Ανεβάζει τον πήχη ο ΤΟΒ και ανοίγεται σε νέες συνεργασίες για το Φεστιβάλ Ροδάκινου

Ανεβάζει τον πήχη ο ΤΟΒ και ανοίγεται σε νέες συνεργασίες για το Φεστιβάλ Ροδάκινου

-Συνέντευξη Τύπου χθες για τις εκδηλώσεις του 3ου Φεστιβάλ, αυτό το Σαββατοκύριακο στη Βέροια

-Το πρόγραμμα, όπως το περιγράφει ο ΤΟΒ


Η τρίτη χρονιά που ο Τουριστικός Ομιλος Βέροιας (ΤΟΒ) διοργανώνει το Φεστιβάλ Ροδάκινου, έχει εμφανές το στοιχείο της διαφοράς ως προς την εμπειρία – οργάνωση και της τοποθέτησης του πήχη από την πρώτη διοργάνωση, σε υψηλότερο επίπεδο.


ΑΚΟΥ 99.6FM

Το φετινό χαρακτηριστικό του 3ου Φεστιβάλ, είναι το άνοιγμα του ΤΟΒ σε νέες συνεργασίες, όπως ανέφερε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο  πρόεδρος του Ομίλου Ζήσης Χρ. Πατσίκας, αφού, τους βασικούς, αρχικούς διοργανωτές (ΤΟΒ και Κοινοπραξία Ομάδων Παραγωγών και Συν/σμών Ημαθίας) στηρίζουν το Επιμελητήριο και από φέτος και ο Δήμος Βέροιας. Εκπρόσωποι όλων των φορέων ήταν παρόντες στη συνέντευξη και έδωσαν ο καθένας το μήνυμα της συμμετοχής του.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Σαβ/κού 16 και 17 Ιουνίου, παρουσίασε ο πρόεδρος του ΤΟΒ (βλέπε διπλανή στήλη) και στη συνέχεια ο κ. Χρήστος Γιαννακάκης, πρόεδρος της Κοινοπραξίας έδωσε τα καλά νέα, όχι μόνο για τη φετινή, διοργάνωση, αλλά για το 2019, στον τομέα που τον αφορά.

Όπως ενημέρωσε, στόχος για τον επόμενο χρόνο, είναι οι εργασίες του διεθνούς συνεδρίου για το ροδάκινο, που γίνεται στο Περπενιάν της Γαλλίας, να γίνουν στη Βέροια, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, ενισχύοντας έτσι τη θέση και της Ημαθίας. Για φέτος, το συνέδριο πέφτει πάνω στην παραγωγή και γι’ αυτό τον λόγο οι εργασίες θα περιοριστούν μόνο στο απόγευμα της Παρασκευής. Ο κ. Γιαννακάκης εκτίμησε σημαντικό, ότι στους υποστηρικτές του Φεστιβάλ, εκτός από το Επιμελητήριο, ανήκει πλέον και ο Δήμος Βέροιας, καθότι, όπως είπε, αυτό θα ενδυναμώσει την διοργάνωση, που στοχεύει να καθιερωθεί ως θεσμός και με άνοιγμα στο εξωτερικό.

Στο σημείο της εξωστρέφειας στάθηκε και ο Δήμαρχος Κ. Βοργιαζίδης, που εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή του Δήμου σε Φεστιβάλ για το ροδάκινο, που είναι το τοπ προϊόν της περιοχής μας και έδωσε έμφαση, στην επιθυμία του Δήμου να θεσμοθετήσει το Φεστιβάλ ώστε να θωρακιστεί το όλο εγχείρημα.

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου ο κ. Κώστας Παπαοικονόμου δήλωσε την αυτονόητη στήριξη του Φορέα και του προέδρου του Γ. Μπίκα, στο Φεστιβάλ που αφορά το ροδάκινο, ως «σήμα κατατεθέν» της περιοχής μας. Συγχάρηκε τους διοργανωτές και ευχαρίστησε τα μέλη του Επιμελητηρίου για την υποστήριξή τους και όλους τους εθελοντές.

