ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΕΣΕΙΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ ΕΜΕΙΣ!

ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΕΣΕΙΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ ΕΜΕΙΣ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού


Φίλοι μου, καλή σας ημέρα, 

για κάποιους οι διακοπές μπορεί να τελειώσανε, για μένα όμως τώρα ξεκινάνε. 

Επιτέλους βγήκαμε (Αλέκση μου να είσαι καλά!), η αγωνία εξαφανίστηκε και μπορώ να πάω στις αγορές, τις λαικές να αγοράσω κανά σώβρακο! Μπορεί να μην σας αρέσει και να ζορίζεστε παλιοδεξιούληδες και πασοκούληδες μαζί, αλλά το παιδί είναι θαύμα και τα κατάφερε!

Εργάστηκε με σχέδιο, ενέπνευσε όραμα στο τσίρκο του και πέτυχε.

Στην αρχή ανέλαβε δράση η Θεανώ, προσέφερε γεμιστά στους εξωγήινους, πάθανε την πλάκα τους, και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, αποφασίσανε να μας προσφέρουν μερικά ούφο, τα οποία σε συνδυασμό με την διαστημική υπηρεσία του εξωγήινου υπουργού, άρχισαν να εργάζονται και κυρίως να διαπραγματεύονται με διαστημικές ταχύτητες και έτσι προέκυψε το ποθούμενο, η έξοδος από τα μνημόνια και σε λίγο, … από την χώρα!

Πληροφορίες μου δείχνουν, ότι για τη μεγάλη επιτυχία, μερίδιο ευθύνης έχει και η ωραία Ελένη, το διδακτορικό της οποίας δόθηκε από τη ΝΑΣΑ στους εξωγήινους, μελετήθηκε διεξοδικά και αποφασίστηκε ότι τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία της Ιθάκης είναι καλύτερα από εκείνα του Καστελόριζου και έτσι έγινε η επιλογή του προορισμού. 

Επόμενος σταθμός είναι η έκθεση της Θεσσαλονίκης, όπου πάλι με τη συμβολή, της πολύ μορφωμένης και ωραίας Ελένης, θα αναπτύξει ο αρχηγός του θιάσου, την επίλυση της εξίσωσης «έρχεται η ανάπτυξη, ποιος ηλίθιος το πιστεύει»;

Έτσι που λέτε φίλοι μου, προτάθηκε το νησί της Ιθάκης το οποίο έγινε αμέσως αποδεκτό, διότι εκείνη την ώρα ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς, έπαιζε με τους συμμαθητές του, το γνωστό σε όλους μας παιχνίδι, «όνομα, ζώο, φυτό, πράγμα, πόλη, όνομα» και συγκεκριμένα:

στην ερώτηση, πράγμα, από το γράμμα «τ», απαντήσανε, τόξο,

στην ερώτηση, ζώο, από το γράμμα «σ», απαντήσανε, σκύλος,

στην ερώτηση, φυτό, από το γράμμα «χ», απαντήσανε, χασισιά,

στην ερώτηση, πόλη, από το γράμμα «ι», απαντήσανε, Ιθάκη,

στην ερώτηση, όνομα, από το γράμμα «Ο», απαντήσανε, Οδυσσέας,

στην ερώτηση, ηλίθια γκόμενα, από το γράμμα «Π», απαντήσανε, Πηνελόπη, 

οπότε ο στρατηγικός σύμβουλος Κουτσονίκας, όλος χαρά πετάχθηκε και είπε, πρόεδρε, στην Ιθάκη θα πας. 

‘Εχουμε τον Οδυσσέα, το τόξο του, τον σκύλο του (ψόφησε αλλά δεν πειράζει!), την Πηνελόπη, όλα τα έχουμε, μας λείπει η Κίρκη και τα γουρούνια της, αλλά θα ισχυριστούμε ότι και αυτά υπήρχανε, μας πρόλαβε όμως ο χοντρός από τη Βέροια και τα έφαγε!

Φίλοι μου, καλή η Ιθάκη, καλό και το παραμυθάκι, καλός ο Όμηρος, καλός και ο κακόμοιρος, αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη. Μπορεί κάποιοι να ξεχνάνε εύκολα, αλλά όχι όλοι.

Τα μνημόνια δεν ήταν άλλο από προγράμματα, σύμφωνα με τα οποία έπαιρνες δανεικά με χαμηλό επιτόκιο, αφού πρώτα ψήφιζες επώδυνα μέτρα, για το λαό σου. Και βέβαια, όταν αντλούσες τα συμφωνημένα χρήματα και γινότανε και οι αξιολογήσεις, το πρόγραμμα τελείωνε και ή συνέχιζες με νέο πρόγραμμα ή έλεγες θα βγω στις αγορές. Μέχρι εδώ καλά.

