Ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης μιλάει για τις προσδοκίες,  την οργάνωση, τους προβληματισμούς και την επόμενη μέρα του ιδρυτικού Συνεδρίου

Ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης μιλάει για τις προσδοκίες, την οργάνωση, τους προβληματισμούς και την επόμενη μέρα του ιδρυτικού Συνεδρίου

Συνέντευξη: Σοφία Γκαγκούση

Λίγες ημέρες μένουν για το Ιδρυτικό του Συνέδριο του «Κινήματος Αλλαγής» και ο στόχος των πολιτικών δυνάμεων που συμμετέχουν στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, είναι να προκύψουν αυτές οι πολιτικές θέσεις και προτάσεις που θα πείσουν τους πολίτες ότι το νέο κόμμα αξίζει την ψήφο τους.
Τις εκτιμήσεις του για το εγχείρημα εξέφρασε ο ημαθιώτης πρ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη, από τα παλαιότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στην χθεσινή εκπομπή του ΑΚΟΥ 99.6 «Πρωινές σημειώσεις». Μιλάει επίσης για την Ημαθία και τις δυνατότητες ανάπτυξης και επενδύσεων στο Νομό, κυρίως στον τομέα των logistics.


Στην τελική ευθεία για το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής… Έγινε μια καλή, κατά κοινή ομολογία, οργάνωση για την εκλογή του επικεφαλής και τώρα, φτάνει η στιγμή της αλήθειας; Ποια είναι η προσωπική σας αίσθηση για τις εργασίες που θα γίνουν στο πρώτο συνέδριο και ποιες είναι οι προσδοκίες;

Η ώρα της αλήθειας για εμάς είναι κάθε μέρα, κάθε ώρα, διότι είναι ένα δύσκολο και ίσως πρωτόγνωρο εγχείρημα για το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Συνεπώς θα έλεγα ότι είναι ένα στάδιο εξαιρετικά δύσκολο με στόχο να ομογενοποιήσουμε απόψεις, πρόσωπα, όργανα και να αρχίσει όλο αυτό το εγχείρημα να παίρνει χαρακτηριστικά κόμματος. Θα έχουμε όμως πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας. Εκείνο που έχει σημασία, είναι την επόμενη μέρα του συνεδρίου να φτάσουμε να έχουμε πολιτικές θέσεις , πρόγραμμα, μια φυσιογνωμία και να υπάρχουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που να είναι αναγνωρίσιμα στους πολίτες, ότι αυτό το κόμμα αξίζει να ψηφιστεί και να είναι την επόμενη μέρα παρόν με καθοριστικό τρόπο στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας. Διότι, κακά τα ψέματα, αν το κίνημα αλλαγής είναι μια ισχυρή δύναμη θα επηρεάσει θετικά και τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, αν το κίνημα αλλαγής είναι ισχνό και αδύναμο αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν θα έχει καμία απολύτως αξία.

Μπαίνει δηλαδή  το δίλημμα…

Βέβαια μπαίνει αυτό το δίλημμα. Θέλω να είμαι πολύ ειλικρινής και καθαρός ότι κάναμε μια εξαιρετικά φιλόδοξη αρχή και εννοώ την ψηφοφορία που έγινε τον Νοέμβριο για την εκλογη της ηγεσίας και αυτό πήγε πολύ καλά. Τώρα θέλουμε να είναι ανέλπιστα καλά και όλα τα άλλα αποτελέσματα με πολύ δουλειά και πολύ προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε.

Είστε ικανοποιημένος από την οργάνωση του συνεδρίου;

Υπάρχουν αδυναμίες αλλά δε στέκομαι σε αυτές . Αυτό που έχει σημασία στην πολιτική είναι η συμμετοχή του κόσμου.Η συμμετοχή των πολιτών. Το ενδιαφέρον για την πορεία ενός εγχειρήματος, ενός κόμματος. Στα οργανωτικά, πάντα θα υπάρχουν σχετικές αδυναμίες. Φαίνεται ότι το ενδιαφέρον μεγαλώνει. Φανταστείτε ότι γράφτηκαν περίπου 95.000 μέλη στην ψηφοφορία για την ηγεσία. Αυτοί τώρα έχουν γίνει πάνω από 110.000 μέλη που σημαίνει ότι υπάρχει περαιτέρω ενδιαφέρον για την ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα. Ευχαριστημένοι θα είμαστε όμως, όταν την επομένη του συνεδρίου υπάρχει μια θετική αύρα και αναγνωρίζουν όλοι στο πρόσωπο αυτού του εγχειρήματος, του κόμματος πια, μια ελπίδα για τις επόμενες πολιτικές εξελίξεις στην χώρα.

