Στη Βέροια χθες ο Γενικός Γραμματέας   της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ  Σταύρος Κουτσιουμπέλης:   «Το τέλος των μνημονίων ήταν συμβολικό και όχι ουσιαστικό»

Στη Βέροια χθες ο Γενικός Γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσιουμπέλης: «Το τέλος των μνημονίων ήταν συμβολικό και όχι ουσιαστικό»

Την κατάργηση του  νόμου Κατρούγκαλου, ζητά η ΑΔΕΔΥ

Τα προβλήματα των Σωματείων καθώς και μια ενημέρωση για θέματα που αφορούν τους δημόσιους υπαλλήλους της ΑΔΕΔΥ και τους στόχους, τις δράσεις και τις προοπτικές της, απασχόλησε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης στην Εληά, ο Γενικός Γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, κ. Σταύρος Κουτσιουμπέλης και εκπρόσωποι του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας, εν όψει των κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με την ΓΣΕΕ, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ. 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτσιουμπέλης ανέφερε ότι στις 30 Αυγούστου, στο Γενικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, συζητήθηκε και το πρόγραμμα δράσης με αφορμή την 20η Αυγούστου. «Το τέλος των μνημονίων ήταν συμβολικό και όχι ουσιαστικό», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. «Το προσωπικό μειώθηκε από 950.000 σε 560.000 με επιπτώσεις σε δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά και στην υγεία, την παιδεία, την αυτοδιοίκηση, τα προγράμματα βοήθειας στο σπίτι κτλ. Έχουν γίνει τεράστιες περικοπές της τάξεως του 40% στο μισθολογικό κομμάτι. Από τα 25 δισεκατομμύρια, το κονδύλι έπεσε στα 15 δισεκατομμύρια και μειώνεται ακόμη».


Στη συνέχεια, ο κ.  Κουτσιουμπέλης αναφέρθηκε και στο αφορολόγητο, το οποίο από το 2017 έχει πάρει αντίστροφη πορεία κι έπεσε στις 8.600, ενώ, όπως σημείωσε, από το 2020 θα πέσει στις 5.600. «Το ασφαλιστικό, ακόμη, είναι μία τεράστια βόμβα για τους εργαζομένους. Μετά από 40 χρόνια, εργαζόμενοι με πλήρεις ασφαλιστικές παροχές θα πάρουν συντάξεις πείνας».

Τέλος, δόθηκε έμφαση στο γεγονός ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και να ενισχυθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι μέσα από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, αλλά και από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν εκπρόσωποι από την ΕΛΜΕ Ημαθίας, τον Σύλλογο Μονίμων Υπαλλήλων Στρατού Κεντρικής Μακεδονίας, τον Σύλλογο Εργαζομένων ΙΚΑ Νομού Ημαθίας και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. 

ΕΛΛΗ ΠΟΛΑΚΗ


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

"Το κόκκινο ποτάμι" του Μανούσου Μανουσάκη θα...

Από τις 10 μέχρι και τις 13 Σεπτεμβρίου θα...

Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουμαριάς «Η Ντόλιανη»

Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών του Πολιτιστικού...

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουμαριάς «Η ΝΤΟΛΙΑΝΗ» καλεί...

Πανόραμα 45ετίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Πανόραμα 45ετίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

«Συμβούλους προκομμένους μὲ πατριωτισμὸν νὰ βάλωμεν...

«Ναοί - Ιερά» -  Έκθεση φωτογραφίας στο παλιό λεβητοστάσιο της Βέτλανς

«Ναοί - Ιερά» - Έκθεση φωτογραφίας στο παλιό...

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα ‘Ιερά – Ναοί’ διοργανώνει...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Τακτική Γενική Συνέλευση Μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουμαριάς «Η ΝΤΟΛΙΑΝΗ»

Τακτική Γενική Συνέλευση Μελών του Πολιτιστικού...

  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουμαριάς «Η ΝΤΟΛΙΑΝΗ»...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων του 4ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στη Βέροια

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια...

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα...

Συνάντηση της Πρωτοβουλίας για το Παιδί με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας

Συνάντηση της Πρωτοβουλίας για το Παιδί με τον...

Το πρωί της Πέμπτης, 22 Αυγούστου 2019, ο Πρόεδρος της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικειου Βέροιας έγινε στις 12 το πρωί η κλήρωση για την ανάδειξη του προέδρου του Κάτω Βερμίου (Σελίου). Στην κληρωτίδα μπήκαν τα ονόματα των Αντωνη Πιτουλια και Γιώργου...

Νεκρός από ανακοπή καρδιάς  διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, νωρίς το μεσημέρι, ο 60χρονος, συνταξιούχος  βεροιώτης, Απόστολος Χατζηλάμπρου. Το περιστατικό συνέβη στα Δικαστήρια της Βέροιας, όπου...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...