Να μπει το ροδάκινο στα εστιατόρια και στις ταβέρνες της Βέροιας

Κοινή διαπίστωση υπήρξε ότι η γαστρονομική ταυτότητα της περιοχής μας συνδέεται άμεσα με τον τουρισμό και προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Γιαννακάκης έκανε μια σχετική πρόταση στο Δήμαρχο. Ζήτησε  από τον Κ. Βοργιαζίδη να αναλάβει πρωτοβουλία και να καλέσει μια συνάντηση όλων των ιδιοκτητών καταστημάτων εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος, για να συζητηθεί πολύ σοβαρά η ανάγκη να μπει το ροδάκινο, ως κομπόστα και ως νωπό φρούτο, στα μαγαζιά της Βέροιας. Παράλληλα να τους δοθεί το βιβλίο της Κικής Εμμανουηλίδου με 50 σπιτικές συνταγές με ροδάκινα, που εκδόθηκε ειδικά για το Φεστιβάλ, ώστε να αξιοποιήσουν το ροδάκινο με όποιο τρόπο νομίζει ο καθένας και να το σερβίρει στους πελάτες του, σε κάθε τραπέζι.

Την πρόταση αποδέχτηκε ο δήμαρχος εκτιμώντας ότι θα πρέπει να γίνει συνήθεια πλέον, σε όλα τα μαγαζιά, να βάλουν το ροδάκινο στην κουζίνα τους.

Παρόντες στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ήταν επίσης τα μέλη του ΤΟΒ, Ισαββέλα Κωνσταντούδη, Άρης Ορφανίδης, Στέλιος Ζυγουλιάνος και Αντώνης Θεοχαρόπουλος.

Το πρόγραμμα, όπως το περιγράφει ο ΤΟΒ

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

20:00.  Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «Ανθισμένες Ροδακινιές» - Πεζόδρομος Αγοράς Βέροιας Ελάτε να θαυμάσουμε τα αποτελέσματα του φωτογραφικού διαγωνισμού που διοργάνωσε ο ΤΟΒ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Επαγγελματιών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας. Θα απονεμηθούν τα έπαθλα και οι διακρίσεις, ενώ η έκθεση θα εγκαινιαστεί και θα φιλοξενηθεί υπαίθρια, εντός του αστικού ιστού της πόλης, μέσα στην καρδιά του εμπορικού πεζόδρομου! 

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

11:00 – 12:30

• Το κυνήγι του Κρυμμένου Ροδάκινου (Δράση για παιδιά) - Πάρκο Ελιάς 

Το γνωστό και αγαπημένο Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού παραλλαγμένο από τις Κόκκινες Μύτες σε “peach version” αποκλειστικά και μόνο για το 3ο Φεστιβάλ Ροδάκινου! 1 ομάδα, 2 Κόκκινες Μύτες, 10 γρίφοι, 10 σταθμοί, 10 δοκιμασίες. Βάλτε τα καπελάκια σας, βάλτε τ’ αθλητικά σας αλλά πάνω απ’ όλα βάλτε τα δυνατά σας! Θα καταφέρετε να βρείτε τα κρυμμένα σημειώματα, να λύσετε τους γρίφους, ν’ απαντήσετε τις ερωτήσεις γνώσεων και να περάσετε τις ροδακινάτες δοκιμασίες;;; Θα το μάθουμε το Σάββατο 16 Ιουνίου, στις 11 ακριβώς! Χρήσιμα: καπελάκι, παγουράκι με νερό, ελαφριά ανοιχτόχρωμα ρούχα, κλειστά παπούτσια.

 12:00 – 14:00

• Ιστορίες για Ροδάκινα (Δράση για παιδιά) - Πάρκο Ελιάς 

Ένα ροδάκινο... μια φορά… Τι απέγινε το παιδί που συνάντησε και αγάπησε ένα ροδάκινο; Τι δώρο θα βρεΙ ο βασιλιάς για τα γενέθλια της κόρης του, της πριγκήπισσας Τία που τα έχει ήδη όλα; “Το Σπίτι της Γιαγιάς Μαρίκας” και το εργαστήρι κουκλοθεάτρου ταξιδεύει στο 3ο Φεστιβάλ Ροδάκινου και σας προσκαλεί σε μία ξεχωριστή αφήγηση με μαριονέτες… Μια αφήγηση που μας μεταφέρει σε μέρη γεμάτα από λαχταριστά και ζουμερά ροδάκινα!  Την παράσταση πλαισιώνει μία εξίσου ζουμερή εικαστική κατασκευή. Με οδηγούς τους εικαστικούς Κατερίνα Αναστασίου και Ζάχο Σεργίου κατασκευάζουμε το δικό μας φανταστικό ροδακινοδέντρο και φυσικά τα ροδάκινα που θα το στολίσουν!

