ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΥΡΩ, ΨΗΦΙΖΩ ΔΡΑΧΜΗ !

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΥΡΩ, ΨΗΦΙΖΩ ΔΡΑΧΜΗ !

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου ΜηχανικούΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,

Φίλοι μου, καλή σας ημέρα, 

σήμερα είχα σκοπό να μην πληκτρολογήσω, για να τιμήσω έτσι, την παρουσία της Καμίλας  (να κατεβαίνει από αεροπλάνο ολόκληρη καμήλα!) στην πατρίδα μας, αλλά επειδή την εβδομάδα που πέρασε η ηλιθιότητα και η βλακεία ξεπεράσανε κάθε όριο, ταξιδεύουν με ταχύτητα φωτός πλέον, αποφάσισα και διέταξα τα δάκτυλά μου, αφού πρώτα τα έβαψα για να είμαι ιν, να γράψω μερικές γραμμούλες. 

Θα ξεκινήσουμε λοιπόν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους λεγόμενους αναρχοφιλελεύθερους, τους φιλελέδες στην δημοτική, και ουχί φιλελεύθερους!

Για το θέμα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, η ΝΔ, αποφάσισε να πει όχι και θεώρησε ότι η εισήγηση πρέπει να γίνει από την κ. Μάρκου, η οποία ήταν υπέρ του ναι!

Θα μπορούσα να πω, ότι δύο λαλούν και τρεις χορεύουν, αλλά για να μην κατηγορηθώ ως βλάχος από τον κ. Κωστόπουλο, δεν το κάνω!

Η αλήθεια είναι Κυριάκο, ότι σε καταλαβαίνω. 

Φοβήθηκες μήπως κάποιοι, το όχι για την αναδοχή από τα ομόφυλα ζευγάρια, το παρομοιάσουν με το ΟΧΙ του Μεταξά και σε κατηγορήσουν ως φασίστα, και είπες να βάλεις και λίγο ναι!

Μάλιστα η εν λόγω βουλευτής, στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, τόνισε, μεταξύ άλλων: «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προσωπικές απόψεις και ευαισθησίες. Λειτουργώντας στο πλαίσιο της επιλογής του κόμματός μου για ψήφο κατά συνείδηση, …»

Το θέμα κ. Μάρκου, είναι ότι στη διαδικασία δεν συμμετείχατε ως απλός βουλευτής, αλλά ως εισηγητής, σκοπός σας δηλαδή, να πείσετε για το όχι, ενώ εσείς θέλατε ναι.

Εάν είναι έτσι, όταν θα προτείνετε τις ιδιωτικοποιήσεις, να βάλετε τον πρόεδρο του Κ.Κ.Ε να εισηγηθεί, που είναι και αγαπητός σε όλους. 

Και όταν είναι να μιλάτε για το ευρώ, να έχετε εισηγητή το Μαδούρο για να υποστηρίζει τη δραχμή! 

Τελικά μου φαίνεται ότι ο Αλέξης που άλλαξε το όχι σε ναι, κατάφερε και σας επηρέασε όλους!

Και σα να μην έφτανε αυτό, η ΝΔ για να υποστηρίξει με σθένος το όχι, εμφανίσθηκε και η Ντόρα, για να μας πει, ότι «η Νέα Δημοκρατία είχε φέρει ένα τέτοιο νομοσχέδιο πριν από δύο χρόνια, με την κ. Κεραμέως, η οποία είχε καταθέσει την πρόταση νόμου».

Και συνέχισε με βαρύγδουπες, ασήκωτες, ανακοινώσεις - δηλώσεις, όπως: «από εκεί και πέρα υπάρχουν και οι ευρωπαϊκοί νόμοι και τα δικαιώματα των ανθρώπων και σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει ο καθένας να είναι πολύ προσεκτικός».

“Είχαμε πει ότι αργεί πάρα πολύ το θέμα της αναδοχής και της υιοθεσίας, ότι υπάρχουν μωρά σήμερα που έχουν κλείσει χρόνο και δεν έχουν δει το φως της ημέρας ... Έρχεται η κυβέρνηση δύο χρόνια μετά και το φέρνει. Καλά κάνει, γι αυτό και το ψηφίσαμε επί της αρχής»

Και επειδή αγαπητή Ντόρα, στην Ελληνική κοινωνία υπάρχουν και χοντροί, που σημαίνει ότι δεν τρώνε όλοι σανό, οι λεγόμενοι ευρωπαικοί νόμοι, στην πλειοψηφία τους είναι αποτέλεσμα μιας οικονομικά ισχυρής ελίτ, που στόχο έχει τον έλεγχο των πάντων!

