Κατά πλειοψηφία η διακήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για τα 3-5 Πηγάδια

Κατά πλειοψηφία η διακήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για τα 3-5 Πηγάδια

- Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας
- Διαφωνίες για «Κλεισθένη» και απλή αναλογική

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης η διακήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για τα 3-5 Πηγάδια.

Αρκετά τεκμηριωμένη χαρακτήρισε την εισήγηση και καλούς τους όρους του διαγωνισμού ο κ. Καραμπατζός, ωστόσο επέμεινε στην πρόταση αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής (με ‘Ντορντόπολη’ και ‘Μπαλκόνι’) ώστε να είναι 12μηνη η λειτουργία του και πιο ελκυστική η πρόταση για τον πιθανό επενδυτή.

Διαφώνησε στη λογική του διεθνούς διαγωνισμού ο κ. Ρίζος, προβλέποντας ότι θα καταλήξει άγονος, αφού είναι πολύ μεγάλη η επένδυση και δεν υπάρχουν τέτοιες εταιρείες. Πρότεινε να λειτουργήσει το χιονοδρομικό με δικές μας δυνάμεις από κοινοπραξία επιχειρήσεων της περιοχής και όχι με μεγαλεπήβολα σχέδια.

«Πάλι θα τρέχουμε τον Οκτώβριο για ετήσια ενοικίαση» είπε κλείνοντας ο κ. Ρίζος και καταψήφισε τον διαγωνισμό.

Ενάντια σε κάθε ιδιωτικοποίηση στάθηκε επίσης ο κ. Καρτσιούνης, ενώ ο κ. Λακηνάνος αναρωτήθηκε πώς γίνεται διαγωνισμός πριν την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της ΤΑΒ.

Ο δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης απάντησε ότι υπάρχει δέσμευση από τον εκκαθαριστή να παραδώσει την εκκαθάριση της ΤΑΒ εντός Ιουλίου, μαζί με της ΚΕΠΑΠ. Για τη φιλοσοφία της διοίκησης τόνισε ότι εστιάζει στη σταδιακή μετατροπή σε ένα ορεινό θέρετρο 12μηνης λειτουργίας.

Για ένα θέρετρο-κέντρο προσέλκυσης τουριστών για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μίλησε ο κ. Μάντσιος, συστήνοντας να μην χαθεί άλλη ευκαιρία.

Διαφωνίες για τον «Κλεισθένη» 

Το θέμα του Κλεισθένη απασχόλησε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας το απόγευμα της Τετάρτης. Ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης τόνισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο μόνος θεσμός που κράτησε όρθια τη χώρα αυτά τα χρόνια και παρείχε στήριξη στις τοπικές κοινωνίες. Τόνισε ότι οι αλλαγές του σχεδίου νόμου προκαλούν ακυβερνησία και συνδιαλλαγή εις βάρος των τοπικών κοινωνιών.

«Πρόκειται για έργα και ημέρες του κ. Σκουρλέτη και της ομάδας του, στη λογική ελέγχου της Αυτοδιοίκησης μετά τη διάλυσή της. Η μόνη χρήσιμη υπηρεσία είναι η απόσυρση. Μαζί με την ΚΕΔΕ να γίνει η μεταρρύθμιση, γιατί όντως χρειάζεται, με πραγματική αποκέντρωση» σημείωσε ο κ. Κουτσογιάννης.

Για ένα τελείως καινούριο νομοσχέδιο με το δημαρχοκεντρικό μοντέλο να τελειώνει και να έρχεται ένα άλλο τοπίο στις εκλογές, με αίσθηση συνεργασίας και δημοκρατικότητας, μίλησε απαντώντας στον δήμαρχο ο επικεφαλής της Κοινωνίας Πολιτών Δημήτρης Ρίζος.

«Γιατί φοβόμαστε την απλή αναλογική; Έκτρωμα είναι ο σημερινός νόμος, που δίνει τα 2/3 στην πλειοψηφούσα παράταξη» τόνισε ο κ. Ρίζος, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έδωσε το πρόγραμμα «Φιλόδημος», παρά τα μνημόνια.

Ενέσεις και όχι θεσμοθετημένους πόρους χαρακτήρισε τον «Φιλόδημο» ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ Λάκης Λακηνάνος, εστιάζοντας στην κατά 60% μείωση των πόρων της Αυτοδιοίκησης τα τελευταία πέντε χρόνια.

