ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΥΡΩ, ΨΗΦΙΖΩ ΔΡΑΧΜΗ !

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΥΡΩ, ΨΗΦΙΖΩ ΔΡΑΧΜΗ !

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού



ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,

Φίλοι μου, καλή σας ημέρα, 

σήμερα είχα σκοπό να μην πληκτρολογήσω, για να τιμήσω έτσι, την παρουσία της Καμίλας  (να κατεβαίνει από αεροπλάνο ολόκληρη καμήλα!) στην πατρίδα μας, αλλά επειδή την εβδομάδα που πέρασε η ηλιθιότητα και η βλακεία ξεπεράσανε κάθε όριο, ταξιδεύουν με ταχύτητα φωτός πλέον, αποφάσισα και διέταξα τα δάκτυλά μου, αφού πρώτα τα έβαψα για να είμαι ιν, να γράψω μερικές γραμμούλες. 

Θα ξεκινήσουμε λοιπόν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους λεγόμενους αναρχοφιλελεύθερους, τους φιλελέδες στην δημοτική, και ουχί φιλελεύθερους!

Για το θέμα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, η ΝΔ, αποφάσισε να πει όχι και θεώρησε ότι η εισήγηση πρέπει να γίνει από την κ. Μάρκου, η οποία ήταν υπέρ του ναι!

Θα μπορούσα να πω, ότι δύο λαλούν και τρεις χορεύουν, αλλά για να μην κατηγορηθώ ως βλάχος από τον κ. Κωστόπουλο, δεν το κάνω!

Η αλήθεια είναι Κυριάκο, ότι σε καταλαβαίνω. 

Φοβήθηκες μήπως κάποιοι, το όχι για την αναδοχή από τα ομόφυλα ζευγάρια, το παρομοιάσουν με το ΟΧΙ του Μεταξά και σε κατηγορήσουν ως φασίστα, και είπες να βάλεις και λίγο ναι!

Μάλιστα η εν λόγω βουλευτής, στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, τόνισε, μεταξύ άλλων: «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προσωπικές απόψεις και ευαισθησίες. Λειτουργώντας στο πλαίσιο της επιλογής του κόμματός μου για ψήφο κατά συνείδηση, …»

Το θέμα κ. Μάρκου, είναι ότι στη διαδικασία δεν συμμετείχατε ως απλός βουλευτής, αλλά ως εισηγητής, σκοπός σας δηλαδή, να πείσετε για το όχι, ενώ εσείς θέλατε ναι.

Εάν είναι έτσι, όταν θα προτείνετε τις ιδιωτικοποιήσεις, να βάλετε τον πρόεδρο του Κ.Κ.Ε να εισηγηθεί, που είναι και αγαπητός σε όλους. 

Και όταν είναι να μιλάτε για το ευρώ, να έχετε εισηγητή το Μαδούρο για να υποστηρίζει τη δραχμή! 

Τελικά μου φαίνεται ότι ο Αλέξης που άλλαξε το όχι σε ναι, κατάφερε και σας επηρέασε όλους!

Και σα να μην έφτανε αυτό, η ΝΔ για να υποστηρίξει με σθένος το όχι, εμφανίσθηκε και η Ντόρα, για να μας πει, ότι «η Νέα Δημοκρατία είχε φέρει ένα τέτοιο νομοσχέδιο πριν από δύο χρόνια, με την κ. Κεραμέως, η οποία είχε καταθέσει την πρόταση νόμου».

Και συνέχισε με βαρύγδουπες, ασήκωτες, ανακοινώσεις - δηλώσεις, όπως: «από εκεί και πέρα υπάρχουν και οι ευρωπαϊκοί νόμοι και τα δικαιώματα των ανθρώπων και σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει ο καθένας να είναι πολύ προσεκτικός».

