ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΕΣΕΙΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ ΕΜΕΙΣ!

ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΕΣΕΙΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ ΕΜΕΙΣ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού


Φίλοι μου, καλή σας ημέρα, 

για κάποιους οι διακοπές μπορεί να τελειώσανε, για μένα όμως τώρα ξεκινάνε. 

Επιτέλους βγήκαμε (Αλέκση μου να είσαι καλά!), η αγωνία εξαφανίστηκε και μπορώ να πάω στις αγορές, τις λαικές να αγοράσω κανά σώβρακο! Μπορεί να μην σας αρέσει και να ζορίζεστε παλιοδεξιούληδες και πασοκούληδες μαζί, αλλά το παιδί είναι θαύμα και τα κατάφερε!

Εργάστηκε με σχέδιο, ενέπνευσε όραμα στο τσίρκο του και πέτυχε.

Στην αρχή ανέλαβε δράση η Θεανώ, προσέφερε γεμιστά στους εξωγήινους, πάθανε την πλάκα τους, και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, αποφασίσανε να μας προσφέρουν μερικά ούφο, τα οποία σε συνδυασμό με την διαστημική υπηρεσία του εξωγήινου υπουργού, άρχισαν να εργάζονται και κυρίως να διαπραγματεύονται με διαστημικές ταχύτητες και έτσι προέκυψε το ποθούμενο, η έξοδος από τα μνημόνια και σε λίγο, … από την χώρα!

Πληροφορίες μου δείχνουν, ότι για τη μεγάλη επιτυχία, μερίδιο ευθύνης έχει και η ωραία Ελένη, το διδακτορικό της οποίας δόθηκε από τη ΝΑΣΑ στους εξωγήινους, μελετήθηκε διεξοδικά και αποφασίστηκε ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία της Ιθάκης είναι καλύτερα από εκείνα του Καστελόριζου και έτσι έγινε η επιλογή του προορισμού. 

Επόμενος σταθμός είναι η έκθεση της Θεσσαλονίκης, όπου πάλι με τη συμβολή, της πολύ μορφωμένης και ωραίας Ελένης, θα αναπτύξει ο αρχηγός του θιάσου, την επίλυση της εξίσωσης «έρχεται η ανάπτυξη, ποιος ηλίθιος το πιστεύει»;

Έτσι που λέτε φίλοι μου, προτάθηκε το νησί της Ιθάκης το οποίο έγινε αμέσως αποδεκτό, διότι εκείνη την ώρα ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς, έπαιζε με τους συμμαθητές του, το γνωστό σε όλους μας παιχνίδι, «όνομα, ζώο, φυτό, πράγμα, πόλη, όνομα» και συγκεκριμένα:

στην ερώτηση, πράγμα, από το γράμμα «τ», απαντήσανε, τόξο,

στην ερώτηση, ζώο, από το γράμμα «σ», απαντήσανε, σκύλος,

στην ερώτηση, φυτό, από το γράμμα «χ», απαντήσανε, χασισιά,

στην ερώτηση, πόλη, από το γράμμα «ι», απαντήσανε, Ιθάκη,

στην ερώτηση, όνομα, από το γράμμα «Ο», απαντήσανε, Οδυσσέας,

στην ερώτηση, ηλίθια γκόμενα, από το γράμμα «Π», απαντήσανε, Πηνελόπη, 

οπότε ο στρατηγικός σύμβουλος Κουτσονίκας, όλος χαρά πετάχθηκε και είπε, πρόεδρε, στην Ιθάκη θα πας. 

‘Εχουμε τον Οδυσσέα, το τόξο του, τον σκύλο του (ψόφησε αλλά δεν πειράζει!), την Πηνελόπη, όλα τα έχουμε, μας λείπει η Κίρκη και τα γουρούνια της, αλλά θα ισχυριστούμε ότι και αυτά υπήρχανε, μας πρόλαβε όμως ο χοντρός από τη Βέροια και τα έφαγε!

Φίλοι μου, καλή η Ιθάκη, καλό και το παραμυθάκι, καλός ο Όμηρος, καλός και ο κακόμοιρος, αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη. Μπορεί κάποιοι να ξεχνάνε εύκολα, αλλά όχι όλοι.

Τα μνημόνια δεν ήταν άλλο από προγράμματα, σύμφωνα με τα οποία έπαιρνες δανεικά με χαμηλό επιτόκιο, αφού πρώτα ψήφιζες επώδυνα μέτρα, για το λαό σου. Και βέβαια, όταν αντλούσες τα συμφωνημένα χρήματα και γινότανε και οι αξιολογήσεις, το πρόγραμμα τελείωνε και ή συνέχιζες με νέο πρόγραμμα ή έλεγες θα βγω στις αγορές. Μέχρι εδώ καλά.

