ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΕΣΕΙΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ ΕΜΕΙΣ!

ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΕΣΕΙΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ ΕΜΕΙΣ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού


Φίλοι μου, καλή σας ημέρα, 

για κάποιους οι διακοπές μπορεί να τελειώσανε, για μένα όμως τώρα ξεκινάνε. 

Επιτέλους βγήκαμε (Αλέκση μου να είσαι καλά!), η αγωνία εξαφανίστηκε και μπορώ να πάω στις αγορές, τις λαικές να αγοράσω κανά σώβρακο! Μπορεί να μην σας αρέσει και να ζορίζεστε παλιοδεξιούληδες και πασοκούληδες μαζί, αλλά το παιδί είναι θαύμα και τα κατάφερε!

Εργάστηκε με σχέδιο, ενέπνευσε όραμα στο τσίρκο του και πέτυχε.

Στην αρχή ανέλαβε δράση η Θεανώ, προσέφερε γεμιστά στους εξωγήινους, πάθανε την πλάκα τους, και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, αποφασίσανε να μας προσφέρουν μερικά ούφο, τα οποία σε συνδυασμό με την διαστημική υπηρεσία του εξωγήινου υπουργού, άρχισαν να εργάζονται και κυρίως να διαπραγματεύονται με διαστημικές ταχύτητες και έτσι προέκυψε το ποθούμενο, η έξοδος από τα μνημόνια και σε λίγο, … από την χώρα!

Πληροφορίες μου δείχνουν, ότι για τη μεγάλη επιτυχία, μερίδιο ευθύνης έχει και η ωραία Ελένη, το διδακτορικό της οποίας δόθηκε από τη ΝΑΣΑ στους εξωγήινους, μελετήθηκε διεξοδικά και αποφασίστηκε ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία της Ιθάκης είναι καλύτερα από εκείνα του Καστελόριζου και έτσι έγινε η επιλογή του προορισμού. 

Επόμενος σταθμός είναι η έκθεση της Θεσσαλονίκης, όπου πάλι με τη συμβολή, της πολύ μορφωμένης και ωραίας Ελένης, θα αναπτύξει ο αρχηγός του θιάσου, την επίλυση της εξίσωσης «έρχεται η ανάπτυξη, ποιος ηλίθιος το πιστεύει»;

Έτσι που λέτε φίλοι μου, προτάθηκε το νησί της Ιθάκης το οποίο έγινε αμέσως αποδεκτό, διότι εκείνη την ώρα ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς, έπαιζε με τους συμμαθητές του, το γνωστό σε όλους μας παιχνίδι, «όνομα, ζώο, φυτό, πράγμα, πόλη, όνομα» και συγκεκριμένα:

στην ερώτηση, πράγμα, από το γράμμα «τ», απαντήσανε, τόξο,

στην ερώτηση, ζώο, από το γράμμα «σ», απαντήσανε, σκύλος,

στην ερώτηση, φυτό, από το γράμμα «χ», απαντήσανε, χασισιά,

στην ερώτηση, πόλη, από το γράμμα «ι», απαντήσανε, Ιθάκη,

στην ερώτηση, όνομα, από το γράμμα «Ο», απαντήσανε, Οδυσσέας,

στην ερώτηση, ηλίθια γκόμενα, από το γράμμα «Π», απαντήσανε, Πηνελόπη, 

οπότε ο στρατηγικός σύμβουλος Κουτσονίκας, όλος χαρά πετάχθηκε και είπε, πρόεδρε, στην Ιθάκη θα πας. 

‘Εχουμε τον Οδυσσέα, το τόξο του, τον σκύλο του (ψόφησε αλλά δεν πειράζει!), την Πηνελόπη, όλα τα έχουμε, μας λείπει η Κίρκη και τα γουρούνια της, αλλά θα ισχυριστούμε ότι και αυτά υπήρχανε, μας πρόλαβε όμως ο χοντρός από τη Βέροια και τα έφαγε!

Φίλοι μου, καλή η Ιθάκη, καλό και το παραμυθάκι, καλός ο Όμηρος, καλός και ο κακόμοιρος, αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη. Μπορεί κάποιοι να ξεχνάνε εύκολα, αλλά όχι όλοι.

Τα μνημόνια δεν ήταν άλλο από προγράμματα, σύμφωνα με τα οποία έπαιρνες δανεικά με χαμηλό επιτόκιο, αφού πρώτα ψήφιζες επώδυνα μέτρα, για το λαό σου. Και βέβαια, όταν αντλούσες τα συμφωνημένα χρήματα και γινότανε και οι αξιολογήσεις, το πρόγραμμα τελείωνε και ή συνέχιζες με νέο πρόγραμμα ή έλεγες θα βγω στις αγορές. Μέχρι εδώ καλά.

