Στη Βέροια χθες ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης λίγο πριν τις εσωκομματικές   διαδικασίες του ΚΙΝ. ΑΛ. στην Ημαθία

Στη Βέροια χθες ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης λίγο πριν τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΚΙΝ. ΑΛ. στην Ημαθία

Συνέντευξη Τύπου και ομιλία χθες στην Εληά


Η χθεσινή παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στη Βέροια, εκπροσωπώντας το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής, σηματοδότησε ουσιαστικά την έναρξη των εσωκομματικών διαδικασιών και στην Ημαθία, στις 24 Ιουνίου, για την ανάδειξη της «βάσης» του ΚΙΝ.ΑΛ., μέσα από τις εκλογές για Τοπικές Οργανώσεις και Επιτροπές στο Νομό.


Ο κ. Καμίνης, είχε προγραμματισμένη ομιλία στην «Ελιά» στις 7.00 μ.μ. και στις 6.30 μ.μ. έδωσε συνέντευξη Τύπου απαντώντας κυρίως σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Για τα αυτοδιοικητικά, απέφυγε να υιοθετήσει τη λέξη «χρίσμα», προτιμώντας τη λέξη «στήριξη» σε σχετική ερώτηση περί αναφοράς της κ. Γεννηματά στο Δήμο Θεσ/νίκης και τον Γ. Μπουτάρη.

Με αφορμή την επίσκεψή του στη Βεργίνα, ρωτήθηκε για την ονομασία της ΠΓΔΜ και τη θέση του ΚΙΝ.ΑΛ. απέναντι σ’ αυτό. «Θα στηρίξουμε μία λύση, εφόσον έρθει, στη Βουλή, η οποία θα είναι ακριβώς επάνω στην εθνική γραμμή. Δηλαδή σύνθετη ονομασία, συνταγματική αναθεώρηση, erga omnes, μία λύση συνολική και όχι σαλομοποιημένη», τόνισε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έκανε μεγάλο λάθος στο θέμα αυτό, διότι πηγαίνοντας να προκαλέσει τα κόμματα δίχασε το λαό.
Στην ερώτηση για τις συνεργασίες της επόμενης ημέρας, απάντησε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να υπάρχει ή να απαντηθεί αυτό το ερώτημα, διότι οι όποιες συνεργασίες αποφασίζονται πάνω σε πολύ συγκεκριμένες προγραμματικές θέσεις, που είναι ο ασφαλέστερος οδηγός.

Απαντώντας για τις σχέσεις και τις ισορροπίες των εταίρων στο ΚΙΝ.ΑΛ., παραδέχτηκε ότι υπήρξαν τριβές, αλλά σήμερα ο απολογισμός είναι θετικός. «Μπήκαμε σε έναν ενιαίο φορέα κρατώντας τις επιμέρους ιδιαιτερότητες και μέσα από προβλήματα, βρίσκουμε τον κοινό μας δρόμο και τον βηματισμό μας, με ενιαίο λόγο και γραμμή στα μεγάλα θέματα, όπως η ονομασία της ΠΓΔΜ και η Αυτοδιοίκηση. Το εγχείρημα έχει τις δυσκολίες του αλλά αντί να γκρινιάζουμε ας δούμε πώς μπορούμε να πάμε παραπέρα», τόνισε, δηλώνοντας ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. είναι πανέτοιμο να πάει και σε εκλογές, αλλά και σε άσκηση αντιπολίτευσης, μετά και την ολοκλήρωση των εσωκομματικών οργανώσεων στις 24 Ιουνίου.
Στις εσωκομματικές διαδικασίες της Κυριακής 24 Ιουνίου στην Ημαθία, θα στηθούν κανονικά κάλπες, θα υπάρξουν υποψηφιότητες, θα εκλεγούν 7μελείς συντονιστικές επιτροπές και τρεις οργανώσεις (Βέροια-Νάουσα-Αλεξάνδρεια).
Εκτίμησε επίσης ότι ο «Κλεισθένης» και η απλή αναλογική δεν μπορεί να λειτουργήσει, εάν δεν γίνουν ευρύτερες αλλαγές στους Δήμους. «Το μόνο που θα προκαλέσει είναι κατακερματισμένους Δήμους και δημάρχους που δεν θα μπορούν να κυβερνήσουν» σχολίασε.

