8ος αγώνας ορεινού τρεξίματος 14 χλμ. στο Ξηρολίβαδο Βέροιας στις 15 Ιουλίου

8ος αγώνας ορεινού τρεξίματος 14 χλμ. στο Ξηρολίβαδο Βέροιας στις 15 Ιουλίου

Τον «8ο αγώνα ορεινού τρεξίματος 14 χιλιομέτρων στο Ξηρολίβαδο Βέροιας» συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος δρομέων Βέροιας και το Αθλητικό τμήμα του Κ.Α.Π.Α. του Δήμου Βέροιας, την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018. Ο φετινός αγώνας είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Βεροιώτη διακεκριμένου αθλητή, ανθρώπου και φίλου ΓΙΑΤΣΕΚ ΜΠΟΚΟΤΣ.

Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός – θεσμό πια, για τη Βέροια και τη Βόρεια Ελλάδα, στην καλοκαιρινή εκδοχή του, που συνδυάζει τόσο για τους συμμετέχοντες όσο και για τους επισκέπτες, την αναψυχή με τον αθλητισμό. Τον αγωνιστικό χαρακτήρα με την αγάπη για το βουνό και τη φύση, καθώς και την ανάδειξη του τόπου μας. Το Ξηρολίβαδο, αντίθετα με την ονομασία του, είναι ένα καταπράσινο λιβάδι σε υψόμετρο 1230 μέτρων, περιτριγυρισμένο από υπεραιωνόβια μαυρόπευκα και οξιές.

Βρίσκεται στο Βέρμιο, σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από τη Βέροια. Από τη Βέροια παίρνουμε το δρόμο για Σέλι και στο 9ο χιλιόμετρο στρίβουμε αριστερά για Ξηρολίβαδο.

Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, ο αγώνας αυτός περιλαμβάνει και το στοιχείο της σύσφιξης σχέσεων και γνωριμιών μεταξύ των δρομέων και ίσως και των οικογενειών τους, προβλέποντας για όσους το επιθυμούν από την προηγούμενη ημέρα Σάββατο 14 Ιουλίου, κατασκηνωτικό χώρο μέσα σ’ ένα πανέμορφο λιβάδι, περιστοιχισμένο από υπεραιωνόβια μαυρόπευκα (με πρόσβαση σε νερό σε απόσταση 100μ). Την ίδια μέρα, Σάββατο 14 Ιουλίου στις 21.00, στα Πεύκα Ξηρολιβάδου, οι συμμετέχοντες και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στους ξέφρενους ρυθμούς των «Koza Mostra» σε μια μοναδική συναυλία, παράλληλη εκδήλωση της διοργάνωσης.

Περιγραφή Αγώνα:

• 14 χιλιομέτρων (για ενήλικες άνδρες και γυναίκες)
• 1500 μ. (για παιδιά έως 15 ετών)

Οι συμμετέχοντες δρομείς (ενήλικες άνδρες και γυναίκες), καλούνται να διανύσουν απόσταση 14 χιλιομέτρων μέσα σε δασική περιοχή, σε πανέμορφο τοπίο, με μικρές αυξομειώσεις ανηφόρας & κατηφόρας (συνολική θετική υψομετρική 190 μέτρα περίπου), αλλά και σε πολλά σημεία με μονοπάτια που ξεκουράζουν τον δρομέα χωρίς μεγάλες ή και καθόλου κλίσεις (ο γρηγορότερος και ευκολότερος ορεινός αγώνας με υψόμετρο πάνω από 1230 μ. στην Ελλάδα).Θα υπάρχει ατομική ηλεκτρονική χρονομέτρηση για όλους τους συμμετέχοντες.

Εκτός από τον αγώνα 14 χιλιομέτρων που απευθύνεται σε ενήλικες (άνδρες και γυναίκες), οι διοργανωτές διεξάγουν την Κυριακή στις 09.00 π.μ., αγώνα 1500 μ. για παιδιά έως 15 ετών που περιλαμβάνει το γύρο της λίμνης – μπάρας (χωρίς κλίσεις εδάφους εντελώς επίπεδο σε χόρτο). Τα τρία πρώτα παιδιά από κάθε μία από τις τρεις ηλικιακές κατηγορίες (έως και Γ’ Δημοτικού, έως και ΣΤ’ Δημοτικού, έως και Γ’ Γυμνασίου), θα βραβευτούν με μετάλλια.

Δηλώσεις συμμετοχής:

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων οι 600 δρομείς. Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να έχει γίνει έως την Δευτέρα 09 Ιουλίου κάνοντας κλικ στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο εγγραφών Φόρμα συμμετοχής και συμπληρώνοντας όλα τα στοιχεία της ηλεκτρονικής φόρμας.

