Κατά πλειοψηφία η διακήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για τα 3-5 Πηγάδια

Κατά πλειοψηφία η διακήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για τα 3-5 Πηγάδια

- Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας
- Διαφωνίες για «Κλεισθένη» και απλή αναλογική

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης η διακήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για τα 3-5 Πηγάδια.

Αρκετά τεκμηριωμένη χαρακτήρισε την εισήγηση και καλούς τους όρους του διαγωνισμού ο κ. Καραμπατζός, ωστόσο επέμεινε στην πρόταση αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής (με ‘Ντορντόπολη’ και ‘Μπαλκόνι’) ώστε να είναι 12μηνη η λειτουργία του και πιο ελκυστική η πρόταση για τον πιθανό επενδυτή.

Διαφώνησε στη λογική του διεθνούς διαγωνισμού ο κ. Ρίζος, προβλέποντας ότι θα καταλήξει άγονος, αφού είναι πολύ μεγάλη η επένδυση και δεν υπάρχουν τέτοιες εταιρείες. Πρότεινε να λειτουργήσει το χιονοδρομικό με δικές μας δυνάμεις από κοινοπραξία επιχειρήσεων της περιοχής και όχι με μεγαλεπήβολα σχέδια.

«Πάλι θα τρέχουμε τον Οκτώβριο για ετήσια ενοικίαση» είπε κλείνοντας ο κ. Ρίζος και καταψήφισε τον διαγωνισμό.

Ενάντια σε κάθε ιδιωτικοποίηση στάθηκε επίσης ο κ. Καρτσιούνης, ενώ ο κ. Λακηνάνος αναρωτήθηκε πώς γίνεται διαγωνισμός πριν την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της ΤΑΒ.

Ο δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης απάντησε ότι υπάρχει δέσμευση από τον εκκαθαριστή να παραδώσει την εκκαθάριση της ΤΑΒ εντός Ιουλίου, μαζί με της ΚΕΠΑΠ. Για τη φιλοσοφία της διοίκησης τόνισε ότι εστιάζει στη σταδιακή μετατροπή σε ένα ορεινό θέρετρο 12μηνης λειτουργίας.

Για ένα θέρετρο-κέντρο προσέλκυσης τουριστών για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μίλησε ο κ. Μάντσιος, συστήνοντας να μην χαθεί άλλη ευκαιρία.

Διαφωνίες για τον «Κλεισθένη» 

Το θέμα του Κλεισθένη απασχόλησε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας το απόγευμα της Τετάρτης. Ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης τόνισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο μόνος θεσμός που κράτησε όρθια τη χώρα αυτά τα χρόνια και παρείχε στήριξη στις τοπικές κοινωνίες. Τόνισε ότι οι αλλαγές του σχεδίου νόμου προκαλούν ακυβερνησία και συνδιαλλαγή εις βάρος των τοπικών κοινωνιών.

«Πρόκειται για έργα και ημέρες του κ. Σκουρλέτη και της ομάδας του, στη λογική ελέγχου της Αυτοδιοίκησης μετά τη διάλυσή της. Η μόνη χρήσιμη υπηρεσία είναι η απόσυρση. Μαζί με την ΚΕΔΕ να γίνει η μεταρρύθμιση, γιατί όντως χρειάζεται, με πραγματική αποκέντρωση» σημείωσε ο κ. Κουτσογιάννης.

Για ένα τελείως καινούριο νομοσχέδιο με το δημαρχοκεντρικό μοντέλο να τελειώνει και να έρχεται ένα άλλο τοπίο στις εκλογές, με αίσθηση συνεργασίας και δημοκρατικότητας, μίλησε απαντώντας στον δήμαρχο ο επικεφαλής της Κοινωνίας Πολιτών Δημήτρης Ρίζος.

«Γιατί φοβόμαστε την απλή αναλογική; Έκτρωμα είναι ο σημερινός νόμος, που δίνει τα 2/3 στην πλειοψηφούσα παράταξη» τόνισε ο κ. Ρίζος, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έδωσε το πρόγραμμα «Φιλόδημος», παρά τα μνημόνια.

Ενέσεις και όχι θεσμοθετημένους πόρους χαρακτήρισε τον «Φιλόδημο» ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ Λάκης Λακηνάνος, εστιάζοντας στην κατά 60% μείωση των πόρων της Αυτοδιοίκησης τα τελευταία πέντε χρόνια.

