ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΥΡΩ, ΨΗΦΙΖΩ ΔΡΑΧΜΗ !

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΥΡΩ, ΨΗΦΙΖΩ ΔΡΑΧΜΗ !

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου ΜηχανικούΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,

Φίλοι μου, καλή σας ημέρα, 

σήμερα είχα σκοπό να μην πληκτρολογήσω, για να τιμήσω έτσι, την παρουσία της Καμίλας  (να κατεβαίνει από αεροπλάνο ολόκληρη καμήλα!) στην πατρίδα μας, αλλά επειδή την εβδομάδα που πέρασε η ηλιθιότητα και η βλακεία ξεπεράσανε κάθε όριο, ταξιδεύουν με ταχύτητα φωτός πλέον, αποφάσισα και διέταξα τα δάκτυλά μου, αφού πρώτα τα έβαψα για να είμαι ιν, να γράψω μερικές γραμμούλες. 

Θα ξεκινήσουμε λοιπόν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους λεγόμενους αναρχοφιλελεύθερους, τους φιλελέδες στην δημοτική, και ουχί φιλελεύθερους!

Για το θέμα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, η ΝΔ, αποφάσισε να πει όχι και θεώρησε ότι η εισήγηση πρέπει να γίνει από την κ. Μάρκου, η οποία ήταν υπέρ του ναι!

Θα μπορούσα να πω, ότι δύο λαλούν και τρεις χορεύουν, αλλά για να μην κατηγορηθώ ως βλάχος από τον κ. Κωστόπουλο, δεν το κάνω!

Η αλήθεια είναι Κυριάκο, ότι σε καταλαβαίνω. 

Φοβήθηκες μήπως κάποιοι, το όχι για την αναδοχή από τα ομόφυλα ζευγάρια, το παρομοιάσουν με το ΟΧΙ του Μεταξά και σε κατηγορήσουν ως φασίστα, και είπες να βάλεις και λίγο ναι!

Μάλιστα η εν λόγω βουλευτής, στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, τόνισε, μεταξύ άλλων: «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προσωπικές απόψεις και ευαισθησίες. Λειτουργώντας στο πλαίσιο της επιλογής του κόμματός μου για ψήφο κατά συνείδηση, …»

Το θέμα κ. Μάρκου, είναι ότι στη διαδικασία δεν συμμετείχατε ως απλός βουλευτής, αλλά ως εισηγητής, σκοπός σας δηλαδή, να πείσετε για το όχι, ενώ εσείς θέλατε ναι.

Εάν είναι έτσι, όταν θα προτείνετε τις ιδιωτικοποιήσεις, να βάλετε τον πρόεδρο του Κ.Κ.Ε να εισηγηθεί, που είναι και αγαπητός σε όλους. 

Και όταν είναι να μιλάτε για το ευρώ, να έχετε εισηγητή το Μαδούρο για να υποστηρίζει τη δραχμή! 

Τελικά μου φαίνεται ότι ο Αλέξης που άλλαξε το όχι σε ναι, κατάφερε και σας επηρέασε όλους!

Και σα να μην έφτανε αυτό, η ΝΔ για να υποστηρίξει με σθένος το όχι, εμφανίσθηκε και η Ντόρα, για να μας πει, ότι «η Νέα Δημοκρατία είχε φέρει ένα τέτοιο νομοσχέδιο πριν από δύο χρόνια, με την κ. Κεραμέως, η οποία είχε καταθέσει την πρόταση νόμου».

Και συνέχισε με βαρύγδουπες, ασήκωτες, ανακοινώσεις - δηλώσεις, όπως: «από εκεί και πέρα υπάρχουν και οι ευρωπαϊκοί νόμοι και τα δικαιώματα των ανθρώπων και σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει ο καθένας να είναι πολύ προσεκτικός».

“Είχαμε πει ότι αργεί πάρα πολύ το θέμα της αναδοχής και της υιοθεσίας, ότι υπάρχουν μωρά σήμερα που έχουν κλείσει χρόνο και δεν έχουν δει το φως της ημέρας ... Έρχεται η κυβέρνηση δύο χρόνια μετά και το φέρνει. Καλά κάνει, γι αυτό και το ψηφίσαμε επί της αρχής»

Και επειδή αγαπητή Ντόρα, στην Ελληνική κοινωνία υπάρχουν και χοντροί, που σημαίνει ότι δεν τρώνε όλοι σανό, οι λεγόμενοι ευρωπαικοί νόμοι, στην πλειοψηφία τους είναι αποτέλεσμα μιας οικονομικά ισχυρής ελίτ, που στόχο έχει τον έλεγχο των πάντων!

