Χωρίς ξεκάθαρη γραμμή για τη “Βόρεια Μακεδονία”

Χωρίς ξεκάθαρη γραμμή για τη “Βόρεια Μακεδονία”

  • Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας 
  •  Στις κομματικές γραμμές  κινήθηκαν 

        οι περισσότερες τοποθετήσεις

  • Δήμαρχος: ΄Οχι μεν, αλλά...

Δεν θα είναι καλή εξέλιξη για τη χώρα η συμφωνία που προκρίνεται από την κυβέρνηση, τόνισε στην έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, αναφερόμενος στις εξελίξεις για την ονομασία των Σκοπίων και τασσόμενος κατά της σύνθετης ονομασίας και της χρήσης του όρου «Μακεδονία».



«Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αντιλαμβάνομαι τι συμβαίνει γύρω μου. Δεν είναι εχθρός της Ελλάδας τα Σκόπια. Μεγαλύτερη ευαισθησία έχουμε εμείς εδώ πάνω από το κράτος των Αθηνών. Πρέπει να δούμε τι αποκομίζει ο καθένας από μια τέτοια συμφωνία. Για τα Σκόπια είναι η είσοδος στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, για την Ελλάδα ίσως η σιγουριά των συνόρων. Ωστόσο απότυχε οικτρά αυτό το σχέδιο στη σχέση μας με τους Τούρκους, όταν υποστηρίζαμε τη σύνδεση με την Ε.Ε. και τώρα βλέπουμε τι γίνεται. Δεν απέδωσε με την Τουρκία, γιατί να αποδώσει τώρα με τα Σκόπια; Προσωπικά δεν το πιστεύω. Κάποιοι προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν. Καθαρές φωνές υπάρχουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Ο κ. Μητσοτάκης συμφωνεί μεν, αλλά θέλει να μας πείσει ότι είναι απέναντι. Καλώς ή κακώς κανένα από τα τρία κόμματα δεν είναι αντίθετα με τη συμφωνία» σημείωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.

 Οι τοποθετήσεις

Ν. Μπέκης: Υπερέβη προς το θετικότερο την εθνική γραμμή του 2008 η κυβέρνηση. Κερδίζουμε όλοι από την πρόταση, ακόμη και η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, δυστυχώς. Συμφωνώ με τις διαπιστώσεις του δημάρχου, αλλά διαφωνώ με το συμπέρασμα.

Α. Μαρκούλης: Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα η τοποθέτηση του δημάρχου. Δεν την κατάλαβα.

Γ. Μελιόπουλος: Η αστική τάξη προσπαθεί να καρπωθεί οφέλη στην περιοχή. Πράσινο φως στην αποσταθεροποίηση. Διαφωνούμε με τη συμφωνία.

Α. Καγκελίδης: Εθνική ήττα που διχάζει τον λαό η συμφωνία. Εθνική μειοδοσία. Ο πρωθυπουργός δεν εκφράζει στο θέμα αυτό την πλειοψηφία του λαού.

Τ. Χατζηαθανασίου: Με ανησυχεί το διχαστικό κλίμα που διαμορφώνεται. Να μην εμφιλοχωρήσει το κλίμα αυτό στο δημοτικό συμβούλιο. Αναγκαίο να κλείνουν τα μέτωπα, αλλά όχι βιαστικά.

Γ. Παπαγιάννης: Κακό είναι το σχέδιο, προσβάλει την αλήθεια και την ιστορία του Ελληνισμού. Να γίνει διαμαρτυρία στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σ. Αποστολόπουλος: Νιώθω διπλά ηττημένος, ως άνθρωπος και ως Έλληνας.

Γ. Γουλτίδης: Εκτέλεσε ένα ακόμη παράγγελμα η κυβέρνηση. Να αναγνωρίσουμε και το ψευδοκράτος της Κύπρου;

Γ. Σοφιανίδης: Να γίνει δημοψήφισμα. Το να είσαι αντίθετος με την πλειοψηφία του λαού, κάτι δεν πάει καλά. Ελπίζω να είναι θετική η συμφωνία, παρότι έχω τις αμφιβολίες μου.