Από τι θα κριθεί η επόμενη μέρα του συνεδρίου; Θα βρεθεί κοινός τόπος; 

Είναι πολλά πράγματα. Είναι καταρχήν οι ίδιες οι πολιτικές εξελίξεις, ο χρόνος των εκλογών , είναι η πόλωση που τείνει να κυριαρχήσει στην πολιτική ζωή της χώρας και έχει γκριζάρει πάρα πολύ το κλίμα, τα μεγάλα προβλήματα που κυριαρχούν αυτή την στιγμή στη χώρα και στην ελληνική κοινωνία, στον εξωτερικό μας περίγυρο, το περιβάλλον μας,  πως αυτά θα διαμορφώσουν μια ατμόσφαιρα και πως εμείς, το Κίνημα Αλλαγής δηλαδή, θα μπορέσει να διαχειριστεί όλες αυτές τις υποθέσεις έτσι ώστε η αύρα του, η αντίδρασή του να είναι πολύ θετική στους πολίτες. Ας σκεφτούμε όλοι ότι η επόμενη μέρα της Ελλάδας, εννοώ μετά τις εκλογές, μπορεί να είναι πάλι εξαιρετικά δύσκολη και ασταθής, άρα ένα ισχυρό κίνημα αλλαγής θα είναι ο εγγυητής και καλών και  προοδευτικών φιλολαικών εξελίξεων.

Ποιος και τι εγγυάται αυτή την εξέλιξη;

Δύο πράγματα. Το ένα είναι η δική μας θέληση να ανταποκριθούμε μετά από πολλές περιπέτειες και πολύ πόνο, σε αυτό που έχει ανάγκη περισσότερο η χώρα. Εμείς δώσαμε ένα κομμάτι του εαυτού μας όλα αυτά τα χρόνια προκειμένου να κρατήσουμε όρθια τη χώρα. Το ΠΑΣΟΚ και όλες οι άλλες δυνάμεις, έκαναν προσπάθειες τόσα χρόνια που δυστυχώς συκοφαντήθηκαν. Υπήρξαν κατηγορίες οι οποίες ξεπέρασαν την τρέχουσα πολιτική αντιπαράθεση . Όλες αυτές οι δυνάμεις που εκτόξευσαν αυτές τις κατηγορίες, σήμερα εφαρμόζουν πιο σκληρές πολιτικές από εμάς. Βλέπετε όμως ότι υπήρξε μια αλλαγή στο πολιτικό σύστημα, που είναι η μοναδική στην Ευρώπη και δεν υπήρξε πουθενά αλλού και νομίζω ότι οι δυνάμεις που μπορούν να κρατήσουν όρθια την Ελλάδα είναι εδώ και ανήκουν στο Κίνημα Αλλαγής. Αυτή είναι η γνώμη μου. Ας αναγνωρίσει ο κάθε πολίτης, στον εαυτό του, στο σπίτι του, στο εισόδημα του, στο περιβάλλον του, την προσφορά που είχε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα επί 40 ολόκληρα χρόνια στην διαμόρφωση της σύγχρονης Ελλάδας. Η ικανότητα να πηγαίνουμε την Ελλάδα όλο και καλύτερα.

Εκφράζονται φόβοι, μήπως το ΠΑΣΟΚ από υπερβάλλοντα ζήλο και με τον αέρα της πολιτικής εμπειρίας, καπελώσει τις συνιστώσες και προκύψουν αξεπέραστες αντιδράσεις; Ήδη υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ Γεννηματά – Θεοδωράκη. Πως θα το χειριστείτε;

Διαφωνίες θα υπάρχουν διότι είναι ένα καινούριο εγχείρημα και συναντώνται άνθρωποι, πολλοί από αυτούς, πρώτη φορά μεταξύ τους. Είναι εύλογο να υπάρχουν διαφωνίες, εγώ θα έλεγα ότι είναι και υγεία. Το θέμα είναι στα στρατηγικού χαρακτήρα θέματα να υπάρχουν συγκλίσεις και σε αυτά νομίζω ότι υπάρχουν. Πιστέψτε με, δεν υπάρχει τέτοια διάθεση. Υπάρχει και μια κοινή πορεία περίπου 2 χρόνια τώρα στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, οπότε υπάρχει μια ώσμωση. Το κρίσιμο ζήτημα είναι η προς τα έξω παρουσία αυτού του εγχειρήματος και το κατά πόσο θα μπορεί να εγγυάται μια θετική επόμενη μέρα για την χώρα και δεύτερον να μπορεί στα μάτια και στη συνείδηση του κόσμου να αποτελεί και αυτό μια λύση για τις εξελίξεις στην χώρα μας.

