TO CD PLAYER  ΠΟΥ “ΔΙΑΒΑΖΕ”  ΜΟΝΟ  HAYDN

TO CD PLAYER ΠΟΥ “ΔΙΑΒΑΖΕ” ΜΟΝΟ HAYDN

Γράφει ο  Κώστας Μίζας

Επιμελητής Ανηλίκων Βέροιας


“Ζούμε ακριβώς στο όριο ανάμεσα στον φυσικό κόσμο από τον οποίο αποκοπήκαμε,και σε εκείνον τον άλλο κόσμο που δημιούργησαν τα εγκεφαλικά μας κύτταρα. Και αυτό το διαχωριστικό όριο,το τεκτονικό ρήγμα,διατρέχει τη σωματική και συναισθηματική μας υπόσταση. Ετσι λοιπόν, η πηγή του πόνου μας πιθανώς να εδράζεται στις συγκρούσεις των τεκτονικών πλακών μεταξύ τους”   SEBALD

Το ένιωθε ότι βρισκόταν σε μία περίεργη κατάσταση την οποία δεν μπορούσε να προσδιορίσει επακριβώς. Η πρώτη λέξη που του ερχόταν στο νου ήταν “μεταιχμιακή”,χωρίς να τον βοηθά σε κάτι. Ολη αυτή η συσσώρευση πραγμάτων μέσα του, πίστευε ότι θα οδηγούσε με τα χρόνια  σε ένα είδος διαύγειας, κάπως σαν το κέλυφος που σπάει και από μέσα ξεπετάγεται κάτι που δεν ήταν ορατό, αλλά σχηματιζόταν ανεπαίσθητα.

Ξαφνικά σηκώθηκε, διάλεξε έναν δίσκο του Peter Hammill,  και  τον τοποθέτησε στο cd player. Μάταιος κόπος. Αρνήθηκε πάλι να τον ‘’διαβάσει’’. No disc. Παρά τον εκνευρισμό του, σκέφθηκε ότι πίσω από αυτή την πεισματική άρνηση, κρύβεται κάποιο μήνυμα, το οποίο χρειάζεται αποκρυπτογράφηση. 

Τότε  συνέβη κάτι παράξενο. Είδε το σώμα του να βηματίζει προς το παράθυρο. Αυτός δεν ακολούθησε. Εμεινε πίσω. Ενιωσε έναν οξύ πόνο σαν να τον διαπέρασε σφαίρα. Ηταν όμως μια στιγμή άηχη.Λες και κόπηκε απότομα ο ήχος.

Το σώμα του παρατηρούσε την κερασιά στην πίσω αυλή. Είχε ανθίσει. Δεν ένιωθε  όμως τίποτε. Μια εικόνα που δεν σήμαινε τίποτε. Τα αντικείμενα γύρω του χλώμιασαν. Ο ίλιγγος που ένιωσε ακαριαία στο ξεκίνημα αυτής της αλλόκοτης στιγμής,τώρα έγινε πιο έντονος.

Επρεπε να πιαστεί από κάτι. Μία ανάμνηση. Ισως έτσι να μπορούσε να ενώσει τα κομμάτια που διαχωρίστηκαν. Πολύ αργά έγειρε στον καναπέ και βυθίστηκε στον ύπνο.

Οδός   Αετοράχης

Ενας νεαρός στέκεται στη θέση του. Ανεβαίνει τη σκάλα.Τον περιμένει ο Δημήτρης. Τόσο διαφορετικά όλα. Το καθετί αναδίδει μιά ευωδιά υπόσχεσης. Ολα στο χέρι τους. Αρκεί να το θελήσουν. Η πραγματικότητα, μιά πλαστελίνη που μαλακώνει και χωρίς αντίσταση παίρνει το σχήμα των επιθυμιών τους. Ετσι νομίζουν τότε. Οι απώλειες, οι ματαιώσεις αφορούν τους άλλους. Χτυπάει το  κουδούνι. Αγωνία. Περνούν μερικά δευτερόλεπτα. Η πόρτα ανοίγει.

                                          

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για ζητήματα της Ημαθίας  «Συμμαζεύουμε και οργανώνουμε τον αγροτικό και συνεταιριστικό χώρο στηρίζοντας παράλληλα το εισόδημα των αγροτών»

Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για...

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής...

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων,  της επιχειρηματικότητας και η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, είναι το μεγάλο στοίχημα για τη δημιουργική Ελλάδα του αύριο»

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων, της...

Στο Συνέδριο του ΣΕΠΑΚ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για...

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές   διαστάσεις και βλάπτει την πραγματική οικονομία»

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές ...

Σύσκεψη χθες στην Περιφέρεια για τη μάστιγα του...

 Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ» ευχαριστεί

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ»...

Την κ. Παναγιώτα Εφραιμίδου για τη δωρεά των 100€ στη...

Δυναμική κινητοποίηση γονέων   στην Ειρηνούπολη για το   άλυτο ζήτημα της μεταφοράς μαθητών

Δυναμική κινητοποίηση γονέων στην Ειρηνούπολη για το...

-Δέσμευση αντιπεριφερειάρχη και μεταφορέων ότι το...

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες  για την νόμιμη λειτουργία των Αθλητικών Σωματείων

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες για την νόμιμη...

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας...

Σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνει ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας

Σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνει ο...

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

Δυναμική κινητοποίηση Γονέων στην Ειρηνούπολη για το άλυτο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών

Δυναμική κινητοποίηση Γονέων στην Ειρηνούπολη για το...

Από τον σύλλογο Γονέων των Σχολείων Ειρηνούπολης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το φορολογικό Τόνισε επίσης για Τελωνείο, Νοσοκομεία και Αυτοδιοικητικές εκλογές: -- Δεν είναι  έντιμο,  από όποια πλευρά και αν συμβαίνει, το...

Στο Συνέδριο του ΣΕΠΑΚ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για Ποιότητα και Ανάπτυξη των Κατασκευών), όπου παρουσιάστηκε η μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για την Ποιότητα και Ανάπτυξη...

Σύσκεψη χθες στην Περιφέρεια για τη μάστιγα του παρεμπορίουΣύσκεψη για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής...

Την κ. Παναγιώτα Εφραιμίδου για τη δωρεά των 100€ στη μνήμη του συζύγου της.Την κ. Γκαϊτατζή Ελένη για την προσφορά γυναικείων ενδυμάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες των φιλοξενούμενων του Ξενώνα. Τις κ. κ....