων,  της επιχειρηματικότητας και η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, είναι το μεγάλο στοίχημα για τη δημιουργική Ελλάδα του αύριο»

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων, της...

Στο Συνέδριο του ΣΕΠΑΚ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για...

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές   διαστάσεις και βλάπτει την πραγματική οικονομία»

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές ...

Σύσκεψη χθες στην Περιφέρεια για τη μάστιγα του...

 Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ» ευχαριστεί

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ»...

Την κ. Παναγιώτα Εφραιμίδου για τη δωρεά των 100€ στη...

Δυναμική κινητοποίηση γονέων   στην Ειρηνούπολη για το   άλυτο ζήτημα της μεταφοράς μαθητών

Δυναμική κινητοποίηση γονέων στην Ειρηνούπολη για το...

-Δέσμευση αντιπεριφερειάρχη και μεταφορέων ότι το...

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες  για την νόμιμη λειτουργία των Αθλητικών Σωματείων

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες για την νόμιμη...

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας...

Σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνει ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας

Σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνει ο...

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

Δυναμική κινητοποίηση Γονέων στην Ειρηνούπολη για το άλυτο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών

Δυναμική κινητοποίηση Γονέων στην Ειρηνούπολη για το...

Από τον σύλλογο Γονέων των Σχολείων Ειρηνούπολης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το φορολογικό Τόνισε επίσης για Τελωνείο, Νοσοκομεία και Αυτοδιοικητικές εκλογές: -- Δεν είναι  έντιμο,  από όποια πλευρά και αν συμβαίνει, το...

Στο Συνέδριο του ΣΕΠΑΚ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για Ποιότητα και Ανάπτυξη των Κατασκευών), όπου παρουσιάστηκε η μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για την Ποιότητα και Ανάπτυξη...

Σύσκεψη χθες στην Περιφέρεια για τη μάστιγα του παρεμπορίουΣύσκεψη για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής...

Την κ. Παναγιώτα Εφραιμίδου για τη δωρεά των 100€ στη μνήμη του συζύγου της.Την κ. Γκαϊτατζή Ελένη για την προσφορά γυναικείων ενδυμάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες των φιλοξενούμενων του Ξενώνα. Τις κ. κ....