Και όταν αναφέρεστε στα δικαιώματα των ανθρώπων, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε, ότι ο άνθρωπος έχει και δικαίωμα στο φαγητό και τη στέγη, δικαιώματα που οι φίλοι μας οι ισχυροί το έχουν ξεχάσει! 

Μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα, όταν συνάνθρωποί μας, ψάχνουν στα σκουπίδια!

Γιατί άραγε και εγώ να μην έχω το δικαίωμα να απολαμβάνω μία πολυτελή ζωή, όπως κάποιοι άλλοι!

Πολλά μωρά δεν βλέπουν το φως της ημέρας, διότι δεν υπάρχουν γεννήσεις πλέον. 

Ποιο νέο ζευγάρι να αποκτήσει παιδιά, με τα εξακόσια ευρώ, που του δίνεις!

Ένας φιλελεύθερος πολιτικός, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να λέει την αλήθεια και μετά να σέβεται την άποψη της πλειοψηφίας.

Οφείλετε, λοιπόν να πείτε, ότι πλέον ο ευρωπαικός πολιτισμός, είναι τα διάφορα πάρτι από μουστακαλήδες με κολάν, και να ρωτήσετε εάν η ελληνική κοινωνία, επιθυμεί ένα τέτοιο πολιτισμό.

Δεν κατάλαβα δηλαδή, ποιος πολιτισμός υποστηρίζει, ότι θα πάω να φωτογραφηθώ με γόβα στιλέτο και μαγιό τάνγκα, δίπλα στον εύζωνα.

Ποιος πολιτισμός επιβάλλει να ξεφτιλίζονται όλα τα ιερά και τα όσια ενός λαού, του οποιουδήποτε λαού και αυτός να μην μπορεί να αντιδράσει επειδή υπάρχει ο αντιρατσιστικός νόμος!

Ο εύζωνας εκεί βρίσκεται για να αποδίδει καθημερινά τιμές, στον απλό άγνωστο Έλληνα που έδωσε τη ζωή του για να είναι ελεύθερος ο οποιοσδήποτε βουλευτής να λέει τη βλακεία του (δικαίωμά του!) και όχι για να λοιδορείται, από τον ή την οποιαδήποτε που επιθυμεί να προκαλεί!

Ξαφνικά όλοι, καταλάβατε ότι για όλα τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας, φταίει ότι υπάρχει πατέρας και μάνα, με λίγα λόγια φταίει ο θεσμός της οικογένειας και δεν φταίνε οι γελοίες πολιτικές που τόσα χρόνια εφαρμόζετε και που έχουν ως αρχή ότι τα πάντα αγοράζονται και πουλιούνται, όλα. Τα πάντα, αρχές, ιδέες, αξίες, …

Και για να καταλάβουμε καλύτερα πως «δουλεύει» ο δυτικός πολιτισμός πλέον, ή μάλλον πως μας δουλεύει, γίνανε έρευνες λέει και η επιστημονική, ερευνητική βιβλιογραφία, ισχυρίζεται ότι τα παιδιά των ομόφυλων οικογενειών, αναπτύσσονται και μεγαλώνουν το ίδιο καλά, ίσως και καλύτερα, από  ότι με τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Με λίγα λόγια, γίνεται έρευνα θεωρητική πάντα, αφού θεωρητικό και το ερώτημα, κάνουν γκάλοπ και αποφασίζουν να κρύψουν την αλήθεια κάτω από το χαλί, μπορεί και κόκκινη μοκέτα! 

Δεν μας ενδιαφέρει η αλήθεια αλλά το θεαθήναι.

Απλά να θυμίσω ότι με μία παρόμοια έρευνα, μας προέκυψε και ο συνωστισμός της Σμύρνης!

Θα κλείσω με δύο προσωπικά παραδείγματα.

Έτυχε πριν από λίγο καιρό να βρεθώ σε μία εκδήλωση με την μικρή μου κόρη. 

Με πλησίασε κάποια κυρία, με κοίταξε κάπως, τελικά όντως είστε χοντρός, μου είπε. Πίστευα, συνέχισε, ότι γράφατε ψέματα, αλλά τελικά είστε πολύ μα πολύ χοντρός!

Εντάξει να με πει, χοντρούλη, ευσωμούλη, διακοσμημένο με λίπος, αλλά να με αποκαλέσει πολύ, πολύ χοντρό. Μου την έδωσε, ένιωσα κάπως. 

Να σε τραβήξω μία μηνυσάρα σκέφθηκα και τότε τα λέμε!

Η μικρή που κατάλαβε, ευθύς με ρώτησε. 

