Κινητικότητα εν όψει ενδεχόμενης εγκατάστασης μονάδας φαρμακευτικής κάνναβης στη Ρουντίνα

Κινητικότητα εν όψει ενδεχόμενης εγκατάστασης μονάδας φαρμακευτικής κάνναβης στη Ρουντίνα

Προβληματισμό έχει προκαλέσει σε μερίδα της κοινής γνώμης του δήμου Νάουσας η πιθανότητα εγκατάστασης καθετοποιημένης μονάδας φαρμακευτικής κάνναβης στα όρια του δήμου. Η αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την εκμίσθωση δημοτικού χώρου στη Ρουντίνα, στα όρια Επισκοπής και Πολυπλατάνου, έχει εντείνει τη σχετική κινητικότητα από την πλευρά όσων εμφανίζονται αρνητικοί στην επένδυση. Αξίζει να σημειωθεί ότι για χθες ήταν προγραμματισμένες οι συνεδριάσεις των τοπικών συμβουλίων των δύο χωριών, χωρίς ωστόσο αυτό να γίνει λόγω έλλειψης απαρτίας.

Ν. Κουτσογιάννης: Εξέλιξη ευεργετική σε αναπτυξιακό επίπεδο 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης τονίζει τη βεβαιότητά του πως η μονάδα που θα κατασκευαστεί στην περιοχή θα λειτουργήσει εξαιρετικά ευεργετικά σε αναπτυξιακό επίπεδο και θα προσφέρει θέσεις εργασίας στη νεολαία. «Είμαι εδώ και καιρό σε επαφή με επιτελείς της κυβέρνησης και ενδιαφερόμενους επενδυτές. Υπάρχει δική μας πρόθεση στο δημοτικό συμβούλιο να προχωρήσουμε στην εκμίσθωση της γης εν αναμονή του νομοθετικού πλαισίου, οπότε με την ψήφιση του νόμου να γίνει η διαγωνιστική διαδικασία» αναφέρει στον «Λαό» ο δήμαρχος. Για τους φόβους κάποιων κατοίκων αναφορικά με την επένδυση ο κ. Κουτσογιάννης μιλά για έλλειψη ενημέρωσης και λαϊκισμό από κάποιους διαφωνούντες, προαναγγέλλοντας λαϊκές συνελεύσεις στο επόμενο διάστημα.

Ο εκπρόσωπος της ενδιαφερόμενης εταιρείας «Golden Greece Cannabis» Γιάννης Σαρμαζανίδης υπολογίζει σε 150 τις θέσεις εργασίας σε πρώτη φάση στη μονάδα, επισημαίνοντας πως ήδη έδειξαν ενδιαφέρον εκατοντάδες αγρότες στην Ημαθία και σε άλλες περιοχές.

ΚΚΕ: Διαφημίζουν την κάνναβη

Την ίδια στιγμή ιδιαίτερη κινητικότητα παρουσιάζεται από το τοπικό ΚΚΕ, με συγκεντρώσεις και ομιλίες στα δύο χωριά στις οποίες τονίστηκε η αντίθεσή τους στην επένδυση. Μεταξύ άλλων τονίζουν ότι αυτοί που διέλυσαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας κι έκαναν τα φάρμακα πανάκριβο εμπόρευμα, δεν μπορεί παράλληλα να νοιάζονται και για την υγεία του λαού. Παράλληλα κάνουν λόγο για επιστημονικές μελέτες που αμφισβητούν τις ιδιότητες της φαρμακευτικής κάνναβης. «Το μόνο που καταφέρνουν είναι να διαφημίσουν μια ουσία που προκαλεί εξάρτηση και κοινωνικό θάνατο» αναφέρουν ομιλητές, εστιάζοντας στον κίνδυνο επέκτασης της καλλιέργειας και στη μη φαρμακευτική χρήση.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για ζητήματα της Ημαθίας  «Συμμαζεύουμε και οργανώνουμε τον αγροτικό και συνεταιριστικό χώρο στηρίζοντας παράλληλα το εισόδημα των αγροτών»

Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για...

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής...

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων,  της επιχειρηματικότητας και η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, είναι το μεγάλο στοίχημα για τη δημιουργική Ελλάδα του αύριο»

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων, της...

Στο Συνέδριο του ΣΕΠΑΚ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για...

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές   διαστάσεις και βλάπτει την πραγματική οικονομία»

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές ...

Σύσκεψη χθες στην Περιφέρεια για τη μάστιγα του...

 Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ» ευχαριστεί

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ»...

Την κ. Παναγιώτα Εφραιμίδου για τη δωρεά των 100€ στη...

Δυναμική κινητοποίηση γονέων   στην Ειρηνούπολη για το   άλυτο ζήτημα της μεταφοράς μαθητών

Δυναμική κινητοποίηση γονέων στην Ειρηνούπολη για το...

-Δέσμευση αντιπεριφερειάρχη και μεταφορέων ότι το...

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες  για την νόμιμη λειτουργία των Αθλητικών Σωματείων

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες για την νόμιμη...

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας...

Σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνει ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας

Σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνει ο...

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

Δυναμική κινητοποίηση Γονέων στην Ειρηνούπολη για το άλυτο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών

Δυναμική κινητοποίηση Γονέων στην Ειρηνούπολη για το...

Από τον σύλλογο Γονέων των Σχολείων Ειρηνούπολης...

ΑΚΟΥ 99.6FM
ΑΚΟΥ 99.6FM

Αγγελίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το φορολογικό Τόνισε επίσης για Τελωνείο, Νοσοκομεία και Αυτοδιοικητικές εκλογές: -- Δεν είναι  έντιμο,  από όποια πλευρά και αν συμβαίνει, το...

Στο Συνέδριο του ΣΕΠΑΚ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για Ποιότητα και Ανάπτυξη των Κατασκευών), όπου παρουσιάστηκε η μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για την Ποιότητα και Ανάπτυξη...

Σύσκεψη χθες στην Περιφέρεια για τη μάστιγα του παρεμπορίουΣύσκεψη για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής...

Την κ. Παναγιώτα Εφραιμίδου για τη δωρεά των 100€ στη μνήμη του συζύγου της.Την κ. Γκαϊτατζή Ελένη για την προσφορά γυναικείων ενδυμάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες των φιλοξενούμενων του Ξενώνα. Τις κ. κ....