Όσον αφορά τις εντυπώσεις του από την επίσκεψη στους τάφους της Βεργίνας, έμεινε έκπληκτος από το χώρο, αλλά και το Μουσείο των Αιγών, που όπως ανέφερε στο μέλλον προβλέπεται να κεφαλαιοποιήσει τα ευρήματα και το μοναδικό δείγμα γραφής που έδωσαν οι ανασκαφές.
Στη συνέντευξη Τϋπου δίπλα στον Γιώργο Καμίνη ήταν ο γραμματέας της Ν.Ε. Ημαθίας Κώστας Ασλάνογλου και ο αναπληρωτής γραμματέας Θωμάς Λιόλιος.
Ομιλία στην «Ελιά»
Τουλάχιστον μισή ώρα αργότερα από την προγραμματισμένη, ξεκίνησε η ομιλία του Γιώργου Καμίνη στη «Sala» της Ελιάς, με μικρή ωστόσο συμμετοχή κοινού, κάτι που δικαιολογήθηκε «λόγω εποχής», από τον γραμματέα της Ν.Ε. Κώστα Ασλάνογλου.
Ο κ. Καμίνης μίλησε πολύ σύντομα για θέματα της επικαιρότητας, για τον Τραμπ, το «Σκοπιανό» και κατέληξε στα εσωκομματικά του κόμματος.

Σοφία Γκαγκούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Σοφία Γκαγκούση - Δημοσιογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δράσεις του ΣΔΕ ΝΑΟΥΣΑΣ για οικολογική μετακίνηση τις πόλεις

Δράσεις του ΣΔΕ ΝΑΟΥΣΑΣ για οικολογική μετακίνηση τις...

Στο πλαίσιο της Εκστρατείας ECOMOBILITΥ για οικολογική ...

Αφιέρωμα της εκπομπής «Έκτη Αίσθηση» στον Βεροιώτη Χαράλαμπο Δαμιανίδη

Αφιέρωμα της εκπομπής «Έκτη Αίσθηση» στον Βεροιώτη...

Η εκπομπή «Έκτη Αίσθηση» είναι η μοναδική εκπομπή στην...

 Τα προβλήματα των  Ιατρείων τέθηκαν από τους Προέδρους  των τοπικών κοινοτήτων στη συνεδρίαση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας  Ημαθίας

Τα προβλήματα των Ιατρείων τέθηκαν από τους...

Στις  20 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 12:00 μ. στο Δημαρχείο...

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα για το τμήμα κοσμήματος της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα για το τμήμα...

Οι μαθήτριες των τμημάτων αργυροχοΐας και εικαστικού ...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη τρία άτομα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας συνελήφθησαν στη...

Εντοπίσθηκαν περισσότερα από 390 γραμμάρια κοκαΐνη ...

Δεύτερη ανταλλαγή μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος   Erasmus+ ΚΑ2 με τίτλο «Trans European Water Sustainability»

Δεύτερη ανταλλαγή μαθητών στο πλαίσιο του...

Η δεύτερη βραχυπρόθεσμη ανταλλαγή μαθητών στο πλαίσιο...

Κ. Ναλμπάντης: Επικίνδυνα διχαστικός μέσα στον πανικό του ο κ. Γκυρίνης

Κ. Ναλμπάντης: Επικίνδυνα διχαστικός μέσα στον πανικό...

Με έκπληξη ομολογώ, διάβασα την ανακοίνωση του κ....

Στην πρώτη του συνέντευξη, μετά την υπουργοποίησή του, στον ΑΚΟΥ 99.6 - Άγγελος Τόλκας: «Πολιτική επιλογή,   να ανταποκριθώ στο προσκλητήριο Τσίπρα   για μια συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων»

Στην πρώτη του συνέντευξη, μετά την υπουργοποίησή του,...

Τι λέει για «Κίνημα Αλλαγής», για τις αντιδράσεις και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Στο πλαίσιο της Εκστρατείας ECOMOBILITΥ για οικολογική μετακίνηση στις πόλεις, το ΣΔΕ ΝΑΟΥΣΑΣ πραγματοποίησε τις εξής δράσεις: 1. Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019, εκπαιδευόμενοι της ομάδας ecomobility του ΣΔΕ Νάουσας...

Η εκπομπή «Έκτη Αίσθηση» είναι η μοναδική εκπομπή στην Ελληνική Τηλεόραση, σε σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας, που ασχολείται αποκλειστικά με θέματα αναπηρίας και απευθύνεται στους 1.500.000 συμπολίτες μας με...