Μία selfie σε ένα καφέ

Μία selfie σε ένα καφέ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μίζας

Επιμελητής  Ανηλίκων Βέροιας                          

 Κοίταξε τα πρόσωπα γύρω του. Μία δυσφορία ένιωσε να ξεπηδάει από κάπου μέσα του. Προσπάθησε να εντοπίσει την πηγή της. Δεν τα κατάφερε. 

Δεν είχε αντιληφθεί νωρίτερα κάτι συγκεκριμένο. Ισως ειπώθηκε κάτι που τον ενόχλησε σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Σαν ένα δηλητήριο που έδρασε μετά από αρκετή ώρα.

Θέλησε να αποδιώξει αυτή την αίσθηση. Σκέφθηκε να πει κάτι. Δίστασε. Καθώς ήταν για αρκετή ώρα έξω από τη συζήτηση, η φωνή του ,αδύναμη, θα τον πρόδιδε. Θα κουβαλούσε μία χροιά δυσαρέσκειας το δίχως άλλο. Δοκίμασε να πιαστεί από κάτι. Μία ανάμνηση που θα λειτουργούσε σαν στήριγμα.

Ισως να έφταιγε που ήταν αλλεργικός στο προφανές. Αμέσως εξατμιζόταν το ενδιαφέρον του,κι άρχιζε η απόσυρσή του. Θα περίμενε μια κουβέντα που θα δοκίμαζε να λοξοδρομήσει,έστω και αδέξια,και σε άλλα μονοπάτια.

Καθώς είχε εδώ και ώρα την ίδια έκφραση,ένιωσε το πρόσωπό του να σφίγγεται. Προσπάθησε βάζοντας κρασί στο ποτήρι του,να προκαλέσει μία εσωτερική μετατόπιση. Προς στιγμή πέτυχε να απομακρυνθούν οι σκέψεις του,και κάνοντας μία άσχετη παρατήρηση,προσποιήθηκε κάποια μορφή συμμετοχής.

Η δυσφορία σε λίγο επανήλθε από την πικρή συνειδητοποίηση μιάς παθητικότητας που είχε επιβιώσει από τα μαθητικά χρόνια,παρότι νόμιζε ότι την είχε αφήσει πίσω του.

Περίμενε. Τί? Δεν ήξερε. Ενα μαγικό χέρι να τον πάρει και να τον μεταφέρει αλλού,δίχως να χρειαστεί να επικαλεστεί έναν λόγο για την αποχώρησή του, που δεν θα ήταν και πειστικός.

Το πρόβλημα ήταν η δική του αμφίθυμη στάση. Ούτε εντός ούτε εκτός,αλλά ανάμεσα.

Διεύρυνση. Ισως αυτό να χρειαζόταν. Να καταφέρει να τεντώσει την σκέψη του μέχρι να ακουμπήσει στα τοιχώματα της ύπαρξης. Σαν να πετάς μια πέτρα σε ένα σκοτεινό πηγάδι και περιμένεις να ακούσεις τον θόρυβο. Τότε ίσως να μπορούσε να καταλάβει.

Εκλεισε τα μάτια. Εικόνες ανάκατες στροβιλίστηκαν μέσα του. Ενιωθε εξαντλημένος. Οταν άνοιξε επιτέλους τα μάτια, η παρέα δεν βρισκόταν εκεί. Πλήρωσε και βγήκε από το καφέ. Εξω είχε σκοτεινιάσει. Μιά πυκνή ομίχλη είχε σκεπάσει τα πάντα. Δίστασε για λίγο,αλλά στο τέλος προχώρησε και βυθίστηκε μέσα της.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

 Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με ...

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

Σεμινάριο για τον σχολικό εκφοβισμό

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν   οι λέξεις

Από την καρδιά στο νου - Σωπαίνουν οι λέξεις

Γράφει η Όλγα  Κουτμηρίδου - ΜεταξάΟι λέξεις άνοιξαν...

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το   Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Για οριστική άδεια λειτουργίας πάει το Χιονοδρομικό...

Την έγκριση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών...

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική   Κοινότητα   Βέροιας

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας...

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

17 Νοέμβρη 2018.Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από την...

Εκδήλωση με ομιλητή   τον Κωσταντίνο Τσιάρα,   για τις προκλήσεις   του νέου μοντέλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην σημερινή εποχή

Εκδήλωση με ομιλητή τον Κωσταντίνο Τσιάρα, για τις...

ΑΠΟ ΤΗ  ΔΗΜ.ΤΟ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟ.Δ.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ Την...

Για την 45η επέτειο   από την εξέγερση   του Πολυτεχνείου

Για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Το Πολυτεχνείο ως σύμβολο παραμένει διαχρονικά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με τις πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας και νέων προγραμμάτων,προσφέρει στην κοινωνία της Ημαθίας δυο ταχύρυθμα προγράμματα εκμάθησης Ρωσικών και ...

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας  διοργανώνει σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό (bulling) -σε συνεργασία με την κα Τασιώνα Αθηνά (επισκέπτρια υγείας) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου-...

Γράφει η Όλγα  Κουτμηρίδου - ΜεταξάΟι λέξεις άνοιξαν την πόρτα της καρδιάς και άρχισαν να ανεβαίνουν τον ανήφορο τρέχοντας. Το πρόσωπο έγινε κατακόκκινο από θυμό, το σάλιο στέγνωσε στο στόμα. Και όταν οι...

Την έγκριση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.) του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ανακοινώνει με δελτίο τύπου η Επιτροπή Διοίκησης του φορέα. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την απόκτηση...