Σωκράτης Φάμελλος : Οι δασικοί χάρτες είναι βασικό αναπτυξιακό εργαλείο, που έλλειπε 40 χρόνια από την Ελλάδα

Σωκράτης Φάμελλος : Οι δασικοί χάρτες είναι βασικό αναπτυξιακό εργαλείο, που έλλειπε 40 χρόνια από την Ελλάδα

Μια συνεδριακή διαδικασία εν όψει του αναπτυξιακού συνεδρίου για την περιφέρεια της Κ. Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Βέροια, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, από τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα τους δασικούς χάρτες της Ημαθίας, που είναι αναρτημένοι αυτές τις ημέρες.
 Ομιλητής ήταν ο αν. υπουργός περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος χαρακτήρισε τους χάρτες, βασικό αναπτυξιακό εργαλείο, που έλλειπε 40 χρόνια από την Ελλάδα. Ο υπουργός ενημέρωσε το ακροατήριο για τα εργαλεία που έχουν δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό, ώστε «να υπάρχει μηδαμινό κόστος για τους αγρότες, να εξασφαλιστούν οι επιδοτήσεις και  να οργανωθεί ο αγροτικός χώρος παράλληλα με την προστασία του περιβάλλοντος», όπως τόνισε. «Για την περιφέρεια της χώρας μας είναι πάρα πολύ σημαντικό, διότι ο δασικός χάρτης είναι το υπόβαθρο του αναπτυξιακού σχεδιασμού. Μέσα από αυτόν γνωρίζουμε πού μπορεί να γίνει μια επένδυση, από ποιμνιοστάσιο μέχρι εργοστάσιο», πρόσθεσε δηλώνοντας ότι αυτή την περίοδο κλείνουν πολλές εκκρεμότητες. Άφησε μάλιστα αιχμές ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τολμούσαν να τους υλοποιήσουν γιατί «τακτοποιούσαν υποθέσεις με τους κομματάρχες στα χωριά», όπως είπε, προσθέτοντας ότι «ακόμα και η αδειοδότηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, βγαίνει μ’ αυτή την κυβέρνηση, όπως και τα 3-5 πηγάδια, για να μπορέσουν να αξιοποιηθούν, κάτι που δεν έκαναν οι υποτιθέμενοι λάτρεις της ιδιωτικής οικονομίας». 

Στην Ημαθία οι πολίτες έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους αναφορικά με τους αναρτημένους δασικούς χάρτες μέχρι τις 5 Ιουνίου. 
Τον κ. Φάμελλο καλωσόρισαν και κάλεσαν στο βήμα ο κ. Χαμπίδης , o οποίος περιγράφοντας την κατάσταση επεσήμανε οτι 50.000 στρέμματα από δασικές εκτάσεις έγιναν χωράφια και 27.000 στρέμματα που ήταν χωράφια, εγκαταλείφθηκαν και έγιναν δάσος, ενώ συντόνιζε ο Τάσος Κωστόπουλος.
Παρόντες οι βουλευτές Ημαθίας, Φρόσω Καρασαρλίδου, Γιώργος Ουρσουζίδης και  Χρήστος Αντωνίου, οι δήμαρχοι Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και Νάουσας  Νίκος Κουτσογιάννης, ο πρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Πέτρος Τσαπαρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Βέροιας Βασίλης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του  ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης, ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Χειμώνας, αυτοδιοικητικοί, υπηρεσιακά στελέχη, επαγγελματίες  και τοπικά  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σοφία Γκαγκούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Σοφία Γκαγκούση - Δημοσιογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δήμος Αλεξάνδρειας: Κατ’ οίκον διανομή τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε 150 ωφελούμενες οικογένειες -Σε συνεργασία με το “Βοήθεια στο Σπίτι”

Δήμος Αλεξάνδρειας: Κατ’ οίκον διανομή τροφίμων του...

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Αυτοτελούς Τμήματος...

ΚΚΕ Ημαθίας: «Ο λύκος στην αντάρα χαίρεται»

ΚΚΕ Ημαθίας: «Ο λύκος στην αντάρα χαίρεται»

Από την τοπική Επιτροπή του ΚΚΕ Ημαθίας...

«Μαζί για το Παιδί»  - Καμπάνια στήριξης οικογενειών  με ανήλικα παιδιά

«Μαζί για το Παιδί» - Καμπάνια στήριξης οικογενειών ...

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» δέχεται καθημερινά,...

Μήνυμα του Συλλόγου  Μ.Α.μ.Α για την παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης  και ευαισθητοποίησης  για την αποδοχή του αυτισμού

Μήνυμα του Συλλόγου Μ.Α.μ.Α για την παγκόσμια ημέρα...

Η  Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης...

Βεροιώτικα και Λαογραφικά - Σήμερα Παρασκευή τιμάται Ο Ακάθιστος Ύμνος Ιστορική προσέγγιση *Του Μάκη Δημητράκη

Βεροιώτικα και Λαογραφικά - Σήμερα Παρασκευή τιμάται Ο...

Βυζάντιο 626 μ.Χ.Ο αυτοκράτορας Ηράκλειος με τον στρατό...

Δήμος Βέροιας: Νέες ρυθμίσεις για την λειτουργία των λαϊκών αγορών λόγω κορωνοϊού covid 19

Δήμος Βέροιας: Νέες ρυθμίσεις για την λειτουργία των...

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Βέροιας...

Απόστολος Βεσυρόπουλος στη Βουλή: «Στόχος της κυβέρνησης, να κρατήσει ζωντανή την οικονομία, ανοιχτές τις επιχειρήσεις και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας»

Απόστολος Βεσυρόπουλος στη Βουλή: «Στόχος της...

- Είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα...

Voucher επιστημόνων/επαγγελματιών Πρόγραμμα αναβάθμισης ψηφιακών δεξιοτήτων με εκπαιδευτικό επίδομα 600€

Voucher επιστημόνων/επαγγελματιών Πρόγραμμα αναβάθμισης...

 Νέο Επιδοτούμενο Πρόγραμμα για την αναβάθμιση των...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Βυζάντιο 626 μ.Χ.Ο αυτοκράτορας Ηράκλειος με τον στρατό βρίσκεται στα νοτιοανατολικά σύνορα της αυτοκρατορίας και πολεμάει τους Πέρσες που αιφνιδιαστικά επιτέθηκαν, άρπαξαν τον Τίμιο Σταυρό και βεβήλωσαν...

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η γέφυρα Κούσιου και καλώς εχόντων των πραγμάτων το καλοκαίρι αναμένεται να ολοκληρωθεί και πολύ πιθανόν να γίνουν και τα εγκαίνια. Όμως, όπως όλα δείχνουν, ο Δήμος Βέροιας,...

Ηλίας Πλιόγκας: «Με μια φθηνή λύση, σώζουμε ζωές»!Μια φθηνή και σωτήρια λύση,  με ένα απλό πλαστικό «ταυ», μια «διακλάδωση» δηλαδή που μπορεί να  κουμπώνει σε έναν αναπνευστήρα, αλλά να δίνει οξυγόνο σε δύο...

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς έπεσε ο 48χρονος αστυνομικός Λάμπρος Δημητρουλάτος στην Βέροια. Το συμβάν συνέβη στο σπίτι του. Άμεσα κλήθηκε το ΕΚΑΒ αλλά παρά τις προσπάθειες των διασωστών και δεν κατέστη εφικτό...