2ος δρόμος Ανακτόρων στις 29 Απριλίου 2018

2ος δρόμος Ανακτόρων στις 29 Απριλίου 2018

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βεργίνας «Αιγές»
σε συνδιοργάνωση με το ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας
και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας
διοργανώνουν τον
«2ο Δρόμο των Ανακτόρων»
Με αγώνες 12 χλμ, 8 χλμ και 1 χλμ για παιδιά

Με την εμπειρία του 1ου Αγώνα των Ανακτόρων, όπου μας τιμήσατε με τη συμμετοχή σας και εκφραστήκατε με τα καλύτερα λόγια για τον αγώνα μας, θα χαρούμε να σας προσφέρουμε τη φιλοξενία μας και στη δεύτερη διοργάνωσή μας. Στη Βεργίνα Ημαθίας, τον τόπο που διάλεξαν οι Μακεδόνες πρόγονοί μας για να ιδρύσουν την πρωτεύουσά τους και εκεί όπου ο Φίλιππος Β΄ έχτισε το λαμπρό του ανάκτορο, σας προσκαλούμε να τρέξετε στο δεύτερο αγώνα μας.

Ο φετινός αγώνας είναι εμπλουτισμένος με μια δεύτερη μικρότερη ορεινή διαδρομή 8 χιλιομέτρων στις πλαγιές των Πιερίων γύρω από το αρχαίο τείχος των Αιγών, καθώς και με μια παιδική διαδρομή 1 χιλιομέτρου στα όρια του χωριού. Η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα επιλέχθηκε ώστε να αποτελεί μια ευκαιρία επανένταξης στη δρομική δραστηριότητα για έμπειρους δρομείς μετά τον μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», αλλά και συμμετοχής στον μικρότερο ορεινό αγώνα για δρομείς μικρής και μέτριας εμπειρίας.

Τόπος Εκκίνησης και Τερματισμού: Πλατεία Βεργίνας Ημαθίας
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 29 Απριλίου 2018
Ώρα Εκκίνησης: 10:00 πμ.

Διαδρομή -Χρονομέτρηση: Οι ορεινές διαδρομές του αγώνα σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να αναδειχθεί η ιστορικότητα και το φυσικό κάλλος της περιοχής. Αμέσως μετά την έξοδο από το χωριό η διαδρομή διέρχεται δίπλα από την αρχαία Νεκρόπολη και από τμήμα του αρχαίου τείχους των Αιγών. Στο 2,5 χλμ αφήνουμε δεξιά τον μεταβυζαντινό ναό του Αγίου Δημητρίου του 15ου αιώνα, ενώ στο 6,4 χλμ διερχόμαστε δίπλα από την «πηγή της Ομορφιάς» και από την ακρόπολη των αρχαίων Αιγών, όπου και διαχωρίζονται οι δύο ορεινές διαδρομές. Η διαδρομή των 12 χλμ ανηφορίζει νότια, ενώ η διαδρομή των 8 χλμ κατηφορίζει βόρεια προς την ακρόπολη των αρχαίων Αιγών. Στο κατηφορικό τμήμα οι δρομείς των 12 χλμ συναντούν τις πηγές και τα υπολείμματα του αγωγού ύδρευσης του Ανακτόρου. Τέλος, και οι δύο διαδρομές συναντιούνται δίπλα στο Ανάκτορο του Φιλίππου Β΄ και το αρχαίο θέατρο όπου δολοφονήθηκε ο Μακεδόνας βασιλιάς.

Σε μεγάλο τμήμα των διαδρομών του αγώνα οι συμμετέχοντες θα έχουν πανέμορφη πανοραμική θέα στον κάμπο της Ημαθίας.

Τον αγώνα καλύπτουν η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Βεροίας και διασωστική ομάδα.

Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική για τους αγώνες των 12 και 8 χιλιομέτρων, με άμεση έκδοση των αποτελεσμάτων. 

Φωτογράφοι της διοργάνωσης θα βρίσκονται στη διαδρομή και οι φωτογραφίες του αγώνα θα είναι διαθέσιμες δωρεάν στους δρομείς που θα συμμετέχουν.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί επίχρυσο χειροποίητο αναμνηστικό μετάλλιο, ειδικά σχεδιασμένο και κατασκευασμένο για τον αγώνα από τον αργυροχρυσοχόο της Βέροιας Γ. Ντόκα. Ένα ενθύμιο που θα σας υπενθυμίζει την ιστορικότητα του τόπου μας και της διαδρομής που θα έχετε τρέξει.

Επίσης, σε όλους τους συμμετέχοντες θα προσφερθεί μικρό γεύμα με σουβλάκια και κρασί Νάουσας, με την επίδειξη του κουπονιού που θα πάρουν κατά την παραλαβή του αριθμού τους, ως ένδειξη φιλοξενίας στο χωριό μας.

Δηλώσεις συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ για τους αγώνες 12 και 8 χλμ και δωρεάν για τον παιδικό αγώνα. 

Το όριο συμμετοχών είναι 200 δρομείς αθροιστικά και στους δύο αγώνες. Μετά από την κάλυψη του ορίου αυτού, οι εκπρόθεσμες συμμετοχές δεν εξασφαλίζουν το μετάλλιο του αγώνα.

Σε όσους επιθυμούν να διανυκτερεύσουν σε υπαίθριο χώρο με σκηνές ή άλλο μέσο, υπάρχει ο ηλεκτροφωτισμένος εξοχικός χώρος «Πλατάνια», δίπλα ακριβώς στα τελευταία σπίτια του χωριού, με φυσικά τρεχούμενα νερά και κατάφυτος από αιωνόβια πλατάνια. Θα είναι μια ευκαιρία για ένα όμορφο διήμερο που μπορεί να συνδυαστεί και με επίσκεψη στους περίφημους βασιλικούς τάφους των Αιγών που ανακάλυψε ο αείμνηστος αρχαιολόγος Μανώλης Ανδρόνικος, αλλά και με μια επίσκεψη στην κοντινή Βέροια.

Στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας «Αιγές» www.psverginas.gr θα αναρτηθεί στη 1 Μαρτίου 2018 η τελική προκήρυξη και οι λεπτομέρειες του αγώνα.

Σας περιμένουμε στις ιστορικές Αιγές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ -  ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΠΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ...

Το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου 2024 διεξήχθη στον Παρνασσό...

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ καλή εμφάνιση η Ζαφειρίου

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ...

Ο αρχικός στόχος επετεύχθη στο Jesolo της Ιταλίας, όπου...

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι νικητές

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι...

Ο αγώνας τρεξίματος ανώμαλου δρόμου “ΚΟΥΜΑΝΙΤΣΙ TRAIL”...

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν. Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν....

Στο Χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα με ιδανικές συνθήκες...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Οι αθλητές της ομάδας Αλπικού σκι του ΕΟΣ Νάουσας...

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή "Περίπατος στα...

Την τιμητική της είχε την περασμένη εβδομάδα η εντυπη...

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους στο ΔΑΚ Νάουσας

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους...

   Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας και η Γενική Γραμματεία ...

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η Κατερίνα Βάικου

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η...

Στην πόλη Οτεπά της Εσθονίας για το Παγκόσμιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...