Έκφραση της Ψυχής  ως σύμμαχος της Υγείας… «Κάθε τωρινή ήττα σε προετοιμάζει  για τη μεγαλειώδη νίκη…»

Έκφραση της Ψυχής ως σύμμαχος της Υγείας… «Κάθε τωρινή ήττα σε προετοιμάζει για τη μεγαλειώδη νίκη…»

Της Χρύσας Μπέκα, Ψυχολόγου – ψυχοθεραπεύτριας

«Μια φορά και ένα καιρό, ήταν ένας νέος που ονειρευόταν να γίνει αγρότης. Βρήκε λοιπόν ένα κτήμα και το αγόρασε. Δεν είχε μεγάλη πείρα σε θέματα επιχειρήσεων, ήθελε μόνο να καλλιεργεί σπαρτά και δημητριακά. Αφού όμως ολοκλήρωσε τη διαδικασία εκείνης της αγοράς, ανακάλυψε ότι δεν υπήρχε αρκετό νερό για να ποτίζει την παραγωγή του.
Ακολουθώντας την κοίτη ενός ποταμού, συνάντησε έναν πελώριο βράχο που είχε πέσει μέσα στην κοίτη του και είχε εκτρέψει το ρου των νερών προς κάποια βράχια, όπου και χανόταν. Αποφάσισε να συντρίψει αυτό που αποτελούσε εμπόδιο για το όνειρό του κι αμέσως πήγε να πάρει μια βαριά. Χτύπησε το βράχο μια φορά με όλη του τη δύναμη. Δεν έγινε τίποτα. Ούτε καν ένα σημάδι στο βράχο. Δεν είχε φύγει ούτε καν ένα θραύσμα. Ήταν σαν να μην τον είχε χτυπήσει ποτέ. Τον χτύπησε ξανά και ξανά, πάνω από 500 φορές συνέχεια. Τίποτε δεν γινόταν κι άρχισε πια ν’ αναρωτιέται αν έπρεπε να είχε αγοράσει το αγρόκτημα. Άρχισε ν’ αμφιβάλλει αν θα έπρεπε να είχε γίνει αγρότης. Για οτιδήποτε αρχίσεις ν’ αναρωτιέσαι έτσι γι’ αρκετό διάστημα, αρχίζεις να αμφιβάλλεις γι’ αυτό.
Μετά από ένα σύντομο διάλλειμα, χτύπησε ξανά, και την 502 φορά ο βράχος άνοιξε ακριβώς στα δύο και το νερό ξεχύθηκε ανάμεσα από τα δύο κομμάτια. Ποιό χτύπημα απ’ όλα το κατόρθωσε αυτό; Το 502 ή τα 502 χτυπήματα μαζί;».

Colin Turner
«Γεννήθηκες για να πετύχεις»


Ο δρόμος για την πραγματοποίηση των στόχων που νοηματοδοτούν τη ζωή μας είναι γεμάτος εμπόδια και αποτυχίες οι οποίες, ενώ δρουν αποθαρρυντικά, η υπέρβασή τους δικαιώνει την επιμονή στην προσπάθεια. Η αξία της επιτυχίας κρίνεται από τους κόπους που έχουν δαπανηθεί και από τις δυσκολίες που καταφέραμε να ξεπεράσουμε, κερδίζοντας σπουδαία μαθήματα ζωής.   
Εξασκημένοι στη νοοτροπία του άμεσου αποτελέσματος και της ακοπίαστης ανταμοιβής, συχνά, εγκαταλείπουμε τους στόχους μας και παραιτούμαστε από την προσπάθεια να εξελίξουμε τις δημιουργικές μας δυνάμεις και να διευρύνουμε τις δομές της παραγωγικότητάς μας. Η φυγή φαντάζει μονόδρομος που είναι στοιχειωμένος από τις φωνές της χαμηλής αυτοεκτίμησης, της αποθάρρυνσης των άλλων και της αδυναμίας μας να μείνουμε συντονισμένοι με τον τελικό στόχο. 
Κανένα όνειρο δε μπορεί να γίνει πραγματικότητα, αν εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και έτοιμοι να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να εγκαταλείψει την ψευδαίσθηση του φαινομενικού ελέγχου, που σκηνοθετεί ένα περιβάλλον πλασματικής ασφάλειας, και να πάρουμε το ρίσκο να περιηγηθούμε σε άγνωστα μονοπάτια. Η εμπιστοσύνη στον εαυτό είναι η δύναμη που μας κρατά προσηλωμένους στη σωστή κατεύθυνση, και που μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε τον αγώνα, ακόμη και όταν οι φωνές των άλλων δυναμώνουν μέσα μας και μας αποσυντονίζουν. 
Το χτύπημα που έσπασε το βράχο της ιστορίας είναι άθροισμα της μέγιστης προσπάθειας, της δέσμευσης στο κίνητρο, που κρύβεται πίσω από κάθε όνειρο, και της επιμονής στο συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, πέρα και πάνω από τα εμπόδια και τις ματαιώσεις. Κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι προσπάθειές μας θα δικαιωθούν, αλλά και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει πόσο κοντά στο στόχο θα μας πάει κάθε επόμενο βήμα. Υπέρτατο χρέος και, αδιαμφισβήτητα, αποκλειστική μας ευθύνη είναι να μείνουμε επικεντρωμένοι  στο όραμά μας, αφιερώνοντας όλη την ενέργειά μας σε αυτό, καθώς οι ουράνιες προφητείες θα βάζουν τη δική τους σφραγίδα στην έκβαση κάθε ιστορίας.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιες τροφές αποτελούν ιδανικό υποκατάστατο της ζάχαρης;

