Ελένη Κερλίδη στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ «Ήταν έκπληξη και για εμάς το χρυσό»

Ελένη Κερλίδη στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ «Ήταν έκπληξη και για εμάς το χρυσό»

Να ευχαριστηθούν τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση και να μπουν στη… δωδεκάδα, ήταν ο αρχικός στόχος της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Εθνικής γυναικών του beach handball, όταν ξεκινούσαν το ταξίδι τους για το Καζάν. Μπορεί κάτι τέτοιο να ακούγεται περίεργο, είναι όμως πραγματικό και το αποκάλυψε η Έλενα Κερλίδη, μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και την εκπομπή «Τρεις λαλούν και ξημερώνει» με τον Μιχάλη Λαδόπουλο και τον Λουκά Λουκά. Η 19χρονη ίντερ (νταμπλούχος με την Νέα Ιωνία) πρόσφατα εντάχθηκε στο δυναμικό του ΑΣ Βέροια 2017, αναφέρθηκε στη μεγάλη επιτυχία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, στις διαφορές που έχει το beach χάντμπολ από το αντίστοιχο της σάλας, αλλά και στο δικό της μέλλον.


Για την πορεία της Εθνικής στη διοργάνωση: 

«Κάναμε επτά νίκες και δύο ήττες στο πρώτο παιχνίδι από την Ισπανία στο πρώτο παιχνίδι του ομίλου και από την Πολωνία που είναι μια δυνατή και δουλεμένη ομάδα, αλλά κι εμείς είχαμε μπει μουδιασμένες και δεν καταφέραμε να νικήσουμε. Σίγουρα, όμως, παίζει ρόλο πού παίζει ρόλο πού θα κάνεις νίκες κι εμείς τις κάναμε εκεί που έπρεπε. Και μετά από μια τέτοια επιτυχία που κι οι ίδιες δεν την περιμέναμε, είναι απόλυτα λογικό να το γιορτάσουμε».

Για τους στόχους που είχαν στο ξεκίνημα: 

«Είχαμε να πάμε στο Καζάν για να παίξουμε, να διασκεδάσουμε και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Βάζαμε από την αρχή μικρούς στόχους. Ο πρώτος ήταν να περάσουμε στη 12άδα, μετά 8άδα και ανεβαίναμε σιγά σιγά. Δεν πήγαμε κατευθείαν για το χρυσό και κάθε φορά που πετυχαίναμε ένα στόχο, είμαστε ακόμη πιο ευχαριστημένες. Στο τέλος, όμως, ήταν έκπληξη και για εμάς τις ίδιες ο τελικός και η κατάκτηση του τίτλου. Από την άλλη, όμως, οι προπονήτριες από την πρώτη στιγμή πίστευαν ότι θα είμαστε στις τρεις πρώτες. Εμείς οι ίδιες μειώναμε τους εαυτούς μας και δεν το πιστεύαμε, αλλά εκείνες έβλεπαν τις δυνατότητές σαν σύνολο και πίστευαν ότι μπορούμε».

Για τις διαφορές του beach χάντμπολ σε σχέση με το αντίστοιχο της σάλας: 

«Υπάρχουν δύο σετ των δέκα λεπτών και σε περίπτωση ισοπαλίας πάμε στα σουτ άουτ. Μια διαδικασία, όπου ο τερματοφύλακας κάνει μακρινή πάσα στον παίκτη κι αυτός, χωρίς άμυνα, προσπαθεί να σκοράρει είτε κάνοντας περιστροφή είτε σουτάροντας με οποιονδήποτε τρόπο. Μια ακόμη διαφορά είναι ότι παίζουν τέσσερις στην επίθεση και τρεις στην άμυνα που κάποια στιγμή θα αλλάξουν και θα μπουν επιθετικές. Αλλάζει επίσης και ο τερματοφύλακας και στη θέση του μπαίνει ο λεγόμενος σπεσιαλίστας που είναι κάτι σαν πλέι μέικερ κι ο οποίος αν πετύχει γκολ μετράει για δύο πόντους. Οι υπόλοιποι για να πετύχουν δίποντο, πρέπει να σκοράρουν είτε με περιστροφή είτε με εναέριο φόλοου. Σίγουρα, στα λόγια ακούγεται περίπλοκο, αλλά αν το παρακολουθήσει κανείς είναι πολύ όμορφο, αφού γίνεται είναι σε εξωτερικό χώρο δίπλα στη θάλασσα. Από εκεί και πέρα, είναι αδύνατο να κάνουμε σκάσιμο της μπάλας στην άμμο, αφού θα χάσουμε τον έλεγχο. Μπορούμε, όμως, να την αφήσουμε κάτω να φύγει από το χέρι μας και μετά να την ξαναπάρουμε, διαφορετικά θεωρείται βήματα».