Ήλθε το πρώτο μνημόνιο, του Γιωργάκη, ακολούθησε το δεύτερο των γερμανοτσολιάδων ή κοινώς ΣαμαροΒενιζέλων (ορολογία ΣΥΡΙΖΑ για να πάει κάποιος μπροστά!) και ενώ θα έπρεπε να κλείσει το δεύτερο μνημόνιο, τα οικονομικά μεγέθη είχανε βελτιωθεί αρκετά (πραγματικότητα που δεν αμφισβητείται), εμφανίστηκε ο κυρ Φώτης και είπε ότι δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην ουσία είπανε ότι θα πάμε για εκλογές, δηλαδή στην εξουσία θα έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ, γνωστό σε όλους, είχανε άλλωστε προηγηθεί και ευρωεκλογές και είχε καταγραφεί η δυναμική πορεία του θιάσου που ερχότανε!

Και το ερώτημα που τίθεται, είναι πως θα έκλεινε το δεύτερο πρόγραμμα από τους δανειστές, τη στιγμή που γνωρίζανε ότι η χώρα θα πάει σε εκλογές και στην κυβέρνηση θα έλθουν κάποιοι «αριστεροί» που θα δώσουν τα πάντα, θα καταργήσουν τα πάντα, μέχρι και διόδια δεν θα πληρώνει ο κόσμος (χαχαχαχα!). 

Ποιος νοήμων πιστεύει ότι οι δανειστές θα συμφωνούσανε σε κλείσιμο της αξιολόγησης. 

Θα αναμένανε τις εκλογές, για να πούνε καλώς τα, τα παιδιά, σε αυτούς που ερχότανε, με ζουρνάδες και νταούλια! Όπως και έγινε!

Κατέφθασε ο επαναστάτης με την παρέα του και άρχισε την «μεγάλη» διαπραγμάτευση με την τεράστια επιτυχία. 

Και συγνώμη δεν καταλάβαμε, αλλιώς τα περιμέναμε, δεν γνωρίζαμε, είχαμε αυταπάτες, τι  να κάνουμε, διαλέξαμε την κουρτίνα τρία και αντί για λεφτά, εμφανιστήκανε γεμιστά, και για να μην εμφανιστεί το ζόνγκ και διαλυθεί το σύμπαν, ήλθε το τρίτο μνημόνιο, το αποκλειστικά δικό σας μνημόνιο και το χειρότερο όλων.

Και όταν αναφέρεστε σε 8 χρόνια μνημόνια, να θυμάστε ότι είστε η κυβέρνηση με τα περισσότερα χρόνια στα μνημόνια!


Επίσης θα πρέπει να θυμηθείτε, ότι στη μεταπολίτευση εκτός από σκάνδαλα και προβλήματα, το βιοτικό επίπεδο της χώρας έφθασε σε δυσθεώρητα ύψη (αυτό ήταν και το μεγάλο πρόβλημα), ο κακομοίρης ο έλληνας πήρε σπίτι, εξοχικό, αυτοκίνητο καλό, ταξίδια, διακοπές, … και διόδια πλήρωνε! 

Εκείνα τα χρόνια, οι κυβερνώντες έπρεπε να διαχειριστούνε πλούτο και όχι φτώχεια, όπως κάνετε εσείς!

Και σε τελική ανάλυση, αφού για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, τότε θα πρέπει να ζητήσετε συγνώμη από τον ελληνικό λαό, διότι το μισό ΠΑΣΟΚ και βάλε σε στελέχη, το έχετε στην αγκαλιά σας. Ποιον δουλεύετε. 

Και όσον αφορά τη ΝΔ, γιατί δεν αναφέρεστε στην υπουργία του κ. Παυλόπουλου, με τις τεράστιες επιτυχίες. Ο κ. Αντώναρος, η κ. Παπακώστα με τους οποίους από ότι φαίνεται, υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας, δεν συμμετείχανε στην καταστροφική μεταπολίτευση;

Λοιπόν φίλοι μου, το τρίτο μνημόνιο, ήταν αποτέλεσμα  της ανικανότητάς σας, και του πάθους σας  για εξουσία. Είναι όλο δικό σας και να το χαίρεστε. 

Η δήμευση της περιουσίας του κράτους, οι ιδιωτικοποιήσεις, η βάναυση φορολογία, τα εξωφρενικά πλεονάσματα, … είναι όλα δικά σας επιτεύγματα. Επίσης να τα χαίρεστε.

Και επειδή τα προσφέρατε όλα και δεν είχε μείνει τίποτα άλλο, προχωρήσατε και στην παραχώρηση εθνικών εδαφών (μην νομίζετε ότι ξεχνάμε!), με αντάλλαγμα την είσοδο νέων μεταναστών, με τις ευλογίες της μαντάμ Μέργκελ (κολλητή σας πλέον)!

Και κατά τα άλλα θα έλθει η ανάπτυξη και θα επιστρέψουν τα παιδιά μας από την ξενιτειά.

Τη μεγαλύτερη επένδυση (Ελληνικό) των Βαλκανίων, έχει η χώρα μας και ακόμη να ξεκινήσει. 

Ψάχνουν κάποιοι για το πώς καλλιεργούσανε οι αρχαίοι το χασίσι!