«Κανείς δεν φοβάται τη δημοκρατία, αλλά η ακυβερνησία και το μπάχαλο δεν είναι δημοκρατία. Συναίνεση και συμφωνία με το ζόρι δεν γίνεται» απάντησε στον κ. Ρίζο ο δήμαρχος και συνέχισε: «Με μπόνους 50 εδρών κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν δικλείδες κυβερνησιμότητας σε όλες τις κοινωνίες. Γιατί να μπούμε σε λογικές διάλυσης ή συναλλαγής; Πώς θα λειτουργήσει ο δήμος αν δεν ψηφιστεί ο προϋπολογισμός» είπε, θυμίζοντας την προσπάθεια επιβολής συνεννόησης δια του θεσμού του εκτελεστικού γραμματέα που τελικά το υπουργείο πήρε πίσω και κλείνοντας με την ελπίδα να μην επιτρέψουν οι αντιπρόσωποι στην εθνική συνέλευση να μπει σε περιπέτειες η τοπική αυτοδιοίκηση.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» ο κ. Κουτσογιάννης σημείωσε ότι πρόκειται για παρανόμως παρακρατούμενους πόρους της αυτοδιοίκησης, συνοδευόμενος με το απαραίτητο μάρκετινγκ.

«Δεν θα μας τρελάνει ο Σκουρλέτης. Χρωστάνε 2 δις στους δήμους, δίνουν 100 εκατ. με τον ‘Φιλόδημο’ και περιμένουν να πούμε ευχαριστώ για τα ψίχουλα;» έκλεισε ο δήμαρχος.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ Οι πρωταγωνιστές της Βέροιας στον Μακεδονικό Αγώνα

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ Οι πρωταγωνιστές...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος ΜΕΡΟΣ ΙΑ ...

Ειδική συνεδρίαση  του Δημοτικού  Συμβουλίου Αλεξάνδρειας

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

Ειδική συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου...

Προς κάθε αρμόδιο - Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην καθημερινότητα

Προς κάθε αρμόδιο - Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην...

Γράφει ο Αναστάσιος ΒασιάδηςΤα δραματικά γεγονότα που...

Κρίσιμοι προσανατολισμοί

Κρίσιμοι προσανατολισμοί

Του ιερέωςΠαναγιώτου Σ.ΧαλκιάΠολλές και ποικίλες...

«Μια φευγαλέα εικόνα»

«Μια φευγαλέα εικόνα»

Του Κώστα ΜίζαΕπιμελητή Ανηλίκων ΒέροιαςΕίναι εύκολο...

«ΠΙΤΣΑΡΙΑ, Ο ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ»!

«ΠΙΤΣΑΡΙΑ, Ο ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ»!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Από την καρδιά στο νου - Ο χορός  των φύλλων

Από την καρδιά στο νου - Ο χορός των φύλλων

Γράφει η Όλγα Κουτμηρίδου - ΜεταξάΤα φύλλα χόρευαν...

Συγκροτήθηκε  η αυτοδιοικητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, για τον Δήμο Βέροιας, «ΠΟΛΙΤΕΣ σε Δράση»

Συγκροτήθηκε η αυτοδιοικητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ,...

- Ποιοι συμμετέχουν στην κίνηση, που παραμένει ανοιχτή...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος ΜΕΡΟΣ ΙΑ      Όλη η Ελληνική ιστορία αποτελεί ένα απέραντο μωσαϊκό με πολύχρωμα πετράδια.  Είναι οι αγώνες των Ελλήνων που υπερασπίστηκαν την πατρική τους γη, τα...

Ειδική συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας θα γίνει στις 19 Δεκεμβρίου 2018 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Ψήφιση ή μη...

Γράφει ο Αναστάσιος ΒασιάδηςΤα δραματικά γεγονότα που κυριάρχησαν στην επικαιρότητα των τελευταίων ημερών,  αμαύρωσαν το εορταστικό κλίμα  που διαμορφώνεται εν αναμονή των Χριστουγέννων και  είχαν ως...

Του ιερέωςΠαναγιώτου Σ.ΧαλκιάΠολλές και ποικίλες είναι οι προκλήσεις της σύγχρονης ζωής, φίλοι αναγνώστες. Είναι οι στιγμές κατά τις οποίες ο άνθρωπος μπορεί να παραδοθεί αμαχητί στις προκλήσεις των...