Τευτλοπαραγωγοί προς Διοίκηση ΕΒΖ: «Μόνον αν χτυπήσει το μηχάνημα του ATM, θα φύγουμε από εδώ»

Τευτλοπαραγωγοί προς Διοίκηση ΕΒΖ: «Μόνον αν χτυπήσει το μηχάνημα του ATM, θα φύγουμε από εδώ»

Τα γραφεία της διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, στην Αριστοτέλους, «κατέλαβαν» χθες τευτλοπαραγωγοί από την Ημαθία, τη Θεσσαλία, τις Σέρρες και την Ορεστιάδα, δηλώνοντας αποφασισμένοι να παραμείνουν μέχρις ότου πιστωθούν τα ωφελούμενα χρήματα στους λογαριασμούς τους.

«Μόνον αν χτυπήσει το μηχάνημα του ATM, θα φύγουμε από εδώ», έλεγαν κατηγορηματικά, δηλώνοντας ότι δεν υποχωρούν σε απλές διαβεβαιώσεις πίστωσης, παρά μόνον σε έγγραφες δεσμεύσεις για το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης του συνόλου των 10,2 εκατ. ευρώ για τις ποσότητες των τεύτλων που διέθεσαν στην ΕΒΖ το 2017.

Από την πλευρά της η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης μέσω του προέδρου της Παναγιώτη Αλεξάκη, διαβεβαίωσε τους παραγωγούς ότι στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των 2.500 τευτλοπαραγωγών μέρος των ωφελουμένων, και συγκεκριμένα το 40%, δηλαδή 4 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ότι η αρμόδια επιτροπή της Τράπεζας Πειραιώς έχει ήδη εγκρίνει το αίτημα για την εκταμίευση των χρημάτων.


Με τους τευτλοπαραγωγούς συναντήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ, Παναγιώτης Καραχάλιος.

«Έχουμε ενημερωθεί ότι έχουν πιστωθεί 4 εκατ. ευρώ από το εργοστάσιο της Σερβίας στην Πειραιώς, ωστόσο εμείς απαιτούμε όλο το ποσό των 10,2 εκατ. ευρώ. Στηρίζουμε την ΕΒΖ, αλλά τα προβλήματα που προκαλούνται από την αδυναμία εκταμίευσης του ποσού είναι πολλά. Όλοι οι παραγωγοί πρέπει να πληρώσουμε το ΦΠΑ από τα τιμολόγια που εξέδωσε για εμάς η ΕΒΖ μέχρι στις 20 Ιανουαρίου, αλλιώς απειλούμαστε με πρόστιμα, καθώς και όλο το κόστος της καλλιέργειας. Πώς θα ξεκινήσουμε τη νέα παραγωγή;», σημείωναν τευτλοπαραγωγοί.

Πώς θα σπείρω χωρίς χρήματα;

«Τέλος του μήνα πρέπει να καταβάλλω τον ΦΠΑ για χρήματα που δεν έχω λάβει, αφού παραμένω απλήρωτος. Τα χρέη μου σε εμπόρους παραμένουν. Ερωτώ, ποιος θα μου δώσει χρήματα για να σπείρω σε 15 ημέρες; Πώς θα ζήσω την οικογένειά μου;» διερωτήθηκε μιλώντας προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που βρέθηκαν στον χώρο της διαμαρτυρίας ο Ημαθιώτης πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας Σάκης Πίππας.

Στο γραφείο του πρωθυπουργού

Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικού στελέχους στο ΑΠΕ, το θέμα της ΕΒΖ βρίσκεται πλέον στο γραφείο του πρωθυπουργού. Παράλληλα, από το ίδιο στέλεχος, επαναδιατυπώθηκε η πολιτική βούληση της κυβέρνησης για τη συνέχιση της λειτουργίας και «άνθισης» του ομίλου.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γίνε κι εσύ Security!  Εξασφάλισε μια θέση εργασίας!!! 21/7

Γίνε κι εσύ Security! Εξασφάλισε μια θέση εργασίας!!! 21/7

Από το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος και από το ΚΕΜΕΑ...

Και βέβαια θα μιλήσει!

Και βέβαια θα μιλήσει!

του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζας - Διπλ. Ηλεκτρολόγος...

Σήμερα διανυκτερεύει το ποιήμα...  ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ…

Σήμερα διανυκτερεύει το ποιήμα... ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ…

Αιώνες τώρα,το μη εφικτό αναζητείται… Από μια...

Συνεδριάζει την Τετάρτη  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας 21/7

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο...

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας,...

Την Δευτέρα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Την Δευτέρα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο...

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

 Συνελήφθη 35χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη 35χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

- Από την Ομάδα Δίωξης της Ασφάλειας...

Την μνήμη των πεσόντων  στην Κύπρο τίμησε χθες η Βέροια

Την μνήμη των πεσόντων στην Κύπρο τίμησε χθες η Βέροια

Τους Κυπρίους και τους Ελλαδίτες που θυσιάστηκαν...

Θανάσιμη πτώση   35χρονου από το   μπαλκόνι του σπιτιού του

Θανάσιμη πτώση 35χρονου από το μπαλκόνι του σπιτιού...

Κατέληξε στα τραύματά του ο 35χρονος που για άγνωστους...

ΑΚΟΥ 99.6FM

Αγγελίες

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος και από το ΚΕΜΕΑ ανακοινώνεται ότι ξεκινάει το νέο τμήμα security με στόχο τις ερχόμενες εξετάσεις.Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαίδευση 105 ωρών θεωρίας και πρακτικής άσκησης για ...

του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζας - Διπλ. Ηλεκτρολόγος ΜηχανικόςΦίλοι μου, καλή σας ημέρα,  αφού ξεκινήσω παρακαλώντας τον Μεγάλο, που είναι εκεί ψηλά επάνω (δεν τον αποκαλώ Θεό, για να μην αυξηθούν τα σπυράκια...

Αιώνες τώρα,το μη εφικτό αναζητείται… Από μια μοναχική καλύβα ατενίζουν τον κόσμο.  Στον Άθω, η εύκρατος ζώνη της ησυχίας. Δάφνες, αγράμπελες,ελιές, μυρτιές,μικροί χαμένοι ποταμοίκαι...

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, θα γίνει την Τετάρτη  25-7-στις 6:00 μ.μ., με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:-Έγκριση ή μη καταρχήν απευθείας αγοράς οικοπέδου μετά των επικειμένων στο...