Και όταν αναφέρεστε στα δικαιώματα των ανθρώπων, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε, ότι ο άνθρωπος έχει και δικαίωμα στο φαγητό και τη στέγη, δικαιώματα που οι φίλοι μας οι ισχυροί το έχουν ξεχάσει! 

Μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα, όταν συνάνθρωποί μας, ψάχνουν στα σκουπίδια!

Γιατί άραγε και εγώ να μην έχω το δικαίωμα να απολαμβάνω μία πολυτελή ζωή, όπως κάποιοι άλλοι!

Πολλά μωρά δεν βλέπουν το φως της ημέρας, διότι δεν υπάρχουν γεννήσεις πλέον. 

Ποιο νέο ζευγάρι να αποκτήσει παιδιά, με τα εξακόσια ευρώ, που του δίνεις!

Ένας φιλελεύθερος πολιτικός, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να λέει την αλήθεια και μετά να σέβεται την άποψη της πλειοψηφίας.

Οφείλετε, λοιπόν να πείτε, ότι πλέον ο ευρωπαικός πολιτισμός, είναι τα διάφορα πάρτι από μουστακαλήδες με κολάν, και να ρωτήσετε εάν η ελληνική κοινωνία, επιθυμεί ένα τέτοιο πολιτισμό.

Δεν κατάλαβα δηλαδή, ποιος πολιτισμός υποστηρίζει, ότι θα πάω να φωτογραφηθώ με γόβα στιλέτο και μαγιό τάνγκα, δίπλα στον εύζωνα.

Ποιος πολιτισμός επιβάλλει να ξεφτιλίζονται όλα τα ιερά και τα όσια ενός λαού, του οποιουδήποτε λαού και αυτός να μην μπορεί να αντιδράσει επειδή υπάρχει ο αντιρατσιστικός νόμος!

Ο εύζωνας εκεί βρίσκεται για να αποδίδει καθημερινά τιμές, στον απλό άγνωστο Έλληνα που έδωσε τη ζωή του για να είναι ελεύθερος ο οποιοσδήποτε βουλευτής να λέει τη βλακεία του (δικαίωμά του!) και όχι για να λοιδορείται, από τον ή την οποιαδήποτε που επιθυμεί να προκαλεί!

Ξαφνικά όλοι, καταλάβατε ότι για όλα τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας, φταίει ότι υπάρχει πατέρας και μάνα, με λίγα λόγια φταίει ο θεσμός της οικογένειας και δεν φταίνε οι γελοίες πολιτικές που τόσα χρόνια εφαρμόζετε και που έχουν ως αρχή ότι τα πάντα αγοράζονται και πουλιούνται, όλα. Τα πάντα, αρχές, ιδέες, αξίες, …

Και για να καταλάβουμε καλύτερα πως «δουλεύει» ο δυτικός πολιτισμός πλέον, ή μάλλον πως μας δουλεύει, γίνανε έρευνες λέει και η επιστημονική, ερευνητική βιβλιογραφία, ισχυρίζεται ότι τα παιδιά των ομόφυλων οικογενειών, αναπτύσσονται και μεγαλώνουν το ίδιο καλά, ίσως και καλύτερα, από  ότι με τα ετερόφυλα ζευγάρια.

Με λίγα λόγια, γίνεται έρευνα θεωρητική πάντα, αφού θεωρητικό και το ερώτημα, κάνουν γκάλοπ και αποφασίζουν να κρύψουν την αλήθεια κάτω από το χαλί, μπορεί και κόκκινη μοκέτα! 

Δεν μας ενδιαφέρει η αλήθεια αλλά το θεαθήναι.

Απλά να θυμίσω ότι με μία παρόμοια έρευνα, μας προέκυψε και ο συνωστισμός της Σμύρνης!

Θα κλείσω με δύο προσωπικά παραδείγματα.

Έτυχε πριν από λίγο καιρό να βρεθώ σε μία εκδήλωση με την μικρή μου κόρη. 

Με πλησίασε κάποια κυρία, με κοίταξε κάπως, τελικά όντως είστε χοντρός, μου είπε. Πίστευα, συνέχισε, ότι γράφατε ψέματα, αλλά τελικά είστε πολύ μα πολύ χοντρός!

Εντάξει να με πει, χοντρούλη, ευσωμούλη, διακοσμημένο με λίπος, αλλά να με αποκαλέσει πολύ, πολύ χοντρό. Μου την έδωσε, ένιωσα κάπως. 

Να σε τραβήξω μία μηνυσάρα σκέφθηκα και τότε τα λέμε!

Η μικρή που κατάλαβε, ευθύς με ρώτησε. 