Κόστος συμμετοχής του αγώνα:

Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ. Τα χρήματα θα κατατίθενται στην:
Τράπεζα Πειραιώς στον λογαριασμό με IBAN: GR75 0172 2430 0052 4308 5986 552
στο όνομα: ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ, θα πρέπει με την κατάθεση των χρημάτων να δηλώσετε το ονοματεπώνυμο σας. Τυχόν ακύρωση συμμετοχής, έως την Δευτέρα 09 Ιουλίου στο e-mail του συλλόγου: syldrover@gmail.com
Δηλώσεις της τελευταίας στιγμής (την ίδια ημέρα), θα γίνουν δεκτές εφόσον οι συμμετοχές δεν έχουν υπερβεί τον αριθμό των 600 δρομέων και για περιορισμένο αριθμό, αλλά παρακαλούμε να μην το αφήσετε για την τελευταία στιγμή διότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα στη διοργάνωση.
Ειδικότερα, οι δηλώσεις συμμετοχής των παιδιών υποβάλλονται όχι ηλεκτρονικά, αλλά δια ζώσης στη γραμματεία της διοργάνωσης, τη μέρα διεξαγωγής των αγώνων.

Παραλαβή αριθμών:

Η παραλαβή των αριθμών θα γίνει το Σάββατο 14 Ιουλίου από το κιόσκι του πάρκου του Ξηρολιβάδου, μεταξύ 6:00 μ.μ. και 8:00 μ.μ. και την Κυριακή 15 Ιουλίου έως 45 λεπτά πριν την εκκίνηση από το ίδιο μέρος.

Ιατρική κάλυψη αγώνα:

Θα υπάρχει ιατρική κάλυψη, πρώτες βοήθειες στον τερματισμό και κατά το μήκος της διαδρομής. Ασθενοφόρο της ιδιωτικής κλινικής «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» θα παρευρίσκεται στον χώρο του τερματισμού αλλά και κατά την διαδρομή.

Τροφοδοσία:

Νερά θα υπάρξουν περίπου στο 5o χιλιόμετρο, επίσης νερά σε μπουκάλι & ισοτονικά στο 10ο χιλιόμετρο, ενώ στον τερματισμό οι δρομείς θα πιούν νερό από παρακείμενη βρύση.

Εθελοντές Δότες μυελού των οστών "όραμα Ελπίδας":

Θα υπάρχει περίπτερο που θα ενημερώνει για τη δράση των εθελοντών δοτών μυελού των οστών δίνοντας την ευκαιρία σε όποιον επιθυμεί να γίνει δότης.
Τη διοργάνωση επίσης υποστηρίζουν: ο συνεταιρισμός διαχείρισης συνιδιοκτησίας Ξηρολιβάδου, ο Π.Ο.Ξ. (Πολιτιστικός σύλλογος Ξηρολιβάδου), η ΛΕΜΟΒ, ο Λαογραφικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου, η ομάδα motors Sports Team (River enduro) και η ΕΡΒΑΝ.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής στα τηλέφωνα:
Κουκουτέγος Αντώνης, 6976000302,
Καραγιάννης Ιωάννης, 6972240184,
Τσιάρας Βασίλης, 6977252606

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π για τη Volley League και τον αγωνιστικό απολογισμό.

Αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π για τη Volley League και τον...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ στη συνεδρίαση  της...

Δύσκολη η αρχή αλλά με θετικά αποτελέσματα για την αγωνιστική ομάδα του Πήγασου

Δύσκολη η αρχή αλλά με θετικά αποτελέσματα για την...

Το Σαββατοκύριακο 24-25 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε...

Καταβάλλονται 3.596.500 ευρώ σε 1.403 ερασιτεχνικά σωματεία του Μητρώου

Καταβάλλονται 3.596.500 ευρώ σε 1.403 ερασιτεχνικά σωματεία...

Καταβάλλονται από σήμερα 3.596.500 ευρώ σε 1.403 δικαιούχα...

Ανοίγουν για το κοινό δημοτικό κολυμβητήριο και γήπεδο στην Νάουσα

Ανοίγουν για το κοινό δημοτικό κολυμβητήριο και...

Στη διάθεση του κοινού βρίσκονται από σήμερα το...

Πιέρια όρη ( θέση Γκόλνα) 1235μ. Κυριακή 9 Μαϊου 2021 Με τους Ορειβάτες Βέροιας

Πιέρια όρη ( θέση Γκόλνα) 1235μ. Κυριακή 9 Μαϊου 2021 Με τους...

Το βουνό σήμερα μας προσκαλεί φιλικά με κάθε πλαγιά...

 ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς: «Όσοι έχουν εμβολιαστεί δε χρειάζονται τεστ για τους αγώνες»

ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς: «Όσοι έχουν εμβολιαστεί δε...

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς,...

Ανοίγουν στις 17 Μαΐου οι Ακαδημίες. όλες οι προτάσεις

Ανοίγουν στις 17 Μαΐου οι Ακαδημίες. όλες οι προτάσεις

Την άρση απαγορεύσεων για την σταδιακή επιστροφή στην...

Στη Βέροια και στην ομάδα Βόλεϊ του Φιλίππου ο Γιάννης Τακουρίδης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ στη συνεδρίαση  της Τετάρτης 12 Μαΐου 2021 συζήτησε και αποφάσισε τα ακόλουθα:Επικύρωσε τη βαθμολογία του πρωταθλήματος Volley League 2020-21.Eκανε τον αγωνιστικό απολογισμό της...