German GP: Από τον Παράδεισο στην Κόλαση για την Ferrari & νικητής ο Hamilton.

German GP: Από τον Παράδεισο στην Κόλαση για την Ferrari & νικητής ο Hamilton.

Από τον  παράδεισο στην κόλαση λοιπόν για την Ferrari στο Γερμανικό γκραν πρι καθώς ο Vettel έχασε μια νίκη μόνος του και μαζί της έχασε και την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα των οδηγών και κατασκευαστών. Τυχερός νικητής ο Hamilton με 2ο τον Bottas (ο οποίος ανανεώσε και για το 2019, όπως και ο Hamilton.) και 3ος ο Kimi Raikkonnen σώζοντας όσο μπόρεσε την παρτίδα για την Ιταλική ομάδα. Η οποία από χθες πενθεί καθώς ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος της και CEO του FCA Group, Sergio Marchionne, απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών.

Πάμε όμως να δούμε πως εξελίχθηκε το αγωνιστικό 3ημερο του Γερμανικού Γκραν Πρι στην πίστα του Hockenheim.

Free Practice 1


O Daniel Ricciardo ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το GP Γερμανίας, με μια πολύ μικρή διαφορά από τη δεύτερη θέση.

Ο Αυστραλός χρησιμοποιώντας την ultra-soft γόμα στο τελευταίο ημίωρο του 90λεπτου έγραψε το 1:13.525 για να πάρει την 1η θέση. Μπορεί να έγραψε τον ταχύτερο χρόνο ο Ricciardo, όμως ετοιμάζεται για ένα πολύ δύσκολο τριήμερο, καθώς θα αλλάξει πολλά στοιχεία στην κινητήρια μονάδα του και θα ξεκινήσει από το πίσω μέρος του grid. Ο Lewis Hamilton ολοκλήρωσε στην 2η θέση και ήταν μόλις 0.004s πίσω από τον οδηγό της Red Bull με την ίδια γόμα ελαστικών. Ακολούθησε ο Max Verstappen με την δεύτερη RB14 και 0.189s πίσω από τον teammate του.

Ο Sebastian Vettel έμεινε στην 4η θέση της κατάταξης, 0.271s πίσω από τη κορυφή, αλλά είχε την soft γόμα ελαστικών και το νέο πακέτο αναβάθμισης της Ferrari στο μονοθέσιο του. Ο Valtteri Bottas έμεινε στην 5η θέση και ο Kimi Raikkonen στην 6η, όμως ήταν λίγο πιο πίσω από τους υπόλοιπους.

Ο Romain Grosjean ήταν ο Best of the Rest στην 7η θέση μπροστά από τον teammate του, με τον Charles Leclerd και τον Nico Hulkenberg να κλείνουν τη πρώτη 10άδα.

 

Free Practice 2


Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών για το GP Γερμανίας και έγραψε νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας.

Ο Ολλανδός μπήκε φουριόζος στο FP2 και έδειξε από νωρίς πως έχει ταχύτητα και η RB14 βολεύεται αρκετά στη συγκεκριμένη πίστα. Τελικά, με την ultra-soft γόμα έγραψε το 1:13.085 και έσπασε το ρεκόρ του Michael Schumacher που κρατούσε από το 2004. Τα προβλήματα όμως δεν έλειψαν για τον Verstappen, o οποίος έχασε αρκετό χρόνο στο γκαράζ, με προβλήματα στο κιβώτιο. Στην 2η θέση ακολούθησε ο Lewis Hamilton, με τoν Βρετανό να είναι 0.026s μακριά από τη κορυφή, όμως είχε ένα κακό πρώτο κομμάτι που του κόστισε τουλάχιστον δύο δέκατα. Στην Mercedes χώρισαν τη στρατηγική ελαστικών, ώστε να δοκιμάσουν και τις τρεις γόμες, με τον Bottas να ολοκληρώνει την ημέρα στην 3η θέση της διαδικασίας.

Ο Sebastian Vettel έμεινε στην 4η θέση, 0.225s πίσω από τον οδηγό της Red Bull, με την Ferrari να μην δείχνει ακόμα τον πραγματικό της εαυτό. Ο Raikkonen έμεινε στην 5η θέση, αλλά η SF71-H είχε τις υψηλότερες τελικές και πάλι, με το Σάββατο να αναμένεται με αγωνία για το πώς θα βελτιωθούν σε ρυθμό.

Οι ομάδες δοκίμασαν μόλις έναν γύρο προσομοίωσης κατατακτηρίων, καθώς η φθορά είναι έντονη και η στρατηγική κρίσιμη την Κυριακή, με τις γόμες που προτίμησαν οι περισσότεροι να είναι η soft και η medium. Η ultra-soft φθείρεται αρκετά γρήγορα και ενδιαφέρον θα έχει να δούμε ποιος θα επιλέξει την soft για να περάσει στο Q3.

