ΓΙΑ ΤΗ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ…ΜΙΚΗ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ!!!

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ…ΜΙΚΗ ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ!!!

Της  Συρμούλας Τζήμα* 


  Γι΄ αυτό είσαι εσύ!!! Είσαι ο Μίκης Θεοδωράκης που δεν φοβήθηκες ποτέ  και κανέναν. Είσαι αυτός που έμαθες να τα λες έξω από τα δόντια και αν χρειαστεί στις δύσκολες στιγμές να μιλάς και μέσα από τις νότες σου. Είσαι εσύ ,που σήμερα παρά το γήρας του σώματος σου, απέδειξες τη νιότη της ελληνικής ψυχής σου και βροντοφώναξες , άστραψες και βρόντηξες για τη Μακεδονία μας!

«Φασίστες», «τραμπούκοι», «ακροδεξιοί» έτσι αποκάλεσες ειρωνικά αυτόν τον απίστευτο απλό κόσμο που κατέκλυσε σήμερα το κέντρο της Αθηνάς .Με αυτούς τους αναιδείς χαρακτηρισμούς κάποιοι θέλησαν προκαταβολικά να υπονομεύσουν τα συλλαλητήρια, νομίζοντας ,οι θρασύτατοι, ότι θα μπορούσαν να μας πείσουν,  ότι όποιος νοιάζεται και αγωνιά για τη πατρίδα του είναι κατά ανάγκη ένα ακραίο στοιχείο. Απευθύνθηκες στις χιλιάδες πολιτών όλων των ηλικιών που ήρθαν από παντού, χωρίς να τους νοιάζουν κόμματα και ιδεολογίες για να φωνάξουν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Εσύ, μίλησες σήμερα στον κυρίαρχο ελληνικό λαό και ήμασταν όλοι μαζί σου, δεν φοβήθηκες να μπήξεις βαθιά το μαχαίρι μιλώντας για θλιβερές ,όπως τις χαρακτήρισες, αποφύσεις των «αριστερίζοντων» κυβερνητικών, που ενώ παραπαίουν, διαπραγματεύονται έναν φλέγον για τη χώρα μας ζήτημα. Αυτοί, λοιπόν, που μας κυβερνούν σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραχωρήσουν τον όρο Μακεδονία στο γειτονικό κρατίδιο. Το ότι μας έχουν, όπως είπες, οδηγήσει με τα μνημόνια στο τελευταίο σκαλί δεν σημαίνει πως πρέπει να ξεχνούν τα θεμελιώδη στοιχεία της ιστορίας μας. 

Από εμάς και τη στάση μας εξαρτάται αν θα γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ και αργότερα της Ευρωπαϊκής ένωσης, τα Σκόπια. Στην οποιαδήποτε παραχώρηση στα πλαίσια στης διαπραγμάτευσης θα  είμαστε άξιοι της μοίρας μας, αφού ήδη θα τους έχουν παραχωρηθεί προνόμια, ως ισότιμα μέλη των ανωτέρω οργανισμών, με ολέθριες συνέπειες για την πατρίδα μας.

Οι Σκοπιανοί ζουν τον δικό τους εθνικό μύθο –γενιές και γενιές γαλουχήθηκαν αναπαράγοντας μια ιστορία και ένα όνομα που δεν συνδέεται ιστορικά με το λαό τους- γεγονός στο οποίο φταίξαμε και εμείς όλα αυτά τα χρόνια με τη στάση μας- με αποτέλεσμα να φαντάζει στα ματιά των ξένων που επιθυμούν την σαλαμοποίηση των Βαλκανίων ως μια δίκαιη λύση η σύνθετη ονομασία. Εμείς, όμως, καλούμαστε τούτη την κρίσιμη στιγμή να διαφυλάξουμε την ιστορία μας στην πραγματική της βάση.

Οι δεσμεύσεις Ζαεφ απευθύνονται σε γενιές ηλιθίων  και γονατισμένων , μας περνά δε για ανόητους ,αν πιστεύουμε ότι με μια αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου θα επέλθει και ο εξαγνισμός . 

Μίλησες για το δεδομένο που πρέπει να έχουμε υπόψη μας και δεν είναι άλλο από την ειρηνική συνύπαρξη στα Βαλκάνια, ωστόσο, τόνισες ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η δική μας απόφαση είναι αυτή που θα κρίνει τελεσίδικα το θέμα για το αν θα δώσουμε στους Σκοπιανούς το δικαίωμα να χρησιμοποιούν και επισήμως τον όρο Μακεδονία . Χρειάζεται, όπως είπες χαρακτηριστικά, η δική μας «βούλα» για να χαρακτηριστούν Μακεδόνες και θα είμαστε για αυτό για πάντα υπεύθυνοι.

