Ο Τάσος Γιάγκογλου στην υφυπουργό Οικονομικών για τη μεταφορά του Τελωνείου. Συναντήσεις με εξαγωγείς νωπών στην Ημαθία

Ο Τάσος Γιάγκογλου στην υφυπουργό Οικονομικών για τη μεταφορά του Τελωνείου. Συναντήσεις με εξαγωγείς νωπών στην Ημαθία

Το θέμα της μεταφοράς του Τελωνείου Βέροιας στις εγκαταστάσεις της πρώην περιφερειακής αγοράς Κουλούρας συζητήθηκε στο περιθώριο επίσκεψης του υποψηφίου Προέδρου του Επιμελητηρίου Τάσου Γιάγκογλου ως μέλους του δ.σ. της Ελληνικής Ένωσης Καφέ στο γραφείο της υπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου:

ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ο ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΓΚΟΓΛΟΥ

Οι στρεβλώσεις που προκάλεσε η επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στον καφέ, με μείωση της κατανάλωσης, αύξηση του λαθρεμπορίου, επιβάρυνση των εξαγωγών και προβλήματα βιωσιμότητας ορισμένων επιχειρήσεων του κλάδου, τονίστηκαν το πρωί της Τρίτης 21 Νοεμβρίου από το Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Καφέ (ΕΕΚ) στην Υφυπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η Υφυπουργός από την πλευρά της δήλωσε ότι δεν προβλέπεται εξάλειψη ή μείωση του ΕΦΚ τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο 2018, αν και είναι στις επιδιώξεις του Υπουργείου.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση έγινε ενημέρωση για την ίδρυση της ΕΕΚ και την επιθυμία του πρώτου Δ.Σ. (Τάσος Γιάγκογλου, Γιώργος Κούκος, Ηλίας Παπαδόπουλος και Γιάννος Μπενόπουλος) να είναι οι επίσημοι συνομιλητές του Υπουργείου για θέματα που αφορούν στον κλάδο. Τέθηκαν και άλλα ζητήματα, για τα οποία η Υπουργός δεσμεύτηκε να υπάρξει στενή συνεργασία με την ΕΕΚ, ιδιαίτερα στα τεχνικά θέματα. Από την πλευρά τους τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΕΚ επιφυλάχθηκαν να επανέλθουν με συγκεκριμένες προτάσεις μετά από την επίσης προγραμματισμένη συνάντησή τους την ερχόμενη εβδομάδα με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή.

 

ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Η υποβοήθηση της εξαγωγικής προσπάθειας με τη δημιουργία ειδικής τράπεζας εξαγωγικών πληροφοριών και την οργάνωση εξαγωγικών συνεδρίων όπου θα γίνεται αναλυτική μελέτη των εξαγωγικών δυνατοτήτων και προοπτικών των αγροτικών και άλλων προϊόντων, τέθηκαν μεταξύ άλλων στις επισκέψεις του Υποψηφίου Προέδρου του Επιμελητηρίου Ημαθίας Τάσου Γιάγκογλου σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και ιδιώτες εξαγωγείς νωπών προϊόντων την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου. Στη διάρκεια των συζητήσεων συμφωνήθηκε από όλους ότι θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες όλων ώστε οι εξαγωγές στην παρούσα συγκυρία να αποτελέσουν ένα υγιές κομμάτι της τοπικής οικονομίας, για να βοηθήσουν στον μέγιστο βαθμό στην τόνωση της τοπικής αγοράς, δεδομένου ότι η Ημαθία διαθέτει το μεγαλύτερο ποσοστό κατά κύριο επάγγελμα αγροτών στην Ελλάδα.

Ο κ. Γιάγκογλου τόνισε μεταξύ άλλων ότι το Επιμελητήριο Ημαθίας μπορεί και πρέπει να έχει ρόλο στην προσπάθεια αυτή και κάλεσε όλους να προχωρήσουν σε συνέργειες που θα ευνοήσουν τον εξαγωγικό προσανατολισμό, τις δυνατότητες και τις προοπτικές του στο σύγχρονο και απαιτητικό περιβάλλον.

Ο κ. Γιάγκογλου στη διάρκεια των επισκέψεών του συνοδευόταν από τους υποψήφιους του συνδυασμού "Ημαθία Επιμελείν" Ιορδάνη Κυρατλίδη και Στέλιο Βουγιούκα.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έξυπνες Λύσεις για τη «Βέροια-Πρωτεύουσα πόλη»

Έξυπνες Λύσεις για τη «Βέροια-Πρωτεύουσα πόλη»

Ο απλός δημότης πέρα από υποσχέσεις ή μακροπρόθεσμα...

Τα “Παιδιά της Άνοιξης”   και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας επισκέφτηκε   κλιμάκιο της ομάδας γυναικών   της “Ώρας Ευθύνης”

Τα “Παιδιά της Άνοιξης” και το Ειδικό Δημοτικό...

Την Παρασκευή 19 Απριλίου κλιμάκιο της ομάδας γυναικών...

Η Ελένη Παναγιωταρέα στο εκλογικό κέντρο της Γεωργίας Μπατσαρά

Η Ελένη Παναγιωταρέα στο εκλογικό κέντρο της Γεωργίας...

Το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα...

Αντωνία Παπανδρώνη  Βιογραφικό της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου   με τον συνδυασμό   του Παύλου Παυλίδη   «Συνδημότες»

Αντωνία Παπανδρώνη Βιογραφικό της υποψήφιας...

Γεννήθηκα στη Βέροια στις 18-05-80.Γονείς μου είναι ο...

Ελένη Παναγιωταρέα: «Πιστεύω απόλυτα ότι το οικονομικό πρόγραμμα της Ν.Δ. θα πάει τη χώρα μπροστά»

Ελένη Παναγιωταρέα: «Πιστεύω απόλυτα ότι το...

«Η πολιτική είναι ένα άγνωστο, αλλά ενδιαφέρον, για...

Ο αντιπεριφερειάρχης πήρε την πασχαλινή του λαμπάδα από Τα Παιδιά της Άνοιξης  (Φωτό - Βίντεο)

Ο αντιπεριφερειάρχης πήρε την πασχαλινή του λαμπάδα...

Μια ακόμη εξαιρετική πρωτοβουλία από τα «Παιδιά της...

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΦΑΤΣΕΑΣ!

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΦΑΤΣΕΑΣ!

Του Ιωάννη Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγος...

Απαγορεύεται η λήψη αποφάσεων από τα Δημοτικά Συμβούλια, ένα μήνα πριν από τις εκλογές και μέχρι   την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών

Απαγορεύεται η λήψη αποφάσεων από τα Δημοτικά...

-Από την Μεγάλη  Πέμπτη 25 Απριλίου-Για τον λόγο αυτό...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Ο απλός δημότης πέρα από υποσχέσεις ή μακροπρόθεσμα σχέδια έχει σίγουρα ανάγκη από άμεσες και χειροπιαστές λύσεις που θα αλλάξουν από την επόμενη μέρα την καθημερινότητα του. Κάθε υποψήφιος οφείλει να...

Την Παρασκευή 19 Απριλίου κλιμάκιο της ομάδας γυναικών του συνδυασμού “Ώρα Ευθύνης” επισκέφθηκε το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας και Κατάρτισης ΑμΕΑ «Τα Παιδιά Της Άνοιξης» και το...