Οι δύο Haas έκλεισαν στις θέσεις 6 και 7 όντας Best of the Rest, ενώ και πάλι ο Leclerc ήταν στην 8η θέση, με την Sauber να είναι στη καλύτερη φόρμα της τα τελευταία χρόνια. Μεγάλη μάχη αναμένεται για την είσοδο στο Q3, με τις Renault και Force India να είναι εκεί και πολύ κοντά μεταξύ τους.

Πιο πίσω έμειναν Toro Rosso και McLaren, με την ιταλική ομάδα να βλέπει τον κινητήρα της Honda σε μια πίστα που χρειάζεται η δύναμη να την αφήνει λίγο πιο πίσω. Η ομάδα του Woking από την άλλη είχε τον Alonso στην 17η θέση, με την Williams να δείχνει και πάλι η τελευταία ομάδα.

 Free Practice 3


Η τελευταία περίοδος ελεύθερων δοκιμών είδε ελάχιστη δράση στη πίστα, καθώς η βροχόπτωση δεν επέτρεψε σε ομάδες και οδηγούς να πραγματοποιήσουν το πρόγραμμά τους.

Ελάχιστες χρονομετρημένες προσπάθειες είχαμε στο FP3, με τις ομάδες να μην ρισκάρουν να κάνουν χρόνους στις άσχημες συνθήκες που επικρατούσαν. Η βροχή έκανε την εμφάνισή της από νωρίς και όλοι βγήκαν για μερικούς μόνο γύρους με τη wet γόμα μόνο, μη ρισκάροντας κάτι παραπάνω. Ευτυχώς για όλους, στα τελευταία 10 λεπτά είδαμε μερικά περάσματα ώστε οι οδηγοί να πάρουν μια αίσθηση για το πώς είναι η βρεγμένη πίστα, ενόψει κατατακτήριων δοκιμών.

Ο απλούστατος λόγος της λιγοστής δράσης ήταν ότι τα διαθέσιμα σετ ήταν πολύ λίγα ανά οδηγό, καθώς έρχονται κατατακτήριες δοκιμές. Επίσης δεν αποκλείεται και αύριο να επικρατούν ανάλογες συνθήκες, με τις πιθανότητες ωστόσο να είναι μικρότερες.

Ταχύτερος στη διαδικασία ήταν ο Charles Leclerc με χρόνο στα τελευταία δευτερόλεπτα της διαδικασίας. Ο Μονεγάσκος έγραψε το 1:34.577 με την wet γόμα και ήταν 0.477s ταχύτερος του Marcus Ericsson. Αυτό ήταν το 1-2 για την Sauber, κάτι που ενδέχεται να μην έχει ξανασυμβεί σε επίσημη δοκιμασία στην ιστορία της στην F1. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Sergei Sirotkin με την Williams, ενώ ο Sebastian Vettel με την Ferrari ήταν στην 4η θέση.

Ακολούθησαν οι δύο οδηγοί της Toro Rosso, ενώ μόλις 9 οδηγοί ολοκλήρωσαν χρονομετρημένη προσπάθεια.

 Qualifying


O Sebastian Vettel ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές για το GP Γερμανίας και  εκκίνησε από θέση ισχύος για τον αγώνα.

Ο Γερμανός μπήκε στο Q3 δίχως να έχει τον ταχύτερο χρόνο σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο μέσα στο τριήμερο, όμως τη στιγμή που έπρεπε πάτησε τέρμα το γκάζι, ήταν ταχύτερος όλων και πανηγύρισε ακόμα μια pole position στη φετινή χρονιά. Ο χρόνος που του έδωσε την pole ήταν στο 1:11.212 και αποτελεί φυσικά το νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας στο Hockenheim. Στην 2η θέση ολοκλήρωσε ο Valtteri Bottas με την Mercedes W09, με τον Φινλανδό να κάνει ότι μπορεί αλλά έμεινε 0.2s πίσω από τον Vettel και αύριο η μάχη αναμένεται μεγάλη. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Kimi Raikkonen με την δεύτερη SF71-H, όμως έδειξε πως δεν είχε την ταχύτητα του teammate του.

Ο Max Verstappen βρέθηκε στην 4η θέση και πήρε το καλύτερο που μπορούσε από την RB14, μπροστά από τον Romain Grosjean που ήταν ο Best of the Rest σήμερα. Οι δύο Renault έμειναν στις θέσεις 7 και 8, μπροστά από τους Charles Leclerc και Sergio Perez.

O Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος άτυχος των κατατακτηρίων δοκιμών, όταν στο Q1 έπειτα από έντονη υποστροφή στη στροφή 1, βγήκε εκτός γραμμής, πάτησε στο kerb και προκλήθηκε διαρροή στα υδραυλικά που έβαλε τέλος στη διαδικασία του. Αύριο θα ξεκινήσει στη καλύτερη περίπτωση από την 14η θέση και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε που μπορεί να φτάσει.

Θετικές κατατακτήριες δοκιμές για την McLaren με τον Alonso στην 11η θέση, ενώ ο Sergei Sirotkin βρέθηκε 13ος για λογαριασμό της Williams.

