Κατά πλειοψηφία η διακήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για τα 3-5 Πηγάδια

Κατά πλειοψηφία η διακήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για τα 3-5 Πηγάδια

- Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας
- Διαφωνίες για «Κλεισθένη» και απλή αναλογική

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης η διακήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για τα 3-5 Πηγάδια.

Αρκετά τεκμηριωμένη χαρακτήρισε την εισήγηση και καλούς τους όρους του διαγωνισμού ο κ. Καραμπατζός, ωστόσο επέμεινε στην πρόταση αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής (με ‘Ντορντόπολη’ και ‘Μπαλκόνι’) ώστε να είναι 12μηνη η λειτουργία του και πιο ελκυστική η πρόταση για τον πιθανό επενδυτή.

Διαφώνησε στη λογική του διεθνούς διαγωνισμού ο κ. Ρίζος, προβλέποντας ότι θα καταλήξει άγονος, αφού είναι πολύ μεγάλη η επένδυση και δεν υπάρχουν τέτοιες εταιρείες. Πρότεινε να λειτουργήσει το χιονοδρομικό με δικές μας δυνάμεις από κοινοπραξία επιχειρήσεων της περιοχής και όχι με μεγαλεπήβολα σχέδια.

«Πάλι θα τρέχουμε τον Οκτώβριο για ετήσια ενοικίαση» είπε κλείνοντας ο κ. Ρίζος και καταψήφισε τον διαγωνισμό.

Ενάντια σε κάθε ιδιωτικοποίηση στάθηκε επίσης ο κ. Καρτσιούνης, ενώ ο κ. Λακηνάνος αναρωτήθηκε πώς γίνεται διαγωνισμός πριν την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της ΤΑΒ.

Ο δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης απάντησε ότι υπάρχει δέσμευση από τον εκκαθαριστή να παραδώσει την εκκαθάριση της ΤΑΒ εντός Ιουλίου, μαζί με της ΚΕΠΑΠ. Για τη φιλοσοφία της διοίκησης τόνισε ότι εστιάζει στη σταδιακή μετατροπή σε ένα ορεινό θέρετρο 12μηνης λειτουργίας.

Για ένα θέρετρο-κέντρο προσέλκυσης τουριστών για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μίλησε ο κ. Μάντσιος, συστήνοντας να μην χαθεί άλλη ευκαιρία.

Διαφωνίες για τον «Κλεισθένη» 

Το θέμα του Κλεισθένη απασχόλησε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας το απόγευμα της Τετάρτης. Ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης τόνισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο μόνος θεσμός που κράτησε όρθια τη χώρα αυτά τα χρόνια και παρείχε στήριξη στις τοπικές κοινωνίες. Τόνισε ότι οι αλλαγές του σχεδίου νόμου προκαλούν ακυβερνησία και συνδιαλλαγή εις βάρος των τοπικών κοινωνιών.

«Πρόκειται για έργα και ημέρες του κ. Σκουρλέτη και της ομάδας του, στη λογική ελέγχου της Αυτοδιοίκησης μετά τη διάλυσή της. Η μόνη χρήσιμη υπηρεσία είναι η απόσυρση. Μαζί με την ΚΕΔΕ να γίνει η μεταρρύθμιση, γιατί όντως χρειάζεται, με πραγματική αποκέντρωση» σημείωσε ο κ. Κουτσογιάννης.

Για ένα τελείως καινούριο νομοσχέδιο με το δημαρχοκεντρικό μοντέλο να τελειώνει και να έρχεται ένα άλλο τοπίο στις εκλογές, με αίσθηση συνεργασίας και δημοκρατικότητας, μίλησε απαντώντας στον δήμαρχο ο επικεφαλής της Κοινωνίας Πολιτών Δημήτρης Ρίζος.

«Γιατί φοβόμαστε την απλή αναλογική; Έκτρωμα είναι ο σημερινός νόμος, που δίνει τα 2/3 στην πλειοψηφούσα παράταξη» τόνισε ο κ. Ρίζος, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έδωσε το πρόγραμμα «Φιλόδημος», παρά τα μνημόνια.

Ενέσεις και όχι θεσμοθετημένους πόρους χαρακτήρισε τον «Φιλόδημο» ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ Λάκης Λακηνάνος, εστιάζοντας στην κατά 60% μείωση των πόρων της Αυτοδιοίκησης τα τελευταία πέντε χρόνια.

«Κανείς δεν φοβάται τη δημοκρατία, αλλά η ακυβερνησία και το μπάχαλο δεν είναι δημοκρατία. Συναίνεση και συμφωνία με το ζόρι δεν γίνεται» απάντησε στον κ. Ρίζο ο δήμαρχος και συνέχισε: «Με μπόνους 50 εδρών κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν δικλείδες κυβερνησιμότητας σε όλες τις κοινωνίες. Γιατί να μπούμε σε λογικές διάλυσης ή συναλλαγής; Πώς θα λειτουργήσει ο δήμος αν δεν ψηφιστεί ο προϋπολογισμός» είπε, θυμίζοντας την προσπάθεια επιβολής συνεννόησης δια του θεσμού του εκτελεστικού γραμματέα που τελικά το υπουργείο πήρε πίσω και κλείνοντας με την ελπίδα να μην επιτρέψουν οι αντιπρόσωποι στην εθνική συνέλευση να μπει σε περιπέτειες η τοπική αυτοδιοίκηση.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» ο κ. Κουτσογιάννης σημείωσε ότι πρόκειται για παρανόμως παρακρατούμενους πόρους της αυτοδιοίκησης, συνοδευόμενος με το απαραίτητο μάρκετινγκ.

«Δεν θα μας τρελάνει ο Σκουρλέτης. Χρωστάνε 2 δις στους δήμους, δίνουν 100 εκατ. με τον ‘Φιλόδημο’ και περιμένουν να πούμε ευχαριστώ για τα ψίχουλα;» έκλεισε ο δήμαρχος.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΜία γενική θεώρηση της...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο...

 Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 η λογοτεχνική συντροφιά του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...