Μία selfie σε ένα καφέ

Μία selfie σε ένα καφέ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μίζας

Επιμελητής  Ανηλίκων Βέροιας                          

 Κοίταξε τα πρόσωπα γύρω του. Μία δυσφορία ένιωσε να ξεπηδάει από κάπου μέσα του. Προσπάθησε να εντοπίσει την πηγή της. Δεν τα κατάφερε. 

Δεν είχε αντιληφθεί νωρίτερα κάτι συγκεκριμένο. Ισως ειπώθηκε κάτι που τον ενόχλησε σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Σαν ένα δηλητήριο που έδρασε μετά από αρκετή ώρα.

Θέλησε να αποδιώξει αυτή την αίσθηση. Σκέφθηκε να πει κάτι. Δίστασε. Καθώς ήταν για αρκετή ώρα έξω από τη συζήτηση, η φωνή του ,αδύναμη, θα τον πρόδιδε. Θα κουβαλούσε μία χροιά δυσαρέσκειας το δίχως άλλο. Δοκίμασε να πιαστεί από κάτι. Μία ανάμνηση που θα λειτουργούσε σαν στήριγμα.

Ισως να έφταιγε που ήταν αλλεργικός στο προφανές. Αμέσως εξατμιζόταν το ενδιαφέρον του,κι άρχιζε η απόσυρσή του. Θα περίμενε μια κουβέντα που θα δοκίμαζε να λοξοδρομήσει,έστω και αδέξια,και σε άλλα μονοπάτια.

Καθώς είχε εδώ και ώρα την ίδια έκφραση,ένιωσε το πρόσωπό του να σφίγγεται. Προσπάθησε βάζοντας κρασί στο ποτήρι του,να προκαλέσει μία εσωτερική μετατόπιση. Προς στιγμή πέτυχε να απομακρυνθούν οι σκέψεις του,και κάνοντας μία άσχετη παρατήρηση,προσποιήθηκε κάποια μορφή συμμετοχής.

Η δυσφορία σε λίγο επανήλθε από την πικρή συνειδητοποίηση μιάς παθητικότητας που είχε επιβιώσει από τα μαθητικά χρόνια,παρότι νόμιζε ότι την είχε αφήσει πίσω του.

Περίμενε. Τί? Δεν ήξερε. Ενα μαγικό χέρι να τον πάρει και να τον μεταφέρει αλλού,δίχως να χρειαστεί να επικαλεστεί έναν λόγο για την αποχώρησή του, που δεν θα ήταν και πειστικός.

Το πρόβλημα ήταν η δική του αμφίθυμη στάση. Ούτε εντός ούτε εκτός,αλλά ανάμεσα.

Διεύρυνση. Ισως αυτό να χρειαζόταν. Να καταφέρει να τεντώσει την σκέψη του μέχρι να ακουμπήσει στα τοιχώματα της ύπαρξης. Σαν να πετάς μια πέτρα σε ένα σκοτεινό πηγάδι και περιμένεις να ακούσεις τον θόρυβο. Τότε ίσως να μπορούσε να καταλάβει.

Εκλεισε τα μάτια. Εικόνες ανάκατες στροβιλίστηκαν μέσα του. Ενιωθε εξαντλημένος. Οταν άνοιξε επιτέλους τα μάτια, η παρέα δεν βρισκόταν εκεί. Πλήρωσε και βγήκε από το καφέ. Εξω είχε σκοτεινιάσει. Μιά πυκνή ομίχλη είχε σκεπάσει τα πάντα. Δίστασε για λίγο,αλλά στο τέλος προχώρησε και βυθίστηκε μέσα της.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας εγκαινίασε χθες ο Δήμαρχος Βέροιας

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη...

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των...

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω...

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο   για ποδήλατα σήμερα η Ανοίξεως,   από Εληάς έως Μ. Αλεξάνδρου στη Βέροια

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο για ποδήλατα σήμερα η...

Σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της...

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για την   κατάσβεση φωτιάς σε διαλογητήριο, με υλικές μόνο ζημιές

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για...

- Στο 2ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Πατρίδας- Αγ....

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές μεταφορές της Ημαθίας

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές...

-Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Κώστα...

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και αλήθεια

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και...

  Από τη  Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ γνωστοποιούνται τα εξής:«Ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη νομισματική ιστορία της ΕλλάδαςΤη νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας εγκαινίασε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης,...

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου ΜηχανικούΦίλοι μου, καλή σας ημέρα, μόλις τώρα διάβασα, ότι υπουργός - αστέρι του τσίρκο, ο οποίος θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, εάν τηρούσε τις υποσχέσεις του,...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των πολιτικών διακηρύξεων που επικέντρωσαν το ενδιαφέρον των πολιτών κατά την διάρκεια  της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, συμπεριλήφθηκαν και ειδικές...

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω κάθε εκλογικής διαδικασίας οι πολίτες επιλέγουν να τους διοικήσει  σε τοπικό, περιφερειακό ή πανελλαδικό επίπεδο εκείνος από τους υςποψηφίους που το...