Πάρκο Ελιάς - ώρα 19:00

• 50 σπιτικές συνταγές με Ροδάκινα της Κικής Εμμανουηλίδου (βιβλιοπαρουσίαση) 

Ταυτιζόμενη απόλυτα με τους σκοπούς του Φεστιβάλ Ροδάκινου για την ανάδειξη του προϊόντος ως βασικού συστατικού της σύγχρονης γαστρονομίας, η αγαπημένη σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Κική Εμμανουηλίδου παρουσιάζει το βιβλίο “50 σπιτικές συνταγές με ροδάκινα”, καταθέτοντας μια νέα πρόταση στην Ελληνική γαστρονομία. Η εκδήλωση περιλαμβάνει Live Cooking Show, δωρεάν βιβλία με κλήρωση και δωρεάν έκδοση με 10 συνταγές για όλους όσους συμμετέχουν! 

Πάρκο Ελιάς - ώρα 21:30.

• Η δική μας πόλη (Θεατρική παράσταση από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας) 

- Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας και η Ομάδα «Στιχομυθία» (παιδιά Γυμνασίου) του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας παρουσιάζουν την παράσταση «Η Δική μας Πόλη», βασισμένη στα βιβλία «Βεροιώτικες Αράδες» του Γιάννη Αλεξιάδη και «Το Τέλος της Μικρής μας Πόλης» του Δημήτρη Χατζή σε σύνθεση/διασκευή κειμένων και σκηνοθεσία Πέτρου Μαλιάρα. Με πρωταγωνιστές 15χρονους μαθητές και μαθήτριες γεμάτους ζωντάνια και όρεξη, θα δημιουργήσουμε στο πάρκο Ελιάς, πάνω σε αυτοσχέδια σκηνή από παλέτες, μια ατμόσφαιρα της Βέροιας του τότε. Όπλο μας μια ιστορία μυστηριακή, σχεδόν ανεξιχνίαστη για τα χαμένα χρόνια, που έρχονται και πάνε. Σε έναν τόπο ηρεμίας και γαλήνης ψυχικής, που γέννησε σοφούς και εξέθρεψε ανθρώπους, σε μια πόλη, που όλα ήσυχα κυλούν. Σε μια πόλη που ‘χει τα μυστικά της χαραγμένα… Ακριβώς όπως η Βέροια…

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

πάρκο Ελιάς - ώρα 09:00 – αναχώρηση για τα χωράφια – ώρα 10:00

• Μαζεύουμε ροδάκινα (Βιωματική δράση για οικογένειες) –Έχετε δει ποτέ δέντρο ροδακινιάς από κοντά; Είναι δύσκολο να μαζέψει κανείς ροδάκινα από τα δέντρα; Πότε είναι έτοιμο ένα ροδάκινο να κοπεί; Παιδιά! Πάρτε τους γονείς σας και ελάτε στο χωράφι να ζήσετε ένα διαφορετικό πρωινό στη φύση! Θα μαζέψουμε και θα γευτούμε τα πιο φρέσκα ροδάκινα. Θα ζωγραφίσουμε τη ροδακινιά. Θα βγάλουμε φωτογραφίες στα δέντρα. Θα μάθουμε χρήσιμες διατροφικές πληροφορίες για τα φρούτα. Θα ακούσουμε τις ιστορίες του αγρότη. Και στο τέλος θα στρώσουμε το κολατσιό μας και θα φάμε στο χωράφι! Οδηγίες: Από τις 09:00 το πρωί μαζευόμαστε στο Πάρκο της Ελιάς και στις 10:00 ακριβώς αναχωρούμε όλοι μαζί με λεωφορείο για το επιλεγμένο μας χωράφι! Να έχεις μαζί σου: παγουράκι με νερό, το κολατσιό σου! Να φοράς: Καπέλο, ελαφριά ανοιχτόχρωμα ρούχα, αθλητικά (κλειστά) παπούτσια! 

• Γιορτή Γαστρονομίας - Πάρκο Ελιάς - ώρα 19:00

Οι καλύτεροι σεφ της πόλης, ζαχαροπλάστες, αρτοποιοί και κορυφαίοι mixologists ετοιμάζονται να μας κεράσουν απίστευτες λιχουδιές με ροδάκινο. Θα δοκιμάσουμε ριζότο, τάρτες, κέικ, burgers, finger-food, γρανίτες, δροσερά cocktails, μέχρι και μπύρα με επίγευση ροδάκινο! Όλα δωρεάν σε μια εκδήλωση αποθέωση της τοπικής γαστρονομίας.

