Ανάλυση αγώνα Bahrain GP  - H Ferrari ανώτερη στις θερμές πίστες

Ανάλυση αγώνα Bahrain GP - H Ferrari ανώτερη στις θερμές πίστες

Bahrain GP στην πίστα του Sakhir και μετά το Πασχαλινό τραπέζι ήταν ότι καλύτερο για τους λάτρεις της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ένας αγώνας συναρπαστικός μέχρι το τέλος του. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.

Η Ferrari φάνηκε από την Παρασκευή ότι είναι ανώτερη καθώς παραδοσιακά τα πάει καλά στις θερμές πίστες, πράγμα το οποίο ήξερε ο Hamilton και το ανέφερε στις συνεντεύξεις τύπου. Σε race simulation στο FP2 η Ferrari ήταν ταχύτερη με την Mercedes & Red Bull να είναι στα +0,2 & 0,3 πιο αργές αντίστοιχα. Αλλά όχι μόνο.

Στις κατακτήριες δοκιμές απέδειξε η Ferrari ότι ήταν εξίσου γρήγορη και στον ένα γύρο, με τους Seb & Kimi να τρομάζουν τον ανταγωνισμό και στο Q3 ένα λάθος του Kimi να του στερεί την pole και να την παίρνει στο νήμα ο Seb με ρεκόρ γύρου φυσικά και το front row lock up να έρχεται απολύτως φυσιολογικά και τις Mercedes στην 2η σειρά με τον Bottas 3o & 4o τον Hamilton.

 

Πάμε λοιπόν στην Κυριακή.

1-2 λοιπόν στην εκκίνηση αλλά μέχρι εκεί. Κακή εκκίνηση ο Kimi που στην πρώτη στροφή έχασε την θέση του από τον "λίγο" Bottas όπως αποδείχθηκε στην πορεία. Με τον Hamilton να ξεκινάει 9ος λόγω ποινής αλλαγής κιβωτίου ταχυτήτων, το έργο του Seb φαίνονταν εύκολο αλλά δεν ήταν.

Όσο λοιπόν ο Hamilton πάλευε να κερδίσει θέσεις και με έναν Verstappen να νομίζει ότι η πίστα είναι δική του εμβολίζοντας τον Hamilton που μετά τον αγώνα ορθώς του έσυρε και μερικά "γαλλικά", ο Seb έκανε τον δικό του αγώνα και στον 18ο γύρο μπήκε στα πιτ και έβγαλε τα ταλαιπωρημένα Super Soft και βάζοντας Soft με όλους να "βλέπουμε" στρατηγική 2 πιτ στοπ. Στα ίδια και ο Kimi, με τον Hamilton να περνά στην 1η θέση φορώντας την soft από την αρχή και μπαίνοντας στον 26ο γύρο και βάζοντας την medium σε σαφή στρατηγική 1 πιτ στοπ και ακολούθως και ο Βottas.

Ο εφιάλτης για την Red Bull συνεχίστηκε, με τον Ricciardo να μένει στη πίστα στον ίδιο γύρο και το Virtual Safety Car έκανε την εμφάνισή του. Ο Verstappen χάρη στο VSC δεν έμεινε γύρο έξω, όμως ο αγώνας του είχε καταστραφεί.

Όταν συνεχίστηκε ο αγώνας, ο Gasly είχε έντονη μάχη με τον Magnussen στη στροφή 11, με τον Δανό να βγαίνει εκτός πίστας. Αυτό επέτρεψε στους Hulkenberg, Ocon, Alonso και Hamilton να κολλήσουν πίσω. Στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού, ο Hamilton και με τη βοήθεια του DRS πέρασε τους Alonso, Hulkenberg και Ocon και ανέβηκε στην 6η θέση.

Την ίδια στιγμή, ο εφιάλτης έγινε πραγματικότητα για την Red Bull, με τον Verstappen να μένει στη πίσω ευθεία και έγινε η δεύτερη εγκατάλειψη.

Ο Hamilton δεν δυσκολεύτηκε να περάσει τους Magnussen και Gasly και στον 8ο γύρο ήταν στη 4η θέση, 9.4 δευτερόλεπτα πίσω από τον Raikkonen. Την ίδια στιγμή, ο Vettel είχε ανοίξει τη διαφορά από τον Bottas στα 2.7s και ο Raikkonen ήταν στην ίδια απόσταση.

Οι Vandoorne και Stroll μπήκαν στα pit αρκετά νωρίς, με τον οδηγό της Williams να αλλάζει αεροτομή. Στον 11ο γύρο είδαμε τον Magnussen για νέο σετ super-soft και διαδοχικά στους δύο επόμενους τους Alonso για medium και Gasly-Hulkenberg για τη soft.

Όλα αυτά μέχρι τον 36ο γύρο.