Μπαμπά πες μου πόσα κομμάτια ραβανί, έφαγες το βράδυ. Το τάπερ, ήταν άδειο το πρωί.

Σταμάτα να τρως, γίνε άνθρωπος και μετά οι μηνύσεις!

Το δεύτερο παράδειγμα, έρχεται από τον στρατό. 

Και εκεί η επιστημονική βιβλιογραφία, έχει εισάγει τα τέστ και τις ερωτήσεις!

Σε μεγάλη ηλικία, παρουσιάστηκα στο κέντρο της Κορίνθου και με αποκαλούσανε τσιφ, λόγω της ηλικίας. 

Όλοι με αγαπούσανε, με εξαίρεση τους Τούρκους!

Ένα πρωινό, ο λοχαγός μετά την πρωινή αναφορά, φώναξε γύρω στα έξι ονόματα, και το δικό μου και μας είπε να πάμε στην άκρη.

Ξαφνικά όλοι αρχίσανε να μουρμουρίζουνε. Τι έκανε ο τσιφ!

Στην αρχή το αντιμετώπισα με χιούμορ, αλλά όταν ο αρχιλοχίας, ψιθύρισε ότι θα μας πάνε στον ψυχίατρο, τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν!

Ρε που μπλέξαμε με τους τρελούς, είπα από μέσα μου. 

Η κυρά Φωφώ φταίει, που με έλεγε μυρμιδόνα και θέλησα να παρουσιαστώ! 

Να τα αποτελέσματα, θα μας βγάλουν και ψυχοπαθείς!

Παρουσιάζομαι, πρώτος, χτυπάω προσοχή, στρατιώτης τεχνικού Βελέντζας Ιωάννης και ο ταγματάρχης, άρχισε να με κοιτά περίεργα.

Έπρεπε να εφαρμόσει, αυτά που λέγανε οι έρευνες και η δυτική βιβλιογραφία!

Καλά μου φαίνεσαι, μου είπε.

Δόξα τω Θεώ κ. ταγματάρχα, μία χαρά είμαι!

Ναι αλλά το κομπιούτερ, λέει άλλα. Κάτι δεν πάει καλά, μου είπε!

Δεν μου λες, συνέχισε, το τέστ με τις ερωτήσεις το απάντησες.

Στην αρχή δεν κατάλαβα, είχα ξεχάσει, μετά θυμήθηκα, ότι είχα συμμετοχή (φιλική) σε κάποια αγωνίσματα, αρχικά ύψος, πέρασα κάτω από ένα σχοινί, μετά τρέξιμο, το είχα κάνει βάδην και μετά σφαίρα, θυμάμαι μία φωνή, απομακρυνθείτε για να ρίξει ο χοντρός!

Στη συνέχεια ακολουθήσανε κάποια τέστ με ερωτήσεις. Τότε θυμήθηκα.

Λέγε, το συμπλήρωσες, ύψωσε φωνή ο ταγματάρχης.

Ποιο εκείνο με τις 600 και πλέον ερωτήσεις, είπα.

Ναι, λέγε!

Ξέρετε …, το συμπλήρωσα, δηλαδή για να είμαι ειλικρινής δεν το συμπλήρωσα.

Καλά λέει το κομπιούτερ, κάτι δεν πάει καλά. 

Τι θα πει το συμπλήρωσα και ταυτόχρονα δεν το συμπλήρωσα!

Να … ξέρετε να σας εξηγήσω. Το συμπλήρωσα με την έννοια ότι έβαλα ναι και όχι, χωρίς σκέψη. 

Δηλαδή, να καταλάβω, τι έκανες, ρε με ποιον μπλέξαμε πρωί - πρωί.

Κύριε ταγματάρχα, είπα, η κάθε σελίδα είχε δύο στήλες από ερωτήσεις. 

Στην πρώτη απαντούσα με ναι και στη δεύτερη στήλη με όχι. 

Μέσα σε 10 λεπτά είχα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις, πάνω από εξακόσιες. 

Χαμόγελο απαλό, από τον ταγματάρχη ψυχίατρο, γνωρίζεις μου είπε, ότι υπήρχαν ερωτήσεις επαναλαμβανόμενες, που σημαίνει ότι στην ίδια ερώτηση έχεις απαντήσει ταυτόχρονα και ναι και όχι. 

Τι θέλεις να κάνει ο υπολογιστής. Έβγαλε το αποτέλεσμα, ότι είσαι για δέσιμο!

Οι υπολογιστές κ. ταγματάρχα και η τεχνολογία ταυτόχρονα, είναι για να μας διευκολύνει τη ζωή, όχι να αποφασίζει για μας!