Ήλθε το πρώτο μνημόνιο, του Γιωργάκη, ακολούθησε το δεύτερο των γερμανοτσολιάδων ή κοινώς ΣαμαροΒενιζέλων (ορολογία ΣΥΡΙΖΑ για να πάει κάποιος μπροστά!) και ενώ θα έπρεπε να κλείσει το δεύτερο μνημόνιο, τα οικονομικά μεγέθη είχανε βελτιωθεί αρκετά (πραγματικότητα που δεν αμφισβητείται), εμφανίστηκε ο κυρ Φώτης και είπε ότι δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην ουσία είπανε ότι θα πάμε για εκλογές, δηλαδή στην εξουσία θα έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ, γνωστό σε όλους, είχανε άλλωστε προηγηθεί και ευρωεκλογές και είχε καταγραφεί η δυναμική πορεία του θιάσου που ερχότανε!

Και το ερώτημα που τίθεται, είναι πως θα έκλεινε το δεύτερο πρόγραμμα από τους δανειστές, τη στιγμή που γνωρίζανε ότι η χώρα θα πάει σε εκλογές και στην κυβέρνηση θα έλθουν κάποιοι «αριστεροί» που θα δώσουν τα πάντα, θα καταργήσουν τα πάντα, μέχρι και διόδια δεν θα πληρώνει ο κόσμος (χαχαχαχα!). 

Ποιος νοήμων πιστεύει ότι οι δανειστές θα συμφωνούσανε σε κλείσιμο της αξιολόγησης. 

Θα αναμένανε τις εκλογές, για να πούνε καλώς τα, τα παιδιά, σε αυτούς που ερχότανε, με ζουρνάδες και νταούλια! Όπως και έγινε!

Κατέφθασε ο επαναστάτης με την παρέα του και άρχισε την «μεγάλη» διαπραγμάτευση με την τεράστια επιτυχία. 

Και συγνώμη δεν καταλάβαμε, αλλιώς τα περιμέναμε, δεν γνωρίζαμε, είχαμε αυταπάτες, τι  να κάνουμε, διαλέξαμε την κουρτίνα τρία και αντί για λεφτά, εμφανιστήκανε γεμιστά, και για να μην εμφανιστεί το ζόνγκ και διαλυθεί το σύμπαν, ήλθε το τρίτο μνημόνιο, το αποκλειστικά δικό σας μνημόνιο και το χειρότερο όλων.

Και όταν αναφέρεστε σε 8 χρόνια μνημόνια, να θυμάστε ότι είστε η κυβέρνηση με τα περισσότερα χρόνια στα μνημόνια!


Επίσης θα πρέπει να θυμηθείτε, ότι στη μεταπολίτευση εκτός από σκάνδαλα και προβλήματα, το βιοτικό επίπεδο της χώρας έφθασε σε δυσθεώρητα ύψη (αυτό ήταν και το μεγάλο πρόβλημα), ο κακομοίρης ο έλληνας πήρε σπίτι, εξοχικό, αυτοκίνητο καλό, ταξίδια, διακοπές, … και διόδια πλήρωνε! 

Εκείνα τα χρόνια, οι κυβερνώντες έπρεπε να διαχειριστούνε πλούτο και όχι φτώχεια, όπως κάνετε εσείς!

Και σε τελική ανάλυση, αφού για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, τότε θα πρέπει να ζητήσετε συγνώμη από τον ελληνικό λαό, διότι το μισό ΠΑΣΟΚ και βάλε σε στελέχη, το έχετε στην αγκαλιά σας. Ποιον δουλεύετε. 

Και όσον αφορά τη ΝΔ, γιατί δεν αναφέρεστε στην υπουργία του κ. Παυλόπουλου, με τις τεράστιες επιτυχίες. Ο κ. Αντώναρος, η κ. Παπακώστα με τους οποίους από ότι φαίνεται, υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας, δεν συμμετείχανε στην καταστροφική μεταπολίτευση;

Λοιπόν φίλοι μου, το τρίτο μνημόνιο, ήταν αποτέλεσμα  της ανικανότητάς σας, και του πάθους σας  για εξουσία. Είναι όλο δικό σας και να το χαίρεστε. 

Η δήμευση της περιουσίας του κράτους, οι ιδιωτικοποιήσεις, η βάναυση φορολογία, τα εξωφρενικά πλεονάσματα, … είναι όλα δικά σας επιτεύγματα. Επίσης να τα χαίρεστε.

Και επειδή τα προσφέρατε όλα και δεν είχε μείνει τίποτα άλλο, προχωρήσατε και στην παραχώρηση εθνικών εδαφών (μην νομίζετε ότι ξεχνάμε!), με αντάλλαγμα την είσοδο νέων μεταναστών, με τις ευλογίες της μαντάμ Μέργκελ (κολλητή σας πλέον)!

Και κατά τα άλλα θα έλθει η ανάπτυξη και θα επιστρέψουν τα παιδιά μας από την ξενιτειά.

Τη μεγαλύτερη επένδυση (Ελληνικό) των Βαλκανίων, έχει η χώρα μας και ακόμη να ξεκινήσει. 

Ψάχνουν κάποιοι για το πώς καλλιεργούσανε οι αρχαίοι το χασίσι!