Για την πιθανότητα να συμπεριληφθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες:

«Κάποια στιγμή εύχομαι να το γίνει, αφού είναι ευχάριστο και πολύ θεαματικό άθλημα που εντυπωσιάζεται όταν το βλέπει κανείς».

Για το πώς γίνεται να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά επιτυχιών ανάμεσα στο beach χάντμπολ και το αντίστοιχο της σάλας:

 «Δεν υπάρχει 100% απάντηση σε αυτό. Το χάντμπολ σάλας γνωστό πολύ περισσότερο σε σχέση με το beach, με πολύ περισσότερες ομάδες σε διαφορετικά επίπεδα και μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Και το beach χάντμπολ έχει μεγάλη δυσκολία, αφού από μόνη της η άμμος κουράζει πολύ».

Για το αν οι χαντμπολίστριες ασχολούνται και με τις δύο κατηγορίες: «Τα κορίτσια ασχολούνται και με τη σάλα. Πολλά από αυτά παίζουν σε μεγάλες ομάδες και είναι καλές παίκτριες».

Για το δικό της μέλλον: «Θα γυρίσω στη Βέροια για να ξαναδώσω πανελλαδικές και θα παίξω στη Βέροια 2017. Δεν πέρασα εκεί που ήθελα, δηλαδή στις Αστυνομικές Σχολές ή στο Φυσικό και αποφάσισα επιστρέψω στην ιδιαίτερη πατρίδα μου και να δώσω και πάλι».



Για το τι της έκανε εντύπωση από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα:


«Σαν Ελλάδα και σαν Έλληνες πάντα μπορούμε να γίνουμε πολύ φιλικοί. Καταφέραμε να μας αγαπήσουν σχεδόν όλοι που ήταν εκεί και στον τελικό όλες οι άλλες ομάδες μας υποστήριζαν από την κερκίδα. Γι αυτούς είμαστε τα τρελοκομεία οι Ελληνίδες».


Για το πώς αντέδρασαν οι υπόλοιπες αποστολές στην τραγωδία της Ανατολικής Αττικής: 

«Προσπαθούσαμε να πετύχουμε κάτι καλό για να δώσουμε δύναμη στους ανθρώπους που δοκιμάζονταν στην Ελλάδα, ενώ ζητήσαμε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή πριν από το πρώτο παιχνίδι. Οι υπόλοιποι δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη συμπεριφορά. Το έμαθαν, μας ρώτησαν τι έχει γίνει, στενοχωρήθηκαν λίγο αλλά τίποτε παραπάνω».

Για το αν θα ήθελε να στείλει κάποιο μήνυμα: «Το μόνο που θέλω να πω ότι πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και στους ανθρώπους γύρω μας που προσπαθούν να μας βοηθήσουν. Προσωπικά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Και, φυσικά, καλή δύναμη σε όλους αυτούς που πέρασαν και περνάνε δύσκολες ώρες στο Μάτι».

Για την ευχή που θα ήθελε να της κάνουν: «Καλή συνέχεια και χωρίς τραυματισμούς. Το χρειάζομαι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση ΑΣΕΑΝ και Εν Σώματι Υγιει

1ο Τουρνουά Επιτρ. Αντισφ. Νάουσας με συνδιοργάνωση...

Ο Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης...

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία για όλους με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις!

4οι Αγώνες Φιλίας: Μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία...

Το ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑμεΑ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ «ΑΙΓΕΣ ΒΕΡΓΙΝΑ»,...

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΟ...

Υπέροχο Φινάλε για τα χρυσά κορίτσια της ομάδας...

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο του Συλλόγου Φίλων Αυταάμυνας

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο για τον Παπαγιάννη Στέργιο...

Με ένα χρυσό και ένα ασημένιο μεταλιο γύρισε ο αθλητής...

Στο Ζάγκρεμπ ο Ντουμανόπουλος του “Εν Σώματι Υγιεί” Α.Σ. ΑμεΑ Βέροιας  για το World Boccia Challenger - Θα αγωνιστεί στο Ατομικό της Κατηγορίας BC4

Στο Ζάγκρεμπ ο Ντουμανόπουλος του “Εν Σώματι Υγιεί”...

 Στην πρωτεύουσα της Κροατίας, βρίσκεται από χθες ο...

Πανελλήνια Διαδικτυακή Σχολή Βόλεϊ Σάλας

Πανελλήνια Διαδικτυακή Σχολή Βόλεϊ Σάλας

Η Ομοσπονδία διαιτητών ανακοινώνει το πρόγραμμα της...

"Σφράγισαν" την πρώτη θέση τα κορίτσια του...

Ένατη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Ποσειδώνα...

Ο Α.Π.Σ. Ρωμιός στους αγώνες no gi jiu jitsu

Ο Α.Π.Σ. Ρωμιός στους αγώνες no gi jiu jitsu "Submission 7" στην...

Την Κυριακή 31 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες no gi...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...