Σε αυτόν τον γύρο μπήκε ο Kimi στα πιτ για την 2η αλλαγή των ελαστικών και ξαφνικά γίνεται το αναπάντεχο. Δεν μπορεί να βγει ο πίσω δεξιός τροχός του και ο υπεύθυνος του release ανάβει το πράσινο φως για να φύγει ο Kimi παίρνοντας μαζί του τον μηχανικό Francesco Cigarini σπάζοντας του το πόδι και φυσικά εγκατέλειψε μετά και από εντολή της ομάδας.

Αυτό το σκηνικό άλλαξε και την στρατηγική του Seb με τον Arrivabene να του λέει για το plan B. Δηλαδή πάμε μέχρι το τέλος χωρίς άλλο πιτ στοπ. Έτσι και έγινε.

Με ένα ρεσιτάλ ώριμης και πρωταθληματικής οδήγησης ο Seb κράτησε τα soft ελαστικά του για 39(!) γύρους με τις Mercedes και κυρίως τον Bottas να είναι «λίγοι» και να μην μπορούν να πλησιάσουν και πόσο μάλλον να περάσουν με πολύ πιο φρέσκα ελαστικά, παρά μόνο 2 γύρους πριν το τέλος ο Bottas πλησίασε αλλά ο Seb έπαιξε φοβερή άμυνα και τον κράτησε 2ο και έκανε το 2/2 στο πρωτάθλημα, πανηγυρίζοντας έξαλλα την νίκη.

Πολύ καλό αγώνα είχε ο Alonso που σε εκείνο το σημείο είχε ανέβει στη 7η θέση και είχε τον Hulkenberg στα 2.3s μπροστά του.

Εξαιρετικός αγώνας για την Toro Rosso και τον Gasly που τερμάτισε στην 4η θέση, με τον Magnussen να παίρνει τους πρώτους βαθμούς της Haas, ο Hulkenberg ήταν στην 6η θέση.

Κλείνοντας να πούμε για την Alfa Romeo ότι πήρε με τον Ericcson(!) την 9η θέση και τους πρώτους βαθμούς για την ομάδα ενώ ο Charles Leclerc, τερμάτισε την 13η θέση όντας σε διαφορετική στρατηγική από τον teamate του.


ΥΓ. Sebastian Vettel. Για μένα ίσως από τις πιο αρσενικές νίκες της καριέρας του καθώς κράτησε Hamilton & Bottas πίσω του με πολύ πιο φθαρμένα ελαστικά και έκανε ένα παληκαρίσιο προσπέρασμα στον Hamilton και δεν έχασε καθόλου χρόνο.

ΥΓ1. Gasly. Όχι άδικα ο οδηγός της ημέρας, καθώς τερμάτισε με τον Torro Rosso στην 4η θέση με την Mclaren να απορεί με την Honda που είχε το καλύτερο πλασάρισμα της από την επιστροφή της στην f1.

ΥΓ2. Επόμενος αγώνας στην Κίνα το επόμενο Σαββατοκύριακο 14-15 Απριλίου.

ΥΓ7. Περαστικά στον μηχανικό της Ferrari, Francesco Cigarini.

 Λίγο χιούμορ με μάλλον πολύ αλήθεια....


Εις το επανιδείν....

Τζιώνας Αν. Ιωάννης

Πραγματογνώμονας – Τεχνικός Σύμβουλος Ατυχημάτων

Κριτής Αγώνων Αυτοκινήτου Ο.Μ.Α.Ε.-F.I.A.

Motorsport Blogger

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στον 128ο Μαραθώνιο της Βοστώνης ο Βεροιώτης Νίκος Παπανώτας!

Στον 128ο Μαραθώνιο της Βοστώνης ο Βεροιώτης Νίκος...

Την Ημαθία, την πόλη της Βέροιας και τον Σύλλογο...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ απο τον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ''ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ & τα 10χλμ''

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ απο τον...

Σε μια μεγάλη γιορτή του λαϊκού αθλητισμού στην...

Σύλλογος Φίλων Αυτοάμυνας - Διασυλλογικό πρωτάθλημα της ΕΟΠΤ (ΦΩΤΟΣ)

Σύλλογος Φίλων Αυτοάμυνας - Διασυλλογικό πρωτάθλημα...

Νίκες  και εμπειρίες αποκόμισαν στο διασυλλογικό...

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα, στις 6 και 7 Απριλίου...

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση ΑΣΕΑΝ και Εν Σώματι Υγιει

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση...

Ο Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης...

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία για όλους με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις!

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία...

Το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑμεΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ»,...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ...

Υπέροχο Φινάλε για τα χρυσά κορίτσια της ομάδας...

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο του Συλλόγου Φίλων Αυταάμυνας

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο...

Με ένα χρυσό και ένα ασημένιο μεταλιο γύρισε ο αθλητής...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...