Αδειες οδήγησης  και παραλογισμός

Αδειες οδήγησης και παραλογισμός

 * Του Γιώργου  Καλογήρου


Το Υπουργείο Μεταφορών νομοθέτησε, σχετικά πρόσφατα, αλλαγές στον τρόπο αναθεώρησης  των διπλωμάτων οδήγησης αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα οι νέες διατάξεις, μεταξύ άλλων, ορίζουν ότι από την 1 Σεπτεμβρίου 2018 όσοι είναι άνω των 74 χρόνων και θέλουν να ανανεώσουν την άδεια ικανότητας οδηγού, εκτός των άλλων, θα υποστούν εκ νέου εξέταση στην οδήγηση. Η εξέταση αυτή θα γίνεται χωρίς την παρουσία δασκάλου ( και συνεπώς όχι σε ειδικό αυτοκίνητο  Σχολής οδηγών αλλά  στο  αυτοκίνητο του ενδιαφερομένου).

Είναι αυτονόητο ότι η μη παρουσία δασκάλου και η εξέταση της  πορείας σε αυτοκίνητο που δεν διαθέτει τα εξαρτήματα ελέγχου της κίνησης του οχήματος στο δρόμο, καθιστά αυτή την διαδικασία εξαιρετικά επικίνδυνη.

Οι πληροφορίες μου λένε ότι οι εξεταστές θεωρούν (εύλογα) ότι δεν μπορεί να γίνει εξέταση πορείας με αυτές τις προυποθέσεις και ότι ο Νόμος είναι ανεφάρμοστος. Στο μεταξύ το Υπουργείο έδωσε εντολή στις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες κάθε Νομού να δέχονται αιτήσεις και δικαιολογητικά για αναθεώρηση αδειών, χωρίς όμως να δίνουν στους ενδιαφερόμενους  σχετικά σημειώματα παραλαβής με τα οποία θα μπορούσαν οι τελευταίοι να κυκλοφορούν νόμιμα με το όχημά τους.

Έτσι από την πρώτη Σεπτεμβρίου 2018 όσοι έχουν περάσει τα 74 χρόνια και έληξε η άδειά τους ικανότητας οδηγού, δεν μπορούν νόμιμα να οδηγήσουν αυτοκίνητο. Και η ευθύνη για αυτό βαρύνει αποκλειστικά τους «σοφούς» του υπουργείου μεταφορών που συντάσσουν νομοσχέδια και αποφάσεις  στο γόνατο.

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι αυτής της κατηγορίας που χωρίς το αυτοκίνητό τους δεν μπορούν να δουλέψουν. Τις ζημιές που υφίστανται ποιος θα τις πληρώσει? Και δεν είναι μόνο η δουλειά. Το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο και για πολλές άλλες επείγουσες ανάγκες που έχουν σχέση ακόμα και με την ζωή μας.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

ΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Λήξη δεκαπενθήμερου εκπτώσεων

Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Λήξη δεκαπενθήμερου...

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Βεροίας ανακοινώθηκαν τα...

Δήλωση Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Δήλωση Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο του...

Η  17 Νοέμβρη παραμένει πάντα μια επέτειος μνήμης και...

Χιονίζει τώρα στην Εγνατία!

Χιονίζει τώρα στην Εγνατία!

Μπορεί στην Βέροια να έριξε πριν λίγο χαλάζι ακόμη και...

SIMPARTS.GR -  Η τεχνογνωσία, η συνέπεια και οι άριστες επιλογές αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την υψηλή ποιότητα

SIMPARTS.GR - Η τεχνογνωσία, η συνέπεια και οι άριστες...

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η επιχείρηση Γαβριηλίδης Κ....

 Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για ζητήματα της Ημαθίας  «Συμμαζεύουμε και οργανώνουμε τον αγροτικό και συνεταιριστικό χώρο στηρίζοντας παράλληλα το εισόδημα των αγροτών»

Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για...

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής...

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων,  της επιχειρηματικότητας και η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων, είναι το μεγάλο στοίχημα για τη δημιουργική Ελλάδα του αύριο»

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Η ενίσχυση της αγοράς ακινήτων, της...

Στο Συνέδριο του ΣΕΠΑΚ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων για...

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές   διαστάσεις και βλάπτει την πραγματική οικονομία»

Απ. Τζιτζικώστας: «Το θέμα έχει πάρει τραγικές ...

Σύσκεψη χθες στην Περιφέρεια για τη μάστιγα του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού Φίλοι μου, καλή σας ημέρα, τη στιγμή που ξεκίνησα να πληκτρολογώ, το τηλέφωνο, ντριν-ντριν και στην άλλη άκρη του σύρματος, η γριούλα μου, η κυρά Φωφώ, που...

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Βεροίας ανακοινώθηκαν τα εξής:"Το  Δεκαπενθήμερο των Εκπτώσεων έληξε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018.υπενθυμίζεται στους συναδέλφουςκαι είναι αυτονόητο ότι, με βάση τη Νομοθεσία για...

Η  17 Νοέμβρη παραμένει πάντα μια επέτειος μνήμης και τιμής σε όσους αγωνίζονται για την δημοκρατία. Σηματοδοτεί την αντίσταση ενάντια στον φασισμό και αποτελεί  πάντα ένα επίκαιρο μήνυμα για την...

Μπορεί στην Βέροια να έριξε πριν λίγο χαλάζι ακόμη και στο κέντρο της πόλης, αυτήν την στιγμή όμως όσοι κινούνται στην Εγνατία οδό μετά τα Γρεβενά συναντούν χιόνι!!! Με την θερμοκρασία να είναι μόλις 2 βαθμούς...