Υπαινιγμοί κατά Παπακωνσταντίνου και Χαλκίδη από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων δενδροκαλλιεργητών Κεντροδυτικής Μακεδονίας

Υπαινιγμοί κατά Παπακωνσταντίνου και Χαλκίδη από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων δενδροκαλλιεργητών Κεντροδυτικής Μακεδονίας

Σε δύο μέτωπα φαίνεται να κινείται μέρος του αγροτικού κόσμου της Βέροιας και της Κεντροδυτικής Μακεδονίας , με υπαινιγμούς της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων δενδροκαλλιεργητών Κεντροδυτικής Μακεδονίας κατά Παπακωνσταντίνου και Χαλκίδη (του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας), μετά και την ανακοίνωση τους για τη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, στην οποία αναφέρουν τα εξής:

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ: Αντί για τον Τσίπρα, είδαμε τα ΜΑΤ…Ζητούμε ακρόαση Πρωθυπουργού

Ο Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας συμμετείχε  την περασμένη Τετάρτη στο μεγάλο συλλαλητήριο των  Ροδακινοπαραγωγικών Συλλόγων αλλά και άλλων φορέων στην Θεσσαλονίκη με έναν μόνο σκοπό.  Επιτροπή των συλλόγων να συναντήσει τον πρωθυπουργό της χώρας ώστε να του εκθέσει τα ζητήματα που ταλαιπωρούν τον αγροτικό κόσμο του νομού .

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, «δυστυχώς το μόνο που μπορέσαμε να δούμε ήταν οι  κλούβες των ΜΑΤ τα ΜΑΤ αυτοπροσώπως και τα αξεσουάρ τους. Δακρυγόνα, καπνογόνα, χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και τα τοιαύτα.

  Σε μια περίοδο που οι αγρότες καταρρέουν και μαζί μ αυτούς και όλες οι άλλες κοινωνικές ομάδες (εμπόριο παρεμφερεις κλάδοι κλπ) στην περιοχή μας, κάποιοι επιδίδονται σε κλειστές συσκέψεις (βλ. Δραγασάκης με «επροσώπους» )

Σε καμία από τις κλειστές συσκέψεις αλλά ούτε καν στο συνέδριο για την «Ανάπτυξη», οπου μίλησε ο πρωθυπουργός  δεν προσκλήθηκαν οι αληθινοί εκπρόσωποι των αγροτών με τα θεσμοθετημένα όργανα τους «Αγροτικούς Συλλόγους»  Μπροστά σ αυτήν την κατάσταση σαν έσχατη λύση στέλνουμε ανοικτή επιστολή στον Πρωθυπουργό της χώρας να βρει άμεσα χώρο και χρόνο να ακούσει τα πραγματικά ζητήματα των αγροτών – ροδακινοπαραγωγών από τους ίδιους τους ανθρώπους της παραγωγής που βιώνουν την αδικία και την εξαθλίωση στο πετσί τους .

 Ζητούμε συνάντηση ουσίας μαζί του για το παρόν και το μέλλον του κλαδου».

   Για τον Σύλλογο υπογράφουν ο πρόεδρος Χαλκίδης Αναστάσιος   και ο  Γραμματέας         Παπακωνσταντίνου Θεόδωρος                 


 

Ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων δενδροκαλλιεργητών Κεντροδυτικής Μακεδονίας: Απαντάμε  στους «πραγματικούς αγρότες Παπακωνσταντίνου και Χαλκίδη»

 

Στον πρόεδρο και γραμματέα του αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Χαλκίδη αντίστοιχα, απαντάει η Ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων δενδροκαλλιεργητών Κεντροδυτικής Μακεδονίας με την παρακάτω επιστολή προς τα τοπικά ΜΜΕ:

 

«Απαντάμε στους συγκεκριμένους συναδέλφους "πραγματικούς αγρότες" και όχι στο σύνολο του συλλόγου γιατί θεωρούμε ότι οι απόψεις τους δεν αντιπροσωπεύουν τον αγροτικό κόσμο της Βέροιας. 

Στην κλειστή σύσκεψη με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ήταν παρόντες οι αγροτικοί σύλλογοι Νάουσας, Σκύδρας,Αλμωπίας και εκπρόσωποι αγροτών από Γιαννιτσά όλοι μέλη της ομοσπονδίας.

Για την ιστορία, παρόντες ήταν επίσης η κοινοπραξία αγροτικών συνεταιρισμών Ημαθίας και ΣΕΑΣ Πέλλας.

Στη συγκεκριμένη σύσκεψη αναφέρθηκαν όλα τα προβλήματα του αντιμετωπίζει η ροδακινοκαλλιέργεια και γενικά η δεντροκαλλιέργεια εμπορία, μαύρη πώληση,αγροτικοί συνεταιρισμοί κτλ και ειδικά οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για την βροχόπτωση του Ιουλίου 2017 και το αίτημα μας για ενίσχυση του εισοδήματος μας λόγω της κακής πορείας του ροδάκινου τη χρονιά που μας πέρασε (deminimis).

Στη συνέχεια όλοι εμείς συμμετείχαμε στην ανοιχτή εκδήλωση με την ηγεσία του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης όπου ξαναβάλαμε τα συγκεκριμένα θέματα στο ακροατήριο.

Η πορεία και οι δράσεις της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων δενδροκαλλιεργητών είναι γνωστή στον αγροτικό κόσμο. Την επομένη των βροχοπτώσεων ξεκίνησε ο μεγάλος αγώνας-διεκδίκηση για να φτάσουμε στην αποδοχή από τον ΕΛΓΑ της αποζημίωσης.

Από το καλοκαίρι του 2017 στη γιορτή ροδάκινου στη Βέροια άρχισε η διεκδίκηση της αναπλήρωσης του εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών με συναντήσεις πρώτα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Κασίμη και την επόμενη με τον υπουργό κ.Αποστόλου στην εκδήλωση της ίδρυσης της διεπαγγελματικής πυρηνοκάρπων. 

Στη συνάντηση αυτή δεσμεύτηκε ο υπουργός να γίνει αίτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για ενίσχυση του εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών λόγω της κατάρρευσης των τιμών.

Στις 22/1/18 η ομοσπονδία συμμετείχε σε σύσκεψη στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης όπου ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι αν είναι αρνητική ή απάντηση από την Ευρωπαϊκή επιτροπή  θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός deminimis.Στην ίδια συνάντηση ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές δεσμεύτηκε για την αποζημίωση των ροδακίνων από τη βροχόπτωση του Ιουλίου 2017.

Αυτα για ενημέρωση του αγροτικού κόσμου.

Σχετικά με τους υπαινιγμούς ότι δεν είμαστε πραγματικοί αγρότες, αυτό το αποδεικνύουμε καθημερινά στα χωράφια τα οποία καλλιεργούμε εμείς οι ίδιοι.

Εμείς καλλιεργούμε δέντρα και όχι φωτοβολταϊκά.

Και είμαστε στον αγώνα και τη διεκδίκηση όποτε χρειαστεί».

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου της  Γ.Σ.Ε.Ε. στη Βέροια, ενόψει της Γενικής  Απεργίας στις 17 Απριλίου 2024

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη κλιμακίου της...

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας στη Βέροια

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα...

Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...