ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ  ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΙΚΑ  ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ  ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΗΜΑΘΙΑΣ

Σημαντική επένδυση παραγωγής καθαρής ενέργειας με την μέθοδο της αεριοποίησης βιομάζας, έχει πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Πατρίδας Ημαθίας, από την epsilon ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΣΤΙΚΗΠρόκειται για μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 1MW, που αξιοποιεί μεγάλες ποσότητες υπολειμματικής βιομάζας που μέχρι τώρα καιγόταν ανεξέλεγκτα  στους αγρούς.

Η μονάδα θα τροφοδοτεί το τοπικό δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας με 8.000.000 KW, ετησίως. Με την λειτουργία της μονάδας παράγεται και θερμική ενέργεια η οποία αξιοποιείται προς όφελος του σταθμού.

Επιπλέον ενισχύεται η τοπική οικονομία με την ενασχόληση άμεσα και έμμεσα στην συνολική παραγωγική διαδικασία του ντόπιου εργατικού δυναμικού.

Η εταιρία σχεδιάζει την εγκατάσταση και μιας 2ης μονάδας με την μέθοδο της αεριοποίησης βιομάζας, στην περιοχή της  Μελίκης Ημαθίας.  

Ο νέος σταθμός βιομάζας ισχύος 1MW, θα αξιοποιεί αγροτικά και δασικά υπολείμματα τα οποία βρίσκονται σε πληθώρα στην ευρύτερη περιοχή. 

Η κατασκευή του σταθμού θα αρχίσει τους προσεχείς μήνες και θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η χρηματοδότηση προέρχεται από ιδία κεφάλαια, δεν θα απαιτηθεί τραπεζικός δανεισμός και δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε κρατική επιχορήγηση, που θα περιόριζε την τιμή πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας, στον ΛΑΓΗΕ.

Η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του σταθμού αναμένεται να δημοσιευτεί το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχει ήδη λάβει την έγκριση της Π.Κ.Μ. και της τοπικής κοινωνίας ( κοινότητα, δήμος ) καθώς και όλων των υπολοίπων φορέων που εμπλέκονται.


Περισσότερες πληροφορίες στο www.epsilon-econ.gr και στο 2310904384.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λαοθάλασσα στη Βέροια για τη Μακεδονία!

Λαοθάλασσα στη Βέροια για τη Μακεδονία!

Πραγματική λαοθάλασσα αυτη την ωρα στο συλλαλητήριο...

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: Γενική  Συνέλευση Προέδρων για το νέο σύστημα  προσλήψεων – διορισμών -Με απόφαση του διευρυμένου ΔΣ προς την  ΟΛΜΕ

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: Γενική Συνέλευση Προέδρων για το νέο...

Η  ΕΛΜΕ Ημαθίας γνωστοποιεί τα εξής:«Μία μέρα πριν...

Πανημαθιώτικο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών σήμερα στη Βέροια -Κεντρικοί ομιλητές ο Ανδρέας Βλαζάκης και ο Θεοφάνης Μαλκίδης

Πανημαθιώτικο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των...

Μεγάλο  πανημαθιώτικο συλλαλητήριο κατά της...

Η θέση του συνδυασμού μας  για την Συμφωνία των Πρεσπών

Η θέση του συνδυασμού μας για την Συμφωνία των Πρεσπών

Ασφαλώς και δεν είναι αρμοδιότητα ενός εκλογικού...

Δήλωση-κάλεσμα της υποψήφιας Δημάρχου Βέροιας Γεωργίας Μπατσαρά για τη «Συμφωνία των Πρεσπών»

Δήλωση-κάλεσμα της υποψήφιας Δημάρχου Βέροιας...

Από την Υποψήφια Δήμαρχο Βέροιας Γεωργία Μπατσαρά,...

Με συλλαλητήριο και απολογισμό του χιονιά η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Με συλλαλητήριο και απολογισμό του χιονιά η πρώτη...

Αναφορά στη συγκέντρωση των Αθηνών κατά της συμφωνίας...

Σήμερα Τρίτη   η κηδεία του  Ναουσαίου ζωγράφου   Τάκη Σκούπερ

Σήμερα Τρίτη η κηδεία του Ναουσαίου ζωγράφου Τάκη...

Έφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο λαϊκός...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ

Με βαθιά συγκίνηση και ευγνωμοσύνη, θα θέλαμε να...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Πραγματική λαοθάλασσα αυτη την ωρα στο συλλαλητήριο της Βέροιας για τη Μακεδονία!Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την πλατεία δημαρχείου της πρωτεύουσας της Ημαθίας για να διαδηλώσει κατα της συμφωνίας των Πρεσπών.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Η  ΕΛΜΕ Ημαθίας γνωστοποιεί τα εξής:«Μία μέρα πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων, ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε τον τρόπο διορισμού εκπαιδευτικών στα σχολεία. Η κυβέρνηση...