Θ. Κορωνάς: Η υποκρισία περισσεύει. Η εθνική γραμμή καθορίστηκε από το 2008. Οι αλυτρωτισμοί απαλείφονται. Έντιμη συμφωνία. Θα ψηφίσει η Ελλάδα αν τηρηθούν όλα από τους γείτονες. Η κυβέρνηση δεν κινήθηκε στα όρια της υποχώρησης, πόσο μάλλον της προδοσίας.

Ζ. Πατσίκας: Αν ο Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του, ο Τσίπρας κοιτάει κατάματα; Τι λέει ο δήμαρχος; Ναι ή όχι;

Γ. Καραγιάννης (πρόεδρος Τριλόφου): Πικραμένος και απογοητευμένος νιώθω. Οι πολιτικοί όλων των κομμάτων έχουν το ίδιο αφεντικό.

Π. Τσαπαρόπουλος: Σπουδαία συμφωνία, δημιουργούνται συνθήκες καλής γειτονίας. Λύνεται ένα θέμα που μας βασανίζει επί χρόνια. Επί Γκρουέφσκι μπερδεύτηκαν τα πράγματα με τις αλυτρωτικές ιδέες. Συμβιβασμός, αλλά έτσι γίνεται η πολιτική. Η πτώση της κυβέρνησης είναι πίσω από τις σκέψη αυτών που σηκώνουν το θέμα.

Σ. Ασλάνογλου: Με εξωστρέφεια να δούμε την παρουσία μας στα Βαλκάνια, με διείσδυση σε όλα τα επίπεδα.

Β. Λυκοστράτης: Είναι ικανοί να υπογράψουν τα πάντα κατηγορώντας την αντιπολίτευση. Να ερωτηθεί ο λαός, χωρίς το ‘ναι’ να γίνει ‘όχι’.

Β. Παπαδόπουλος: Θα μπορούσε τουλάχιστον η σύνθεση ονομασία να είναι σε μία λέξη. Η σύνθετη κόβεται και μένει το «Μακεδονία».

Ν. Μαυροκεφαλίδης: Ξαναγράφεται η ιστορία, παραχαράσσεται. Οι εκπαιδευτικοί αισθανόμαστε αμήχανοι. Μας κάνουν χάρη τώρα που κατεβάζουν τα σύμβολα της Μακεδονίας; Είναι παραχωρήσεις; Εφευρήματα όλα τα υπόλοιπα.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της Βέροιας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς της...

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Παρατάσεις για την Εφαρμογή  του Κανονισμού  Πυροπροστασίας Ακινήτων  εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων

Παρατάσεις για την Εφαρμογή του Κανονισμού ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ενημερώνει οτι: Σε συνέχεια της...

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες  του οικισμού Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας

Δωρεάν εξέταση test-PAP σε γυναίκες του οικισμού Αγίου...

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου...

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας  Ενημέρωση εκπαιδευτικών για την διαχείριση και  αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολείο

Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου – Πρασινάδας Ενημέρωση...

Το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα...

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

“Stem Girls on Tour”, για εφήβους στη Δημόσια Βιβλιοθήκη...

Οι Αμερικανικές Γωνιές Veria Techlab & Thessaloniki TechLab με την...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Γράφει η Όλγα Κουτμηριδου -ΜεταξαΥπάρχουν και πουλιά...

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

60 χρόνια από την Χάρτα της Βενετίας - Με αφορμή την...

Της Αναστασίας Πάπαρη Εφέτος η UNESCO και το ICOMOS...

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες για την σχολική Ημερίδα με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στον Κυβερνοχώρο

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας Ευχαριστίες...

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βέροιας, Διεύθυνση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...