Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  επί της Εγνατίας Οδού για τη  μεταφορά υπερμεγεθών φορτίων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας Οδού για τη μεταφορά υπερμεγεθών φορτίων

Ο Διευθυντής της Αστυνομικής Δ/νσης Ημαθίας κ. Χρ. Σιμούλης, αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού κατά τη διέλευση φάλαγγας υπερμεγεθών φορτηγών μεταφοράς υπέρβαρων και ογκωδών φορτίων από το Λιμάνι Θεσσαλονίκης προς το ορυχείο της Δ.Ε.Η. στην Πτολεμαΐδα, διαμέσου τμήματος της Εγνατίας Οδού, έλαβε μέτρα για τον τμηματικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας, παντός είδους οχημάτων, σήμερα Τετάρτη 10-01-2018 και αύριο Πέμπτη 11-01-2018, στα ακόλουθα οδικά τμήματα: 

-Α΄ ΦΑΣΗ: οδικό τμήμα Α/Κ Κλειδίου έως Α/Κ Νησελίου 

α) κατά τις πρώτες πρωινές ώρες μετά την ανατολή του ηλίου και με την τοποθέτηση εργοταξιακών μέσων, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, στον Α/Κ Κλειδίου με κατεύθυνση προς Βέροια, καθώς και στον κλάδο εισόδου προς Βέροια, στο ύψος του οικισμού Κλειδί, με μέγιστη διάρκεια 30 λεπτά της ώρας. 

 β) Προς ενημέρωση των οδηγών, για τη χρήση εναλλακτικών διαδρομών, με κατεύθυνση προς Βέροια, θα έχει τοποθετηθεί σχετική ενημερωτική σήμανση στον Α/Κ Ιωνίας (για χρήση της Εθνικής Οδού, τμήμα Θεσσαλονίκη – Χαλκηδόνα και της Παλαιάς Εθνικής Οδού, τμήμα Χαλκηδόνα – Αλεξάνδρεια).

 -Β΄ΦΑΣΗ: οδικό τμήμα Α/Κ Νησελίου έως Α/Κ Βέροιας 

α) με την ολοκλήρωση της «Α΄ ΦΑΣΗΣ» και με την τοποθέτηση εργοταξιακών μέσων στον Α/Κ Νησελίου, καθώς και στον Α/Κ Κουλούρας, με μέγιστη διάρκεια ως 45 λεπτά της ώρας. 

β) Κατά το διάστημα αυτό, η κυκλοφορία θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό, τμήμα Αλεξάνδρεια – Βέροια. 

-Γ΄ΦΑΣΗ: οδικό τμήμα Α/Κ Βέροιας έως Α/Κ Πολυμύλου 

α) με την ολοκλήρωση της «Β΄ ΦΑΣΗΣ» και με την τοποθέτηση εργοταξιακών μέσων στον Α/Κ Βέροιας, καθώς και στους κλάδους εισόδου με κατεύθυνση προς Κοζάνη, με μέγιστη διάρκεια έως 90 λεπτά της ώρας. 

β) Κατά το διάστημα αυτό, η κυκλοφορία των επιβατικών οχημάτων θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό, τμήμα Βέροια – Πολύμυλος, μέσω Καστανιάς και των οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στην Επαρχιακή Οδό Ημαθίας, τμήμα Βέροια - Σ.Σ. Νάουσας προς Σκύδρα. 

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα εφαρμόζονται κατά περίπτωση οι εγκεκριμένες Μελέτες σήμανσης εκτροπής κυκλοφορίας, μελέτες οι οποίες εκπονήθηκαν σύμφωνα με τις ισχύουσες Οδηγίες Σήμανσης Εκτελούμενων Έργων ΟΜΟΕΣΕΕΟ ΦΕΚ 905/Β΄/20-05-2011 και εγκρίθηκαν για εφαρμογή από την Εγνατία Οδό Α.Ε. 