«Κανείς δεν φοβάται τη δημοκρατία, αλλά η ακυβερνησία και το μπάχαλο δεν είναι δημοκρατία. Συναίνεση και συμφωνία με το ζόρι δεν γίνεται» απάντησε στον κ. Ρίζο ο δήμαρχος και συνέχισε: «Με μπόνους 50 εδρών κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν δικλείδες κυβερνησιμότητας σε όλες τις κοινωνίες. Γιατί να μπούμε σε λογικές διάλυσης ή συναλλαγής; Πώς θα λειτουργήσει ο δήμος αν δεν ψηφιστεί ο προϋπολογισμός» είπε, θυμίζοντας την προσπάθεια επιβολής συνεννόησης δια του θεσμού του εκτελεστικού γραμματέα που τελικά το υπουργείο πήρε πίσω και κλείνοντας με την ελπίδα να μην επιτρέψουν οι αντιπρόσωποι στην εθνική συνέλευση να μπει σε περιπέτειες η τοπική αυτοδιοίκηση.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» ο κ. Κουτσογιάννης σημείωσε ότι πρόκειται για παρανόμως παρακρατούμενους πόρους της αυτοδιοίκησης, συνοδευόμενος με το απαραίτητο μάρκετινγκ.

«Δεν θα μας τρελάνει ο Σκουρλέτης. Χρωστάνε 2 δις στους δήμους, δίνουν 100 εκατ. με τον ‘Φιλόδημο’ και περιμένουν να πούμε ευχαριστώ για τα ψίχουλα;» έκλεισε ο δήμαρχος.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ  ΜΕΡΟΣ ΙΖ - Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ -ΝΑΥΑΡΧΟΣ Π.Ν. (1871-1945)

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΡΟΣ ΙΖ - Ο...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος  Κάποια...

Ο Φιλολογικός και Φιλαρμονικός Σύλλογος «Ελικών» και η Μικτή Μανδολινάτα του Γυμνασίου Βέροιας (Δημιούργησαν τη Ρομαντική εποχή και την Εύηχη Βέροια)

Ο Φιλολογικός και Φιλαρμονικός Σύλλογος «Ελικών» και...

Γράφει ο  Παύλος ΠυρινόςΕισαγωγήΣύλλογοι, με διάφορες...

Συνεδριάζει τη Δευτέρα στη Βέροια  το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Συνεδριάζει τη Δευτέρα στη Βέροια το Περιφερειακό...

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας...

Παραδόθηκαν οι πρώτες   ποσότητες ανακυκλωμένων ρούχων στην τράπεζα   ενδυμάτων του Δήμου Βέροιας

Παραδόθηκαν οι πρώτες ποσότητες ανακυκλωμένων...

-45.510 κιλά μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης...

Yφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής  ο Άγγελος Τόλκας στη νέα σύνθεση της Κυβέρνησης

Yφυπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής ο Άγγελος...

Περιορισμένος, όπως άλλωστε αναμενόταν, ο...

Το πρόγραμμά του   για τον Τουρισμό και τους πρώτους υποψήφιους παρουσιάζει ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας   Παύλος Παυλίδης

Το πρόγραμμά του για τον Τουρισμό και τους πρώτους...

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στη ΒεργίναΤο Σάββατο 23...

Εγκαίνια του La Primavera με ιταλική φινέτσα στο κέντρο της Βέροιας

Εγκαίνια του La Primavera με ιταλική φινέτσα στο κέντρο της...

Ένα κομμάτι Ιταλίας στο κέντρο της Βέροιας.Το μοναδικό...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!

Του Ιωάννη Ιασ. ΒελέντζαΔιπλ. Ηλεκτρολόγος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος  Κάποια μέρα του Ιουλίου 1904, παρουσιάστηκε στον Έλληνα Πρόξενο Λάμπρο Κορομηλά στη Θεσσαλονίκη ο γνωστός Γάλλος δημοσιογράφος και διπλωμάτης της πατρίδας του...

Γράφει ο  Παύλος ΠυρινόςΕισαγωγήΣύλλογοι, με διάφορες ονομασίες, εμφανίζονται σχεδόν ταυτόχρονα σε όλο τον υπόδουλο, καθώς και στον ελεύθερο Ελληνισμό που με την οικονομική ενίσχυση των σχολείων...