“Είχαμε πει ότι αργεί πάρα πολύ το θέμα της αναδοχής και της υιοθεσίας, ότι υπάρχουν μωρά σήμερα που έχουν κλείσει χρόνο και δεν έχουν δει το φως της ημέρας ... Έρχεται η κυβέρνηση δύο χρόνια μετά και το φέρνει. Καλά κάνει, γι αυτό και το ψηφίσαμε επί της αρχής»

Και επειδή αγαπητή Ντόρα, στην Ελληνική κοινωνία υπάρχουν και χοντροί, που σημαίνει ότι δεν τρώνε όλοι σανό, οι λεγόμενοι ευρωπαικοί νόμοι, στην πλειοψηφία τους είναι αποτέλεσμα μιας οικονομικά ισχυρής ελίτ, που στόχο έχει τον έλεγχο των πάντων!

Και όταν αναφέρεστε στα δικαιώματα των ανθρώπων, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε, ότι ο άνθρωπος έχει και δικαίωμα στο φαγητό και τη στέγη, δικαιώματα που οι φίλοι μας οι ισχυροί το έχουν ξεχάσει! 

Μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα, όταν συνάνθρωποί μας, ψάχνουν στα σκουπίδια!

Γιατί άραγε και εγώ να μην έχω το δικαίωμα να απολαμβάνω μία πολυτελή ζωή, όπως κάποιοι άλλοι!

Πολλά μωρά δεν βλέπουν το φως της ημέρας, διότι δεν υπάρχουν γεννήσεις πλέον. 

Ποιο νέο ζευγάρι να αποκτήσει παιδιά, με τα εξακόσια ευρώ, που του δίνεις!

Ένας φιλελεύθερος πολιτικός, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να λέει την αλήθεια και μετά να σέβεται την άποψη της πλειοψηφίας.

Οφείλετε, λοιπόν να πείτε, ότι πλέον ο ευρωπαικός πολιτισμός, είναι τα διάφορα πάρτι από μουστακαλήδες με κολάν, και να ρωτήσετε εάν η ελληνική κοινωνία, επιθυμεί ένα τέτοιο πολιτισμό.

Δεν κατάλαβα δηλαδή, ποιος πολιτισμός υποστηρίζει, ότι θα πάω να φωτογραφηθώ με γόβα στιλέτο και μαγιό τάνγκα, δίπλα στον εύζωνα.

Ποιος πολιτισμός επιβάλλει να ξεφτιλίζονται όλα τα ιερά και τα όσια ενός λαού, του οποιουδήποτε λαού και αυτός να μην μπορεί να αντιδράσει επειδή υπάρχει ο αντιρατσιστικός νόμος!

Ο εύζωνας εκεί βρίσκεται για να αποδίδει καθημερινά τιμές, στον απλό άγνωστο Έλληνα που έδωσε τη ζωή του για να είναι ελεύθερος ο οποιοσδήποτε βουλευτής να λέει τη βλακεία του (δικαίωμά του!) και όχι για να λοιδορείται, από τον ή την οποιαδήποτε που επιθυμεί να προκαλεί!

Ξαφνικά όλοι, καταλάβατε ότι για όλα τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας, φταίει ότι υπάρχει πατέρας και μάνα, με λίγα λόγια φταίει ο θεσμός της οικογένειας και δεν φταίνε οι γελοίες πολιτικές που τόσα χρόνια εφαρμόζετε και που έχουν ως αρχή ότι τα πάντα αγοράζονται και πουλιούνται, όλα. Τα πάντα, αρχές, ιδέες, αξίες, …

Και για να καταλάβουμε καλύτερα πως «δουλεύει» ο δυτικός πολιτισμός πλέον, ή μάλλον πως μας δουλεύει, γίνανε έρευνες λέει και η επιστημονική, ερευνητική βιβλιογραφία, ισχυρίζεται ότι τα παιδιά των ομόφυλων οικογενειών, αναπτύσσονται και μεγαλώνουν το ίδιο καλά, ίσως και καλύτερα, από  ότι με τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Με λίγα λόγια, γίνεται έρευνα θεωρητική πάντα, αφού θεωρητικό και το ερώτημα, κάνουν γκάλοπ και αποφασίζουν να κρύψουν την αλήθεια κάτω από το χαλί, μπορεί και κόκκινη μοκέτα! 

