Ο Τάσος Γιάγκογλου στην υφυπουργό Οικονομικών για τη μεταφορά του Τελωνείου. Συναντήσεις με εξαγωγείς νωπών στην Ημαθία

Ο Τάσος Γιάγκογλου στην υφυπουργό Οικονομικών για τη μεταφορά του Τελωνείου. Συναντήσεις με εξαγωγείς νωπών στην Ημαθία

Το θέμα της μεταφοράς του Τελωνείου Βέροιας στις εγκαταστάσεις της πρώην περιφερειακής αγοράς Κουλούρας συζητήθηκε στο περιθώριο επίσκεψης του υποψηφίου Προέδρου του Επιμελητηρίου Τάσου Γιάγκογλου ως μέλους του δ.σ. της Ελληνικής Ένωσης Καφέ στο γραφείο της υπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου:

ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ο ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΓΚΟΓΛΟΥ

Οι στρεβλώσεις που προκάλεσε η επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στον καφέ, με μείωση της κατανάλωσης, αύξηση του λαθρεμπορίου, επιβάρυνση των εξαγωγών και προβλήματα βιωσιμότητας ορισμένων επιχειρήσεων του κλάδου, τονίστηκαν το πρωί της Τρίτης 21 Νοεμβρίου από το Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Καφέ (ΕΕΚ) στην Υφυπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η Υφυπουργός από την πλευρά της δήλωσε ότι δεν προβλέπεται εξάλειψη ή μείωση του ΕΦΚ τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο 2018, αν και είναι στις επιδιώξεις του Υπουργείου.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση έγινε ενημέρωση για την ίδρυση της ΕΕΚ και την επιθυμία του πρώτου Δ.Σ. (Τάσος Γιάγκογλου, Γιώργος Κούκος, Ηλίας Παπαδόπουλος και Γιάννος Μπενόπουλος) να είναι οι επίσημοι συνομιλητές του Υπουργείου για θέματα που αφορούν στον κλάδο. Τέθηκαν και άλλα ζητήματα, για τα οποία η Υπουργός δεσμεύτηκε να υπάρξει στενή συνεργασία με την ΕΕΚ, ιδιαίτερα στα τεχνικά θέματα. Από την πλευρά τους τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΕΚ επιφυλάχθηκαν να επανέλθουν με συγκεκριμένες προτάσεις μετά από την επίσης προγραμματισμένη συνάντησή τους την ερχόμενη εβδομάδα με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή.

 

ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Η υποβοήθηση της εξαγωγικής προσπάθειας με τη δημιουργία ειδικής τράπεζας εξαγωγικών πληροφοριών και την οργάνωση εξαγωγικών συνεδρίων όπου θα γίνεται αναλυτική μελέτη των εξαγωγικών δυνατοτήτων και προοπτικών των αγροτικών και άλλων προϊόντων, τέθηκαν μεταξύ άλλων στις επισκέψεις του Υποψηφίου Προέδρου του Επιμελητηρίου Ημαθίας Τάσου Γιάγκογλου σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και ιδιώτες εξαγωγείς νωπών προϊόντων την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου. Στη διάρκεια των συζητήσεων συμφωνήθηκε από όλους ότι θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες όλων ώστε οι εξαγωγές στην παρούσα συγκυρία να αποτελέσουν ένα υγιές κομμάτι της τοπικής οικονομίας, για να βοηθήσουν στον μέγιστο βαθμό στην τόνωση της τοπικής αγοράς, δεδομένου ότι η Ημαθία διαθέτει το μεγαλύτερο ποσοστό κατά κύριο επάγγελμα αγροτών στην Ελλάδα.

Ο κ. Γιάγκογλου τόνισε μεταξύ άλλων ότι το Επιμελητήριο Ημαθίας μπορεί και πρέπει να έχει ρόλο στην προσπάθεια αυτή και κάλεσε όλους να προχωρήσουν σε συνέργειες που θα ευνοήσουν τον εξαγωγικό προσανατολισμό, τις δυνατότητες και τις προοπτικές του στο σύγχρονο και απαιτητικό περιβάλλον.

Ο κ. Γιάγκογλου στη διάρκεια των επισκέψεών του συνοδευόταν από τους υποψήφιους του συνδυασμού "Ημαθία Επιμελείν" Ιορδάνη Κυρατλίδη και Στέλιο Βουγιούκα.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για ζητήματα της Ημαθίας  «Συμμαζεύουμε και οργανώνουμε τον αγροτικό και συνεταιριστικό χώρο στηρίζοντας παράλληλα το εισόδημα των αγροτών»

Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για...

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής...

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων,  της επιχειρηματικότητας και η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, είναι το μεγάλο στοίχημα για τη δημιουργική Ελλάδα του αύριο»

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων, της...

Στο Συνέδριο του ΣΕΠΑΚ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για...

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές   διαστάσεις και βλάπτει την πραγματική οικονομία»

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές ...

Σύσκεψη χθες στην Περιφέρεια για τη μάστιγα του...

 Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ» ευχαριστεί

Ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ»...

Την κ. Παναγιώτα Εφραιμίδου για τη δωρεά των 100€ στη...

Δυναμική κινητοποίηση γονέων   στην Ειρηνούπολη για το   άλυτο ζήτημα της μεταφοράς μαθητών

Δυναμική κινητοποίηση γονέων στην Ειρηνούπολη για το...

-Δέσμευση αντιπεριφερειάρχη και μεταφορέων ότι το...

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες  για την νόμιμη λειτουργία των Αθλητικών Σωματείων

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες για την νόμιμη...

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας...

Σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνει ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας

Σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνει ο...

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

Δυναμική κινητοποίηση Γονέων στην Ειρηνούπολη για το άλυτο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών

Δυναμική κινητοποίηση Γονέων στην Ειρηνούπολη για το...

Από τον σύλλογο Γονέων των Σχολείων Ειρηνούπολης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το φορολογικό Τόνισε επίσης για Τελωνείο, Νοσοκομεία και Αυτοδιοικητικές εκλογές: -- Δεν είναι  έντιμο,  από όποια πλευρά και αν συμβαίνει, το...

Στο Συνέδριο του ΣΕΠΑΚ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για Ποιότητα και Ανάπτυξη των Κατασκευών), όπου παρουσιάστηκε η μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για την Ποιότητα και Ανάπτυξη...

Σύσκεψη χθες στην Περιφέρεια για τη μάστιγα του παρεμπορίουΣύσκεψη για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής...

Την κ. Παναγιώτα Εφραιμίδου για τη δωρεά των 100€ στη μνήμη του συζύγου της.Την κ. Γκαϊτατζή Ελένη για την προσφορά γυναικείων ενδυμάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες των φιλοξενούμενων του Ξενώνα. Τις κ. κ....