Κατά πλειοψηφία η διακήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για τα 3-5 Πηγάδια

Κατά πλειοψηφία η διακήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για τα 3-5 Πηγάδια

- Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας
- Διαφωνίες για «Κλεισθένη» και απλή αναλογική

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης η διακήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού για τα 3-5 Πηγάδια.

Αρκετά τεκμηριωμένη χαρακτήρισε την εισήγηση και καλούς τους όρους του διαγωνισμού ο κ. Καραμπατζός, ωστόσο επέμεινε στην πρόταση αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής (με ‘Ντορντόπολη’ και ‘Μπαλκόνι’) ώστε να είναι 12μηνη η λειτουργία του και πιο ελκυστική η πρόταση για τον πιθανό επενδυτή.

Διαφώνησε στη λογική του διεθνούς διαγωνισμού ο κ. Ρίζος, προβλέποντας ότι θα καταλήξει άγονος, αφού είναι πολύ μεγάλη η επένδυση και δεν υπάρχουν τέτοιες εταιρείες. Πρότεινε να λειτουργήσει το χιονοδρομικό με δικές μας δυνάμεις από κοινοπραξία επιχειρήσεων της περιοχής και όχι με μεγαλεπήβολα σχέδια.

«Πάλι θα τρέχουμε τον Οκτώβριο για ετήσια ενοικίαση» είπε κλείνοντας ο κ. Ρίζος και καταψήφισε τον διαγωνισμό.

Ενάντια σε κάθε ιδιωτικοποίηση στάθηκε επίσης ο κ. Καρτσιούνης, ενώ ο κ. Λακηνάνος αναρωτήθηκε πώς γίνεται διαγωνισμός πριν την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της ΤΑΒ.

Ο δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης απάντησε ότι υπάρχει δέσμευση από τον εκκαθαριστή να παραδώσει την εκκαθάριση της ΤΑΒ εντός Ιουλίου, μαζί με της ΚΕΠΑΠ. Για τη φιλοσοφία της διοίκησης τόνισε ότι εστιάζει στη σταδιακή μετατροπή σε ένα ορεινό θέρετρο 12μηνης λειτουργίας.

Για ένα θέρετρο-κέντρο προσέλκυσης τουριστών για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μίλησε ο κ. Μάντσιος, συστήνοντας να μην χαθεί άλλη ευκαιρία.

Διαφωνίες για τον «Κλεισθένη» 

Το θέμα του Κλεισθένη απασχόλησε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας το απόγευμα της Τετάρτης. Ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης τόνισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο μόνος θεσμός που κράτησε όρθια τη χώρα αυτά τα χρόνια και παρείχε στήριξη στις τοπικές κοινωνίες. Τόνισε ότι οι αλλαγές του σχεδίου νόμου προκαλούν ακυβερνησία και συνδιαλλαγή εις βάρος των τοπικών κοινωνιών.

«Πρόκειται για έργα και ημέρες του κ. Σκουρλέτη και της ομάδας του, στη λογική ελέγχου της Αυτοδιοίκησης μετά τη διάλυσή της. Η μόνη χρήσιμη υπηρεσία είναι η απόσυρση. Μαζί με την ΚΕΔΕ να γίνει η μεταρρύθμιση, γιατί όντως χρειάζεται, με πραγματική αποκέντρωση» σημείωσε ο κ. Κουτσογιάννης.

Για ένα τελείως καινούριο νομοσχέδιο με το δημαρχοκεντρικό μοντέλο να τελειώνει και να έρχεται ένα άλλο τοπίο στις εκλογές, με αίσθηση συνεργασίας και δημοκρατικότητας, μίλησε απαντώντας στον δήμαρχο ο επικεφαλής της Κοινωνίας Πολιτών Δημήτρης Ρίζος.

«Γιατί φοβόμαστε την απλή αναλογική; Έκτρωμα είναι ο σημερινός νόμος, που δίνει τα 2/3 στην πλειοψηφούσα παράταξη» τόνισε ο κ. Ρίζος, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έδωσε το πρόγραμμα «Φιλόδημος», παρά τα μνημόνια.

Ενέσεις και όχι θεσμοθετημένους πόρους χαρακτήρισε τον «Φιλόδημο» ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ Λάκης Λακηνάνος, εστιάζοντας στην κατά 60% μείωση των πόρων της Αυτοδιοίκησης τα τελευταία πέντε χρόνια.