Μπαμπά πες μου πόσα κομμάτια ραβανί, έφαγες το βράδυ. Το τάπερ, ήταν άδειο το πρωί.

Σταμάτα να τρως, γίνε άνθρωπος και μετά οι μηνύσεις!

Το δεύτερο παράδειγμα, έρχεται από τον στρατό. 

Και εκεί η επιστημονική βιβλιογραφία, έχει εισάγει τα τέστ και τις ερωτήσεις!

Σε μεγάλη ηλικία, παρουσιάστηκα στο κέντρο της Κορίνθου και με αποκαλούσανε τσιφ, λόγω της ηλικίας. 

Όλοι με αγαπούσανε, με εξαίρεση τους Τούρκους!

Ένα πρωινό, ο λοχαγός μετά την πρωινή αναφορά, φώναξε γύρω στα έξι ονόματα, και το δικό μου και μας είπε να πάμε στην άκρη.

Ξαφνικά όλοι αρχίσανε να μουρμουρίζουνε. Τι έκανε ο τσιφ!

Στην αρχή το αντιμετώπισα με χιούμορ, αλλά όταν ο αρχιλοχίας, ψιθύρισε ότι θα μας πάνε στον ψυχίατρο, τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν!

Ρε που μπλέξαμε με τους τρελούς, είπα από μέσα μου. 

Η κυρά Φωφώ φταίει, που με έλεγε μυρμιδόνα και θέλησα να παρουσιαστώ! 

Να τα αποτελέσματα, θα μας βγάλουν και ψυχοπαθείς!

Παρουσιάζομαι, πρώτος, χτυπάω προσοχή, στρατιώτης τεχνικού Βελέντζας Ιωάννης και ο ταγματάρχης, άρχισε να με κοιτά περίεργα.

Έπρεπε να εφαρμόσει, αυτά που λέγανε οι έρευνες και η δυτική βιβλιογραφία!

Καλά μου φαίνεσαι, μου είπε.

Δόξα τω Θεώ κ. ταγματάρχα, μία χαρά είμαι!

Ναι αλλά το κομπιούτερ, λέει άλλα. Κάτι δεν πάει καλά, μου είπε!

Δεν μου λες, συνέχισε, το τέστ με τις ερωτήσεις το απάντησες.

Στην αρχή δεν κατάλαβα, είχα ξεχάσει, μετά θυμήθηκα, ότι είχα συμμετοχή (φιλική) σε κάποια αγωνίσματα, αρχικά ύψος, πέρασα κάτω από ένα σχοινί, μετά τρέξιμο, το είχα κάνει βάδην και μετά σφαίρα, θυμάμαι μία φωνή, απομακρυνθείτε για να ρίξει ο χοντρός!

Στη συνέχεια ακολουθήσανε κάποια τέστ με ερωτήσεις. Τότε θυμήθηκα.

Λέγε, το συμπλήρωσες, ύψωσε φωνή ο ταγματάρχης.

Ποιο εκείνο με τις 600 και πλέον ερωτήσεις, είπα.

Ναι, λέγε!

Ξέρετε …, το συμπλήρωσα, δηλαδή για να είμαι ειλικρινής δεν το συμπλήρωσα.

Καλά λέει το κομπιούτερ, κάτι δεν πάει καλά. 

Τι θα πει το συμπλήρωσα και ταυτόχρονα δεν το συμπλήρωσα!

Να … ξέρετε να σας εξηγήσω. Το συμπλήρωσα με την έννοια ότι έβαλα ναι και όχι, χωρίς σκέψη. 

Δηλαδή, να καταλάβω, τι έκανες, ρε με ποιον μπλέξαμε πρωί - πρωί.

Κύριε ταγματάρχα, είπα, η κάθε σελίδα είχε δύο στήλες από ερωτήσεις. 

Στην πρώτη απαντούσα με ναι και στη δεύτερη στήλη με όχι. 

Μέσα σε 10 λεπτά είχα απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις, πάνω από εξακόσιες. 

Χαμόγελο απαλό, από τον ταγματάρχη ψυχίατρο, γνωρίζεις μου είπε, ότι υπήρχαν ερωτήσεις επαναλαμβανόμενες, που σημαίνει ότι στην ίδια ερώτηση έχεις απαντήσει ταυτόχρονα και ναι και όχι. 

Τι θέλεις να κάνει ο υπολογιστής. Έβγαλε το αποτέλεσμα, ότι είσαι για δέσιμο!

Οι υπολογιστές κ. ταγματάρχα και η τεχνολογία ταυτόχρονα, είναι για να μας διευκολύνει τη ζωή, όχι να αποφασίζει για μας!