Όσον αφορά την επιστροφή των νέων επιστημόνων, θα πρέπει να σας θυμίσει κάποιος, ότι οι ξενιτεμένοι, βρίσκουν θέσεις εργασίας στο εξωτερικό με τα προσόντα τους, τα μεταπτυχιακά τους, τα διδακτορικά τους. Και εσείς θα τους φέρετε πίσω. Πως άραγε;

Διαβάστε λοιπόν. Μόλις «έσκασε» η είδηση.

Η διαστημική υπηρεσία των ούφο, επιθυμεί να προσλάβει δικηγόρο αστροναύτη, μεταξύ των προσόντων, θα πρέπει ο υποψήφιος να έχει και εμπειρία από δύο τουλάχιστον διαστημικές αποστολές.

Προφανώς σκεφθήκατε, πως θα υπογράφονται  οι συμβάσεις με τους εξωγήινους στο διάστημα; 

Θα πρέπει ο δικηγόρος να έχει και την ανάλογη εμπειρία. 

Πως θα κάθεται στην καρέκλα για να υπογράφει και να τον κυνηγάει η έλλειψη της βαρύτητας και το περίσσευμα της ηλιθιότητας.

Εάν ξαφνικά του πέσει το στυλό, πως θα το ξαναπάρει, εάν δεν έχει την κατάλληλη, την πιστοποιημένη εμπειρία.

Απορία και ταυτόχρονα πρόταση για νέα θέση. 

Ο δικηγόρος δεν θα πρέπει να έχει γραμματέα και τι θα φορά. 

Μήπως λόγω της έλλειψης της βαρύτητας, θα πρέπει να είναι μόνο με τα απαραίτητα; 

Τελικά μου φαίνεται ότι τους εξωγήινους, θα τους πεταχτούν τα μάτια όξω!

Και όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, με την πρόσληψη του δικηγόρου-αστροναύτη, στο τέλος ναύτη θα προσλάβετε, φαίνεται και η αξιοκρατία σας.  

Λέτε ότι όποιος έχει διδακτορικό, σαν και αυτό της Ελένης, θα πάρει πέντε μόρια και η προφορική συνέντευξη, θα δώσει 40 μόρια. 

Δηλαδή αυτός που θα χτυπήσει την πόρτα και θα πει καλημέρα σας, λέγομαι Γιάννης ο Συριζάκιας, είμαι μέλος της τοπικής οργάνωσης τάδε, έχω ειδικότητα στο να εξαφανίζω Μητσοτάκια, θα πάρει 40 μόρια, δηλαδή τον αξιολογείτε σα να έχει οκτώ διδακτορικά!

Μάλλον έχετε μπερδέψει το διδακτορικό με το δικτατορικό!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γυναίκα έκλεψε πορτοφόλι ηλικιωμένου στη Νάουσα

Γυναίκα έκλεψε πορτοφόλι ηλικιωμένου στη Νάουσα

Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας, σχηματίσθηκε...

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ - Ο Πασλαβισμός  και η επίδρασή του στο Μακεδονικό ζήτημα.

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ - Ο Πασλαβισμός και...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος ΜΕΡΟΣ ΙΓΟ...

Κάλεσμα της Ιεράς Μητροπόλεως στο παλλαϊκό συλλαλητήριο   της Κυριακής για την Μακεδονίας

Κάλεσμα της Ιεράς Μητροπόλεως στο παλλαϊκό...

   Η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας...

Έκλεψαν   τσαντάκι   με κοσμήματα   και χρήματα

Έκλεψαν τσαντάκι με κοσμήματα και χρήματα

Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας σχηματίσθηκε...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας με 37 θέματα

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας με 37...

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

Κωστής Χατζιδάκης στον ΑΚΟΥ 99,6: «Η θέση της Ν.Δ. είναι ξεκάθαρα απέναντι σ’ αυτή την συμφωνία αλλά δεν θέλει   σε καμία περίπτωση να καπελώσει το αυριανό συλλαλητήριο»

Κωστής Χατζιδάκης στον ΑΚΟΥ 99,6: «Η θέση της Ν.Δ. είναι...

-Το βέβαιο είναι ότι η Ν.Δ. θέλει να καταρτίσει...

Ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο προστέθηκε στο «επιτελείο» της ΔΕΥΑΒ

Ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο προστέθηκε στο...

-Τα κλειδιά του eco car παρέδωσε χθες στον πρόεδρο...

Λίνα Τουπεκτσή:  Σκληρό ριγκ  κάθε έκθεση

Λίνα Τουπεκτσή: Σκληρό ριγκ κάθε έκθεση

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 34χρονης ημεδαπής, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, προχθές (17 Ιανουαρίου 2019) το πρωί στη Νάουσα, αφαίρεσε από την κατοχή 76χρονου ημεδαπού, το...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος ΜΕΡΟΣ ΙΓΟ Πασλαβισμός  και η επίδρασή του στο Μακεδονικό ζήτημα. Η ιστορική παρουσία των σλάβων που έγινε  με επιδρομές  στην Ευρώπη και στην Ελλάδα είναι γνωστή...