ΣΙΧΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΡΟΝΙΑ!

ΣΙΧΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΡΟΝΙΑ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα

Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός 


Φίλοι μου, καλή σας ημέρα,

 είναι στιγμές, όπως η σημερινή που δεν γνωρίζεις πως να αρχίσεις.

Θα ξεκινήσω, ως φίλος της κυβέρνησης "τσίρκο ετών 44" και θα τους συμβουλέψω να προσέξουνε μην ξεμείνει η πρωτεύουσα από νερό, αφού στέλεχος της ΕΥΔΑΠ υποστηρίζει πως για την τραγωδία στο ΜΑΤΙ, ευθύνεται η επίθεση με κατευθυνόμενα ενεργειακά όπλα!

Δεν έχει ακόμη καταλάβει, πως η μόνη επίθεση που γνωρίζει τέσσερα χρόνια τώρα η χώρα, είναι η επίθεση με ψέματα από πολιτικούς απατεώνες και ενεργειακά ούφο, ηλικίας 44 ετών και λιγότερο!

 

Όσον αφορά τους επικτριτές της κρατικής τηλεόρασης, της ΥΕΝΕΔ δηλαδή, θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι λόγω της βρεφικής ηλικίας του πρωθυπουργού μας, αναγκαστικά θα πρέπει να προβάλλονται εκπομπές όπως:

παιδικό σπίτι στο λιβάδι, πόκεμον, λάσσυ, πίπη η φακιδομύτη και τα βιβλία στα σχολεία θα αντικατασταθούν από Μπλέκ, Μανίνα, Κατερίνα!

 

Που λέτε φίλοι μου, ενεφανίσθη υπουργός από το τσίρκο για να μας πει μην φωνασκείτε για την τραγωδία, ο Αλέκσης δεν είναι καν 44 ετών, είναι νέος ακόμη και να τον λυπηθούμε προφανώς, να τον κρίνουμε με επιείκια!

Και δεν μας το λέγατε νωρίτερα, να σας χαρίσουμε και ένα νηπιαγωγείο για να εκλεγεί αιώνιος πρόεδρος του δεκαπενταμελούς!

Κατά τα άλλα ψόφο στα δεκαεπτά!

 

Το θέμα κύριοι με εσάς που κάνετε πως κυβερνάτε είναι πως είτε βρέφη, είτε ενήλικες το ίδιο και το αυτό.

Δυστυχώς αποδεικνύετε καθημερινά ότι τα ζαρζαβατικά, το χόρτο δηλαδή, δεν έχει μόνο ιατρική χρήση.

Δηλαδή δεν κατάλαβα και αυτοί που είναι μεγαλύτεροι των 44 ετών, έχουν να επιδείξουν κάτι καλύτερο.

Μία από τις συνιστώσες που στηρίζουν την κυβέρνηση, η κίνηση ιδεών και δράσης "ΠΡΑΤΤΩ", μέλη της οποίας ο κ. Κοτζιάς και ο κ. Τόσκας, συνεδρίασε και μεταξύ άλλων τόνισε: " οφείλουμε να ζητήσουμε μία ειλικρινή συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό, που στη διάρκεια της προσπάθειάς μας για υπέρβαση των μνημονίων,  δεν καταφέραμε να αλλάξουμε όπως οφείλαμε και έχει ανάγκη ο τόπος, εκείνες τις νοοτροπίες και τις αντιλήψεις που το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της συνενοχής και της διαπλοκής, είχαν μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε συνυπεύθυνη στην παρανομία και ταυτόχρονα το νομιμοποιούσε".

 

Κατάλαβες ηλίθιε.

Η καταστροφή με τους περίπου 95 νεκρούς, οφείλετε στο ότι οι κυβερνώντες τρέχανε για την έξοδο από τα μνημόνια και δεν μπορέσανε να μας σώσουνε!

Θέλετε δηλαδή να πιστέψω ότι ο κύριος με το καουμπόικο καπέλο, μπορεί και τρέχει!

Βέβαια ότι οι συγκεκριμένοι κύριοι, ανήκανε στο ΠΑΣΟΚ δεν σημαίνει ότι συμμετείχανε στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα! Φύγανε και μετά έγινε διεφθαρμένο το σύστημα!

 

Μάλιστα ο πολιτικός γίγαντας των Πρεσπών, λόγω της συναίσθησης της τραγωδίας βρίσκεται σε ρομαντική διάθεση και έστειλε sms σε φίλους και τους ευχήθηκε: «ο Αύγουστος χαμογελά χαϊδεύοντας τα αστέρια των ουρανών, θέλει να ακούει το γέλιο των παιδιών, να ατενίζει την ελπίδα χαραγμένη στο πρόσωπό μας. Καλό μήνα μας εύχεται με λάμψη πονηρή στα μάτια του».

 

Για αυτό σας λέω φίλοι μου, δεν έχει σχέση η ηλικία του τσίρκο.

 

Μπορεί κύριοι να έχετε επηρεστεί από την ποίηση του κ. Κουράκη, η πραγματικότητα όμως έγραψε με μεγάλα γράμματα.

