ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2018  ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ»

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2018 ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ»

Με την ευγενική χορηγία του κ. Γεράσιμου Καλλιγά και των εκδόσεων «SUPER COURSE»


Είχα την τύχη να μου χαρίσουν το Ημερολόγιο με τον ανωτέρω τίτλο. Η πρώτη σελίδα του Ημερολογίου (εξώφυλλο) με εντυπωσίασε για τον τίτλο του, την πανέμορφη φωτογραφία του Τριποτάμου (μέρος) και την έκδοσή του «Με την ευγενική χορηγία του κ. Γεράσιμου Καλλιγά…».

Α΄ Ο Σύλλογος «Φίλοι του Ποταμού Τριποτάμου» ιδρύθηκε το έτος 2013, από μία μικρή ομάδα της κίνησης ενεργών πολιτών της Βεροίας, με σκοπό την ανάδειξη και αξιοποίηση του ποταμού.
Οι ενεργοί πολίτες, έντονα ευαισθητοποιημένοι, από το τι προσφέρει ύδρευση, άρδευση, ενέργεια) και το τί μπορεί ακόμη να προσφέρει, αλλάζοντας το πρόσωπο της πόλεώς μας, τον τρόπο ζωής και ανάπτυξής της, προσπάθησαν (ερχόμενοι με ξεκάθαρες προτάσεις στις αρχές του τόπου μας και συνεργαζόμενοι με αυτές κατόρθωσαν πολλά), να διατηρήσουν προσβάσιμη την ανατολική όχθη, μήκους, περίπου, 1300 μέτρων.
Πέτυχαν αρκετά και μεθοδεύουν να πετύχουν ακόμη περισσότερα.
Για αν ευαισθητοποιήσουν και τα παιδιά του Δημοτικού και Γυμνασίου προκήρυξαν διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: «Ο Τριπόταμος, το ποτάμι της Βέροιας, 24-26 Οκτωβρίου του 2016 και πολλά άλλα, προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους και θα το πετύχουν, αρκεί να τους στηρίξουμε ηθικά.
Ο Δήμος Βεροίας, με τις διάφορες υπηρεσίες του, βοήθησε και βοηθά την κίνηση αυτή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Κάποτε, θα δούμε, αν αξιοποιήσουμε το ποτάμι της Βεροίας, την τουριστική της ανάπτυξη, την αξιόλογη και υπολογίσιμη υδροηλεκτρική παραγωγή, την ανάδειξη προσβάσιμων χώρων περιπάτου, εκδρομών, ταμιευτήρια νερού και πολλά άλλα.
Αξίζει έπαινος στους ενεργούς πολίτες: Θεόδωρο Πολυχρονιάδη, Αλέξανδρο Τρομπούκη, Βασίλειο Φωκά, Κωνσταντίνο Τσιτλακίδη, καθώς και σε όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και τα μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του ποταμού Τριποτάμου Βεροίας» για το έργο που πρόσφεραν και προσφέρουν στην ανάδειξη και αξιοποίηση του ποταμού Τριποτάμου.
Β΄ Το Ημερολόγιο
ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ»
Στο 2, 3 και 4ο φύλλο του Ημερολογίου έχουμε (περιληπτικά) το ιστορικό ίδρυσης του Συλλόγου, τη φωτογραφία και τα ονόματα του Διοικητικού Συμβουλίου (2015-2017, την περιγραφή του ποταμού, τις χρήσεις του νερού, τις δράσεις του Συλλόγου ως και τους κινδύνους για την άγρια πέστροφα του Τριποτάμου.
Στα υπόλοιπα 12 Ημερολογιακά φύλλα έχει, ύστερα από διαγωνισμό ζωγραφικής που οργάνωσε ο Σύλλογος για παιδιά (ανώτερες τάξεις Δημοτικού, Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου) με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους ως προς το ποτάμι Τριπόταμος και το πέτυχαν με τον έξυπνο και αποτελεσματικό τρόπο του διαγωνισμού ζωγραφικής.
Από τους πίνακες ζωγραφικής που βραβεύτηκαν έχει στο μήνα:
