Σαββατοκύριακο συναντήσεων αυτοδιοικητικών και φορέων στο Δημαρχείο Βέροιας

Σαββατοκύριακο συναντήσεων αυτοδιοικητικών και φορέων στο Δημαρχείο Βέροιας

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας 


Το σχέδιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης των Περιφερειών της χώρας, οργανώνει η Κυβέρνηση σε συνεργασία με τους Περιφερειάρχες, μέσα από συνεδριάσεις που διεξάγονται αυτές τις ημέρες.

Για την προετοιμασία του Περιφερειακού Συνεδρίου που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη από τις 26-28 Μαρτίου με αντικείμενο την παραγωγική ανασυγκρότηση, συνεδρίασε προχθές η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, όπου έγινε αναλυτική συζήτηση για τη θεματολογία του συνεδρίου, για τις προτάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανά τομέα, αλλά και για τα αιτήματα προς επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας της κυβέρνησης στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τους Αντιπεριφερειάρχες και τα στελέχη της διοίκησης της Περιφέρειας απολογιστικά στοιχεία του έργου, αλλά κυρίως των εκκρεμοτήτων με την κεντρική διοίκηση, προκειμένου με οργανωμένο και τεκμηριωμένο τρόπο να γίνει ένας διάλογος όλων των φορέων με την κυβέρνηση, ο οποίος να έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συνεδρίου, που θα γίνει στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, ο κ. Τζιτζικώστας επίσης ζήτησε από τους Αντιπεριφερειάρχες που ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι Βουλευτές ή Δήμαρχοι στις επερχόμενες εκλογές «να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, μέχρι τα τέλη του μήνα, προκειμένου η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, απερίσπαστη και απόλυτα αφοσιωμένη, να συνεχίσει να επιτελεί το σημαντικό έργο της και παράλληλα να προχωρήσει το σχεδιασμό της επόμενης κρίσιμης πενταετίας».


Διήμερη ενημερωτική σύσκεψη και στη Βέροια το Σαββατοκύριακο

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής αυτού του Περιφερειακού Συνεδρίου και για τον καλύτερο προγραμματισμό του, διοργανώνεται ενημερωτική σύσκεψη και  στη Βέροια κατά τη διάρκεια όλου του Σαββατοκύριακου  στο κτίριο του Δημαρχείου, με συντονιστή την Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας και καλεσμένους, εκπροσώπους της Αντιπεριφέρειας, των Δήμων και όλων των Φορέων, όλων των κλάδων του Νομού Ημαθίας.

Οι συνεχείς συσκέψεις θα γίνουν κατά τη διάρκεια όλου του Σαββατοκύριακου 10 και 11 Μαρτίου, από τις 9.00 το πρωί μέχρι το βράδυ, για να κατατεθούν και να καταγραφούν τα ζητήματα της Ημαθίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρακάτω συναντήσεις: 

Το Σάββατο η πρώτη συνάντηση αφορά την Αντιπεριφέρεια και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν στο Δημαρχείο συναντήσεις με εκπροσώπους των Δήμων Βέροιας και Νάουσας, του Νοσοκομείου και των Υγειονομικών Συλλόγων του Δήμου Αλεξάνδρειας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών, των Ξενοδόχων και Εστιατόρων, του Χιονοδρομικού Κέντρου, των Οινοποιών, των ΜΜΕ και των ΤΟΕΒ. 

Την Κυριακή οι συναντήσεις ξεκινούν με εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων, των Ποδοσφαιρικών και άλλων Αθλητικών Σωματείων, των Βοοτρόφων και Αιγοπροβατοτρόφων, των Τυροκόμων, των Κρεοπωλών, της Εφορείας Αρχαιοτήτων, των Επαγγελματιών, των Αγροτικών Συλλόγων, των Ζαχαροπλαστών, της ΕΒΖ, των Εκπαιδευτικών και άλλων συλλόγων.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και αλήθεια

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και...

  Από τη  Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ γνωστοποιούνται τα εξής:«Ο...

ΕΛΜΕ Ημαθίας: Δωρεάν και ασφαλής μεταφορά όλων των μαθητών

ΕΛΜΕ Ημαθίας: Δωρεάν και ασφαλής μεταφορά όλων των...

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας καταγγέλλει το γεγονός ότι για μια...

Τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης   επισκέφθηκε η Φρ. Καρασαρλίδου   για τα προβλήματα των σχολείων της Ημαθίας

Τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπαίδευσης επισκέφθηκε η Φρ....

Τι απάντησε ο Παν. ΑνανιάδηςΤον περιφερειακό...

Επιτέλους… «προστασία» στην περιοχή Σπήλαιο στη Νάουσα

Επιτέλους… «προστασία» στην περιοχή Σπήλαιο στη...

Παρελθόν αποτελεί πλέον η ξύλινη περίφραξη κατά...

 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 5ου ΓΕ.Λ. ΒΕΡΟΙΑΣ   ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑTA ERASMUS+  ΚΑ2 – ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΜΠΡΑΞΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 5ου ΓΕ.Λ. ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ...

Με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής...

Ειδικό βοήθημα επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος και ευνοϊκοί διακανονισμοί σε άτοκες δόσεις

Ειδικό βοήθημα επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος και...

- Για όσους αποσυνδέθηκαν από το δίκτυο λόγω οφειλών…-...

Μεγάλη φωτιά στο διαλογητήριο- επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων Polis Tracks - Δείτε το βίντεο!

Μεγάλη φωτιά στο διαλογητήριο- επιχείρηση εμπορίας...

Μία μεγάλη φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στο...

Θεμελιώθηκε ο νέος τερματικός σταθμός   στο αεροδρόμιο Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη

Θεμελιώθηκε ο νέος τερματικός σταθμός στο αεροδρόμιο...

Θεμελιώθηκε στο αεροδρόμιο Μακεδονία, στη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Μία μεγάλη φωτιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στο διαλογητήριο και επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων POLIS TRUCKS στο δρόμο από την Πατρίδα προς τον Αγ. Γεώργιο.@@ads-95@@Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για...

  Από τη  Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ γνωστοποιούνται τα εξής:«Ο λόγος για την Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών [ΦΕΚ 2320/Β’/19.6.2018], η πλημμελής γνώση της οποίας οδηγεί σε αυθαίρετα συμπεράσματα, ότι δήθεν εκχωρούνται...

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας καταγγέλλει το γεγονός ότι για μια ακόμη σχολική χρονιά η μεταφορά πολλών μαθητών  από και προς το σχολείο τους,  είναι ακόμα στον «αέρα».  Αν και  τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει, σε ορισμένα...

Τι απάντησε ο Παν. ΑνανιάδηςΤον περιφερειακό διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κ. Ανανιάδη,  επσικέφθηκε η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου και συζήτησε μαζί  του θέματα εκπαίδευσης...