Ήλθε το πρώτο μνημόνιο, του Γιωργάκη, ακολούθησε το δεύτερο των γερμανοτσολιάδων ή κοινώς ΣαμαροΒενιζέλων (ορολογία ΣΥΡΙΖΑ για να πάει κάποιος μπροστά!) και ενώ θα έπρεπε να κλείσει το δεύτερο μνημόνιο, τα οικονομικά μεγέθη είχανε βελτιωθεί αρκετά (πραγματικότητα που δεν αμφισβητείται), εμφανίστηκε ο κυρ Φώτης και είπε ότι δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην ουσία είπανε ότι θα πάμε για εκλογές, δηλαδή στην εξουσία θα έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ, γνωστό σε όλους, είχανε άλλωστε προηγηθεί και ευρωεκλογές και είχε καταγραφεί η δυναμική πορεία του θιάσου που ερχότανε!

Και το ερώτημα που τίθεται, είναι πως θα έκλεινε το δεύτερο πρόγραμμα από τους δανειστές, τη στιγμή που γνωρίζανε ότι η χώρα θα πάει σε εκλογές και στην κυβέρνηση θα έλθουν κάποιοι «αριστεροί» που θα δώσουν τα πάντα, θα καταργήσουν τα πάντα, μέχρι και διόδια δεν θα πληρώνει ο κόσμος (χαχαχαχα!). 

Ποιος νοήμων πιστεύει ότι οι δανειστές θα συμφωνούσανε σε κλείσιμο της αξιολόγησης. 

Θα αναμένανε τις εκλογές, για να πούνε καλώς τα, τα παιδιά, σε αυτούς που ερχότανε, με ζουρνάδες και νταούλια! Όπως και έγινε!

Κατέφθασε ο επαναστάτης με την παρέα του και άρχισε την «μεγάλη» διαπραγμάτευση με την τεράστια επιτυχία. 

Και συγνώμη δεν καταλάβαμε, αλλιώς τα περιμέναμε, δεν γνωρίζαμε, είχαμε αυταπάτες, τι  να κάνουμε, διαλέξαμε την κουρτίνα τρία και αντί για λεφτά, εμφανιστήκανε γεμιστά, και για να μην εμφανιστεί το ζόνγκ και διαλυθεί το σύμπαν, ήλθε το τρίτο μνημόνιο, το αποκλειστικά δικό σας μνημόνιο και το χειρότερο όλων.

Και όταν αναφέρεστε σε 8 χρόνια μνημόνια, να θυμάστε ότι είστε η κυβέρνηση με τα περισσότερα χρόνια στα μνημόνια!


Επίσης θα πρέπει να θυμηθείτε, ότι στη μεταπολίτευση εκτός από σκάνδαλα και προβλήματα, το βιοτικό επίπεδο της χώρας έφθασε σε δυσθεώρητα ύψη (αυτό ήταν και το μεγάλο πρόβλημα), ο κακομοίρης ο έλληνας πήρε σπίτι, εξοχικό, αυτοκίνητο καλό, ταξίδια, διακοπές, … και διόδια πλήρωνε! 

Εκείνα τα χρόνια, οι κυβερνώντες έπρεπε να διαχειριστούνε πλούτο και όχι φτώχεια, όπως κάνετε εσείς!

Και σε τελική ανάλυση, αφού για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, τότε θα πρέπει να ζητήσετε συγνώμη από τον ελληνικό λαό, διότι το μισό ΠΑΣΟΚ και βάλε σε στελέχη, το έχετε στην αγκαλιά σας. Ποιον δουλεύετε. 

Και όσον αφορά τη ΝΔ, γιατί δεν αναφέρεστε στην υπουργία του κ. Παυλόπουλου, με τις τεράστιες επιτυχίες. Ο κ. Αντώναρος, η κ. Παπακώστα με τους οποίους από ότι φαίνεται, υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας, δεν συμμετείχανε στην καταστροφική μεταπολίτευση;

Λοιπόν φίλοι μου, το τρίτο μνημόνιο, ήταν αποτέλεσμα  της ανικανότητάς σας, και του πάθους σας  για εξουσία. Είναι όλο δικό σας και να το χαίρεστε. 

Η δήμευση της περιουσίας του κράτους, οι ιδιωτικοποιήσεις, η βάναυση φορολογία, τα εξωφρενικά πλεονάσματα, … είναι όλα δικά σας επιτεύγματα. Επίσης να τα χαίρεστε.

Και επειδή τα προσφέρατε όλα και δεν είχε μείνει τίποτα άλλο, προχωρήσατε και στην παραχώρηση εθνικών εδαφών (μην νομίζετε ότι ξεχνάμε!), με αντάλλαγμα την είσοδο νέων μεταναστών, με τις ευλογίες της μαντάμ Μέργκελ (κολλητή σας πλέον)!

Και κατά τα άλλα θα έλθει η ανάπτυξη και θα επιστρέψουν τα παιδιά μας από την ξενιτειά.

Τη μεγαλύτερη επένδυση (Ελληνικό) των Βαλκανίων, έχει η χώρα μας και ακόμη να ξεκινήσει. 

Ψάχνουν κάποιοι για το πώς καλλιεργούσανε οι αρχαίοι το χασίσι!