• Δώρος Δημοσθένους Live (συναυλία) - Πάρκο Ελιάς - ώρα 21:30

Let’s swing again - Όταν το χθες γίνεται σήμερα! Ο Δώρος Δημοσθένους, ο performer που εντυπωσιάζει και ξεσηκώνει το κοινό με τις ερμηνείες του και την εκρηκτική του σκηνική παρουσία με μουσικό ένστικτο και εκλεκτικό γούστο μάς προσκαλεί παρέα με τους εξαίρετους μουσικούς του, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε στους ρυθμούς του swing και του rock & roll, σε ύφος ρετρό «... όταν το χτες γίνεται σήμερα...»,. Ένα πάρτι με μουσικές από τη χρυσή εποχή του swing και του rock ‘n’ roll με ομορφιά, ερωτισμό και χάρη, μεταφέρουν στην καθημερινότητα μας μια άλλη, πιο αισθαντική διάσταση, ακριβώς τη στιγμή που τη χρειαζόμαστε. Ένα πάρτι με τραγούδια βγαλμένα από δίσκους βινυλίου και από εκείνες τις τεράστιες κασέτες των πρώτων κασετοφώνων του αυτοκινήτου του πατέρα μας, μας οδηγεί στη χαλαρότητα μιας εποχής ξεχασμένης, όπου η μουσική και ο χορός ήταν ο βασικός τρόπος διασκέδασης. Τραγούδια διασκευασμένα σε ρυθμό swing των Γ. Μουζάκη, , Β. Τσιτσάνη, Δ. Σαββόπουλου, Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη αλλά και τραγούδια από το διεθνή μουσικό χώρο, όπως Beatles, Elvis Presley, Perry Como κ.ά. καθώς και τραγούδια από τον παλιό ελληνικό και ξένο κινηματογράφο. Ελάτε να απολαύσουμε μια μοναδικά ατμοσφαιρική βραδιά και να τραγουδήσουμε παρέα, μελωδίες που αγαπήσαμε σε ένα νοσταλγικό πάρτι! 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ και free pop-up Bar! Σοφία Γκαγκούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Σοφία Γκαγκούση - Δημοσιογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία από κλιμάκια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία από κλιμάκια της...

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και...

Ν.Ε. ΚΙ.ΝΑΛ. ΗΜΑΘΙΑΣ:   Ξεπούλημα!!! 126   ακίνητα στην   Ημαθία   στο Υπερταμείο

Ν.Ε. ΚΙ.ΝΑΛ. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ξεπούλημα!!! 126 ακίνητα στην ...

Από τη Ν.Ε. ΚΙ.ΝΑΛ. Ημαθίας δόθηκε η παρακάτω...

Έπεσε το «διατηρητέο» Τουρώνη στην οδό Σοφού  - Χάθηκε ένα ακόμα κομμάτι από την παλιά Βέροια

Έπεσε το «διατηρητέο» Τουρώνη στην οδό Σοφού - Χάθηκε...

Αναμενόμενο ήταν και δεν ξάφνιασε κανέναν από...

Συνεδριάζει την Παρασκευή   η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας 19/9

Συνεδριάζει την Παρασκευή η Δημοτική Κοινότητα...

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας ...

Επίσκεψη του 2ου  Γυμνασίου Νάουσας στη  Διεθνή Έκθεση  Θεσσαλονίκης

Επίσκεψη του 2ου Γυμνασίου Νάουσας στη Διεθνή Έκθεση ...

Μια αξέχαστη εμπειρία είχαν οι μαθητές και οι...

24χρονος καλλιεργούσε χασίς στην αυλή του και 23χρονος συνελήφθη για κατοχή κάνναβης

24χρονος καλλιεργούσε χασίς στην αυλή του και 23χρονος...

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας,...

Μεγάλο ενδιαφέρον και εγγραφές νέων εθελοντών στην εκδήλωση του Κέντρου Υγείας Βέροιας

Μεγάλο ενδιαφέρον και εγγραφές νέων εθελοντών στην...

Για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών-Μειώνεται το...

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο ευχαριστεί το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο ευχαριστεί το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ...

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στο...

ΑΚΟΥ 99.6FM
ΑΚΟΥ 99.6FM

Αγγελίες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κ. Πάλλα  ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με τη διενέργεια ελέγχων σε σχολικά λεωφορεία,  με την έναρξη...

Από τη Ν.Ε. ΚΙ.ΝΑΛ. Ημαθίας δόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:«Από τη  πιο μαύρη σελίδα της διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, που αφορά στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο για 99 χρόνια αρχίζει σιγά...

Αναμενόμενο ήταν και δεν ξάφνιασε κανέναν από εκείνους που χρησιμοποιούσαν το δρόμο αυτόν για να πάνε στη δουλειά τους ή στο σπίτι τους.Μιλάμε για το «διατηρητέο» Τουρώνη, ένα παλιό σπίτι που εντυπωσίαζε...

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας  θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, την Παρασκευή 21-9-2018, στις 15:00, για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:-Επί αιτήματος του...