Πιστεύετε πως υπάρχει επί της ουσίας μια καθαρή εικόνα προς τα έξω;

Όχι ακόμη, χρειάζεται δουλειά. Χρειάζεται μια διαρκής επαφή με τους πολίτες σε καθημερινή βάση έτσι ώστε να σμιλέψουμε κατά κάποιο τρόπο τις πολιτικές αυτές και να τις φτιάξουμε μαζί, για να απαντούν στις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων, να μην είμαστε κάποιοι αιθεροβάμονες που απλώς εκφωνούμε θεωρίες.

Τι θα συζητηθεί στο συνέδριο; Γίνεται κάποιος σχεδιασμός για την ανάδειξη των οργάνων του νέου κόμματος;

Καταρχήν θα συζητηθούν μια σειρά από κείμενα πολιτικά , ιδεολογικά, προγραμματικά, η διακήρυξη , το καταστατικό κι όλα αυτά τα βασικά και θεμελιώδη κείμενα που συγκροτούν την ίδρυση ενός κόμματος και βέβαια την παρουσία των οργάνων. Δεν ξέρω αν θα εκλεγούν ή όχι τα τελικά όργανα, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει για ένα κόμμα που ιδρύεται σε πρώτη φάση. Σημασία έχει η παρουσία όλων και η ανταπροσωπευτικότητα εκάστης συνιστώσας και πλευράς.

Ο κόσμος περιμένει μια ξεκάθαρη και κοινή πολιτική θέση. Θα προκύψει;

Αυτό είναι πολύ θετικό και χαίρομαι που το ακούω, γιατί αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος περιμένει μια ανατρεπτική πρόταση που μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του και δεύτερον αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον.

Θα προκύψει ;

Θα προκύψει, αλλά πάλι θα χρειάζεται διαρκής προσπάθεια για να εξειδικεύεται και να βελτιώνεται. Ζούμε σε μια εποχή που έχουν αλλάξει τόσο πολύ τα πράγματα και αλλάζουν κάθε μέρα. Έχουμε τόσα αιφνίδια γεγονότα που ταράζουν την ζωή μας, που χρειάζεται μια πολιτική δύναμη που να εφαρμόζει τα εργαλεία της στις ανάγκες της κοινωνίας.

Πότε προβλέπετε εκλογές;

Θεωρώ το αργότερο δυνατό, κατά τη γνώμη μου. Η κυβέρνηση, είναι βλέποντας και κάνοντας… Προσπαθεί με διάφορους τρόπους, ακόμη και γκριζάροντας το καλό κλίμα που μπορεί να δημιουργηθεί για την οικονομία και την χώρα , ανάλογα με το πως πάνε τα πράγματα για το κυβερνών κόμμα, αφού δεν υπάρχει πρόβλημα πλειοψηφίας στην Βουλή με το 151… Υπάρχει μια οργανωμένη πλειοψηφί. Η άποψη μου είναι, βλέποντας και κάνοντας. Δεν βλέπω νωρίς εκλογές, πιστεύω ότι θα πάμε του χρόνου.

Ως ΠαΣοΚ με ποιους νοιώθετε καλύτερα σε μια ενδεχόμενη συνεργασία, με τη ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Είμαι πολύ ευθής σε αυτό το ζήτημα. Εάν το Κίνημα Αλλαγής είναι μια ισχυρή υπαρκτή πολιτική δύναμη, που ο λόγος της θα είναι πολύ βαρύς στην διαμόρφωση των μετεκλογικών εξελίξεων και είναι κρίσιμος και διλημματικός ο ρόλος του, τότε θα θέσει όρους για την διακυβέρνηση την επόμενη μέρα. Και θα προσπαθήσει να θέσει εκείνους τους όρους ώστε να εξασφαλίσει πολιτική σταθερότητα και μια προοδευτική πολιτική, για να στηριχτούν αφενός μεν οι αδύναμοι συμπολίτες μας, τα αδύναμα εισοδηματικά στρώματα και από την άλλη πλευρά να αναπτυχθεί η αναπτυξιακή διαδικασία, να καταπολεμήσουμε την ανεργία, να βρουν δουλειά τα νέα παιδιά, να ξαναβρούν δουλειά οι άνθρωποι που την έχασαν εδώ και χρόνια και η μεσαία τάξη να ελαφρυνθεί φορολογικά. Αν το Κίνημα της Αλλαγής είναι μια μικρή ισχνή πολιτική δύναμη, τότε δεν έχει καμία αξία και κανένα νόημα να το συζητάμε.