Στην περιφέρεια της Μακεδονίας θεωρείστε "προδότες", για την περιφέρεια της Αττικής "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι". Το έπιασες το υπονοούμενο;

 

Μία φορά και ένα καιρό φίλοι μου (πραγματικό γεγονός), σε μία πόλη της Πελοποννήσου, ένα υποψήφιο δοκίμι, στραβάδι στην στρατιωτική ηλικία, του είπανε, πάρε τα Ρέο και πήγαινε διανομή τροφίμων στα φυλάκια και αλλαγή υπηρεσίας για τα φανταράκια τα καημένα!

Είσαι υπεύθυνος του τονίσανε.

Ξεκινάνε τα οχήματα των 200 ετών (μάλλον τα μπερδεύω με τα κιλά μου!) και κάποια στιγμή πριν ξεκινήσουν για την επιστροφή, ο οδηγός του ενός οχήματος, πλησιάζει: "κύριε δόκιμε τα φρένα δεν υπακούουν"!

Ο δόκιμος πρασίνισε, κοκκίνισε, κιτρίνισε σαν το … χταπόδι (σας την έσκασα) και ψέλισε.

Πριν ξεκινήσουμε, δεν σας ρώτησα, εάν είναι όλα εντάξει και μου είπατε, ναι;

Αλήθεια είναι, είπε το στρατιωτάκι, αλλά τώρα έχουμε πρόβλημα, συνέχισε.

 

Το δοκίμι Αλέκση, σύμφωνα με τη δική σου λογική θα έπρεπε, να καβαλήσει πάλι το τζιπ, που πήγαινε μπροστά και να σκέφτεται επικοινωνιακά τι θα πει στους ανωτέρους!

Ούτε στιγμή όμως δεν πέρασε από το μυαλό του.

Είμαι υπεύθυνος ψέλισε και μπήκε συνοδηγός στο όχημα που είχε το πρόβλημα.

Εάν συμβεί κάτι, σκέφθηκε να συμβεί και σε μένα.

Τι ηλίθιος Αλέκση σύμφωνα με τη λογική σου, τι καημένος!

Για αυτό ίσως και αυτά τα ανθρωπάκια δεν γίνονται πρωθυπουργοί ή υπουργοί.

Επειδή νιώθουν, επειδή δεν είναι αδίστακτοι!

 

Ήσουν στο εξωτερικό και ενημερώνεσαι να επιστρέψεις επειγόντως, επειδή υπήρχε πρόβλημα και όλοι το γνωρίζανε.

Και αντί να αλλάξεις χρώμα και να δεις τι πρέπει να κάνεις, το μόνο που σκεφθήκατε ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση. Τι θα πείτε στα ζώα δηλαδή, σε εμάς.

Αρχικά μίλησες για ασσύμετρη απειλή, κάτι σαν τρομοκρατία δηλαδή και τελικά αποφάσισες να δώσεις εντολές παρουσία τηλεοπτικών καμερών, τη στιγμή που όλα είχανε λήξει και η χώρα θρηνούσε νεκρούς.

Το παιδί έχανε τη μάνα και η μάνα το παιδί και εσύ ω μεγάλε σουλτάνε, ω αυτοκράτορα της αριστεράς και της προόδου και των λοιπών συνιστωσών, ρωτούσες εάν θα πετάξουν την άλλη ημέρα τα αεροπλάνα και εάν έχουν σαφείς οδηγίες και ταυτόχρονα άκουγες και την υπουργάρα από την Κρήτη, να σου λέει ότι όλα τα νοσοκομεία είναι σε ετοιμότητα, ενώ κανονικά θα έπρεπε να αναρωτιέστε εάν τα νεκροτομεία ήταν έτοιμα να δεχθούν την εκατόμβη.

 

Στη συνέχεια είχατε και το θράσος να δώσετε συνέντευξη και όλο αλαζονεία, να πείτε σττη μαυροφορεμένη χώρα, ότι έγιναν όλα καλά, και μάλιστα να τονίσετε ότι σε μιάμιση ώρα είχαν όλα τελειώσει.

Και τότε γιατί επτά ώρες μετά την έναρξη των φαιανομένων, μιλούσατε για ύφεση και ότι όλα ήταν υπό έλεγχο;

Και τελικά τη λύση τη βρήκατε.

Φταίνε τα αυθαίρετα, δηλαδή με λίγα λόγια φταίνε οι νεκροί, φταίνε οι χοντροί, φταίει το μεγάλο κεφάλαιο, φταίνε οι Ρώσοι πράκτορες, φταίει … το σάμαλι!

 

Δυστυχώς φίλοι μου,

γεμίσαμε ψέματα και σιχάματα!

 

Και για να θυμηθούμε τον Ίωνα Δραγούμη:

"για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό"!

 

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου της  Γ.Σ.Ε.Ε. στη Βέροια, ενόψει της Γενικής  Απεργίας στις 17 Απριλίου 2024

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη κλιμακίου της...

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας στη Βέροια

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα...

Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...