Και αφού ξανά προσοχή, μεταβολή για να φύγω, ακούω, είσαι και εκπρόσωπος του Θεού στη γη. Όπα λέω, ο ντόκτορας δεν πάει καλά, μάλλον ψυχίατρο θέλει!

Ξέρεις ότι σε αυτή την ερώτηση που ήταν και διπλή, απάντησες ναι και τις δύο φορές!

Φίλοι μου, πρέπει να επιδιώκουμε την αλήθεια και όχι το φαίνεσθε.

Δηλαδή, θα μαζευτούνε εκατό πολίτες, θα δούνε ένα μουστακαλή, με δασύτριχο στήθος, να παρελαύνει με ρόζ φόρεμα και γαλάζιο στηθόδεσμο, θα πούνε ότι είναι όλα καλά και ωραία και θα πρέπει να χειροκροτήσουνε κιόλας! 

 Κυρίες και κύριοι, αναλογιστείτε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε και λύστε κανά πρόβλημα, αλλιώς πάτε σαπέρα, και ας κατηγορηθώ για μπουρτζόβλαχος (μπουρζουαζία των βλάχων!).

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το “DOMUS PANAGIOTIDIS” μεταφέρθηκε στην οδό Καρακωστή 15 (έναντι πιάτσας ΤΑΧΙ)

Το “DOMUS PANAGIOTIDIS” μεταφέρθηκε στην οδό Καρακωστή 15...

Το «Domus Panagiotidis» μεταφέρθηκε στο κέντρο της Βέροιας στο...

Η ACTIONSERVE ΑΕ σας ενημερώνει για τους δασικούς χάρτες

Η ACTIONSERVE ΑΕ σας ενημερώνει για τους δασικούς χάρτες

 Η εταιρία Actionserve ΑΕ (Σύμβουλοι επιχειρήσεων –...

SIMPARTS.GR -  Η τεχνογνωσία, η συνέπεια και οι άριστες επιλογές αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την υψηλή ποιότητα

SIMPARTS.GR - Η τεχνογνωσία, η συνέπεια και οι άριστες...

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η επιχείρηση Γαβριηλίδης Κ....

Από τις 10 Μαΐου  η υποβολή αιτήσεων για την εγγραφή των νηπίων στους Παιδικούς - Βρεφονηπιακούς σταθμούς

Από τις 10 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για την εγγραφή των...

   Από το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης,...

Πλυντήριο χαλιών ΄Κύκνος΄: Εγγύηση ποιοτικής εργασίας από την παραλαβή έως την παράδοση!

Πλυντήριο χαλιών ΄Κύκνος΄: Εγγύηση ποιοτικής εργασίας...

Η εταιρία «Πλυντήρια Χαλιών ΚΥΚΝΟΣ» προσφέρει...

Επιμορφωτικό πρόγραμμα “ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ  ”

Επιμορφωτικό πρόγραμμα “ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ...

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2,Ε.ΚΕ.ΔΙ.Μ.2.ΒΕ-...

 Τη λήξη του σχολικού έτους γιόρτασε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας

Τη λήξη του σχολικού έτους γιόρτασε η Διεύθυνση...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «Γιορτή Λήξης Σχολικού...

Θανατηφόρα πτώση 71χρονου από τον 3ο όροφο  πολυκατοικίας στη Βέροια

Θανατηφόρα πτώση 71χρονου από τον 3ο όροφο ...

Τη ζωή του έχασε 71χρονος βεροιώτης, όταν για άγνωστους ...

ΑΚΟΥ 99.6FM

Αγγελίες

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Το «Domus Panagiotidis» μεταφέρθηκε στο κέντρο της Βέροιας στο νέο και πολύ όμορφα διακοσμημένο κατάστημα στην οδό Μ. Καρακωστή 15(έναντι πιάτσας ΤΑΧΙ).Γνωρίστε τη νέα ανοιξιάτικη collection με ανανεωμένες προτάσεις σε...

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η επιχείρηση Γαβριηλίδης Κ. Συμεών αποτελεί συνέχεια των εμπορικών δραστηριοτήτων της επιχειρηματικής οικογένειας Γαβριηλίδης Κωνσταντίνος  με αντικείμενο εργασιών την εισαγωγή,...

   Από το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής (ΚΑΠΑ) Δήμου Βέροιας ανακοινώνεται ότι η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων για την εγγραφή των νηπίων...

Η εταιρία «Πλυντήρια Χαλιών ΚΥΚΝΟΣ» προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες καθαρισμού και φροντίδας των χαλιών και των μοκετών σας, με σεβασμό στις ανάγκες και τα περιουσιακά στοιχεία του πελάτη. Χάρη στην...