Κατά πλειοψηφία η διακήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για τα 3-5 Πηγάδια

Κατά πλειοψηφία η διακήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για τα 3-5 Πηγάδια

- Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας
- Διαφωνίες για «Κλεισθένη» και απλή αναλογική

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης η διακήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για τα 3-5 Πηγάδια.

Αρκετά τεκμηριωμένη χαρακτήρισε την εισήγηση και καλούς τους όρους του διαγωνισμού ο κ. Καραμπατζός, ωστόσο επέμεινε στην πρόταση αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής (με ‘Ντορντόπολη’ και ‘Μπαλκόνι’) ώστε να είναι 12μηνη η λειτουργία του και πιο ελκυστική η πρόταση για τον πιθανό επενδυτή.

Διαφώνησε στη λογική του διεθνούς διαγωνισμού ο κ. Ρίζος, προβλέποντας ότι θα καταλήξει άγονος, αφού είναι πολύ μεγάλη η επένδυση και δεν υπάρχουν τέτοιες εταιρείες. Πρότεινε να λειτουργήσει το χιονοδρομικό με δικές μας δυνάμεις από κοινοπραξία επιχειρήσεων της περιοχής και όχι με μεγαλεπήβολα σχέδια.

«Πάλι θα τρέχουμε τον Οκτώβριο για ετήσια ενοικίαση» είπε κλείνοντας ο κ. Ρίζος και καταψήφισε τον διαγωνισμό.

Ενάντια σε κάθε ιδιωτικοποίηση στάθηκε επίσης ο κ. Καρτσιούνης, ενώ ο κ. Λακηνάνος αναρωτήθηκε πώς γίνεται διαγωνισμός πριν την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της ΤΑΒ.

Ο δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης απάντησε ότι υπάρχει δέσμευση από τον εκκαθαριστή να παραδώσει την εκκαθάριση της ΤΑΒ εντός Ιουλίου, μαζί με της ΚΕΠΑΠ. Για τη φιλοσοφία της διοίκησης τόνισε ότι εστιάζει στη σταδιακή μετατροπή σε ένα ορεινό θέρετρο 12μηνης λειτουργίας.

Για ένα θέρετρο-κέντρο προσέλκυσης τουριστών για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μίλησε ο κ. Μάντσιος, συστήνοντας να μην χαθεί άλλη ευκαιρία.

Διαφωνίες για τον «Κλεισθένη» 

Το θέμα του Κλεισθένη απασχόλησε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας το απόγευμα της Τετάρτης. Ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης τόνισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο μόνος θεσμός που κράτησε όρθια τη χώρα αυτά τα χρόνια και παρείχε στήριξη στις τοπικές κοινωνίες. Τόνισε ότι οι αλλαγές του σχεδίου νόμου προκαλούν ακυβερνησία και συνδιαλλαγή εις βάρος των τοπικών κοινωνιών.

«Πρόκειται για έργα και ημέρες του κ. Σκουρλέτη και της ομάδας του, στη λογική ελέγχου της Αυτοδιοίκησης μετά τη διάλυσή της. Η μόνη χρήσιμη υπηρεσία είναι η απόσυρση. Μαζί με την ΚΕΔΕ να γίνει η μεταρρύθμιση, γιατί όντως χρειάζεται, με πραγματική αποκέντρωση» σημείωσε ο κ. Κουτσογιάννης.

Για ένα τελείως καινούριο νομοσχέδιο με το δημαρχοκεντρικό μοντέλο να τελειώνει και να έρχεται ένα άλλο τοπίο στις εκλογές, με αίσθηση συνεργασίας και δημοκρατικότητας, μίλησε απαντώντας στον δήμαρχο ο επικεφαλής της Κοινωνίας Πολιτών Δημήτρης Ρίζος.

«Γιατί φοβόμαστε την απλή αναλογική; Έκτρωμα είναι ο σημερινός νόμος, που δίνει τα 2/3 στην πλειοψηφούσα παράταξη» τόνισε ο κ. Ρίζος, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έδωσε το πρόγραμμα «Φιλόδημος», παρά τα μνημόνια.

