Την αποσύνδεση των δύο νοσοκομείων ζήτησε ο δήμαρχος Νάουσας

Την αποσύνδεση των δύο νοσοκομείων ζήτησε ο δήμαρχος Νάουσας

Για άρνηση γιατρών της Βέροιας να βοηθήσουν έκανε λόγο ο Ν. Κουτσογιάννης


Το ζήτημα του νοσοκομείου απασχόλησε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης αναφέρθηκε στο πρόσφατο κλείσιμο της παθολογικής λόγω έλλειψης γιατρών και στην άρνηση γιατρών της Βέροιας να βοηθήσουν, επαναφέροντας το αίτημα για αποσύνδεση της μονάδας από το νοσοκομείο Ημαθίας. «Έχει εκλείψει κάθε λόγος διασύνδεσης. Μόνο στα χαρτιά υπάρχει» σημείωσε ο δήμαρχος, ευχόμενος «να μην ζήσουμε ξανά παρόμοιες σκηνές, που στερούν το ισότιμο δικαίωμα των ασθενών στην υγεία».

Πιο δυναμικά μέτρα ζήτησε ο κ. Καραμπατζός, συμφωνώντας με την αποσύνδεση των δύο νοσοκομείων και την ένταξη της μονάδας Νάουσας στη Γ΄ ζώνη. «Είναι πιο φιλική η σημερινή κυβέρνηση στα θέματα αυτά. Να το αξιοποιήσουμε» τόνισε.

Ο κ. Ρίζος αναφέρθηκε στην πρόσφατη προκήρυξη 500 γιατρών για όλη την Ελλάδα και τις 5 θέσεις για τη μονάδα Νάουσας. «Να πιέσουμε για να μην μείνουν στα χαρτιά» πρότεινε.

«Αν υπάρχει βούληση, το νοσοκομείο μπορεί να λειτουργήσει με ή χωρίς διασύνδεση» σχολίασε ο κ. Καρτσιούνης, ενώ απαισιόδοξος για την πορεία και των νέων προκηρύξεων εμφανίστηκε ο κ. Λακηνάνος.


Για το ψήφισμα προέδρων των τοπικών κοινοτήτων στην Επισκοπή 

Στην κυριακάτικη συνάντηση των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων στην Επισκοπή Νάουσας και στο ψήφισμα διαμαρτυρίας τους για την επένδυση φαρμακευτικής κάνναβης αναφέρθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη. 

«Μου προκαλεί θλίψη να δημιουργείται αυτό το πλαίσιο παραπληροφόρησης γύρω από αυτό το θέμα. Είναι ντροπή για εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους να δημιουργούν σύγχυση, χωρίς να σέβονται τον θεσμικό τους ρόλο. Κάποιοι πρόεδροι έπεσαν σε παγίδα, τους εκμεταλλεύτηκαν. Κάποιοι απουσίαζαν, ενώ κάποιοι άλλοι ζήτησαν συνάντηση με τον δήμαρχο πρώτα για να πάρουν θέση. Η αλήθεια θα φανεί και θα θριαμβεύσει έστω και την ύστατη ώρα» σημείωσε ο δήμαρχος, μίλησε για παρωδία και ανάγκη διατήρησης ενός επιπέδου αξιοπρέπειας που δεν πρέπει να χαθεί στον βωμό συμφερόντων. Τέλος τόνισε ότι η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας θα γίνει στην κατάλληλη στιγμή. «Ούτε εκβιαζόμαστε ούτε συρόμαστε από κινήσεις που στερούνται αξιοπρέπειας» είπε κλείνοντας.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά δυστυχώς δεν διδασκόμαστε από αυτή

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά δυστυχώς δεν...

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ     Όσο και αν κάποιος...

Ευχαριστήριο του Ομίλου Προστασίας Παιδιού

Ευχαριστήριο του Ομίλου Προστασίας Παιδιού

Ο Όμιλος Προστασίας Παιδιού Βέροιας ευχαριστεί θερμά...

Συνάντηση δικτύου Κοινωνικών Δομών Δήμου Νάουσας

Συνάντηση δικτύου Κοινωνικών Δομών Δήμου Νάουσας

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης με τις Κοινωνικές...

Επιμορφωτικό πρόγραμμα “Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση” 3/10

Επιμορφωτικό πρόγραμμα “Εξειδίκευση στην Ειδική...

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2,Ε.ΚΕ.ΔΙ.Μ.2.ΒΕ-...

Ένας Βεροιώτης   διαπρέπει στο Βερολίνο

Ένας Βεροιώτης διαπρέπει στο Βερολίνο

Καλημέρα «ΛΑΕ», καλημέρα ωραία μου Βέροια. Αν και...

Συμπληρωματική   σύμβαση για την   ολοκλήρωση της μελέτης γεωλογικής   καταλληλότητας   περιοχών της Βέροιας

Συμπληρωματική σύμβαση για την ολοκλήρωση της...

Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 υπογράφηκε...

Ενημερωτική   ημερίδα για   την στήριξη των ωφελούμενων   του ΤΕΒΑ

Ενημερωτική ημερίδα για την στήριξη των ωφελούμενων...

Σήμερα Τετάρτη στη Στέγη      Ο Δήμος Βέροιας στα...

Κάλεσμα μελών   στη συγκέντρωση   της Θεσσαλονίκης

Κάλεσμα μελών στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης

Το Σωματείο μας συμμετέχοντας στον αγώνα των...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Γράφει ο ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ     Όσο και αν κάποιος θέλει να διατηρήσει την αισιοδοξία του και να αναζητήσει έστω μηδαμινά περιθώρια ελπίδας στην αέναη οικονομική και ηθική περιδίνηση που έχει...

Ο Όμιλος Προστασίας Παιδιού Βέροιας ευχαριστεί θερμά : 1) Τους κυρίους Γκόσκινο και  Κουκουτέγο για την προσφορά 65 κιλών τυριού για τις ανάγκες του Ομίλου μας. 2)  Την κα. Άλβο Λουίζα 100 € στη μνήμη του συζύγου...

Συνάντηση δικτύωσης και ενημέρωσης με τις Κοινωνικές Δομές και Υπηρεσίες του Δήμου Νάουσας πραγματοποίησε την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου το Δίκτυο Κοινωνικών Δομών του Δήμου Νάουσας, σε συνεργασία με το Κέντρο...

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2,Ε.ΚΕ.ΔΙ.Μ.2.ΒΕ- ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, σε μια αποκλειστική συνεργασία με το εκπαιδευτικό δίκτυο ATHINA και το  Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο πλαίσιο των...