Ο Τάσος Γιάγκογλου στην υφυπουργό Οικονομικών για τη μεταφορά του Τελωνείου. Συναντήσεις με εξαγωγείς νωπών στην Ημαθία

Ο Τάσος Γιάγκογλου στην υφυπουργό Οικονομικών για τη μεταφορά του Τελωνείου. Συναντήσεις με εξαγωγείς νωπών στην Ημαθία

Το θέμα της μεταφοράς του Τελωνείου Βέροιας στις εγκαταστάσεις της πρώην περιφερειακής αγοράς Κουλούρας συζητήθηκε στο περιθώριο επίσκεψης του υποψηφίου Προέδρου του Επιμελητηρίου Τάσου Γιάγκογλου ως μέλους του δ.σ. της Ελληνικής Ένωσης Καφέ στο γραφείο της υπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου:

ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ο ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΓΚΟΓΛΟΥ

Οι στρεβλώσεις που προκάλεσε η επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στον καφέ, με μείωση της κατανάλωσης, αύξηση του λαθρεμπορίου, επιβάρυνση των εξαγωγών και προβλήματα βιωσιμότητας ορισμένων επιχειρήσεων του κλάδου, τονίστηκαν το πρωί της Τρίτης 21 Νοεμβρίου από το Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Καφέ (ΕΕΚ) στην Υφυπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η Υφυπουργός από την πλευρά της δήλωσε ότι δεν προβλέπεται εξάλειψη ή μείωση του ΕΦΚ τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο 2018, αν και είναι στις επιδιώξεις του Υπουργείου.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση έγινε ενημέρωση για την ίδρυση της ΕΕΚ και την επιθυμία του πρώτου Δ.Σ. (Τάσος Γιάγκογλου, Γιώργος Κούκος, Ηλίας Παπαδόπουλος και Γιάννος Μπενόπουλος) να είναι οι επίσημοι συνομιλητές του Υπουργείου για θέματα που αφορούν στον κλάδο. Τέθηκαν και άλλα ζητήματα, για τα οποία η Υπουργός δεσμεύτηκε να υπάρξει στενή συνεργασία με την ΕΕΚ, ιδιαίτερα στα τεχνικά θέματα. Από την πλευρά τους τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΕΚ επιφυλάχθηκαν να επανέλθουν με συγκεκριμένες προτάσεις μετά από την επίσης προγραμματισμένη συνάντησή τους την ερχόμενη εβδομάδα με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή.

 

ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Η υποβοήθηση της εξαγωγικής προσπάθειας με τη δημιουργία ειδικής τράπεζας εξαγωγικών πληροφοριών και την οργάνωση εξαγωγικών συνεδρίων όπου θα γίνεται αναλυτική μελέτη των εξαγωγικών δυνατοτήτων και προοπτικών των αγροτικών και άλλων προϊόντων, τέθηκαν μεταξύ άλλων στις επισκέψεις του Υποψηφίου Προέδρου του Επιμελητηρίου Ημαθίας Τάσου Γιάγκογλου σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και ιδιώτες εξαγωγείς νωπών προϊόντων την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου. Στη διάρκεια των συζητήσεων συμφωνήθηκε από όλους ότι θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες όλων ώστε οι εξαγωγές στην παρούσα συγκυρία να αποτελέσουν ένα υγιές κομμάτι της τοπικής οικονομίας, για να βοηθήσουν στον μέγιστο βαθμό στην τόνωση της τοπικής αγοράς, δεδομένου ότι η Ημαθία διαθέτει το μεγαλύτερο ποσοστό κατά κύριο επάγγελμα αγροτών στην Ελλάδα.

Ο κ. Γιάγκογλου τόνισε μεταξύ άλλων ότι το Επιμελητήριο Ημαθίας μπορεί και πρέπει να έχει ρόλο στην προσπάθεια αυτή και κάλεσε όλους να προχωρήσουν σε συνέργειες που θα ευνοήσουν τον εξαγωγικό προσανατολισμό, τις δυνατότητες και τις προοπτικές του στο σύγχρονο και απαιτητικό περιβάλλον.

Ο κ. Γιάγκογλου στη διάρκεια των επισκέψεών του συνοδευόταν από τους υποψήφιους του συνδυασμού "Ημαθία Επιμελείν" Ιορδάνη Κυρατλίδη και Στέλιο Βουγιούκα.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ OFFICE ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ OFFICE ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

Η «ΔΙΚΤΥΩΣΗ», πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης...

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου - Εθελοντική αιμοδοσία από το Κέντρο Υγείας Βέροιας

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου - Εθελοντική αιμοδοσία από το...

 Το Κέντρο Υγείας Βέροιας, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018...

Ο ποδηλάτης   Βασίλης Καρυοφιλλίδης στην Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας

Ο ποδηλάτης Βασίλης Καρυοφιλλίδης στην Εύξεινο Λέσχη...

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας είχε την χαρά και την τιμή...

Έτοιμες προς   παραλαβή οι νέες   ταυτότητες των εφέδρων αξιωματικών Ημαθίας

Έτοιμες προς παραλαβή οι νέες ταυτότητες των...

Παρακαλούνται οι έφεδροι αξιωματικοί που υπέβαλλαν...

Εκπαίδευση ειδικών ομάδων της Κεντρικής Μακεδονίας, με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκπαίδευση ειδικών ομάδων της Κεντρικής Μακεδονίας,...

Από τον Ελληνοαυστρολό Άγγελο Γιαννάκαρο, ιδρυτή της...

Σοφίας Παρασκευόπουλου το ανάγνωσμα...

Σοφίας Παρασκευόπουλου το ανάγνωσμα...

Του Μάξιμου Χαρακόπουλου*Αν τα φαινόμενα ανομίας στα...

Εργασίες βελτίωσης   και αναβάθμισης   των σχολικών   μονάδων στη Νάουσα

Εργασίες βελτίωσης και αναβάθμισης των σχολικών ...

Συνεχίζονται οι εργασίες βελτίωσης και αισθητικής...

Δικτύωση κοινωνικών φορέων - Το Κέντρο Συμβουλευτικής  του Δήμου Βέροιας συναντήθηκε  με φορείς της Αλεξάνδρειας

Δικτύωση κοινωνικών φορέων - Το Κέντρο Συμβουλευτικής ...

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η «ΔΙΚΤΥΩΣΗ», πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου ΙΙ από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) Κε.Δι.Βι.Μ.2 με Αριθμό Αδείας 2000440 ξεκινάει...

 Το Κέντρο Υγείας Βέροιας, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 9:00 πμ - 13:00μμ επί της οδού Μοράβα 2, θα πραγματοποιήσει Εθελοντική Αιμοδοσία για τους υπαλλήλους του και το κοινό της περιοχής μας  που επιθυμεί να...

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας είχε την χαρά και την τιμή να υποδεχτεί την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018, τον ποδηλάτη Βασίλη Καρυοφιλλίδη, ο οποίος ξεκίνησε ένα μεγάλο στοίχημα ποδηλατώντας από την Αθήνα προς τον...

Παρακαλούνται οι έφεδροι αξιωματικοί που υπέβαλλαν στη δικαιολογητικά έκδοσης νέας ταυτότητας όπως προσέλθουν στα γραφεία για την παραλαβή αυτής. Ημέρες : Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10.00 π.μ. έως 13.00 ....