Δεν μας ενδιαφέρει η αλήθεια αλλά το θεαθήναι.

Απλά να θυμίσω ότι με μία παρόμοια έρευνα, μας προέκυψε και ο συνωστισμός της Σμύρνης!

Θα κλείσω με δύο προσωπικά παραδείγματα.

Έτυχε πριν από λίγο καιρό να βρεθώ σε μία εκδήλωση με την μικρή μου κόρη. 

Με πλησίασε κάποια κυρία, με κοίταξε κάπως, τελικά όντως είστε χοντρός, μου είπε. Πίστευα, συνέχισε, ότι γράφατε ψέματα, αλλά τελικά είστε πολύ μα πολύ χοντρός!

Εντάξει να με πει, χοντρούλη, ευσωμούλη, διακοσμημένο με λίπος, αλλά να με αποκαλέσει πολύ, πολύ χοντρό. Μου την έδωσε, ένιωσα κάπως. 

Να σε τραβήξω μία μηνυσάρα σκέφθηκα και τότε τα λέμε!

Η μικρή που κατάλαβε, ευθύς με ρώτησε. 

Μπαμπά πες μου πόσα κομμάτια ραβανί, έφαγες το βράδυ. Το τάπερ, ήταν άδειο το πρωί.

Σταμάτα να τρως, γίνε άνθρωπος και μετά οι μηνύσεις!

Το δεύτερο παράδειγμα, έρχεται από τον στρατό. 

Και εκεί η επιστημονική βιβλιογραφία, έχει εισάγει τα τέστ και τις ερωτήσεις!

Σε μεγάλη ηλικία, παρουσιάστηκα στο κέντρο της Κορίνθου και με αποκαλούσανε τσιφ, λόγω της ηλικίας. 

Όλοι με αγαπούσανε, με εξαίρεση τους Τούρκους!

Ένα πρωινό, ο λοχαγός μετά την πρωινή αναφορά, φώναξε γύρω στα έξι ονόματα, και το δικό μου και μας είπε να πάμε στην άκρη.

Ξαφνικά όλοι αρχίσανε να μουρμουρίζουνε. Τι έκανε ο τσιφ!

Στην αρχή το αντιμετώπισα με χιούμορ, αλλά όταν ο αρχιλοχίας, ψιθύρισε ότι θα μας πάνε στον ψυχίατρο, τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν!

Ρε που μπλέξαμε με τους τρελούς, είπα από μέσα μου. 

Η κυρά Φωφώ φταίει, που με έλεγε μυρμιδόνα και θέλησα να παρουσιαστώ! 

Να τα αποτελέσματα, θα μας βγάλουν και ψυχοπαθείς!

Παρουσιάζομαι, πρώτος, χτυπάω προσοχή, στρατιώτης τεχνικού Βελέντζας Ιωάννης και ο ταγματάρχης, άρχισε να με κοιτά περίεργα.

Έπρεπε να εφαρμόσει, αυτά που λέγανε οι έρευνες και η δυτική βιβλιογραφία!

Καλά μου φαίνεσαι, μου είπε.

Δόξα τω Θεώ κ. ταγματάρχα, μία χαρά είμαι!

Ναι αλλά το κομπιούτερ, λέει άλλα. Κάτι δεν πάει καλά, μου είπε!

Δεν μου λες, συνέχισε, το τέστ με τις ερωτήσεις το απάντησες.

Στην αρχή δεν κατάλαβα, είχα ξεχάσει, μετά θυμήθηκα, ότι είχα συμμετοχή (φιλική) σε κάποια αγωνίσματα, αρχικά ύψος, πέρασα κάτω από ένα σχοινί, μετά τρέξιμο, το είχα κάνει βάδην και μετά σφαίρα, θυμάμαι μία φωνή, απομακρυνθείτε για να ρίξει ο χοντρός!

Στη συνέχεια ακολουθήσανε κάποια τέστ με ερωτήσεις. Τότε θυμήθηκα.

Λέγε, το συμπλήρωσες, ύψωσε φωνή ο ταγματάρχης.

