Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  επί της Εγνατίας Οδού για τη  μεταφορά υπερμεγεθών φορτίων

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας Οδού για τη μεταφορά υπερμεγεθών φορτίων

Ο Διευθυντής της Αστυνομικής Δ/νσης Ημαθίας κ. Χρ. Σιμούλης, αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού κατά τη διέλευση φάλαγγας υπερμεγεθών φορτηγών μεταφοράς υπέρβαρων και ογκωδών φορτίων από το Λιμάνι Θεσσαλονίκης προς το ορυχείο της Δ.Ε.Η. στην Πτολεμαΐδα, διαμέσου τμήματος της Εγνατίας Οδού, έλαβε μέτρα για τον τμηματικό αποκλεισμό της κυκλοφορίας, παντός είδους οχημάτων, σήμερα Τετάρτη 10-01-2018 και αύριο Πέμπτη 11-01-2018, στα ακόλουθα οδικά τμήματα: 

-Α΄ ΦΑΣΗ: οδικό τμήμα Α/Κ Κλειδίου έως Α/Κ Νησελίου 

α) κατά τις πρώτες πρωινές ώρες μετά την ανατολή του ηλίου και με την τοποθέτηση εργοταξιακών μέσων, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, στον Α/Κ Κλειδίου με κατεύθυνση προς Βέροια, καθώς και στον κλάδο εισόδου προς Βέροια, στο ύψος του οικισμού Κλειδί, με μέγιστη διάρκεια 30 λεπτά της ώρας. 

 β) Προς ενημέρωση των οδηγών, για τη χρήση εναλλακτικών διαδρομών, με κατεύθυνση προς Βέροια, θα έχει τοποθετηθεί σχετική ενημερωτική σήμανση στον Α/Κ Ιωνίας (για χρήση της Εθνικής Οδού, τμήμα Θεσσαλονίκη – Χαλκηδόνα και της Παλαιάς Εθνικής Οδού, τμήμα Χαλκηδόνα – Αλεξάνδρεια).

 -Β΄ΦΑΣΗ: οδικό τμήμα Α/Κ Νησελίου έως Α/Κ Βέροιας 

α) με την ολοκλήρωση της «Α΄ ΦΑΣΗΣ» και με την τοποθέτηση εργοταξιακών μέσων στον Α/Κ Νησελίου, καθώς και στον Α/Κ Κουλούρας, με μέγιστη διάρκεια ως 45 λεπτά της ώρας. 

β) Κατά το διάστημα αυτό, η κυκλοφορία θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό, τμήμα Αλεξάνδρεια – Βέροια. 

-Γ΄ΦΑΣΗ: οδικό τμήμα Α/Κ Βέροιας έως Α/Κ Πολυμύλου 

α) με την ολοκλήρωση της «Β΄ ΦΑΣΗΣ» και με την τοποθέτηση εργοταξιακών μέσων στον Α/Κ Βέροιας, καθώς και στους κλάδους εισόδου με κατεύθυνση προς Κοζάνη, με μέγιστη διάρκεια έως 90 λεπτά της ώρας. 

β) Κατά το διάστημα αυτό, η κυκλοφορία των επιβατικών οχημάτων θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό, τμήμα Βέροια – Πολύμυλος, μέσω Καστανιάς και των οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στην Επαρχιακή Οδό Ημαθίας, τμήμα Βέροια - Σ.Σ. Νάουσας προς Σκύδρα. 

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα εφαρμόζονται κατά περίπτωση οι εγκεκριμένες Μελέτες σήμανσης εκτροπής κυκλοφορίας, μελέτες οι οποίες εκπονήθηκαν σύμφωνα με τις ισχύουσες Οδηγίες Σήμανσης Εκτελούμενων Έργων ΟΜΟΕΣΕΕΟ ΦΕΚ 905/Β΄/20-05-2011 και εγκρίθηκαν για εφαρμογή από την Εγνατία Οδό Α.Ε. 

Οι ανωτέρω εγκεκριμένες σημάνσεις θα τοποθετηθούν και θα απομακρυνθούν με μέριμνα, προσωπικό και ευθύνη της «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.», υπό την εποπτεία της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΥ Α.Ε», ενώ μέτρα τροχαίας θα ληφθούν από το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας, τοποθετώντας τροχονόμους σε καίρια σημεία, για την ενημέρωση των οδηγών, τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, κατά τις ώρες 06:00΄ έως 12:00΄ έκαστης ημέρας. 3. Οι διελεύσεις των οχημάτων θα πραγματοποιηθούν, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, μετά την ανατολή του ηλίου και τα εφαρμοζόμενα μέτρα προσωρινής σήμανσης θα θεωρούνται «μικρής διάρκειας». 

Οι παραβάτες της απόφασης αυτής διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 458 ΠΚ και τις διατάξεις των άρθρων 4, 5, 52, 103, 104 και 105 του Ν.2696/99 «Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας». 


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας  Συνελήφθη ανήλικος για καλλιέργεια  δενδρυλλίων κάνναβης που καλλιεργούσαν με τον πατέρα του στο σπίτι τους

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας Συνελήφθη...

Στις 22 Απριλίου 2024 το μεσημέρι σε περιοχή της...

Δήμαρχος Βέροιας: Ξεκάθαρη αδικία στην  χρηματοδότηση του Δήμου Βέροιας -Εμείς κ. Τζιτζικώστα δεν πρέπει να βαδίσουμε προς το 2030;  -Συνέντευξη Τύπου χθες, με απάντηση Βοργιαζίδη στην Περιφέρεια

Δήμαρχος Βέροιας: Ξεκάθαρη αδικία στην χρηματοδότηση...

«Ξεκάθαρα, μπορούμε να πούμε ότι ο Δήμος μας αδικήθηκε...

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ:  Πρόσκληση εκδήλωσης  ενδιαφέροντος για το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών  και Προσφύγων

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για...

Στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 79 του Ν. 4558/18 που...

Δήμος Αλεξάνδρειας: Διανομή τροφίμων για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Δήμος Αλεξάνδρειας: Διανομή τροφίμων για τους...

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Διεύθυνσης Κοινωνικής...

Πρόσκληση συμμετοχής εθελοντών στον ΔΕΗ – Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας

Πρόσκληση συμμετοχής εθελοντών στον ΔΕΗ – Διεθνή...

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 είναι...

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή  για την «άρση αδικιών σε βάρος των επιτυχόντων του Σώματος Αγροφυλακής το 1992»

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή για την «άρση αδικιών σε...

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και...

Ωραιοζήλη Κουτσουπιά: “To know us better”, με καφέ και κουβέντα στην «Ελιά», εν όψει Ευρωεκλογών

Ωραιοζήλη Κουτσουπιά: “To know us better”, με καφέ και...

Οδεύουμε προς Ευρωεκλογές και οι υποψήφιοι...

Ημαθία - Συναγερμός για την εξαφάνιση 43χρονου από το Μακροχώρι

Ημαθία - Συναγερμός για την εξαφάνιση 43χρονου από το...

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία Βέροιας, καθώς...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...