Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει  τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις 29/3

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις 29/3

Με τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ θα ενισχύσει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας η Τράπεζα Πειραιώς μέσα στο 2018. Η Τράπεζα δίνει προτεραιότητα στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και προσφέρει ολοκληρωμένα προγράμματα υποστήριξης, με έμφαση σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες, όπως έχει τονίσει ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει αναπτύξει συνεργασίες με Εθνικούς φορείς, όπως με το ΕΤΕΑΝ για το ΤΕΠΙΧ Ι, καθώς και με Ευρωπαϊκούς φορείς, όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για το COSME, εξασφαλίζοντας τους απαραίτητους πόρους για την παροχή ρευστότητας με προνομιακούς όρους στις ελληνικές μικρές - μεσαίες αλλά και μεγαλύτερες επιχειρήσεις. 

ΕΤΕΑΝ - ΤΕΠΙΧ Ι: Επιχειρηματική Επανεκκίνηση

Σε συνεργασία με το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), η Τράπεζα συμμετέχει στην ενεργοποίηση του Ενδιάμεσου ΤΕΠΙΧ Ι. Το ΕΤΕΑΝ, μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας, διαθέτει πόρους συνολικού ύψους  192 εκατ. ευρώ, για τη χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. 

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων αυτών μέσω κεφαλαίων κίνησης ή/ και επενδυτικών δανείων. Το τελικό επιτόκιο χορήγησης είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και φθάνει έως 4,9%, σταθερό. Το ύψος των δανείων ανέρχεται έως 300.000 ευρώ για κεφάλαια κίνησης και 800.000 ευρώ για επενδυτικά δάνεια.

  COSME: Ρευστότητα προς ΜμΕ

Σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, η Τράπεζα συμμετέχει στο εγγυοδοτικό εργαλείο COSME που έχει ως στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση με προνομιακούς όρους και μειωμένες εξασφαλίσεις.

Στο πλαίσιο του COSME, η Τράπεζα Πειραιώς παρέχει εξειδικευμένα χρηματοδοτικά προϊόντα, ανάλογα με τις ανάγκες και τον τομέα δραστηριοποίησης της κάθε επιχείρησης. Το συνολικό ύψος της συμφωνίας ανέρχεται σε 170 εκατ. ευρώ, και ήδη η Τράπεζα επιδιώκει την επέκταση της. 

Πλεονεκτήματα του προγράμματος COSME είναι:

• η ενίσχυση της ρευστότητας με μειωμένες εξασφαλίσεις, καθώς παρέχεται εγγύηση COSME στο 50% της χρηματοδότησης, 

• η ευνοϊκή τιμολόγηση,

• τα εξειδικευμένα χρηματοδοτικά προϊόντα, όπως:

o COSME Πειραιώς Επιχειρείν για την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης και την υλοποίηση επενδύσεων (ύψος χρηματοδότησης 30.000 - 750.000 ευρώ),

o COSME Πειραιώς Επιχειρείν Ανοικτό POS για την κάλυψη αναγκών ρευστότητας έναντι μελλοντικών απαιτήσεων από πωλήσεις μέσω POS, (ύψος χρηματοδότησης 4.000 - 300.000 ευρώ ),

o COSME Πειραιώς Επιχειρείν Κεφάλαιο Κίνησης Αγροεφοδιών για επιχειρήσεις και επαγγελματίες του κλάδου των αγροτικών εφοδίων, (ύψος χρηματοδότησης 10.000 - 750.000 ευρώ).

Πειραιώς Επιχειρείν 360ο

Για την ολοκληρωμένη υποστήριξη μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών που επιθυμούν να εντάξουν επενδυτικά σχέδια στο ΕΣΠΑ 2014-2020, παρέχεται από την Τράπεζα το πακέτο «Πειραιώς Επιχειρείν 360°», με στόχο να καλύψει τις ανάγκες από το ξεκίνημα της επένδυσης μέχρι την ολοκλήρωσή της, παρέχοντας επιπλέον προνόμια. 

Στo πλαίσιo του πακέτου προσφέρεται και το «Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Στήριξης» μέσω του οποίου, χωρίς επιπλέον χρέωση, παρακολουθείται η συμβατότητα των δαπανών με τα τεχνικά παραρτήματα των επενδυτικών σχεδίων, επιβεβαιώνεται η επιλεξιμότητα και η ορθή εξόφληση των παραστατικών και ενημερώνονται οι πελάτες για τις τυχόν ασυμβατότητες σε σχέση με την έγκριση που έχουν λάβει ή και τυχόν τροποποιήσεις της.

Διαδικτυακή Πύλη 360ο Funding

O πρωτοποριακός ιστότοπος 360ο Funding που έχει δημιουργήσει η Τράπεζα Πειραιώς, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.360funding.gr, παρέχει ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα χρηματοδοτικά εργαλεία και όλα τα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ, Αναπτυξιακός Νόμος, αγροτικές ενισχύσεις και ευρωπαϊκά προγράμματα). 

Βασικό πλεονέκτημα, σε σχέση με αντίστοιχα ενημερωτικά μέσα, είναι ότι διαθέτει μηχανή αναζήτησης, προκειμένου ο χρήστης να εντοπίζει εύκολα και γρήγορα όλα τα προγράμματα ενίσχυσης που καλύπτουν τις δικές του επενδυτικές ανάγκες. 

Στις δωρεάν παροχές της διαδικτυακή πύλης 360ο Funding περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

• πρόσβαση στην επικαιρότητα για τις χρηματοδοτικές ενισχύσεις και newsletter για τακτική ενημέρωση.

• χρήση της μηχανής αναζήτησης για εντοπισμό του καταλληλότερου προγράμματος, βάσει των αναγκών κάθε επιχείρησης.

• ενημέρωση με e-mail ή SMS για όλα τα νέα προγράμματα που ταιριάζουν στο επιχειρηματικό του προφίλ.

• εξειδικευμένοι ενημερωτικοί οδηγοί για τα επιδοτούμενα προγράμματα.

ενημέρωση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Τράπεζας που συνδυάζονται με τα επιδοτούμενα προγράμματα και βοηθούν στην ολοκλήρωση των επενδύσεων.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Από την Δευτέρα 1 Απριλίου το θερινό ωράριο των καταστημάτων της Βέροιας

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Από την Δευτέρα 1 Απριλίου...

Ξεκινάει από την Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 το θερινό ωράριο...

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ευθ. Παπαδόπουλος σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ευθ. Παπαδόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...