Μέρες δημιουργικής δράσης για μαθητές Δημοτικού που θα μείνουν το καλοκαίρι στην πόλη

Μέρες δημιουργικής δράσης για μαθητές Δημοτικού που θα μείνουν το καλοκαίρι στην πόλη

Ένα δεκαπενθήμερο δημιουργικής δράσης και διασκέδασης για μαθητές δημοτικού 7-12 ετών που δεν θα λείπουν από την πόλη τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου, είναι η δράση «Καλοκαίρι στην πόλη μου» του δήμου Βέροιας, που θα γίνει στο 4o Δημοτικό Σχολείο Βέροιας.

«Είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα διασκέδασης και δημιουργικής απασχόλησης σε ασφαλές περιβάλλον» σημείωσε σε συνέντευξη τύπου το πρωί ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, εστιάζοντας στην πολύ σοβαρή προσπάθεια που έγινε ώστε να μαζευτούν εθελοντές για να προσφέρουν «το κάτι παραπάνω στα παιδιά», με παιδαγωγικές και άλλες ειδικότητες (μάγειρες, μελισσοκόμοι, θεατρικά κ.ά.). «Θα είναι για εμάς ένας ευχάριστος πονοκέφαλος η επιλογή των 120 παιδιών λόγω των πολλών συμμετοχών» είπε κλείνοντας ο δήμαρχος.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδης σημείωσε με τη σειρά του ότι μέχρι και καθηγητές πανεπιστημίου θα συμμετάσχουν με άλλον ρόλο στη δράση, ενώ ευχαρίστησε τους περισσότερους από 60 εθελοντές, τον δήμαρχο για την αποδοχή της πρότασης και τους κ.κ. Κορωνά και Διαμάντη για την αρωγή. «Του χρόνου σκεφτόμαστε την επέκταση της δράσης σε δεύτερο δεκαπενθήμερο και άλλες περιοχές» τόνισε.

Στον εμπλουτισμό του μητρώου εθελοντών μέσα από τη δράση Κορωνάς («στην άκρη στρώσαμε στη μέση βρεθήκαμε…»!) στάθηκε ο αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς, μια προσφορά σε δύσκολους καιρούς, όπως είπε, δίνοντας ευχαριστίες και συγχαρητήρια σε όλους.

Η διευθύντρια του 4ου δημοτικού Αρίστη Κουκουρίκου αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες της δράσης (44 καινοτόμες δράσεις, βιωματικά εργαστήρια, διασκέδαση για μαθητές, επισκέψεις εκπαιδευτικές, εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής κ.ά.). Οι αιτήσεις ξεκινούν από την Παρασκευή 1 Ιουνίου και τελειώνουν στις 15 Ιουνίου.

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου και τρεις από τους εθελοντές: η εκπαιδευτικός Υακίνθη Σταμπολή (νέα γνωστικά πεδία στους μαθητές), ο μελισσοκόμος Ξενοφών Σαραφίδης (γνωριμία με την εθελοντική συνείδηση μέλισσας και το αίσθημα φροντίδας της) και ο μάγειρας-ζαχαροπλάστης Αριστείδης Κάστρης (η μαγειρική μπήκε στη ζωή μας).

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κων/νος Τσιάρας για δημοτικές εκλογές:

Κων/νος Τσιάρας για δημοτικές εκλογές: "Επίσημη...

«Πεποίθηση και βούληση της Νέας Δημοκρατίας είναι η...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τον εορτασμό των Ενόπλων Δυνάμεων στην πόλη της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τον εορτασμό...

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, αποβλέποντες στην...

Ολοκληρώθηκε το 2ο συνέδριο  των Ενώσεων  Τύπου στο Ναύπλιο

Ολοκληρώθηκε το 2ο συνέδριο των Ενώσεων Τύπου στο...

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο συνέδριο που...

Νέος αριθμός τηλεφώνου του Κέντρου Αναφοράς Περιστατικού της Πρωτοβουλίας για το Παιδί

Νέος αριθμός τηλεφώνου του Κέντρου Αναφοράς...

Το νέο τηλέφωνο που ισχύει πλέον είναι το 23310-23700.Στο...

Κατάληψη στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας - Φωτό

Κατάληψη στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας - Φωτό

Στα πλαίσια της προσπάθειας επίλυσης σημαντικών...

Διαβάστε αύριο στη

Διαβάστε αύριο στη "ΒΕΡΟΙΑ" 19/11

Ακόμα να χτυπήσει η καμπάνα στον Προμηθέα  ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ...

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη άλατος από συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη...

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζεται ο αποχιονισμός και η ρίψη...

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

Μάθετε Ρώσικα & Γερμανικά μέσα σε 6 μήνες 17/11

 Το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος- Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

«Πεποίθηση και βούληση της Νέας Δημοκρατίας είναι η αναχαίτιση του διχασμού που κάποιοι συστηματικά επιχειρούν τον τελευταίο καιρό καθώς και η αποστολή του μηνύματος, για ενότητα στην κοινωνία. Αυτή την...

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, αποβλέποντες στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού, κατά τη διάρκεια των...

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο συνέδριο που διοργάνωσαν από κοινού η Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ), ο Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) και η Ένωση...

Το νέο τηλέφωνο που ισχύει πλέον είναι το 23310-23700.Στο τηλέφωνο αυτό μπορεί να απευθύνεται οποιοσδήποτε πολίτης θέλει να αναφέρει περιστατικό παραμέλησης ή κακοποίησης ανηλίκου, υπό συνθήκες εχεμύθειας και...