Στηρίζουμε τους νέους, καταργούμε τον κατώτατο υπο-μισθό που έφεραν  οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Στηρίζουμε τους νέους, καταργούμε τον κατώτατο υπο-μισθό που έφεραν οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Του Μακάριου Β. Λαζαρίδη

Σύμβουλος Επικοινωνίας

του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας 

Η μεγαλύτερη πρόκληση που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η ανεργία των νέων αλλά και «η γενιά των φτωχών εργαζόμενων». Άνθρωποι με όνειρα, φιλοδοξίες, σπουδές, όρεξη για δουλειά που είτε αναζητούν μάταια μια θέση εργασίας είτε πληρώνονται με μισθούς πείνας για τις υπηρεσίες τους. 

Η αλματώδης αύξηση της υποαπασχόλησης και της μερικής απασχόλησης επί των καταστροφικών για την οικονομία και την κοινωνία ημερών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη γενιά νέων Ελλήνων που αμείβονται με 360 ευρώ. Είναι άνθρωποι που νιώθουν καθημερινά την αδικία καθώς δεν έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν και να προκόψουν στην Ελλάδα. Είναι οι λεγόμενοι φτωχοί εργαζόμενοι. Και, δυστυχώς, ημέρα με την ημέρα είναι όλο και περισσότεροι.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται διαρκώς οι νέοι Έλληνες που φεύγουν από την πατρίδα τους για να φτιάξουν τη ζωή τους στο εξωτερικό. Ανθρώπινο δυναμικό με προοπτική, πτυχία, δυνατότητες και ικανότητες. Ανθρώπινο δυναμικό στο οποίο έχει επενδύσει η κοινωνία μας μέσω της δημόσιας Υγείας και δημόσιας Παιδείας. Νέα  παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, μεγάλωσαν στην Ελλάδα, σπούδασαν στην Ελλάδα αλλά υποχρεώνονται να ζήσουν και να δουλέψουν στο εξωτερικό. Πληρώνοντας εκεί φόρους. Επενδύοντας εκεί το ταλέντο, τις γνώσεις και το μεράκι τους. Προσφέροντας εκεί όλο την προστιθέμενη αξία τους. Εκεί. Μακριά από την Ελλάδα. Μακριά από τον τόπο τους. Μακριά από εδώ.

Η Νέα Δημοκρατία θα βάλει τέλος σε αυτή την οικονομική, κοινωνική και δημογραφική «αιμορραγία». Το brain drain, η ανεργία των νέων και οι γενιά των 360 ευρώ που δημιούργησε η χειρότερη Κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο από τη μεταπολίτευση και μετά είναι η πρώτη προτεραιότητά μας. Δέσμευσή μας είναι η κατάργηση του κατώτατου υπο-μισθού των 510 ευρώ που έχουν φέρει οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τους νέους κάτω των 25 ετών. Παράλληλα, δέσμευσή μας είναι η αύξηση του αφορολόγητου των οικογενειών κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Στόχος μας είναι η δημιουργία 600.000 θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα εντός μιας τριετίας. Είναι ένας στόχος τολμηρός αλλά απόλυτα εφικτός. Θα φέρει πραγματική μείωση της ανεργίας της τάξης του 7%. Όχι μέσω μισθών πείνας. Όχι μέσω συμβάσεων λίγων μηνών. Όχι μέσω της μερικής απασχόλησης έναντι χαρτζιλικιών. 

Οι ποιοτικές και καλά αμοιβόμενες, νέες θέσεις εργασίας θα απευθύνονται στους πολλούς, ικανούς νέους μας. Όχι στους κολλητούς, συγγενείς και φίλους της εκάστοτε εξουσίας. Οι δουλειές θα έρθουν με ένα μείγμα πολιτικής που θα έχει έμφαση σε ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, με μείωση της φορολογίας, μείωση των εισφορών αλλά και ένα ρυθμιστικό πλαίσιο που θα ευνοεί το επιχειρείν. 


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ

Ω ΓΛΥΚΥ ΜΟΥ ΕΑΡ

Γράφει η  Ευδοξία Δαβόρα  μουσικοπαιδαγωγός-...

ΑΝ.ΗΜΑ.: Ενημέρωση μελετητών και συμβούλων

ΑΝ.ΗΜΑ.: Ενημέρωση μελετητών και συμβούλων

Αναλυτική ενημέρωση των Μελετητών και των Γραφείων...

Το πασχαλινό Βazaar του Κέντρου Υγείας Βέροιας

Το πασχαλινό Βazaar του Κέντρου Υγείας Βέροιας

Τηρώντας την παράδοση που έχει καθιερώσει ο  ...

Ανακοίνωση για την αποσυμφόρηση του οστεοφυλακίου των Κοιμητηρίων Βέροιας

Ανακοίνωση για την αποσυμφόρηση του οστεοφυλακίου των...

Ανακοινώνεται ότι προκειμένου να αποσυμφορηθεί το ...

Κώστας Βοργιαζίδης: «Θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σας και τη νέα τετραετία»

Κώστας Βοργιαζίδης: «Θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σας...

Σε τοπικά διαμερίσματα του παλιού καποδιστριακού ...

Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης «Άξονας 6ος : Υποδομές για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη»

Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης «Άξονας 6ος : Υποδομές για...

 Χτίζουμε τη Βέροια του αύριο σε γερά θεμέλια Η...

Αποκαλυπτική η Γεωργία Μπατσαρά σε Αγ. Βαρβάρα, Άμμο και Μετόχι

Αποκαλυπτική η Γεωργία Μπατσαρά σε Αγ. Βαρβάρα, Άμμο...

Ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες ο πρώτος κύκλος των ...

Περιοδείες της Λαϊκής Συσπείρωσης Βέροιας σε εμπορικά καταστήματα και καφενεία της οδού Πιερίων και της Πλ. Ωρολογίου.

Περιοδείες της Λαϊκής Συσπείρωσης Βέροιας σε εμπορικά...

Μαζική εξόρμηση σε καταστήματα της οδού Πιερίων, το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Γράφει η  Ευδοξία Δαβόρα  μουσικοπαιδαγωγός- μουσικοθεραπεύτριαwww.sonatal.gr Ω γλυκύ μου έαρ, γλυκύτατόν μου Τέκνον…. Ο θρήνος της Παναγίας. Ο σπαραγμός μιας μητέρας. Ο θρήνος για τον επίγειο θάνατο. Ένα από ...

Αναλυτική ενημέρωση των Μελετητών και των Γραφείων Συμβούλων που εμπλέκονται με την προετοιμασία και την υποβολή των Αιτήσεων Στήριξης, για την 1η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Έργων Ιδιωτικού...