Ιανουάριο 2018 τον πίνακα ζωγραφικής της Κοσμίδου Μαριάς, μαθήτριας της Ε΄ τάξης 1ου Δημ. Σχολείου
Φεβρουάριο 2018 τον πίνακα ζωγραφικής του Πασανικολάκη Κάσσανδρου της ΣΤ΄ τάξης 1ου Δημ. Σχολείου
Μάρτιο 2018 τον πίνακα ζωγραφικής του Βαλοδήμου Αστέριου, της Ε΄ τάξης 1ου Δημ. Σχολείου
Απρίλιο 2018 τον πίνακα ζωγραφικής του Χατζηκώστα Βασίλειου, της Α΄ τάξης 3ου Γυμνασίου Βέροιας
Μάϊο 2018 τον πίνακα ζωγραφικής του Κωνσταντινίδη Κ. της Κυριαζοπούλου Νικολέτας της ΣΤ΄ τάξεως 9ου Δημ. Σχολείου Βέροιας
Ιούνιο 2018 τον πίνακα ζωγραφικής της Σιουκιούρογλου Δανάης της Ε΄ τάξης 1ου Δημ. Σχολείου Βέροιας
Ιούλιο 2018 τον πίνακα ζωγραφικής της Φανδινάκη Γεωργίας της Ε΄ τάξης 5ου Δημ. Σχολείου Βέροιας
Αύγουστο 2018 τον πίνακα ζωγραφικής της Μπαντή Βικτωρίας της Ε΄ τάξης 16ου Δημ. Σχολείου Βέροιας
Σεπτέμβριο 2018 τον πίνακα ζωγραφικής του Δούλαλα Δημήτρη, Α΄ τάξης του 4ου Λυκείου Βέροιας
Οκτώβριος 2018 τον πίνακα ζωγραφικής του Πολιανίδη Χρήστου της Δ΄ τάξης του 16ου Δημ. Σχολείου Βέροιας
Νοέμβριος 2018 τον πίνακα ζωγραφικής της Τσαπραντζή Βαλάντιας, Α΄ τάξης 3ου Λυκείου Βέροιας
Δεκέμβριος 2018 τον πίνακα ζωγραφικής της Τασιοπούλου Μαρίας, Α΄ τάξης 3ου Λυκείου Βέροιας
Θαυμάζει κανείς τους εμπνευσμένους αυτούς πίνακες ζωγραφικής από τους ευαισθητοποιημένους μικρούς μαθητές από το πανέμορφο ποτάμι του Τριποτάμου. Αξίζουν συγχαρητήρια πολλά στους ανωτέρω μαθητές ακόμη και σε όλους όσους πήραν μέρος στο Διαγωνισμό Ζωγραφικής.
Γ΄ Με την ευγενική χορηγία του κ. Γεράσιμου Καλλιγά και των εκδόσεων “SUPER COURSE”
Η ευγενική αυτή χορηγία του αγαπητού Γεράσιμου Καλλιγά στο Σύλλογο «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ» με την έκδοση του χαριτωμένου Ημερολογίου 2018, καθώς και πολλές άλλες, μου έδωσαν την ευκαιρία να εκφράσω και δημόσια το θαυμασμό και την αγάπη μου στο πρόσωπό του, γιατί, πέρα από την προσφορά του στο χώρο του φροντιστηρίου του και των εκδόσεων «SUPER COURSE», όπου εργάζονται και συντηρούνται οικογένειες, ο ίδιος, εδώ και πολλά χρόνια, βοηθώντας τους συγγραφείς με τις συλλογές παλιών φωτογραφιών της Βεροίας, κειμένων, αρθρογραφίες κ.ά. και με την ηθική και οικονομική στήριξη διαφόρων Συλλόγων, έγινε σημαντικός παράγοντας της πολιτιστικής και πνευματικής ανάπτυξης της πόλης μας και όχι μόνο. Είναι άξιος συγχαρητηρίων.
Αγαπητοί φίλοι του ποταμού Τριποτάμου.
Με την έκδοση του Ημερολογίου 2018, καθημερινά, θα ευαισθητοποιείται όλο και περισσότερους για το σπουδαίο έργο που αναλάβατε, την ανάδειξη και αξιοποίηση του ποταμού. Το έργο σας είναι άξιο επαίνου.
Πέρα από το όποιο έργο (μικρό ή μεγάλο) που πραγματοποίησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, πιστεύω, με την πάροδο της οικονομικής κρίσης, με την βοήθειά σας, φίλοι του ποταμού Τριποτάμου, και όλων των Βεροιωτών, ο Δήμος θα αναλάβει ο Τριπόταμος να γίνει μέρος της καθημερινότητας των πολιτών και γιατί όχι να γίνει όχημα για την ανάπτυξη (της πόλης μας), αρκεί να μη γυρίσουμε την πλάτη μας στο ποτάμι.
Αυτό δεν το πιστεύω, γιατί εδώ είναι οι φίλοι του Τριποτάμου.
Παύλος Πυρινός