Όσον αφορά την επιστροφή των νέων επιστημόνων, θα πρέπει να σας θυμίσει κάποιος, ότι οι ξενιτεμένοι, βρίσκουν θέσεις εργασίας στο εξωτερικό με τα προσόντα τους, τα μεταπτυχιακά τους, τα διδακτορικά τους. Και εσείς θα τους φέρετε πίσω. Πως άραγε;

Διαβάστε λοιπόν. Μόλις «έσκασε» η είδηση.

Η διαστημική υπηρεσία των ούφο, επιθυμεί να προσλάβει δικηγόρο αστροναύτη, μεταξύ των προσόντων, θα πρέπει ο υποψήφιος να έχει και εμπειρία από δύο τουλάχιστον διαστημικές αποστολές.

Προφανώς σκεφθήκατε, πως θα υπογράφονται  οι συμβάσεις με τους εξωγήινους στο διάστημα; 

Θα πρέπει ο δικηγόρος να έχει και την ανάλογη εμπειρία. 

Πως θα κάθεται στην καρέκλα για να υπογράφει και να τον κυνηγάει η έλλειψη της βαρύτητας και το περίσσευμα της ηλιθιότητας.

Εάν ξαφνικά του πέσει το στυλό, πως θα το ξαναπάρει, εάν δεν έχει την κατάλληλη, την πιστοποιημένη εμπειρία.

Απορία και ταυτόχρονα πρόταση για νέα θέση. 

Ο δικηγόρος δεν θα πρέπει να έχει γραμματέα και τι θα φορά. 

Μήπως λόγω της έλλειψης της βαρύτητας, θα πρέπει να είναι μόνο με τα απαραίτητα; 

Τελικά μου φαίνεται ότι τους εξωγήινους, θα τους πεταχτούν τα μάτια όξω!

Και όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, με την πρόσληψη του δικηγόρου-αστροναύτη, στο τέλος ναύτη θα προσλάβετε, φαίνεται και η αξιοκρατία σας.  

Λέτε ότι όποιος έχει διδακτορικό, σαν και αυτό της Ελένης, θα πάρει πέντε μόρια και η προφορική συνέντευξη, θα δώσει 40 μόρια. 

Δηλαδή αυτός που θα χτυπήσει την πόρτα και θα πει καλημέρα σας, λέγομαι Γιάννης ο Συριζάκιας, είμαι μέλος της τοπικής οργάνωσης τάδε, έχω ειδικότητα στο να εξαφανίζω Μητσοτάκια, θα πάρει 40 μόρια, δηλαδή τον αξιολογείτε σα να έχει οκτώ διδακτορικά!

Μάλλον έχετε μπερδέψει το διδακτορικό με το δικτατορικό!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες  για την νόμιμη λειτουργία των Αθλητικών Σωματείων

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες για την νόμιμη...

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας...

Σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνει ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας

Σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνει ο...

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

Δυναμική κινητοποίηση Γονέων στην Ειρηνούπολη για το άλυτο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών

Δυναμική κινητοποίηση Γονέων στην Ειρηνούπολη για το...

Από τον σύλλογο Γονέων των Σχολείων Ειρηνούπολης...

Σε διαβούλευση το σχέδιο για τα «Μέτρα ελέγχου της αγοράς γάλακτος»

Σε διαβούλευση το σχέδιο για τα «Μέτρα ελέγχου της...

Μέχρι την Κυριακή 25 ΝοεμβρίουΣε δημόσια διαβούλευση...

Συνάντηση του Προέδρου της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ   Π. Δραγκόλα με τον Περιφερειάρχη   Δ. Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη

Συνάντηση του Προέδρου της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ Π. Δραγκόλα με τον...

Τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων...

Δηλώσεις Σταικούρα – Βεσυρόπουλου για την έκθεση προϋπολογισμού της Βουλής

Δηλώσεις Σταικούρα – Βεσυρόπουλου για την έκθεση...

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας,...

Το δισέλιδο μιας παλιάς εφημερίδας

Το δισέλιδο μιας παλιάς εφημερίδας

Του Ορέστη ΣιδηρόπουλουΣκάλιζα τα χαρτιά μου,...

Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο διοργανώνουν   Αστυνομικοί, Δικηγόροι   και Εκπαιδευτικοί της Ημαθίας

Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο...

Ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία των...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας ως αρμόδια υπηρεσία για την εποπτεία και τον έλεγχο επί των αθλητικών σωματείων, ανακοινώνει ότι για την εύρυθμη...

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας διοργανώνει σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό (bulling) -σε συνεργασία με την κα Τασιώνα Αθηνά (επισκέπτρια υγείας) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου- την...

Από τον σύλλογο Γονέων των Σχολείων Ειρηνούπολης (Γυμνασίου Λ.Τ. - Δημοτικών) έγιναν γνωστά τα εξής: "Κινητοποίηση των γονέων του Γυμνασίου - Λυκείου Ειρηνούπολης είχαμε την Τετάρτη για το πρόβλημα που...

Μέχρι την Κυριακή 25 ΝοεμβρίουΣε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από χθες στην ιστοσελίδα του Yπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) με θέμα τα «Μέτρα ελέγχου...