Και αφού ξανά προσοχή, μεταβολή για να φύγω, ακούω, είσαι και εκπρόσωπος του Θεού στη γη. Όπα λέω, ο ντόκτορας δεν πάει καλά, μάλλον ψυχίατρο θέλει!

Ξέρεις ότι σε αυτή την ερώτηση που ήταν και διπλή, απάντησες ναι και τις δύο φορές!

Φίλοι μου, πρέπει να επιδιώκουμε την αλήθεια και όχι το φαίνεσθε.

Δηλαδή, θα μαζευτούνε εκατό πολίτες, θα δούνε ένα μουστακαλή, με δασύτριχο στήθος, να παρελαύνει με ρόζ φόρεμα και γαλάζιο στηθόδεσμο, θα πούνε ότι είναι όλα καλά και ωραία και θα πρέπει να χειροκροτήσουνε κιόλας! 

 Κυρίες και κύριοι, αναλογιστείτε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε και λύστε κανά πρόβλημα, αλλιώς πάτε σαπέρα, και ας κατηγορηθώ για μπουρτζόβλαχος (μπουρζουαζία των βλάχων!).

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Τα Μαθηματικά των Πόλεων» σε διεθνή διημερίδα από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και τη Π.Ε.Δ. Κ. Μακεδονίας

«Τα Μαθηματικά των Πόλεων» σε διεθνή διημερίδα από την...

Διεθνής  διημερίδα διεξάγεται 2 και 3 Νοεμβρίου 2018 στο...

Εντοπίστηκε από την Π.Υ. Βέροιας, νεκρός άντρας  στην περιοχή  Νέα Αμπέλια της Μελίκης

Εντοπίστηκε από την Π.Υ. Βέροιας, νεκρός άντρας στην...

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκαν οι άντρες της...

Στην τελική ευθεία  ο Βιολογικός Καθαρισμός  των Τοπικών Κοινοτήτων  Δήμου Νάουσας

Στην τελική ευθεία ο Βιολογικός Καθαρισμός των...

Εγκρίθηκε την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου η διακήρυξη του...

ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ 19/10

ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ 19/10

Ιούλιος 1965Αυτοδύναμη Κυβέρνηση Ενώσεως Κέντρου (171...

Το ερχόμενο Ψυχοσάββατο  Μετά τις 9.00 π.μ. θα βρίσκονται οι ιερείς   στα Κοιμητήρια της Βέροιας

Το ερχόμενο Ψυχοσάββατο Μετά τις 9.00 π.μ. θα βρίσκονται...

Από την Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με...

Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας:  Πολλαπλά ευρήματα από τις αρχαιολογικές ανασκαφές για τον ΤΑΡ

Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας: Πολλαπλά ευρήματα από...

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας (20...

Ήταν… κάποτε Ο Αϊ-Γιάννης ο Ελεήμων

Ήταν… κάποτε Ο Αϊ-Γιάννης ο Ελεήμων

Γράφει ο: Μάκης ΔημητράκηςΜία φορά κι έναν καιρό,...

Ενορίτες Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Μελίκης: «Κεραυνός εν αιθρία, η διακήρυξη για την πώληση 40 στρ. ιδιοκτησίας του Ναού»

Ενορίτες Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Μελίκης: «Κεραυνός εν...

Δημόσια Ανοικτή Επιστολή προς τον Μητροπολίτη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Διεθνής  διημερίδα διεξάγεται 2 και 3 Νοεμβρίου 2018 στο GRAND HOTEL της Θεσσαλονίκης, με θέμα «Τα Μαθηματικά των Πόλεων». Η διημερίδα πραγματοποιείται από την Ελληνική μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) και τη Π.Ε.Δ. Κ....

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκαν οι άντρες της Πυροσβεστικής που κλήθηκαν να σβήσουν φωτιά σε αγροτεμάχιο στην περιοχή Νέα Αμπέλια της Μελίκης, στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης. Μετά την κατάσβεση της...

Εγκρίθηκε την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου η διακήρυξη του Βιολογικού Καθαρισμού των Τοπικών Κοινοτήτων του κάμπου της Νάουσας, προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ. Πρόκειται για το έργο της ΔΕΥΑΝ με τίτλο «Εγκατάσταση...

Ιούλιος 1965Αυτοδύναμη Κυβέρνηση Ενώσεως Κέντρου (171 βουλευτές)Πρωθυπουργός: Γεώργιος ΠαπανδρέουΥπουργός Άμυνας: Πέτρος ΓαρουφαλλιάςΟκτώβριος 2018Κυβέρνηση Συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΠρωθυπουργός: Αλέξης...