Μέρες δημιουργικής δράσης για μαθητές Δημοτικού που θα μείνουν το καλοκαίρι στην πόλη

Μέρες δημιουργικής δράσης για μαθητές Δημοτικού που θα μείνουν το καλοκαίρι στην πόλη

Ένα δεκαπενθήμερο δημιουργικής δράσης και διασκέδασης για μαθητές δημοτικού 7-12 ετών που δεν θα λείπουν από την πόλη τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου, είναι η δράση «Καλοκαίρι στην πόλη μου» του δήμου Βέροιας, που θα γίνει στο 4o Δημοτικό Σχολείο Βέροιας.

«Είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα διασκέδασης και δημιουργικής απασχόλησης σε ασφαλές περιβάλλον» σημείωσε σε συνέντευξη τύπου το πρωί ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, εστιάζοντας στην πολύ σοβαρή προσπάθεια που έγινε ώστε να μαζευτούν εθελοντές για να προσφέρουν «το κάτι παραπάνω στα παιδιά», με παιδαγωγικές και άλλες ειδικότητες (μάγειρες, μελισσοκόμοι, θεατρικά κ.ά.). «Θα είναι για εμάς ένας ευχάριστος πονοκέφαλος η επιλογή των 120 παιδιών λόγω των πολλών συμμετοχών» είπε κλείνοντας ο δήμαρχος.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδης σημείωσε με τη σειρά του ότι μέχρι και καθηγητές πανεπιστημίου θα συμμετάσχουν με άλλον ρόλο στη δράση, ενώ ευχαρίστησε τους περισσότερους από 60 εθελοντές, τον δήμαρχο για την αποδοχή της πρότασης και τους κ.κ. Κορωνά και Διαμάντη για την αρωγή. «Του χρόνου σκεφτόμαστε την επέκταση της δράσης σε δεύτερο δεκαπενθήμερο και άλλες περιοχές» τόνισε.

Στον εμπλουτισμό του μητρώου εθελοντών μέσα από τη δράση Κορωνάς («στην άκρη στρώσαμε στη μέση βρεθήκαμε…»!) στάθηκε ο αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς, μια προσφορά σε δύσκολους καιρούς, όπως είπε, δίνοντας ευχαριστίες και συγχαρητήρια σε όλους.

Η διευθύντρια του 4ου δημοτικού Αρίστη Κουκουρίκου αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες της δράσης (44 καινοτόμες δράσεις, βιωματικά εργαστήρια, διασκέδαση για μαθητές, επισκέψεις εκπαιδευτικές, εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής κ.ά.). Οι αιτήσεις ξεκινούν από την Παρασκευή 1 Ιουνίου και τελειώνουν στις 15 Ιουνίου.

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου και τρεις από τους εθελοντές: η εκπαιδευτικός Υακίνθη Σταμπολή (νέα γνωστικά πεδία στους μαθητές), ο μελισσοκόμος Ξενοφών Σαραφίδης (γνωριμία με την εθελοντική συνείδηση μέλισσας και το αίσθημα φροντίδας της) και ο μάγειρας-ζαχαροπλάστης Αριστείδης Κάστρης (η μαγειρική μπήκε στη ζωή μας).

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας εγκαινίασε χθες ο Δήμαρχος Βέροιας

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη...

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των...

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω...

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο   για ποδήλατα σήμερα η Ανοίξεως,   από Εληάς έως Μ. Αλεξάνδρου στη Βέροια

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο για ποδήλατα σήμερα η...

Σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της...

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για την   κατάσβεση φωτιάς σε διαλογητήριο, με υλικές μόνο ζημιές

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για...

- Στο 2ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Πατρίδας- Αγ....

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές μεταφορές της Ημαθίας

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές...

-Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Κώστα...

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και αλήθεια

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και...

  Από τη  Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ γνωστοποιούνται τα εξής:«Ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη νομισματική ιστορία της ΕλλάδαςΤη νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας εγκαινίασε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης,...

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου ΜηχανικούΦίλοι μου, καλή σας ημέρα, μόλις τώρα διάβασα, ότι υπουργός - αστέρι του τσίρκο, ο οποίος θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, εάν τηρούσε τις υποσχέσεις του,...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των πολιτικών διακηρύξεων που επικέντρωσαν το ενδιαφέρον των πολιτών κατά την διάρκεια  της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, συμπεριλήφθηκαν και ειδικές...

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω κάθε εκλογικής διαδικασίας οι πολίτες επιλέγουν να τους διοικήσει  σε τοπικό, περιφερειακό ή πανελλαδικό επίπεδο εκείνος από τους υςποψηφίους που το...