Οι ανωτέρω εγκεκριμένες σημάνσεις θα τοποθετηθούν και θα απομακρυνθούν με μέριμνα, προσωπικό και ευθύνη της «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.», υπό την εποπτεία της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΥ Α.Ε», ενώ μέτρα τροχαίας θα ληφθούν από το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας, τοποθετώντας τροχονόμους σε καίρια σημεία, για την ενημέρωση των οδηγών, τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, κατά τις ώρες 06:00΄ έως 12:00΄ έκαστης ημέρας. 3. Οι διελεύσεις των οχημάτων θα πραγματοποιηθούν, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, μετά την ανατολή του ηλίου και τα εφαρμοζόμενα μέτρα προσωρινής σήμανσης θα θεωρούνται «μικρής διάρκειας». 

Οι παραβάτες της απόφασης αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 458 ΠΚ και τις διατάξεις των άρθρων 4, 5, 52, 103, 104 και 105 του Ν.2696/99 «Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας». 


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δύο ηλεκτρονικά πιεσόμετρα AND U611 κληρώνει το Φαρμακείο Μουρτζίλα στη Βέροια

Δύο ηλεκτρονικά πιεσόμετρα AND U611 κληρώνει το Φαρμακείο...

Αυτές τις ημέρες, μια επίσκεψη στο Φαρμακείο...

Καθολική στήριξη από τη  ΝΟΔΕ Ημαθίας στην υποψηφιότητα της Γεωργίας Μπατσαρά για τον Δήμο Βέροιας

Καθολική στήριξη από τη ΝΟΔΕ Ημαθίας στην...

 Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 ύστερα από συνεδρίαση ...

Κατά πλειοψηφία ο απολογισμός - ισολογισμός από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Κατά πλειοψηφία ο απολογισμός - ισολογισμός από το...

-Αντιδήμαρχος Οικονομικών: «Με Ταμείο 7,7 εκατ. ευρώ, ο...

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις για την πάταξη της παράνομης καλλιέργειας και διακίνησης κάνναβης σε Ημαθία, Σέρρες και Πέλλα

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις για την πάταξη της...

-Συνελήφθησαν 3 άτομα για τρεις διαφορετικές...

Οι φόλες της ανθρώπινης ψυχής… Βέροια, εύηχη  ή «παράφωνη» πόλη;

Οι φόλες της ανθρώπινης ψυχής… Βέροια, εύηχη ή...

Από τον Σύλλογο Ζωόφιλων Ημαθίας Ζω.Η. δόθηκε για...

Ο «Πρώτος Άνθρωπος», οι Δάσκαλοι και το Αύριο της χώρας

Ο «Πρώτος Άνθρωπος», οι Δάσκαλοι και το Αύριο της χώρας

του Κωνσταντίνου Α. ΖώκουΗ τελευταία σκηνήΗ παλάμη...

Στη Βουλή το θέμα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης  από τον Απόστολο Βεσυρόπουλο

Στη Βουλή το θέμα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ...

Στη Βουλή φέρνουν το θέμα, για την κατάσταση που έχει...

Συνέντευξη μαθητών του 5ου ΓΕΛ Βέροιας   με τον Διευθυντή και τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Β.

Συνέντευξη μαθητών του 5ου ΓΕΛ Βέροιας με τον...

Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 5μελής ομάδα μαθητών και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αυτές τις ημέρες, μια επίσκεψη στο Φαρμακείο «Μουρτζίλα», επί της οδού Τρεμπεσίνας 20 στη Βέροια (πιο κάτω από τα ΚΤΕΛ), μπορεί να σας δώσει την ευκαιρία να αποκτήσετε ένα ηλεκτρονικό πιεσόμετρο AND U611...

 Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 ύστερα από συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ημαθίας , τα μέλη της αποφάσισαν ομόφωνα την καθολική στήριξη της Γεωργίας Μπατσαρά ως υποψήφιας Δημάρχου για τον Δήμο Βέροιας. Όπως αναφέρει η...

-Αντιδήμαρχος Οικονομικών: «Με Ταμείο 7,7 εκατ. ευρώ, ο Δήμος Βέροιας δεν έχει να φοβηθεί τίποτα…»-Κριτική από τις παρατάξεις της μειοψηφίαςΕγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία, χθες βράδυ στη συνεδρίαση του Δημοτικού...

-Συνελήφθησαν 3 άτομα για τρεις διαφορετικές περιπτώσεις Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη της παράνομης καλλιέργειας και διακίνησης κάνναβης, συνελήφθησαν χθες (19 Οκτωβρίου 2018) σε...