Στη Βέροια χθες ο Γενικός Γραμματέας   της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ  Σταύρος Κουτσιουμπέλης:   «Το τέλος των μνημονίων ήταν συμβολικό και όχι ουσιαστικό»

Στη Βέροια χθες ο Γενικός Γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσιουμπέλης: «Το τέλος των μνημονίων ήταν συμβολικό και όχι ουσιαστικό»

Την κατάργηση του  νόμου Κατρούγκαλου, ζητά η ΑΔΕΔΥ

Τα προβλήματα των Σωματείων καθώς και μια ενημέρωση για θέματα που αφορούν τους δημόσιους υπαλλήλους της ΑΔΕΔΥ και τους στόχους, τις δράσεις και τις προοπτικές της, απασχόλησε η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης στην Εληά, ο Γενικός Γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, κ. Σταύρος Κουτσιουμπέλης και εκπρόσωποι του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας, εν όψει των κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με την ΓΣΕΕ, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ. 

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτσιουμπέλης ανέφερε ότι στις 30 Αυγούστου, στο Γενικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, συζητήθηκε και το πρόγραμμα δράσης με αφορμή την 20η Αυγούστου. «Το τέλος των μνημονίων ήταν συμβολικό και όχι ουσιαστικό», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. «Το προσωπικό μειώθηκε από 950.000 σε 560.000 με επιπτώσεις σε δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά και στην υγεία, την παιδεία, την αυτοδιοίκηση, τα προγράμματα βοήθειας στο σπίτι κτλ. Έχουν γίνει τεράστιες περικοπές της τάξεως του 40% στο μισθολογικό κομμάτι. Από τα 25 δισεκατομμύρια, το κονδύλι έπεσε στα 15 δισεκατομμύρια και μειώνεται ακόμη».


Στη συνέχεια, ο κ.  Κουτσιουμπέλης αναφέρθηκε και στο αφορολόγητο, το οποίο από το 2017 έχει πάρει αντίστροφη πορεία κι έπεσε στις 8.600, ενώ, όπως σημείωσε, από το 2020 θα πέσει στις 5.600. «Το ασφαλιστικό, ακόμη, είναι μία τεράστια βόμβα για τους εργαζομένους. Μετά από 40 χρόνια, εργαζόμενοι με πλήρεις ασφαλιστικές παροχές θα πάρουν συντάξεις πείνας».

Τέλος, δόθηκε έμφαση στο γεγονός ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και να ενισχυθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι μέσα από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, αλλά και από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν εκπρόσωποι από την ΕΛΜΕ Ημαθίας, τον Σύλλογο Μονίμων Υπαλλήλων Στρατού Κεντρικής Μακεδονίας, τον Σύλλογο Εργαζομένων ΙΚΑ Νομού Ημαθίας και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. 

ΕΛΛΗ ΠΟΛΑΚΗ


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας εγκαινίασε χθες ο Δήμαρχος Βέροιας

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη...

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των...

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω...

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο   για ποδήλατα σήμερα η Ανοίξεως,   από Εληάς έως Μ. Αλεξάνδρου στη Βέροια

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο για ποδήλατα σήμερα η...

Σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της...

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για την   κατάσβεση φωτιάς σε διαλογητήριο, με υλικές μόνο ζημιές

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για...

- Στο 2ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Πατρίδας- Αγ....

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές μεταφορές της Ημαθίας

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές...

-Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Κώστα...

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και αλήθεια

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και...

  Από τη  Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ γνωστοποιούνται τα εξής:«Ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη νομισματική ιστορία της ΕλλάδαςΤη νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας εγκαινίασε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης,...

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου ΜηχανικούΦίλοι μου, καλή σας ημέρα, μόλις τώρα διάβασα, ότι υπουργός - αστέρι του τσίρκο, ο οποίος θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, εάν τηρούσε τις υποσχέσεις του,...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των πολιτικών διακηρύξεων που επικέντρωσαν το ενδιαφέρον των πολιτών κατά την διάρκεια  της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, συμπεριλήφθηκαν και ειδικές...

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω κάθε εκλογικής διαδικασίας οι πολίτες επιλέγουν να τους διοικήσει  σε τοπικό, περιφερειακό ή πανελλαδικό επίπεδο εκείνος από τους υςποψηφίους που το...