Σε ποια θέση θα είσαστε ικανοποιημένοι, στις ερχόμενες εκλογές;

Αυτό δεν μπορώ να το πω γιατί οι εκλογές τα τελευταία χρόνια είναι περίεργες. Κοιτάξτε τι έγινε προχθές στην Ιταλία. Θέλω να πω ότι στις χώρες που έχουν κρίση ,τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και οι κοινωνίες επιχειρούν να βρουν λύσεις μέσα από διάφορα σχήματα. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή στην εκτίμηση όλων αυτών των πραγμάτων.

Οι «περίεργες» εκλογές είναι και απόρροια του θυμού του κόσμου απέναντι στα  κόμματα

Ναι αλλά με μια διαφορά. Στο τέλος όπως βλέπουμε, ο θυμός κάθε φορά που εκδηλώνεται οδηγείτε σε κάποιες δυνάμεις. Τελικώς αυτές οι δυνάμεις δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να εφαρμόζουν τις πολιτικές εκείνες για τις οποίες δημιουργήθηκε ο θυμός. Υπάρχουν ορισμένες περίοδοι στην ζωή μας και στην πορεία μιας χώρας που διέρχεται μια κρίση. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να διαλύσουμε τη χώρα και το πολιτικό μας σύστημα. Αυτό είναι ιδιοκτησία μας. Η δημοκρατία είναι κατάκτησή μας και αν αφήσουμε την δημοκρατία στους βίαιους, είτε στους ακροδεξιούς είτε σε αυτούς που πιστεύουν στην βια, αυτή καθαυτή, τους λεγόμενους αντιεξουσιαστές, αντιλαμβάνεστε ότι μετά από λίγο θα σκοτώνουν τα παιδιά μας, εμείς μετά θα σκοτώνουμε κάποιον άλλον και θα οδηγηθούμε σε τραγικές καταστάσεις.Τώρα λοιπόν που έχει κλείσει αυτή η περιοδος, θα κλείσει τον Αύγουστο και τυπικά, αυτό να το διασφαλίσουμε,  γιατί είναι θυσίες 10 χρόνων και δεν πρέπει να τις πετάξουμε στα σκουπίδια. Χρειάζεται, για να διασφαλίσουμε τις θυσίες αυτές, να βαδίζουμε κάθε μέρα στον ενάρετο δρόμο που είναι η ανάπτυξη , οι επενδύσεις, το χτίσιμο και στήσιμο του κοινωνικού κράτους. Να έχουν οι άνθρωποι ένα νοσοκομείο, φάρμακα. Οι πολύ αδύναμοι άνθρωποι να έχουν ένα κράτος πρόνοιας που τους προστατεύει και να ανοίξουν οι πόρτες για δουλειές, έτσι ώστε η κοινωνία να γίνει υγιής. Ο θυμός είναι ο χειρότερος σύμβουλος και οι συναισθηματικές αντιδράσεις.

Το Κίνημα Αλλαγής δέχτηκε μια  κριτική, ότι πάει για αναγέννηση και προοδευτική αλλαγή με παλιά πρόσωπα, τι έχετε να πείτε για αυτό;

