Ένα διαφορετικό Τακτικό Συνέδριο σε εξέλιξη από τη Ν.Δ.

Ένα διαφορετικό Τακτικό Συνέδριο σε εξέλιξη από τη Ν.Δ.

ράφει ο Δρ. Φώτης Δ. Κουτσουπιάς 

 

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα λαϊκό και φιλελεύθερο κόμμα. Στηρίζει και οραματίζεται  ανεπτυγμένη ιδιωτική πρωτοβουλία σε μια ισχυρή Ελλάδα με αυξημένα αντανακλαστικά στα κοινωνικά προβλήματα. Σχεδιάζει άρα,όχι το δικό της μέλλον, αλλά το μέλλον της χώρας.

Από τη άλλη μεριά, ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται μόνο για την πολιτική του επιβίωση και κυβερνάει με κομματικά κριτήρια. Μεταχειρίζεται μεγαλόσχημες ρητορείες για να καλύψει τις αντιλαϊκές και αντεθνικές πολιτικές του. Δεν αντέχει σε αμερόληπτη κριτική. Ο πολιτικός λόγος των λαϊκιστών εξακολουθεί να διεκδικεί τίτλους αξιοπιστίας, αν και ψευδόμενος εμφανώς. Πρακτικές τέτοιου είδους είναι ξένες προς τη φιλοσοφία της Νέας Δημοκρατίας, άρα όσοι αρκούνται σε κενές λόγου υποσχέσεις, δεν πρόκειται να στραφούν σ’ αυτήν. 

Η Ν.Δ. απευθύνεται σε υγιώς σκεπτόμενους πολίτες, που ενδιαφέρονται όχι να κερδίσει τις εκλογές το κόμμα «τους», αλλά να κυβερνήσει η παράταξη που θα βγάλει την Ελλάδα από τη κρίση. Γι’ αυτό και το11ο Τακτικό Συνέδριό της που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, αν και παραταξιακό, στην ουσία του είναι εθνικό. Είναι το Συνέδριο, που ενδιαφέρει όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Ένα Συνέδριο όχι θεωρητικών προθέσεων, αλλά ρεαλιστικών στόχων για την ανάπτυξη, τη δημόσια διοίκηση, τον ιδιωτικό τομέα και την επιχειρηματικότητα, την παιδεία, την υγεία, την ασφάλεια των πολιτών. Η μεγάλη καινοτομία αυτού του Συνεδρίου είναι ότι η τελική σύνταξη των θέσεων και των προτάσεων θα είναι συνισταμένη της δίμηνης προσυνεδριακής διαδικασίας που ήδη είναι σε εξέλιξη. Πρόκειται για τον διευρυμένο διάλογο που έχει ανοίξει με εμπειρογνώμονες, φορείς και απλούς προβληματισμένους πολίτες.

 Ο διάλογος αυτός εντάχθηκε στα πλαίσια προσυνεδρίων, εκ των οποίων τα περισσότερα έχουν ήδη διεξαχθεί: Για τους Εργαζόμενους και τους Ανέργους (Νίκαια, 8 Οκτωβρίου), Για τους Νέους (Πάτρα, 21 Οκτωβρίου), Για εκείνους που χρειάζονται στήριξη και αλληλεγγύη (Ιωάννινα, 1 Νοεμβρίου), Για τις Επιχειρήσεις και την Επανεκκίνηση της Οικονομίας (Ηράκλειο, 8 Νοεμβρίου), Για Προσφυγικό-Μεταναστευτικό (Χίος, 16 Νοεμβρίου), Για τους Αγρότες και την Ανάπτυξη στην Περιφέρεια (Λάρισα, 18 Νοεμβρίου), Για την καθημερινότητα και την ασφάλεια των Ελλήνων (Αθήνα 22 Νοεμβρίου).

 Η ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία των προσυνεδρίων που έγιναν ως τώρα, οφείλεται στην καλή οργάνωση, στον άψογο συντονισμό και κυρίως στην κατάρτιση των εισηγητών. Επί παραδείγματι, στο 5ο Προσυνέδριο πουέγινε πρόσφατα στη Λάρισα, αναλύθηκαν τα μεγάλα προβλήματα στην πρωτογενή παραγωγή, στα έργα υποδομής και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και οι τρόποι αντιμετώπισής τους. Με προτάσεις συγκεκριμένες και με λόγο καθαρό ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης συνόψισε τις εισηγήσεις των ειδικών, εντυπωσιάζοντας με τη μεθοδικότητα  της στοχοθεσίας του. Το ίδιο και στο 6ο προσυνέδριο στην Αθήνα την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, όπου ο Πρόεδρος, μεταξύ άλλων διαβεβαίωσεμεν ότι δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος, θα επιβραβευτούν όσοι «κρατάνε σήμερα όρθια τη δημόσια διοίκηση», τόνισε όμως ότι: «Δεν πρόκειται να γίνει καμία υποχώρηση σε ζητήματα που αφορούν πειθαρχικά παραπτώματα.» Αντίστοιχης αποτελεσματικότητας αναμένεται και το 7ο και  τελευταίο προσυνέδριο με το πολύ ενδιαφέρον θέμα:«Για ένα Νέο Πατριωτισμό» (Θεσσαλονίκη ).

Τα προσυνέδρια τίμησαν και θα τιμήσουν με τις εισηγήσεις τους πρόσωπα με βαρύνουσα άποψη, διακεκριμένα στον τομέα τους. Οι σύνεδροι μπορούν να διατυπώσουν ερωτήματα ή θέσεις, ενώ δίνεται και η δυνατότητα του livestreaming και του ηλεκτρονικού διαλόγου. Μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και την συμμετοχή της κοινωνίας, αναδεικνύονται και προτείνονται λύσεις στα προβλήματα της οικονομίας και της καθημερινότητας.

Η σωτηρία της χώρας είναι ακόμη εφικτή και εξαρτάται από την πολιτική ισχύ που θα αποδώσουν οι πολίτες στο δημοκρατικό πλαίσιο που προτείνει η Ν.Δ.. Η  αντίληψη  ότι «όλα τα κόμματα είναι ίδια» και ότι «όλοι οι πολιτικοί είναι ανίκανοι», ισοπεδώνει κάθε πολιτική έκφραση και πρέπει να εκλείψει. Για μια συνετή και αποδοτική διακυβέρνηση απαιτείται να διαμορφωθεί κατάλληλη «συμμαχία» με τις προοδευτικές παραγωγικές δυνάμεις. Στο επικείμενο Συνέδριο της 16ης και 17ης Δεκεμβρίου, οι ιδεοληπτικές αγκυλώσεις  και τα εκβιαστικά διλήμματα, ο φανατισμός και η αρχομανία είναι ανεπιθύμητα. Αντίθετα, κάθε ιδέα και κάθε θέση για τοσυμφέρον της Ελλάδας αξιοποιείται, από όπου και αν προέρχεται. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι!

                  

Ο Φώτης Δ. Κουτσουπιάς  διετέλεσε σχολικός σύμβουλος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ημαθία και είναι:  πτυχιούχος  Ακαδημίας, Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον τομέα της νεώτερης εκκλησιαστικής ιστορίας της Θ. Σ. του Α.Π.Θ. και διδάκτορας παιδαγωγικών επιστημών της Π. Σ. του Α.Π.Θ.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Από την Δευτέρα 1 Απριλίου το θερινό ωράριο των καταστημάτων της Βέροιας

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Από την Δευτέρα 1 Απριλίου...

Ξεκινάει από την Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 το θερινό ωράριο...

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ευθ. Παπαδόπουλος σε ηλικία 90 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Ευθ. Παπαδόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...