Στον Όμιλο Φίλων Θεάτρου για 5 χρόνια το θεατράκι της Ραχιάς

Στον Όμιλο Φίλων Θεάτρου για 5 χρόνια το θεατράκι της Ραχιάς

Κατάμεστη η αίθουσα της «Στέγης» το βράδυ της Δευτέρας, στην παράσταση «Δεσποινίς Τζούλια» (Στρίντμπεργκ) που ανέβασε ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας και επαναλαμβάνεται σήμερα Τετάρτη, στις 9.00 μ.μ. στον ίδιο χώρο. Η Ναυσικά Στάθη που σκηνοθέτησε και ο πρόεδρος του Ομίλου Γιώργος Δουλγέρογλου μίλησαν χθες στον ΑΚΟΥ 99.6 («Πρωϊνές Σημειώσεις») με τη Σοφία Γκαγκούση, για την παράσταση και τη δράση του Ομίλου.

«Οι πρωταγωνιστές έδωσαν με το παραπάνω την ψυχή τους στο έργο, και ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες... Είναι άνθρωποι που χρόνια δουλεύουν σε θεατρικές παραστάσεις στην πόλη και ανταποκρίθηκαν αξιοπρεπέστατα και με το παραπάνω» είπε η Ναυσικά Στάθη, νιώθοντας ικανοποιημένη από τη συνεργασία σ’ ένα δύσκολο και βαρύ «ψυχογράφημα» το οποίο «πέρασε» και άγγιξε το κοινό.

Ένα καλό νέο, μας είπε ο πρόεδρος του Ομίλου σχετικά με τη στέγασή τους. Μετά από χρόνια, αδειοδοτήθηκε το μικρό θέατρο στη Ραχιά Βέροιας και το αίτημα του Ομίλου (επίσης εδώ και χρόνια) να τους παραχωρηθεί το θεατράκι και να στεγάσει τις θεατρικές τους δράσεις εγκρίθηκε, δικαιώθηκε και πλέον ο Όμιλος θα είναι ο διαχειριστής του χώρου για 5 χρόνια.

Ο Όμιλος επίσης έχει κάνει τελευταία και ένα άνοιγμα στην Τρίτη ηλικία, η οποία είναι ακόμα μάχιμη και σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΚΑΠΗ Βέροιας οι ηλικιωμένοι μπορούν να παρακολουθήσουν παραστάσεις, που τους θυμίζουν κάτι από τα παλιά και από την εποχή τους.

Επεσήμανε  βέβαια και κάποιες ελλείψεις, καθώς και παρεμβάσεις που έγιναν για τη βελτίωση των φωτισμών και άλλων απαραίτητων σημείων και μέσα στο καλοκαίρι η «Δεσποινίς Τζούλια» θα ανέβει και στη Ραχιά, αλλά θα διεκδικήσει συμμετοχή και στον διαγωνισμό ερασιτεχνικού θεάτρου στην Ορεστιάδα.

«Ο Όμιλος βρίσκεται στο πικ της δημιουργίας του, που το οφείλει στην ιστορία του, στη στήριξη του κοινού αλλά και σε κάποια μυστικά, μακριά από οικονομικούς και άλλους ανταγωνισμούς» λέει ο Γιώργος Δουλγέρογλου, σημειώνοντας ότι, παράλληλα ο Όμιλος ανοίγεται και σε άλλες συνεργασίες και συμμετοχές σε εκδηλώσεις, όπως π.χ. στην πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Κρομμύδα «Μυρωδιά από σανίδι».

Σοφία Γκαγκούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Σοφία Γκαγκούση - Δημοσιογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για να γνωρίσουμε καλύτερα  τους τοπικούς μας Οινοποιούς και Αμπελουργούς

Για να γνωρίσουμε καλύτερα τους τοπικούς μας...

Από 20 μέλη-παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στην ΠΟΠ...

Τι ισχύει στο εξής για την άδεια μητρότητας

Τι ισχύει στο εξής για την άδεια μητρότητας

Τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους...

Μπαίνουμε στο κλίμα των γιορτών

Μπαίνουμε στο κλίμα των γιορτών

Ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο καράβι και χρωματιστά...

Χωρίς γιορτή σοκολάτας φέτος η Βέροια

Χωρίς γιορτή σοκολάτας φέτος η Βέροια

Χωρίς…σοκολάτα η Βέροια, αφού οι εκδηλώσεις θα γίνουν...

Η πρόληψη σώζει ζωές …

Η πρόληψη σώζει ζωές …

«Γνωρίζω, Προλαμβάνω, Αντιμετωπίζω, Κερδίζω τη ζωή»,...

Από τη Νορβηγία με αγάπη στη Βέροια,  που τους γοήτευσε!

Από τη Νορβηγία με αγάπη στη Βέροια, που τους γοήτευσε!

Μία φιλία που κρατά χρόνια από τότε που υπηρέτησαν...

Επιστολές στο «Λαό» - Στον «Φρουρό» το δισέλιδο μιας παλιάς εφημερίδας  Κύριε Διευθυντά

Επιστολές στο «Λαό» - Στον «Φρουρό» το δισέλιδο μιας...

Ανταποκρινόμενος σε παράκληση επώνυμου αναγνώστη...

Κάθε τραγούδι και μια ιστορία από τη ζωή του Αττίκ

Κάθε τραγούδι και μια ιστορία από τη ζωή του Αττίκ

Από τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες στο Παρίσι ήταν ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ενημερώνουμε τους αναγνώστες και συνδρομητές μας ότι η εφημερίδα ΛΑΟΣ δεν θα εκδοθεί από την Τρίτη 14 μέχρι και το Σαββατοκύριακο 18-19 Αυγούστου λόγω διακοπών.Τα γραφεία μας θα ανοίξουν την επόμενη Δευτέρα 20...

Σας ενημερώνουμε πως τα γραφεία της εφημερίδας «ΛΑΟΣ» θα παραμείνουν κλειστά για το διάστημα 13-17 Αυγούστου, οπότε φροντίστε για την έγκαιρη δημοσίευση της αναγγελίας του γάμου σας μέχρι και την Παρασκευή 10...

Η παρουσία των μελών του Επιμελητηρίου Ημαθίας ήταν χαρακτηριστική και πολυμελής σε δύο εκδηλώσεις, όπως διαπιστώσαμε, αυτή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας και στα εγκαίνια του ανακαινισμένου φουαγιέ της...

Ήταν Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 1965, η ημέρα που κυκλοφόρησε το με αριθμό 1 φύλλο του εβδομαδιαίου τότε ΛΑΟΥ. Ο  αείμνηστος  Ζήσης  Πατσίκας με τα παιδιά του  μετά την πενταετή έκδοση της εφημερίδας «Αλεξάνδρεια»,...