Η ζωή η ίδια οδηγεί τα πράγματα στην ανανέωση. Είναι μια διαδικασία αναπόφευκτη. Οι μεγάλοι μεγαλώνουν περισσότερο και κάποια στιγμή μεγαλώνουν τόσο πολύ που αποχωρούν. Οι νέοι μπαίνουν στα πράγματα και στις δουλειές. Θέλω να πω, ότι έχει νόημα αυτή η κουβέντα μόνο σε μια περίπτωση, αν τυχόν, υπάρχουν άνθρωποι παλαιοί , φθαρμένοι, που εμποδίζουν την ανανέωση, που έχουν εγωισμούς πολλούς…Ας μην βιάζουμε την ίδια την φύση μας. Όλοι μεγαλώνουμε και όλοι εξελισσόμαστε  και όλοι έχουμε ένα τέλος , το οποίο πρέπει να είναι πρέπον, ειδικά στην πολιτική, με σεβασμό απέναντι στους πολίτες για ότι έχει γίνει ο καθένας. Κι ο καθένας, αναγνωρίζει στον εαυτό του κάποια πράγματα χωρίς εγωκεντρισμούς , εγωισμούς και εμπόδια σε αυτό που έρχεται. Μακάρι να υπάρχουν κάθε μέρα αξιόλογοι άνθρωποι που μπαίνουν στην πολιτική. Δυστυχώς, δεν βλέπουμε νέους ανθρώπους να ασχολούνται με την πολιτική. Υπάρχει μια αποχή από την πολιτική τα τελευταία χρόνια.

Ως ημαθιώτης παρακολουθείτε τα πράγματα στον νομό;

Τα παρακολουθώ στενά γιατί είμαι μέρος της εξέλιξης εκεί. Πιστεύω πως πρέπει να δούμε άμεσα και στην Ημαθία το θέμα των επενδύσεων. Δεν μπορεί να είναι ευχές οι επενδύσεις. Χρειάζεται η εισροή ξένων επενδύσεων στην περιοχή και αυτά τα πράγματα πρέπει να γίνουν γρήγορα. Έχω υπόψη μου το ενδιαφέρον ξένων επιχειρηματιών για κοινές δράσεις με τοπικούς επενδυτές και επιχειρηματίες, έτσι ώστε από τη μια μεριά να αναδειχθεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής που είναι η παραγωγή στον πρωτογεννή τομέα. Η ποιοτική παραγωγή η οποία πρέπει να αλλάξει τομέα. Να φύγει από τις  παραδοσιακές αγορές που δημιουργήσαμε μετά το ’90, που δεν έχουν πολλές απαιτήσεις αλλά είναι ευάλωτες στην αστάθια. Οι αγορές της Ευρώπης έχουν την δυνατότητα της σταθερότητας και της συνεχούς ζήτησης. Αν δεν το κάνουμε αυτό γρήγορα , να στρέψουμε την προσοχή μας στις δυτικές αγορές και στα νωπά προιόντα μας και στα κονσερβοποιημένα, που ούτως ή άλλως είναι πολύ δυναμικά αλλά και σε νέα προιόντα που μπορούμε να παράγουμε, τότε φοβάμαι ότι έχει ημερομηνία λήξης η διαδικασία της οικονομίας στην περιοχή. Το δεύτερο είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον επενδυτικό και λόγω της γεωγραφικής  θέσης της Ημαθίας, για επενδύσεις Logistics, δηλαδή διαμεταφορικά κέντρα με άξονα την Εγνατία.  Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας θα γίνει μεγάλο εμπορικό λιμάνι συνδέοντας την Ανατολή με τη Δύση, πάλι με ξένους ή Έλληνες επενδυτές. Άποψή μου είναι ότι πρέπει να αξιοποιηθούν ορισμένα επιχειρηματικά πάρκα, έτσι ώστε να εγκατασταθούν πυρήνες επιχειρηματικοί , για τα οποία υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές. Η ώρα των λόγων έχει τελειώσει. Χρειάζεται πράξη και ο καθένας στον χώρο του να δημιουργήσει προυποθέσεις, έτσι ώστε να ξαναπετύχουμε. Γιατί εμείς, κάποτε στην περιοχή πετύχαμε και μετά τα χάσαμε για πάρα πολλούς λόγους. Δεν θέλω να ανοίξουμε αυτή την κουβέντα αλλά τώρα θα ξαναπετύχουμε έτσι ώστε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον ισχυρής ανάπτυξης και το πιστεύω αδρά αυτό.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Ορφανίδου Θεοδώρα σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ορφανίδου Θεοδώρα σε ηλικία 92 ετών

'Εφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Κυριακή 28...

Έφυγε από τη ζωή η Μπαμπαλή Αντιγόνη σε ηλικία 77 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μπαμπαλή Αντιγόνη σε ηλικία 77 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Κυριακή 28...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με...

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό...

Χθες 26 Απριλίου 2024, διενεργήθηκαν εκλογές στην...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία 46 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...