Απόλυτη άρνηση στο συνταγματικό αλυτρωτισμό τους είναι το φλογερό μας μήνυμα, ως μέσο πίεσης για τη συγκατάθεσή μας να καταστούν ισότιμα μέλη με εμάς!

Την ευθύνη των αποφάσεων δεν μπορεί να την επωμιστεί μόνο μια κυβέρνηση  μειοψηφίας, όπως την αποκάλεσες, πριν βάλει υπογραφές για ονομασία με τον όρο Μακεδονία και εδώ συμφωνώ με όλη μου τη ψυχή μαζί σου, θα πρέπει να κληθεί και να ερωτηθεί για αυτό το κρίσιμο εθνικό ζήτημα ο κυρίαρχος ελληνικός λαός με το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του, την απόλυτη έκφραση της άμεσης δημοκρατίας, το δημοψήφισμα!

Είμαστε αγωνιστές της ενότητας. Δεν θέλουμε να είμαστε απλοί παρατηρητές , έχουμε φωνή και σήμερα αυτό αποδείχτηκε για δεύτερη φορά με το συλλαλητήριο της Αθηνάς . Ο ραγιάς όσο και αν τον πατήσουν σηκώνεται και ορθώνεται πάλι μπροστά! Και ας καταλάβουν ,επιτελούς, όποιος υπερασπίζεται τα δίκαια της χώρας του, αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ!


*  Δικηγόρος   Σύμβουλος 

Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

† ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝἐλέῳ Θεοῦ Ἐπίσκοπος καὶ Μητροπολίτης...

Ποια σχολεία κλείνουν στο Δήμο Αλεξάνδρειας λόγω έξαρσης κρουσμάτων της εποχικής γρίπης

Ποια σχολεία κλείνουν στο Δήμο Αλεξάνδρειας λόγω...

Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας έχοντας υπόψη τις διατάξεις...

Δήλωση Κωνσταντίνου Ναλμπάντη

Δήλωση Κωνσταντίνου Ναλμπάντη

Η διαδρομή μιας ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ πορείας δεν πρέπει να...

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Φαρμακείο στη Βέροια - Τα δικαιολογητικά και τα εισοδηματικά κριτήρια

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Φαρμακείο στη...

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ...

Την αποκατάσταση της αδικίας, που έχει υποστεί ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Διαχείρισης Συνιδιόκτητου Δάσους Βεργίνας, ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας

Την αποκατάσταση της αδικίας, που έχει υποστεί ο...

Με Κοινοβουλευτική Ερώτηση που υπέβαλε ο βουλευτής...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην 28η AGROTICA

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην 28η AGROTICA

 Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει...

Επιμορφωτική ημερίδα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας - Παρουσιάστηκαν τα προγράμματα εκπαίδευσης  eTwinning και Erasmus Plus

Επιμορφωτική ημερίδα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας -...

Την Τρίτη 28/1/2020 πραγματοποιήθηκε στο 3ο Δημοτικό...

Φρόσω Καρασαρλίδου, στην ομιλία της στη Βουλή: «Υπονομεύετε τους νέους και δίνετε θέσεις σε γαλάζιους συνταξιούχους»

Φρόσω Καρασαρλίδου, στην ομιλία της στη Βουλή:...

 Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε την Τρίτη το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 94, παραγρ.4, περιπτ.27 του Ν.3852/2010[ΦΕΚ 87/7-6­2010 τ.Α’]”Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα...

Μεγάλη σε έκταση φωτιά ξέσπασε σε κτιριακές εγκαταστάσεις περίπου 500 μέτρα πριν την έξοδο της Σίνδου από την Εγνατία  με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Βέροια σύμφωνα με διερχόμενο οδηγό από το σημείο....

Η πρόεδρος του Δ.Σ κ. Γεωργία Μπατσαρά και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας κ. Γιάννης Παρασκευόπουλος ήταν παρόντες στη σύσκεψη για τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ) ​ υπό την...

Για αύξηση του αριθμού των μαθητών που απουσιάζουν από τα σχολεία της περιοχής μας, λόγω της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης, κάνει λόγο το σημερινό πρωτοσέλιδο του ΛΑΟΥ και τα πρώτα στοιχεία της Πρωτοβάθμιας...