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τράπεζα Πειραιώς: «Ψωνίζω στη γειτονιά»: Νέο καινοτόμο πρόγραμμα  για τη στήριξη των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων

Τράπεζα Πειραιώς: «Ψωνίζω στη γειτονιά»: Νέο καινοτόμο...

Διευρύνοντας περαιτέρω, τις υπηρεσίες που προσφέρει...

Την ανάγκη νέας παράτασης για την τακτοποίηση αυθαίρετων κατασκευών ζητά ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Την ανάγκη νέας παράτασης για την τακτοποίηση...

Την ανάγκη να παραταθεί εκ νέου, τουλάχιστον ως τα...

Πρώτη ομιλία για φέτος του Μητροπολίτη στο πλαίσιο της σειράς ομιλών «Επισκοπικός λόγος»

Πρώτη ομιλία για φέτος του Μητροπολίτη στο πλαίσιο της...

Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στις 11:30 π.μ. στον Ιερό Ναό...

Τάσος Μπαρτζώκας: «Κάνουμε την καθημερινότητα του πολίτη ευκολότερη»

Τάσος Μπαρτζώκας: «Κάνουμε την καθημερινότητα του...

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης και της ψήφισης του...

Ενημέρωση των πολιτών για την διεξαγωγή της Διακλαδικής  Άσκησης  «ΑΝΤΙΟΧΟΣ -20» Από 24 Σεπτεμβρίου έως και 02 Οκτωβρίου

Ενημέρωση των πολιτών για την διεξαγωγή της...

Την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 έως και 02 Οκτωβρίου 2020 θα...

 Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών του Δήμου Βέροιας

Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών του Δήμου...

Ο Δήμος Βέροιας ενηερμώνει ότι σύμφωνα με την ...

Ο

Ο "Έρασμος" βάπτισε παιδί ωφελούμενης μητέρας του...

Το απόγευμα του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου 2020, το Δ.Σ., οι...

Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας: Δεν ψηφίστηκε η μακροχρόνια μίσθωση των 3-5 Πηγαδιών - Κινδυνεύει να μείνει κλειστό για πρώτη φορά, το χιονοδρομικό Κέντρο;

Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας: Δεν ψηφίστηκε η...

Δεν ψηφίστηκε το θέμα της μακροχρόνιας μίσθωσης των 3-5...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Δεν ψηφίστηκε το θέμα της μακροχρόνιας μίσθωσης των 3-5 Πηγαδιών, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Κατά της εισήγησης ψήφισε ο ‘Κοινός Τόπος’, η ΛΑΣ...

Ολοκληρώνεται πλέον η διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων με τους Τελικούς Δικαιούχους που εντάχθηκαν στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER, κατά την 1η Πρόσκληση για έργα Ιδιωτικού χαρακτήρα. 22 επενδυτικά έργα, με...

Απεβίωσε σε ηλικία 48 ετών ο Διονύσης Σωτ. Βούλγαρης. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 12μ, στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Μακροχωρίου. Η σορός θα βρίσκεται στο ναό στις 11.30πμ.

ουκέτο σε καταστήματα και πρόστιμα επιβλήθηκαν και χθες στο πλαίσιο των ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.@@ads-307@@Ειδικότερα,  πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 40.669 έλεγχοι και...