«Κανείς δεν φοβάται τη δημοκρατία, αλλά η ακυβερνησία και το μπάχαλο δεν είναι δημοκρατία. Συναίνεση και συμφωνία με το ζόρι δεν γίνεται» απάντησε στον κ. Ρίζο ο δήμαρχος και συνέχισε: «Με μπόνους 50 εδρών κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν δικλείδες κυβερνησιμότητας σε όλες τις κοινωνίες. Γιατί να μπούμε σε λογικές διάλυσης ή συναλλαγής; Πώς θα λειτουργήσει ο δήμος αν δεν ψηφιστεί ο προϋπολογισμός» είπε, θυμίζοντας την προσπάθεια επιβολής συνεννόησης δια του θεσμού του εκτελεστικού γραμματέα που τελικά το υπουργείο πήρε πίσω και κλείνοντας με την ελπίδα να μην επιτρέψουν οι αντιπρόσωποι στην εθνική συνέλευση να μπει σε περιπέτειες η τοπική αυτοδιοίκηση.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» ο κ. Κουτσογιάννης σημείωσε ότι πρόκειται για παρανόμως παρακρατούμενους πόρους της αυτοδιοίκησης, συνοδευόμενος με το απαραίτητο μάρκετινγκ.

«Δεν θα μας τρελάνει ο Σκουρλέτης. Χρωστάνε 2 δις στους δήμους, δίνουν 100 εκατ. με τον ‘Φιλόδημο’ και περιμένουν να πούμε ευχαριστώ για τα ψίχουλα;» έκλεισε ο δήμαρχος.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τους τσάκωσαν για παράνομη ανασκαφή σε διατηρητέο  της Βέροιας  προς αναζήτηση αρχαίων!

Τους τσάκωσαν για παράνομη ανασκαφή σε διατηρητέο της...

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Σεπτεμβρίου,...

Εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις από την «Κίνηση Πολιτών Κυριώτισσας» 18/9

Εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις από την...

Η «Κίνηση Πολιτών Κυριώτισσας» ξεκινά από τον Οκτώβρη...

Για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση - Συνδυασμούς νίκης που  θα διοικήσουν την  επόμενη μέρα Δήμους και  Περιφέρειες επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση - Συνδυασμούς...

Από τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας γνωστοποιούνται οι...

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ - Εθελοντική αιμοδοσία   στο Κέντρο Υγείας   Αλεξάνδρειας

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ - Εθελοντική αιμοδοσία στο...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας καλεί όλους τους Δημότες, να...

Το ένα κακό μετά το άλλο, το Σάββατο στη Νάουσα

Το ένα κακό μετά το άλλο, το Σάββατο στη Νάουσα

Ένα πολύ κακό Σάββατο ήταν αυτό που μας πέρασε  για τη...

Παρατείνονται οι εγγραφές   για το Κοινωνικό Φροντιστήριο   του Δήμου Αλεξάνδρειας

Παρατείνονται οι εγγραφές για το Κοινωνικό...

Το Αυτοτελές τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας...

Eγγραφές για νέες ειδικότητες στην ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. Βέροιας

Eγγραφές για νέες ειδικότητες στην ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του...

Από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού...

Ταξιδεύοντας 2000 χιλιόμετρα με το ποδήλατο Γιώργος Λυπηρίδης: Από την Παναγία Σουμελά της Βέροιας στην Παναγία Σουμελά της Τουρκίας

Ταξιδεύοντας 2000 χιλιόμετρα με το ποδήλατο Γιώργος...

Όταν ο Γιώργος Λυπηρίδης, νεαρός επαγγελματίας της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Σεπτεμβρίου, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, 6 άτομα για παράνομη ανασκαφή σε ιστορικό διατηρητέο κτίριο στην πόλη...

Η «Κίνηση Πολιτών Κυριώτισσας» ξεκινά από τον Οκτώβρη τις παρακάτω εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις στο νέο της χώρο:-Αναγνωστικές βραδιές-Θεατρικά δρώμενα-Εργαστήρια:α) Πλέξιμο, κέντημα, ράψιμο (Α’...

Από τη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας γνωστοποιούνται οι θέσεις του κόμματος για τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση:«Μπροστά μας έχουμε τις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Η περίοδος που διανύει η χώρα είναι πολύ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας καλεί όλους τους Δημότες, να συμμετέχουν στην Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώνει, σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βέροιας και τις τοπικές ενορίες του Δήμου...