 Race


O Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος νικητής του GP Γερμανίας για το 2018 σε μια αναπάντεχη και τρομερή νίκη, ενώ την ίδια στιγμή ο Sebastian Vettel εγκατέλειψε τον αγώνα.

Ο Βρετανός ξεκίνησε από την 14η θέση τον αγώνα με διαφορετική στρατηγική από όλους, κράτησε τα ελαστικά του, πίεσε όσο ήταν δυνατό και όταν πέρασε αναπάντεχα στην 1η θέση, έδωσε τα πάντα με συνεχόμενους ταχύτερους γύρους, κράτησε πίσω τους αντιπάλους του που είχαν πιο φρέσκα ελαστικά και πήρε μια τεράστια νίκη, νούμερο 66 στη καριέρα του που τον έφερε και πάλι στη κορυφή της βαθμολογίας. Εκπληκτική εμφάνιση από τον Hamilton σήμερα, καθώς πίεσε αλλά κρατούσε τα ελαστικά του στην κατάλληλη θερμοκρασία και πλέον οδηγεί και πάλι το πρωτάθλημα. Μετά το Pit-stop του ήταν ταχύτερος όλων, δεν έκανε λάθη όταν ήρθε η βροχή και αυτό ήταν που του έδωσαν 25 βαθμούς Στην 2η θέση τερμάτισε ο Valtteri Bottas, ο οποίος έκανε το 1-2 για την Mercedes, όμως είχε μόλις μία προσπάθεια μετά το SC να περάσει στην 1η θέση, δεν τα κατάφερε και η ομάδα του είπε να μείνει 2ος, σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για τον ίδιο. Στην 3η θέση ολοκλήρωσε ο Kimi Raikkonen με την μοναδική Ferrari που τερμάτισε τον αγώνα και παρά τα φρέσκα ελαστικά, δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη, σε έναν αγώνα όπου δέχθηκε και εκείνος εντολές από την ομάδα.

Ο Sebastian Vettel εγκατέλειψε τον αγώνα όταν ήταν στην 1η θέση, καθώς στα φρένα για την στροφή στο στάδιο την ώρα που έβρεχε δυνατά, πήγε εκτός αγωνιστικής γραμμής, έχασε τον έλεγχο της SF71-H και ταυτόχρονα την ευκαιρία να πάρει δεύτερη νίκη στη πατρίδα του.

Ο Max Verstappen ολοκλήρωσε στην 4η θέση, σε έναν πολύ ήσυχο αγώνα για τον ίδιο, καθώς δεν είχε τον ρυθμό για κάτι καλύτερο. Ακολούθησε ο Nico Hulkenberg σε ακόμα μια εντυπωσιακή εμφάνιση, μπροστά από τον Romain Grosjean, τις δύο Force India, τον Marcus Ericsson και τον Brendon Hartley που έκανε τον αγώνα της ζωής του στην F1.

 


ΥΓ. Πραγματικά πολλές φορές δεν έχω λόγια για αυτά που κάνει η Ferrari και χάνει τους αγώνες μόνη της. 


ΥΓ1. Πρόεδρε,

Μπορεί να σε κατέκρινα πάρα πολλές φορές, μπορεί να μη συμφωνούσα με τις τακτικές σου αλλά δε μπορώ να μη σου αναγνωρίσω ότι είσαι η κύρια αιτία που η ομάδα εδώ και 3 χρόνια σχεδόν είναι σε ανοδική πορεία και χτυπά πρωτάθλημα στα ίσια. 


Ciao seniore Sergio Marchionne.....


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ απο τον ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ''ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ & τα 10χλμ''

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ απο τον...

Σε μια μεγάλη γιορτή του λαϊκού αθλητισμού στην...

Σύλλογος Φίλων Αυτοάμυνας - Διασυλλογικό πρωτάθλημα της ΕΟΠΤ (ΦΩΤΟΣ)

Σύλλογος Φίλων Αυτοάμυνας - Διασυλλογικό πρωτάθλημα...

Νίκες  και εμπειρίες αποκόμισαν στο διασυλλογικό...

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Ο Πήγασος Ημαθίας στους 13ους Πτολεμαϊκούς αγώνες

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα, στις 6 και 7 Απριλίου...

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση ΑΣΕΑΝ και Εν Σώματι Υγιει

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση...

Ο Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης...

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία για όλους με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις!

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία...

Το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑμεΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ»,...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ...

Υπέροχο Φινάλε για τα χρυσά κορίτσια της ομάδας...

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο του Συλλόγου Φίλων Αυταάμυνας

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο...

Με ένα χρυσό και ένα ασημένιο μεταλιο γύρισε ο αθλητής...

Στο Ζάγκρεμπ ο Ντουμανόπουλος του “Εν Σώματι Υγιεί” Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας  για το World Boccia Challenger - Θα αγωνιστεί στο Ατομικό της Κατηγορίας BC4

Στο Ζάγκρεμπ ο Ντουμανόπουλος του “Εν Σώματι Υγιεί”...

 Στην πρωτεύουσα της Κροατίας, βρίσκεται από χθες ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...