Ποιες τροφές αποτελούν ιδανικό υποκατάστατο της...

Οι περισσότεροι έχουμε σχέση εξάρτησης με τη ζάχαρη...

Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά των Αντιβιοτικών η 18η Νοεμβρίου

Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά των Αντιβιοτικών η 18η Νοεμβρίου

Κάθε χρόνο 33.000 άνθρωποι στην Ευρώπη πεθαίνουν λόγω...

Έκφραση της Ψυχής ως σύμμαχος της Υγείας… - « Δεν προκαλείς τη ζήλεια του άλλου. Εκείνος υποκινείται από τη δική του ανασφάλεια …»

Έκφραση της Ψυχής ως σύμμαχος της Υγείας… - « Δεν...

Της Χρύσας Μπέκα, Ψυχολόγου – ψυχοθεραπεύτριαΜια...

Η υγεία σας φαίνεται από τις τρίχες των μαλλιών σας!

Η υγεία σας φαίνεται από τις τρίχες των μαλλιών σας!

Πολύτιμα στοιχεία για την υγεία μας μπορούν να δώσουν...

Τι να ΜΗΝ τρώτε μετά τις 10 το βράδυ

Τι να ΜΗΝ τρώτε μετά τις 10 το βράδυ

Κανονικά, το βραδινό κυρίως γεύμα δεν πρέπει να...

Η επιστημονική εξήγηση για όσους πίνουν σκέτο καφέ

Η επιστημονική εξήγηση για όσους πίνουν σκέτο καφέ

Όσο πιο ευαίσθητοι είναι οι άνθρωποι στην πικρή γεύση...

Έξι τρόποι να υποχωρήσει ο πονόλαιμος

Έξι τρόποι να υποχωρήσει ο πονόλαιμος

Υπάρχουν μερικά αγαπημένα γιατρικά για τις μέρες που...

Ανακαλύφθηκε το ελιξήριο της νεότητας!

Ανακαλύφθηκε το ελιξήριο της νεότητας!

Ανακαλύφθηκε πρωτεΐνη που προστατεύει τα κύτταρα από...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Γράφει η Ευδοξία ΔαβόραΜουσικοπαιδαγωγός - μουσικοθεραπεύτρια Όταν ο τρόπος της ζωής και η καθημερινότητά μας, μας επιτάσσουν γρήγορους ρυθμούς, άμεσες αποφάσεις, και περιορισμένο χώρο και χρόνο για τον...

Οι περισσότεροι έχουμε σχέση εξάρτησης με τη ζάχαρη παρόλο που γνωρίζουμε τις βλαβερές επιπτώσεις που έχει στην υγεία μας.Καλό είναι λοιπόν, να αναζητούμε εναλλακτικές, προκειμένου να αντικαταστήσουμε τις...

Κάθε χρόνο 33.000 άνθρωποι στην Ευρώπη πεθαίνουν λόγω ανθεκτικών μικροβίων στα αντιβιοτικά. Ακόμη, η λήψη αντιβιοτικών για λάθος λόγους, όπως για το κρυολόγημα, τη γρίπη ή τον πονόλαιμο δεν έχει κανένα ...

Της Χρύσας Μπέκα, Ψυχολόγου – ψυχοθεραπεύτριαΜια φορά το φίδι πήρε κατά πόδας την πυγολαμπίδα. Εκείνη φοβισμένη άρχισε να τρέχει χωρίς σταματημό, αλλά και το φίδι συνέχιζε την προσπάθειά του. Μια μέρα, δυο...