Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  επί της Εγνατίας Οδού για τη  μεταφορά υπερμεγεθών φορτίων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας Οδού για τη μεταφορά υπερμεγεθών φορτίων

Ο Διευθυντής της Αστυνομικής Δ/νσης Ημαθίας κ. Χρ. Σιμούλης, αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού κατά τη διέλευση φάλαγγας υπερμεγεθών φορτηγών μεταφοράς υπέρβαρων και ογκωδών φορτίων από το Λιμάνι Θεσσαλονίκης προς το ορυχείο της Δ.Ε.Η. στην Πτολεμαΐδα, διαμέσου τμήματος της Εγνατίας Οδού, έλαβε μέτρα για τον τμηματικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας, παντός είδους οχημάτων, σήμερα Τετάρτη 10-01-2018 και αύριο Πέμπτη 11-01-2018, στα ακόλουθα οδικά τμήματα: 

-Α΄ ΦΑΣΗ: οδικό τμήμα Α/Κ Κλειδίου έως Α/Κ Νησελίου 

α) κατά τις πρώτες πρωινές ώρες μετά την ανατολή του ηλίου και με την τοποθέτηση εργοταξιακών μέσων, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, στον Α/Κ Κλειδίου με κατεύθυνση προς Βέροια, καθώς και στον κλάδο εισόδου προς Βέροια, στο ύψος του οικισμού Κλειδί, με μέγιστη διάρκεια 30 λεπτά της ώρας. 

 β) Προς ενημέρωση των οδηγών, για τη χρήση εναλλακτικών διαδρομών, με κατεύθυνση προς Βέροια, θα έχει τοποθετηθεί σχετική ενημερωτική σήμανση στον Α/Κ Ιωνίας (για χρήση της Εθνικής Οδού, τμήμα Θεσσαλονίκη – Χαλκηδόνα και της Παλαιάς Εθνικής Οδού, τμήμα Χαλκηδόνα – Αλεξάνδρεια).

 -Β΄ΦΑΣΗ: οδικό τμήμα Α/Κ Νησελίου έως Α/Κ Βέροιας 

α) με την ολοκλήρωση της «Α΄ ΦΑΣΗΣ» και με την τοποθέτηση εργοταξιακών μέσων στον Α/Κ Νησελίου, καθώς και στον Α/Κ Κουλούρας, με μέγιστη διάρκεια ως 45 λεπτά της ώρας. 

β) Κατά το διάστημα αυτό, η κυκλοφορία θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό, τμήμα Αλεξάνδρεια – Βέροια. 

-Γ΄ΦΑΣΗ: οδικό τμήμα Α/Κ Βέροιας έως Α/Κ Πολυμύλου 

α) με την ολοκλήρωση της «Β΄ ΦΑΣΗΣ» και με την τοποθέτηση εργοταξιακών μέσων στον Α/Κ Βέροιας, καθώς και στους κλάδους εισόδου με κατεύθυνση προς Κοζάνη, με μέγιστη διάρκεια έως 90 λεπτά της ώρας. 

β) Κατά το διάστημα αυτό, η κυκλοφορία των επιβατικών οχημάτων θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό, τμήμα Βέροια – Πολύμυλος, μέσω Καστανιάς και των οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στην Επαρχιακή Οδό Ημαθίας, τμήμα Βέροια - Σ.Σ. Νάουσας προς Σκύδρα. 

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα εφαρμόζονται κατά περίπτωση οι εγκεκριμένες Μελέτες σήμανσης εκτροπής κυκλοφορίας, μελέτες οι οποίες εκπονήθηκαν σύμφωνα με τις ισχύουσες Οδηγίες Σήμανσης Εκτελούμενων Έργων ΟΜΟΕΣΕΕΟ ΦΕΚ 905/Β΄/20-05-2011 και εγκρίθηκαν για εφαρμογή από την Εγνατία Οδό Α.Ε. 

Οι ανωτέρω εγκεκριμένες σημάνσεις θα τοποθετηθούν και θα απομακρυνθούν με μέριμνα, προσωπικό και ευθύνη της «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.», υπό την εποπτεία της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΥ Α.Ε», ενώ μέτρα τροχαίας θα ληφθούν από το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας, τοποθετώντας τροχονόμους σε καίρια σημεία, για την ενημέρωση των οδηγών, τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, κατά τις ώρες 06:00΄ έως 12:00΄ έκαστης ημέρας. 3. Οι διελεύσεις των οχημάτων θα πραγματοποιηθούν, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, μετά την ανατολή του ηλίου και τα εφαρμοζόμενα μέτρα προσωρινής σήμανσης θα θεωρούνται «μικρής διάρκειας». 

Οι παραβάτες της απόφασης αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 458 ΠΚ και τις διατάξεις των άρθρων 4, 5, 52, 103, 104 και 105 του Ν.2696/99 «Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας». 


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γίνε κι εσύ Security!  Εξασφάλισε μια θέση εργασίας!!! 21/7

Γίνε κι εσύ Security! Εξασφάλισε μια θέση εργασίας!!! 21/7

Από το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος και από το ΚΕΜΕΑ...

Και βέβαια θα μιλήσει!

Και βέβαια θα μιλήσει!

του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζας - Διπλ. Ηλεκτρολόγος...

Σήμερα διανυκτερεύει το ποιήμα...  ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ…

Σήμερα διανυκτερεύει το ποιήμα... ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ…

Αιώνες τώρα,το μη εφικτό αναζητείται… Από μια...

Συνεδριάζει την Τετάρτη  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας 21/7

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο...

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας,...

Την Δευτέρα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Την Δευτέρα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο...

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

 Συνελήφθη 35χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη 35χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

- Από την Ομάδα Δίωξης της Ασφάλειας...

Την μνήμη των πεσόντων  στην Κύπρο τίμησε χθες η Βέροια

Την μνήμη των πεσόντων στην Κύπρο τίμησε χθες η Βέροια

Τους Κυπρίους και τους Ελλαδίτες που θυσιάστηκαν...

Θανάσιμη πτώση   35χρονου από το   μπαλκόνι του σπιτιού του

Θανάσιμη πτώση 35χρονου από το μπαλκόνι του σπιτιού...

Κατέληξε στα τραύματά του ο 35χρονος που για άγνωστους...

ΑΚΟΥ 99.6FM

Αγγελίες

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος και από το ΚΕΜΕΑ ανακοινώνεται ότι ξεκινάει το νέο τμήμα security με στόχο τις ερχόμενες εξετάσεις.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαίδευση 105 ωρών θεωρίας και πρακτικής άσκησης για ...

του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζας - Διπλ. Ηλεκτρολόγος ΜηχανικόςΦίλοι μου, καλή σας ημέρα,  αφού ξεκινήσω παρακαλώντας τον Μεγάλο, που είναι εκεί ψηλά επάνω (δεν τον αποκαλώ Θεό, για να μην αυξηθούν τα σπυράκια...

Αιώνες τώρα,το μη εφικτό αναζητείται… Από μια μοναχική καλύβα ατενίζουν τον κόσμο.  Στον Άθω, η εύκρατος ζώνη της ησυχίας. Δάφνες, αγράμπελες,ελιές, μυρτιές,μικροί χαμένοι ποταμοίκαι...

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, θα γίνει την Τετάρτη  25-7-στις 6:00 μ.μ., με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:-Έγκριση ή μη καταρχήν απευθείας αγοράς οικοπέδου μετά των επικειμένων στο...