Στη Βέροια χθες ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης λίγο πριν τις εσωκομματικές   διαδικασίες του ΚΙΝ. ΑΛ. στην Ημαθία

Στη Βέροια χθες ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης λίγο πριν τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΚΙΝ. ΑΛ. στην Ημαθία

Συνέντευξη Τύπου και ομιλία χθες στην Εληά


Η χθεσινή παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στη Βέροια, εκπροσωπώντας το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής, σηματοδότησε ουσιαστικά την έναρξη των εσωκομματικών διαδικασιών και στην Ημαθία, στις 24 Ιουνίου, για την ανάδειξη της «βάσης» του ΚΙΝ.ΑΛ., μέσα από τις εκλογές για Τοπικές Οργανώσεις και Επιτροπές στο Νομό.


Ο κ. Καμίνης, είχε προγραμματισμένη ομιλία στην «Ελιά» στις 7.00 μ.μ. και στις 6.30 μ.μ. έδωσε συνέντευξη Τύπου απαντώντας κυρίως σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Για τα αυτοδιοικητικά, απέφυγε να υιοθετήσει τη λέξη «χρίσμα», προτιμώντας τη λέξη «στήριξη» σε σχετική ερώτηση περί αναφοράς της κ. Γεννηματά στο Δήμο Θεσ/νίκης και τον Γ. Μπουτάρη.

Με αφορμή την επίσκεψή του στη Βεργίνα, ρωτήθηκε για την ονομασία της ΠΓΔΜ και τη θέση του ΚΙΝ.ΑΛ. απέναντι σ’ αυτό. «Θα στηρίξουμε μία λύση, εφόσον έρθει, στη Βουλή, η οποία θα είναι ακριβώς επάνω στην εθνική γραμμή. Δηλαδή σύνθετη ονομασία, συνταγματική αναθεώρηση, erga omnes, μία λύση συνολική και όχι σαλομοποιημένη», τόνισε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έκανε μεγάλο λάθος στο θέμα αυτό, διότι πηγαίνοντας να προκαλέσει τα κόμματα δίχασε το λαό.
Στην ερώτηση για τις συνεργασίες της επόμενης ημέρας, απάντησε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να υπάρχει ή να απαντηθεί αυτό το ερώτημα, διότι οι όποιες συνεργασίες αποφασίζονται πάνω σε πολύ συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις, που είναι ο ασφαλέστερος οδηγός.

Απαντώντας για τις σχέσεις και τις ισορροπίες των εταίρων στο ΚΙΝ.ΑΛ., παραδέχτηκε ότι υπήρξαν τριβές, αλλά σήμερα ο απολογισμός είναι θετικός. «Μπήκαμε σε έναν ενιαίο φορέα κρατώντας τις επιμέρους ιδιαιτερότητες και μέσα από προβλήματα, βρίσκουμε τον κοινό μας δρόμο και τον βηματισμό μας, με ενιαίο λόγο και γραμμή στα μεγάλα θέματα, όπως η ονομασία της ΠΓΔΜ και η Αυτοδιοίκηση. Το εγχείρημα έχει τις δυσκολίες του αλλά αντί να γκρινιάζουμε ας δούμε πώς μπορούμε να πάμε παραπέρα», τόνισε, δηλώνοντας ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. είναι πανέτοιμο να πάει και σε εκλογές, αλλά και σε άσκηση αντιπολίτευσης, μετά και την ολοκλήρωση των εσωκομματικών οργανώσεων στις 24 Ιουνίου.
Στις εσωκομματικές διαδικασίες της Κυριακής 24 Ιουνίου στην Ημαθία, θα στηθούν κανονικά κάλπες, θα υπάρξουν υποψηφιότητες, θα εκλεγούν 7μελείς συντονιστικές επιτροπές και τρεις οργανώσεις (Βέροια-Νάουσα-Αλεξάνδρεια).
Εκτίμησε επίσης ότι ο «Κλεισθένης» και η απλή αναλογική δεν μπορεί να λειτουργήσει, εάν δεν γίνουν ευρύτερες αλλαγές στους Δήμους. «Το μόνο που θα προκαλέσει είναι κατακερματισμένους Δήμους και δημάρχους που δεν θα μπορούν να κυβερνήσουν» σχολίασε.