Ενέσεις και όχι θεσμοθετημένους πόρους χαρακτήρισε τον «Φιλόδημο» ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ Λάκης Λακηνάνος, εστιάζοντας στην κατά 60% μείωση των πόρων της Αυτοδιοίκησης τα τελευταία πέντε χρόνια.

«Κανείς δεν φοβάται τη δημοκρατία, αλλά η ακυβερνησία και το μπάχαλο δεν είναι δημοκρατία. Συναίνεση και συμφωνία με το ζόρι δεν γίνεται» απάντησε στον κ. Ρίζο ο δήμαρχος και συνέχισε: «Με μπόνους 50 εδρών κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν δικλείδες κυβερνησιμότητας σε όλες τις κοινωνίες. Γιατί να μπούμε σε λογικές διάλυσης ή συναλλαγής; Πώς θα λειτουργήσει ο δήμος αν δεν ψηφιστεί ο προϋπολογισμός» είπε, θυμίζοντας την προσπάθεια επιβολής συνεννόησης δια του θεσμού του εκτελεστικού γραμματέα που τελικά το υπουργείο πήρε πίσω και κλείνοντας με την ελπίδα να μην επιτρέψουν οι αντιπρόσωποι στην εθνική συνέλευση να μπει σε περιπέτειες η τοπική αυτοδιοίκηση.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» ο κ. Κουτσογιάννης σημείωσε ότι πρόκειται για παρανόμως παρακρατούμενους πόρους της αυτοδιοίκησης, συνοδευόμενος με το απαραίτητο μάρκετινγκ.

«Δεν θα μας τρελάνει ο Σκουρλέτης. Χρωστάνε 2 δις στους δήμους, δίνουν 100 εκατ. με τον ‘Φιλόδημο’ και περιμένουν να πούμε ευχαριστώ για τα ψίχουλα;» έκλεισε ο δήμαρχος.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τμήμα βοηθών νοσηλευτικής γενικής νοσηλείας στο Δημόσιο ΙΕΚ Νοσοκομείου Βέροιας

Τμήμα βοηθών νοσηλευτικής γενικής νοσηλείας στο...

ΕΓΓΡΑΦΕΣ  ΟΛΟ  τον  ΙΟΥΛΙΟ επίσης  8 και  22 Αυγούστου...

Ανακοινώθηκαν οι αριστούχοι του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας

Ανακοινώθηκαν οι αριστούχοι του 2ου Γυμνασίου...

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των μαθητών που αρίστευσαν...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό...

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης...

Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ για τις υποψηφιότητες

Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ για τις υποψηφιότητες

  Η μεγάλη δυναμική αλλά και η ανανέωση της Νέας...

Σοφία Ράλλη:

Σοφία Ράλλη: "Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγάπη του...

Η Σοφία Ράλλη δεν συμμετέχει τελικά στο ψηφοδέλτιο...

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας - Ομόφωνο ψήφισμα για την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου της πρώην NESTLE, στο Πλατύ Ημαθίας

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας - Ομόφωνο ψήφισμα για...

Συνεδρίασε εκτάκτως πριν από λίγο το Δημοτικό...

Δήλωση του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. Τάσου Μπαρτζώκα

Δήλωση του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. Τάσου Μπαρτζώκα

Πάμε μαζί για την τελική μάχη!Μάχη για τις ιδέες μας,...

Επιστροφή στην κοινή λογική

Επιστροφή στην κοινή λογική

 * Του Μάξιμου Χαρακόπουλου Συγκρίνοντας την πολιτική...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

ΕΓΓΡΑΦΕΣ  ΟΛΟ  τον  ΙΟΥΛΙΟ επίσης  8 και  22 Αυγούστου και  τον  Σεπτέμβριο από 2 έως 16 από  08:30πμ  - 13:00  μμτηλ 2331351145, 6986623716Απαραίτητα δικαιολογητικά για την επιλογή των υποψήφιων καταρτιζομένων Δ.Ι.Ε.Κ...

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των μαθητών που αρίστευσαν στο 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας κατά το σχολικό έτος 2018-2019.Αναλυτικά:Α' ΤΑΞΗ Α/Α Επώνυμο μαθητή Όνομα μαθητή Όνομα πατέρα ...