Παρέμβαση Θεοχαρόπουλου για τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών

Παρέμβαση Θεοχαρόπουλου για τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών

Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στη συζήτηση στη Βουλή για την τροπολογία σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, τόνισε απευθυνόμενος στον υπουργό:

 

• Κύριε Σκουρλέτη, πραγματικά έχουμε μείνει έκπληκτοι. Αυτά τα οποία είπατε πριν από λίγο έρχονται σε αντίθεση με όσα λέγατε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα εσείς ο ίδιος.

• Υποστηρίξατε μια τροπολογία, την οποία κανονικά θα έπρεπε να την υποστηρίξουν οι 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που την κατέθεσαν. Μια τροπολογία που έχει το εντελώς αντίθετο σκεπτικό από αυτό που είχατε εσείς τόσο καιρό σε ένα μείζον θέμα, τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών.

• Σήμερα το πρωί μάλιστα όταν διαπιστώσατε ότι η τροπολογία δεν εξυπηρετεί απολύτως τα μικροκομματικά σχέδια της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλάζει ξανά αυτή η τροπολογία και ο χρόνος διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών τοποθετείται πλέον την δεύτερη Κυριακή, στις 26 Μαΐου του 2019, με προφανή στόχο και σχεδιασμό πιθανότατα να προχωρήσετε σε τετραπλές εκλογές.

• Αυτό το οποίο γίνεται δεν ξέρω αν ήταν από την αρχή δικός σας στόχος, κ. Σκουρλέτη, ή ήταν εντολή του κ. Τσίπρα.Αν ήταν στόχος δικός σας, κοροϊδεύετε εσείς το ελληνικό κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό. Αν είναι του κ. Τσίπρα και σας ζητήθηκε χθες το βράδυ, έπρεπε να παραιτηθείτε σήμερα με βάση αυτή την εξέλιξη.

• Εσείς είχατε πει ότι δεν μπορούν να γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές μαζί τις ευρωεκλογές. Φαντάζομαι δεν το λέγατε για 5 χρόνια μετά, αλλά για να γίνει άμεσα.

• Η τροπολογία αυτή μάλιστα έρχεται μετά το τέλος των αρμόδιων κοινοβουλευτικών Επιτροπών. Κατόπιν εντολής δικής σας ή του κ. Τσίπρα, 16 βουλευτές φέρνουν μια τροπολογία χθες το βράδυ που αλλάζει τον χρόνο των εκλογών και που αποδεικνύει ότιτην αυτοδιοίκηση την βάζετε κάτω από μικροκομματικά παιχνίδια.

• Δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι η χώρα.Η αυτοδιοίκηση χρειάζεται μεταρρύθμιση και δεν μπορεί να αλλάζετε μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, τον χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών ανάλογα με το πώς σας συμφέρει.

• Όποτε και να κάνετε εκλογές, κ. Σκουρλέτη, ο χώρος ο δικός μας, της Κεντροαριστεράς, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Κινήματος Αλλαγής, θα είναι και ενωμένος και δυνατός και ισχυρός και στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις βουλευτικές και στις ευρωεκλογές.

• Αυτά τα μικροκομματικά παιχνίδια δεν επηρεάζουν κανέναν. Τα καταλαβαίνει ο ελληνικός λαός.Εσείς είστε σήμερα έκθετος στον ελληνικό λαό.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου της  Γ.Σ.Ε.Ε. στη Βέροια, ενόψει της Γενικής  Απεργίας στις 17 Απριλίου 2024

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη κλιμακίου της...

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας στη Βέροια

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα...

Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...