Τευτλοπαραγωγοί προς Διοίκηση ΕΒΖ: «Μόνον αν χτυπήσει το μηχάνημα του ATM, θα φύγουμε από εδώ»

Τευτλοπαραγωγοί προς Διοίκηση ΕΒΖ: «Μόνον αν χτυπήσει το μηχάνημα του ATM, θα φύγουμε από εδώ»

Τα γραφεία της διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, στην Αριστοτέλους, «κατέλαβαν» χθες τευτλοπαραγωγοί από την Ημαθία, τη Θεσσαλία, τις Σέρρες και την Ορεστιάδα, δηλώνοντας αποφασισμένοι να παραμείνουν μέχρις ότου πιστωθούν τα ωφελούμενα χρήματα στους λογαριασμούς τους.

«Μόνον αν χτυπήσει το μηχάνημα του ATM, θα φύγουμε από εδώ», έλεγαν κατηγορηματικά, δηλώνοντας ότι δεν υποχωρούν σε απλές διαβεβαιώσεις πίστωσης, παρά μόνον σε έγγραφες δεσμεύσεις για το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης του συνόλου των 10,2 εκατ. ευρώ για τις ποσότητες των τεύτλων που διέθεσαν στην ΕΒΖ το 2017.

Από την πλευρά της η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης μέσω του προέδρου της Παναγιώτη Αλεξάκη, διαβεβαίωσε τους παραγωγούς ότι στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των 2.500 τευτλοπαραγωγών μέρος των ωφελουμένων, και συγκεκριμένα το 40%, δηλαδή 4 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας ότι η αρμόδια επιτροπή της Τράπεζας Πειραιώς έχει ήδη εγκρίνει το αίτημα για την εκταμίευση των χρημάτων.


Με τους τευτλοπαραγωγούς συναντήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ, Παναγιώτης Καραχάλιος.

«Έχουμε ενημερωθεί ότι έχουν πιστωθεί 4 εκατ. ευρώ από το εργοστάσιο της Σερβίας στην Πειραιώς, ωστόσο εμείς απαιτούμε όλο το ποσό των 10,2 εκατ. ευρώ. Στηρίζουμε την ΕΒΖ, αλλά τα προβλήματα που προκαλούνται από την αδυναμία εκταμίευσης του ποσού είναι πολλά. Όλοι οι παραγωγοί πρέπει να πληρώσουμε το ΦΠΑ από τα τιμολόγια που εξέδωσε για εμάς η ΕΒΖ μέχρι στις 20 Ιανουαρίου, αλλιώς απειλούμαστε με πρόστιμα, καθώς και όλο το κόστος της καλλιέργειας. Πώς θα ξεκινήσουμε τη νέα παραγωγή;», σημείωναν τευτλοπαραγωγοί.

Πώς θα σπείρω χωρίς χρήματα;

«Τέλος του μήνα πρέπει να καταβάλλω τον ΦΠΑ για χρήματα που δεν έχω λάβει, αφού παραμένω απλήρωτος. Τα χρέη μου σε εμπόρους παραμένουν. Ερωτώ, ποιος θα μου δώσει χρήματα για να σπείρω σε 15 ημέρες; Πώς θα ζήσω την οικογένειά μου;» διερωτήθηκε μιλώντας προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που βρέθηκαν στον χώρο της διαμαρτυρίας ο Ημαθιώτης πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας Σάκης Πίππας.

Στο γραφείο του πρωθυπουργού

Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικού στελέχους στο ΑΠΕ, το θέμα της ΕΒΖ βρίσκεται πλέον στο γραφείο του πρωθυπουργού. Παράλληλα, από το ίδιο στέλεχος, επαναδιατυπώθηκε η πολιτική βούληση της κυβέρνησης για τη συνέχιση της λειτουργίας και «άνθισης» του ομίλου.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφόρησαν οι εφημερίδες ΒΕΡΟΙΑ και ΚΕΡΚΙΔΑ 23/4/2018
Πανηγυρίζει τη Δευτέρα ο Ι. Ναός  Αγίου Γεωργίου στους Γεωργιανούς

Πανηγυρίζει τη Δευτέρα ο Ι. Ναός Αγίου Γεωργίου στους...

Με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Γεωργίου του ...

Πατέρας και γιος συνελήφθησαν στην Αλεξάνδρεια για παράνομη κατοχή όπλων και μεγάλου χρηματικού ποσού

Πατέρας και γιος συνελήφθησαν στην Αλεξάνδρεια για...

Συνελήφθησαν την Παρασκευή 20 Απριλίου, το πρωί, στην...

Δωρεάν Μαθήματα Πληροφορικής στο ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος 21/4

Δωρεάν Μαθήματα Πληροφορικής στο ΕΚΕΔΙΜ...

Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος, Κέντρο Δια Βίου Μάθησης...

Απαγορεύεται η αλιεία σε Αξιό, Αλιάκμονα, Λουδία, Γαλλικό, Εδεσσαίο, Στρυμόνα και Αγγίτη
Ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Προς κάθε αρμόδιο - Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΚΡΙΣΗ

Προς κάθε αρμόδιο - Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣΒΑΣΙΑΔΗΣ  Η ευκταία  απαλλαγή  της...

ΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ (1918-2018) ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ 1937-1938

ΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ...

Γράφει ο Παύλος ΠυρινόςΠρώην Τοπικός ΈφοροςΤο 1937 η...

ΑΚΟΥ 99.6FM

Αγγελίες

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Με την ευκαιρία της γιορτής του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου ο πρόεδρος Ηρακλής Σοφιανίδης και η τοπική κοινότητα Γεωργιανών Βέροιας  προσκαλούν τον κόσμο την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 στην πανηγυρική...

Συνελήφθησαν την Παρασκευή 20 Απριλίου, το πρωί, στην Αλεξάνδρεια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ένας 48χρονος ημεδαπός και ο 26χρονος γιος του, για παράνομη οπλοκατοχή.Ειδικότερα,...

Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος, Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2, ως πρωτοπόρο στην έναρξη προγραμμάτων συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, προσφέρει δωρεάν μαθήματα Η/Υ σε όλες τις ομάδες...

Ανακοινώνεται ότι, με αποφάσεις της Αντιπεριφερειάρχη  Αγροτικής Οικονομίας Γερακίνας Μπισμπινά και  του αντιπεριφερειάρχη  Ημαθίας Κώστα  Καλαϊτζίδη (αριθ. 179776(737)/18.04.2018 ΑΔΑ:Ψ0Σ17ΛΛ-ΤΨ0 και αριθ. 10094/17.04.2018...