Όσον αφορά την επιστροφή των νέων επιστημόνων, θα πρέπει να σας θυμίσει κάποιος, ότι οι ξενιτεμένοι, βρίσκουν θέσεις εργασίας στο εξωτερικό με τα προσόντα τους, τα μεταπτυχιακά τους, τα διδακτορικά τους. Και εσείς θα τους φέρετε πίσω. Πως άραγε;

Διαβάστε λοιπόν. Μόλις «έσκασε» η είδηση.

Η διαστημική υπηρεσία των ούφο, επιθυμεί να προσλάβει δικηγόρο αστροναύτη, μεταξύ των προσόντων, θα πρέπει ο υποψήφιος να έχει και εμπειρία από δύο τουλάχιστον διαστημικές αποστολές.

Προφανώς σκεφθήκατε, πως θα υπογράφονται  οι συμβάσεις με τους εξωγήινους στο διάστημα; 

Θα πρέπει ο δικηγόρος να έχει και την ανάλογη εμπειρία. 

Πως θα κάθεται στην καρέκλα για να υπογράφει και να τον κυνηγάει η έλλειψη της βαρύτητας και το περίσσευμα της ηλιθιότητας.

Εάν ξαφνικά του πέσει το στυλό, πως θα το ξαναπάρει, εάν δεν έχει την κατάλληλη, την πιστοποιημένη εμπειρία.

Απορία και ταυτόχρονα πρόταση για νέα θέση. 

Ο δικηγόρος δεν θα πρέπει να έχει γραμματέα και τι θα φορά. 

Μήπως λόγω της έλλειψης της βαρύτητας, θα πρέπει να είναι μόνο με τα απαραίτητα; 

Τελικά μου φαίνεται ότι τους εξωγήινους, θα τους πεταχτούν τα μάτια όξω!

Και όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, με την πρόσληψη του δικηγόρου-αστροναύτη, στο τέλος ναύτη θα προσλάβετε, φαίνεται και η αξιοκρατία σας.  

Λέτε ότι όποιος έχει διδακτορικό, σαν και αυτό της Ελένης, θα πάρει πέντε μόρια και η προφορική συνέντευξη, θα δώσει 40 μόρια. 

Δηλαδή αυτός που θα χτυπήσει την πόρτα και θα πει καλημέρα σας, λέγομαι Γιάννης ο Συριζάκιας, είμαι μέλος της τοπικής οργάνωσης τάδε, έχω ειδικότητα στο να εξαφανίζω Μητσοτάκια, θα πάρει 40 μόρια, δηλαδή τον αξιολογείτε σα να έχει οκτώ διδακτορικά!

Μάλλον έχετε μπερδέψει το διδακτορικό με το δικτατορικό!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η οπτασία της Μονμάρτρης...

Η οπτασία της Μονμάρτρης...

* Του Μάξιμου Χαρακόπουλου Οι καρέκλες της εξουσίας ...

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ:

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: "Υπάρχει κίνδυνος να βρεθούν χωρίς...

Μετά τις έντονες και καταστροφικές χαλαζοπτώσεις που...

Παύλος Πολάκης. Η χυδαιότητα ενός θρασύδειλου

Παύλος Πολάκης. Η χυδαιότητα ενός θρασύδειλου

* Της Νίκης ΚαρατζιούλαΠολιτικό στέλεχοςτης Νέας...

Συνεδριάζει αύριο το Περιφερειακό Συμβούλιο  Κεντρικής Μακεδονίας - Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Συνεδριάζει αύριο το Περιφερειακό Συμβούλιο ...

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου...

Στη Βέροια η πρώτη περιφερειακή υπηρεσία του Ελληνικού Κτηματολογίου - Πώς θα πραγματοποιούνται οι συναλλαγές

Στη Βέροια η πρώτη περιφερειακή υπηρεσία του...

          Η μεταρρύθμιση που εισήγαγε ο νόμος 4512/2018 με...

Παραχωρείται στο Δήμο Νάουσας το κτίριο Ματθαίου από το Υπουργείο Πολιτισμού - Άγγελος Τόλκας : «Κοιτάμε την επόμενη μέρα»

Παραχωρείται στο Δήμο Νάουσας το κτίριο Ματθαίου από...

Μία σημαντική εξέλιξη για την πολιτιστική κληρονομιά...

Ευχές του Κώστα Καλαϊτζίδη για το Πάσχα

Ευχές του Κώστα Καλαϊτζίδη για το Πάσχα

Το φετινό Πάσχα, το μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου ας...

Λήστεψαν γυναίκα ταχυδρόμο στην Ημαθία

Λήστεψαν γυναίκα ταχυδρόμο στην Ημαθία

Θύμα ληστείας έπεσε στις 12.00 το μεσημέρι  γυναίκα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

* Του Μάξιμου Χαρακόπουλου Οι καρέκλες της εξουσίας συχνά μεταλλάσσουν καταλυτικά τους ανθρώπους και τις ιδέες τους. Η αναπάντεχη σύγκριση της Μονμάρτρης με την πολύπαθη συνοικία των Αθηνών, στην οποία...

Μετά τις έντονες και καταστροφικές χαλαζοπτώσεις που έπληξαν την Ημαθία, ο βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, με ερώτηση του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,...