Ποιο εκείνο με τις 600 και πλέον ερωτήσεις, είπα.

Ναι, λέγε!

Ξέρετε …, το συμπλήρωσα, δηλαδή για να είμαι ειλικρινής δεν το συμπλήρωσα.

Καλά λέει το κομπιούτερ, κάτι δεν πάει καλά. 

Τι θα πει το συμπλήρωσα και ταυτόχρονα δεν το συμπλήρωσα!

Να … ξέρετε να σας εξηγήσω. Το συμπλήρωσα με την έννοια ότι έβαλα ναι και όχι, χωρίς σκέψη. 

Δηλαδή, να καταλάβω, τι έκανες, ρε με ποιον μπλέξαμε πρωί - πρωί.

Κύριε ταγματάρχα, είπα, η κάθε σελίδα είχε δύο στήλες από ερωτήσεις. 

Στην πρώτη απαντούσα με ναι και στη δεύτερη στήλη με όχι. 

Μέσα σε 10 λεπτά είχα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις, πάνω από εξακόσιες. 

Χαμόγελο απαλό, από τον ταγματάρχη ψυχίατρο, γνωρίζεις μου είπε, ότι υπήρχαν ερωτήσεις επαναλαμβανόμενες, που σημαίνει ότι στην ίδια ερώτηση έχεις απαντήσει ταυτόχρονα και ναι και όχι. 

Τι θέλεις να κάνει ο υπολογιστής. Έβγαλε το αποτέλεσμα, ότι είσαι για δέσιμο!

Οι υπολογιστές κ. ταγματάρχα και η τεχνολογία ταυτόχρονα, είναι για να μας διευκολύνει τη ζωή, όχι να αποφασίζει για μας!

Και αφού ξανά προσοχή, μεταβολή για να φύγω, ακούω, είσαι και εκπρόσωπος του Θεού στη γη. Όπα λέω, ο ντόκτορας δεν πάει καλά, μάλλον ψυχίατρο θέλει!

Ξέρεις ότι σε αυτή την ερώτηση που ήταν και διπλή, απάντησες ναι και τις δύο φορές!

Φίλοι μου, πρέπει να επιδιώκουμε την αλήθεια και όχι το φαίνεσθε.

Δηλαδή, θα μαζευτούνε εκατό πολίτες, θα δούνε ένα μουστακαλή, με δασύτριχο στήθος, να παρελαύνει με ρόζ φόρεμα και γαλάζιο στηθόδεσμο, θα πούνε ότι είναι όλα καλά και ωραία και θα πρέπει να χειροκροτήσουνε κιόλας! 

 Κυρίες και κύριοι, αναλογιστείτε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε και λύστε κανά πρόβλημα, αλλιώς πάτε σαπέρα, και ας κατηγορηθώ για μπουρτζόβλαχος (μπουρζουαζία των βλάχων!).

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευχαριστίες  του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ευχαριστίες του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ευχαριστεί θερμά...

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής για τον  «20ο  Δρόμο Θυσίας»

Δήμος Νάουσας: Συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχής...

Συνεχίζονται με ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον από...

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Δράσεις του ομαδικού εργαστηρίου του Κέντρου...

 Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε, τη Δευτέρα 15/4/2024 το...

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής

Ολοκλήρωσε με άριστα τη διδακτορική του διατριβή ο...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Βαρσαμοπούλου σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Βαρσαμοπούλου σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Τετάρτη 24...

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη

Ελληνική Ένωση Καφέ: Συνάντηση της νέας διοίκησης με...

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Καφέ...

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας  Συνελήφθη ανήλικος για καλλιέργεια  δενδρυλλίων κάνναβης που καλλιεργούσαν με τον πατέρα του στο σπίτι τους

Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας Συνελήφθη...

Στις 22 Απριλίου 2024 το μεσημέρι σε περιοχή της...

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή Φλόγα στην πορεία της για το Παρίσι

Η Βέροια και η Βεργίνα υποδέχθηκαν χθες την Ολυμπιακή...

Παρά την βροχόπτωση και την χαμηλή θερμοκρασία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...