Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  επί της Εγνατίας Οδού για τη  μεταφορά υπερμεγεθών φορτίων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας Οδού για τη μεταφορά υπερμεγεθών φορτίων

Ο Διευθυντής της Αστυνομικής Δ/νσης Ημαθίας κ. Χρ. Σιμούλης, αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού κατά τη διέλευση φάλαγγας υπερμεγεθών φορτηγών μεταφοράς υπέρβαρων και ογκωδών φορτίων από το Λιμάνι Θεσσαλονίκης προς το ορυχείο της Δ.Ε.Η. στην Πτολεμαΐδα, διαμέσου τμήματος της Εγνατίας Οδού, έλαβε μέτρα για τον τμηματικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας, παντός είδους οχημάτων, σήμερα Τετάρτη 10-01-2018 και αύριο Πέμπτη 11-01-2018, στα ακόλουθα οδικά τμήματα: 

-Α΄ ΦΑΣΗ: οδικό τμήμα Α/Κ Κλειδίου έως Α/Κ Νησελίου 

α) κατά τις πρώτες πρωινές ώρες μετά την ανατολή του ηλίου και με την τοποθέτηση εργοταξιακών μέσων, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, στον Α/Κ Κλειδίου με κατεύθυνση προς Βέροια, καθώς και στον κλάδο εισόδου προς Βέροια, στο ύψος του οικισμού Κλειδί, με μέγιστη διάρκεια 30 λεπτά της ώρας. 

 β) Προς ενημέρωση των οδηγών, για τη χρήση εναλλακτικών διαδρομών, με κατεύθυνση προς Βέροια, θα έχει τοποθετηθεί σχετική ενημερωτική σήμανση στον Α/Κ Ιωνίας (για χρήση της Εθνικής Οδού, τμήμα Θεσσαλονίκη – Χαλκηδόνα και της Παλαιάς Εθνικής Οδού, τμήμα Χαλκηδόνα – Αλεξάνδρεια).

 -Β΄ΦΑΣΗ: οδικό τμήμα Α/Κ Νησελίου έως Α/Κ Βέροιας 

α) με την ολοκλήρωση της «Α΄ ΦΑΣΗΣ» και με την τοποθέτηση εργοταξιακών μέσων στον Α/Κ Νησελίου, καθώς και στον Α/Κ Κουλούρας, με μέγιστη διάρκεια ως 45 λεπτά της ώρας. 

β) Κατά το διάστημα αυτό, η κυκλοφορία θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό, τμήμα Αλεξάνδρεια – Βέροια. 

-Γ΄ΦΑΣΗ: οδικό τμήμα Α/Κ Βέροιας έως Α/Κ Πολυμύλου 

α) με την ολοκλήρωση της «Β΄ ΦΑΣΗΣ» και με την τοποθέτηση εργοταξιακών μέσων στον Α/Κ Βέροιας, καθώς και στους κλάδους εισόδου με κατεύθυνση προς Κοζάνη, με μέγιστη διάρκεια έως 90 λεπτά της ώρας. 

β) Κατά το διάστημα αυτό, η κυκλοφορία των επιβατικών οχημάτων θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό, τμήμα Βέροια – Πολύμυλος, μέσω Καστανιάς και των οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στην Επαρχιακή Οδό Ημαθίας, τμήμα Βέροια - Σ.Σ. Νάουσας προς Σκύδρα. 

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα εφαρμόζονται κατά περίπτωση οι εγκεκριμένες Μελέτες σήμανσης εκτροπής κυκλοφορίας, μελέτες οι οποίες εκπονήθηκαν σύμφωνα με τις ισχύουσες Οδηγίες Σήμανσης Εκτελούμενων Έργων ΟΜΟΕΣΕΕΟ ΦΕΚ 905/Β΄/20-05-2011 και εγκρίθηκαν για εφαρμογή από την Εγνατία Οδό Α.Ε. 

Οι ανωτέρω εγκεκριμένες σημάνσεις θα τοποθετηθούν και θα απομακρυνθούν με μέριμνα, προσωπικό και ευθύνη της «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.», υπό την εποπτεία της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΥ Α.Ε», ενώ μέτρα τροχαίας θα ληφθούν από το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας, τοποθετώντας τροχονόμους σε καίρια σημεία, για την ενημέρωση των οδηγών, τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, κατά τις ώρες 06:00΄ έως 12:00΄ έκαστης ημέρας. 3. Οι διελεύσεις των οχημάτων θα πραγματοποιηθούν, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, μετά την ανατολή του ηλίου και τα εφαρμοζόμενα μέτρα προσωρινής σήμανσης θα θεωρούνται «μικρής διάρκειας». 

Οι παραβάτες της απόφασης αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 458 ΠΚ και τις διατάξεις των άρθρων 4, 5, 52, 103, 104 και 105 του Ν.2696/99 «Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας». 


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφόρησαν οι εφημερίδες ΒΕΡΟΙΑ και ΚΕΡΚΙΔΑ 23/4/2018
Πανηγυρίζει τη Δευτέρα ο Ι. Ναός  Αγίου Γεωργίου στους Γεωργιανούς

Πανηγυρίζει τη Δευτέρα ο Ι. Ναός Αγίου Γεωργίου στους...

Με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Γεωργίου του ...

Πατέρας και γιος συνελήφθησαν στην Αλεξάνδρεια για παράνομη κατοχή όπλων και μεγάλου χρηματικού ποσού

Πατέρας και γιος συνελήφθησαν στην Αλεξάνδρεια για...

Συνελήφθησαν την Παρασκευή 20 Απριλίου, το πρωί, στην...

Δωρεάν Μαθήματα Πληροφορικής στο ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος 21/4

Δωρεάν Μαθήματα Πληροφορικής στο ΕΚΕΔΙΜ...

Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος, Κέντρο Δια Βίου Μάθησης...

Απαγορεύεται η αλιεία σε Αξιό, Αλιάκμονα, Λουδία, Γαλλικό, Εδεσσαίο, Στρυμόνα και Αγγίτη
Ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Προς κάθε αρμόδιο - Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΚΡΙΣΗ

Προς κάθε αρμόδιο - Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣΒΑΣΙΑΔΗΣ  Η ευκταία  απαλλαγή  της...

ΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ (1918-2018) ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ 1937-1938

ΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ...

Γράφει ο Παύλος ΠυρινόςΠρώην Τοπικός ΈφοροςΤο 1937 η...

ΑΚΟΥ 99.6FM

Αγγελίες

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου ο πρόεδρος Ηρακλής Σοφιανίδης και η τοπική κοινότητα Γεωργιανών Βέροιας  προσκαλούν τον κόσμο την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 στην πανηγυρική...

Συνελήφθησαν την Παρασκευή 20 Απριλίου, το πρωί, στην Αλεξάνδρεια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ένας 48χρονος ημεδαπός και ο 26χρονος γιος του, για παράνομη οπλοκατοχή.Ειδικότερα,...

Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος, Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2, ως πρωτοπόρο στην έναρξη προγραμμάτων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, προσφέρει δωρεάν μαθήματα Η/Υ σε όλες τις ομάδες...

Ανακοινώνεται ότι, με αποφάσεις της Αντιπεριφερειάρχη  Αγροτικής Οικονομίας Γερακίνας Μπισμπινά και  του αντιπεριφερειάρχη  Ημαθίας Κώστα  Καλαϊτζίδη (αριθ. 179776(737)/18.04.2018 ΑΔΑ:Ψ0Σ17ΛΛ-ΤΨ0 και αριθ. 10094/17.04.2018...