Όσον αφορά τις εντυπώσεις του από την επίσκεψη στους τάφους της Βεργίνας, έμεινε έκπληκτος από το χώρο, αλλά και το Μουσείο των Αιγών, που όπως ανέφερε στο μέλλον προβλέπεται να κεφαλαιοποιήσει τα ευρήματα και το μοναδικό δείγμα γραφής που έδωσαν οι ανασκαφές.
Στη συνέντευξη Τϋπου δίπλα στον Γιώργο Καμίνη ήταν ο γραμματέας της Ν.Ε. Ημαθίας Κώστας Ασλάνογλου και ο αναπληρωτής γραμματέας Θωμάς Λιόλιος.
Ομιλία στην «Ελιά»
Τουλάχιστον μισή ώρα αργότερα από την προγραμματισμένη, ξεκίνησε η ομιλία του Γιώργου Καμίνη στη «Sala» της Ελιάς, με μικρή ωστόσο συμμετοχή κοινού, κάτι που δικαιολογήθηκε «λόγω εποχής», από τον γραμματέα της Ν.Ε. Κώστα Ασλάνογλου.
Ο κ. Καμίνης μίλησε πολύ σύντομα για θέματα της επικαιρότητας, για τον Τραμπ, το «Σκοπιανό» και κατέληξε στα εσωκομματικά του κόμματος.

Σοφία Γκαγκούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Σοφία Γκαγκούση - Δημοσιογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκλέχθηκαν οι Συντονιστικές Γραμματείες του Κινήματος Αλλαγής στην Ημαθία

Εκλέχθηκαν οι Συντονιστικές Γραμματείες του...

 Από  τη Ν.Ε του Κινήματος Αλλαγής Ημαθίας...

Για διοργάνωση συλλαλητηρίου στη Βεργίνα, καλεί συλλόγους και φορείς ο «Ευστάθιος Χωραφάς» στην Πατρίδα

Για διοργάνωση συλλαλητηρίου στη Βεργίνα, καλεί...

Από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, την Σ.Πο.Σ....

Διαβάστε αύριο στη

Διαβάστε αύριο στη "ΒΕΡΟΙΑ"

Άκυρη η συμφωνίαΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ...

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την τεράστια επιχείρηση μεταφοράς σήμερα τα ξημερώματα

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την τεράστια...

Τα ξημερώματα της Κυριακής, γύρω στις 05.30, στήθηκε...

Γίνε κι εσύ Security!  - Εξασφάλισε μια θέση εργασίας!!!

Γίνε κι εσύ Security! - Εξασφάλισε μια θέση εργασίας!!!

Από το ΕΚΕΔΙΜ Θεοχαρόπουλος και από το ΚΕΜΕΑ...

«ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ» ΤΩΝ 100 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ!

«ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ» ΤΩΝ 100 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ  2

ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ 2

Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ      ΜΠΑΝΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 19...

«Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ ΑΡΡΕΝΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ» «40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ» «1978-2018»

«Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ ΑΡΡΕΝΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ» «40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ...

Γράφει η Σοφία Πιστοφίδου-ΤσόγκαΚαθηγήτρια...

ΑΚΟΥ 99.6FM
ΑΚΟΥ 99.6FM

Αγγελίες

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Από  τη Ν.Ε του Κινήματος Αλλαγής Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής στις Τοπικές Οργανώσεις:   Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 24 Ιουνίου οι προγραμματισμένες εκλογές...

Από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας, την Σ.Πο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας & Θεσσαλίας και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ημαθίας, καλούνται την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 στις 9.00 μ.μ. ΟΛΟΙ οι πολιτιστικοί σύλλογοι,...

Άκυρη η συμφωνίαΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΤΣΙΚΑ-ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΘΑ «ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ» ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣοβαρές καταγγελίες  του Στ. Διαμάντη για κακοδιαχείριση στο...

Τα ξημερώματα της Κυριακής, γύρω στις 05.30, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση στην οδό Θεσσαλονίκης για την μεταφορά τεραστίων μετασχηματιστών από τον ΔΕΔΔΗΕ. Συγκεκριμένα έκλεισε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα...