Λ. Αυγενάκης στον ΑΚΟΥ 99.6 -  Αγροτικά, Μακεδονικό, ΔΕΘ, εκλογές και αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα

Λ. Αυγενάκης στον ΑΚΟΥ 99.6 - Αγροτικά, Μακεδονικό, ΔΕΘ, εκλογές και αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα

 Στο πλαίσιο της χθεσινής επίσκεψής του στην Ημαθία


Για την εν εξελίξει περιοδεία του στην Ημαθία, τη ΔΕΘ,  τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στο Μακεδονικό και για τα αγροτικά θέματα μίλησε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, χθες Παρασκευή, στον ΑΚΟΥ 99.6, στην εκπομπή Λαϊκά και Αιρετικά, με τους Ζήση Μ. Πατσίκα και Νίκο Βουδούρη.

-Στο πρόγραμμά σας εκτός από τους παραγωγικούς φορείς εντάξατε επίσκεψη στον Μητροπολίτη και τον Αντιπεριφερειάρχη

-Ο ελληνισμός είναι στενά συνδεδεμένος με την Εκκλησία, η οποία βάλλεται τα τελευταία χρόνια από τους κυβερνώντες και χρειάζεται τη στήριξη και τη συνεργασία μας για την επόμενη μέρα, όπου έχουμε πολλά να κάνουμε και ο ρόλος της εκκλησίας είναι κομβικός. Από την άλλη, βεβαίως, η αυτοδιοίκηση είναι ο πρώτος και δεύτερος βαθμός  εξουσίας , επενδύουμε σ’ αυτόν, επενδύουμε πολιτικά και ξέρουμε ότι την επόμενη ημέρα πρέπει να έχουμε συνεργάτες, συνοδοιπόρους σ’ αυτή την  μεγάλη  προσπάθεια που έχει αναλάβει η αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ήμασταν αντίθετοι με τον Κλεισθένη και δώσαμε μάχη με επιχειρήματα σε όλη την επικράτεια, στη Βουλή, όπου ψηφίστηκε ένας νόμος κατάπτυστος κι από κει και μετά δεσμευτήκαμε ότι μόλις αναλάβει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα καταργήσει τον νόμο αυτό και βέβαια θα καταργήσει και την απλή αναλογική που θα φέρει το απόλυτο μπάχαλο στον χώρο της αυτοδιοίκησης.

Επισκεφθήκαμε συνεταιριστές αλλά και ιδιώτες οι οποίοι παράγουν, στέκονται όρθιοι, δημιουργούν και διατηρούν θέσεις εργασίας, εξάγουν προϊόντα, βγάζουν την ελληνική σημαία σε πολλές αγορές, δημιουργούν πλούτο, κέρδη και όλο αυτό κάνει έναν κύκλο και ενισχύει τον κύκλο της οικονομίας και του χρήματος, πράγμα το οποίο το θεωρούμε απολύτως αυτονόητο.

-Πώς είδατε από την σημερινή επαφή σας τους συνεταιριστές, είναι αισιόδοξοι; 

Όσο θα παραμένει η κυβέρνηση αυτή, ο κόσμος είναι κουμπωμένος και ανασφαλής. Αυτό που παίρνουμε ως μήνυμα από παντού είναι «κάντε κάτι να φύγουνε το συντομότερο δυνατόν». Θα κάνουμε τα πάντα έτσι ώστε το συντομότερο δυνατόν να φύγει η κυβέρνηση που λειτουργεί με όρους πολιτικής συμμορίας. Η χώρα είναι σε απόλυτα ελεύθερη πτώση και υπάρχει ένα τείχος μεταξύ του Μαξίμου και της κοινωνίας, δεν υπάρχει επαφή, δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα, δεν έχουν επικοινωνία, δεν έχουν συνεργασία κι από κει και μετά λειτουργούν με στόχο μονάχα να διατηρήσουν την καρέκλα τους για όσο παραπάνω διάστημα μπορούν. Θα κάνουμε τα πάντα το συντομότερο δυνατόν να αποτελούν παρελθόν για την χώρα. Έχουν προκαλέσει ήδη μεγάλη ζημιά στην Ελλάδα αυτοί οι άνθρωποι. Πουλάνε τα πάντα, εξοφλούν γραμμάτια απ’ ότι φαίνεται και κινούνται με έναν αλλόκοτο ρυθμό, χωρίς στρατηγική και χωρίς στόχο. Δεν έχουν πρόθεση να προσφέρουν στον τόπο, είναι δογματιστές, άκρα προβληματικοί σε ιδέες και αντιλήψεις κι αυτό φάνηκε στον τελευταίο ανασχηματισμό, όπου ο κομματισμός και οι εσωκομματικές ισορροπίες κυριάρχησαν. Ο κ. Τσίπρας είναι παρελθόν για την Ελλάδα. 

- Κύριε Γραμματέα, απ΄ ότι έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, αύριο στις βαλίτσες του για την ΔΕΘ πρόκειται να ανοίξει και να ανακοινώσει, να εξαγγείλει παροχές, ελαφρύνσεις κτλ. Την άλλη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τι θα αντιτάξει απέναντι σε όλα αυτά;

Ο κ. Τσίπρας έχει το μαγικό βαλιτσάκι και βγάζει από μέσα και τάζει ότι έχει ανάγκη ο εκάστοτε συνομιλητής του. Έχει τελειώσει αυτή η νοοτροπία  αυτή η περίοδος όπου για όλα είχε μία ωραία υπόσχεση να σερβίρει. Να θυμίσουμε ότι από το ίδιο βήμα ο συγκεκριμένος άνθρωπος πριν από 4 χρόνια ως αντιπολίτευση είχε υποσχεθεί 12,5 δις. για παροχές. Αντί αυτού, όμως, εξαπατώντας τον ελληνικό λαό, έφερε ένα τρίτο και ένα τέταρτο μνημόνιο. Έφερε χρέη και βάρη που σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ το 2015 και 2016 η χώρα μας ήταν παγκόσμια πρωταθλήτρια σε φόρους. Και ναι μεν η χώρα βγαίνει από το 3ο πρόγραμμα, αλλά έχει επιτόκιο αγοράς χρήματος από τις αγορές 4,5%, το οποίο είναι απαγορευτικό και όταν τα χρέη του κράτους προς τους ιδιώτες πολλαπλασιάζονται. Γιατί να πιστέψει κάποιος κάποιον που συστηματικά έχει εξαπατήσει όλο τον ελληνικό λαό; Το όνομα Τσίπρας έχει ταυτιστεί με τη λέξη ψέμα. Δεν έχουμε κανένα λόγο να μπούμε στην διαδικασία πλειοδοσίας υποσχέσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχεται στη ΔΕΘ ως σύγχρονος πολιτικός, μεταρρυθμιστής, με βαθιά πιστεύω στην αξία του ελληνισμού, του οργανωμένου κράτους που με αξιοσύνη θα πορεύεται και θα υπηρετεί τον πολίτη και φυσικά τη χώρα, με ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας μέσα από επενδύσεις εγχώριες αλλά και εισαγόμενες και με μια προσπάθεια να ενώσουμε και να πιστέψουμε στις δυνάμεις του ελληνικού λαού.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έρχεται για να δώσει ότι μπορεί περισσότερο από τον κ. Τσίπρα και την επόμενη μέρα να ψάχνεται. Δεν υπάρχει καμία απολύτως σχέση. Πορευόμαστε με γνώμονα την αλήθεια, τον ρεαλισμό, την εντιμότητα. Χτίζουμε σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Αξίζουνε πολύ καλύτερα οι Έλληνες πολίτες και γι’ αυτό είμαστε έτοιμοι όσο περνά ο χρόνος να αναλάβουμε το βάρος που μας αναλογεί , να σηκώσουμε τα μανίκια και να ξεκινήσουμε δουλειά. Κάθε εβδομάδα ένας μεγάλος αριθμός βουλευτών της Ν.Δ. κινούνται σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Με εξωστρέφεια, με επαφές, με συνεντεύξεις, δεν φοβόμαστε να κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια, αναγνωρίζουμε τα όποια λάθη έχουμε κάνει στο παρελθόν, αλλά έχουμε πρόταση, σχέδιο και το επικοινωνούμε. Δημιουργούμε συμμάχους για την αυριανή ημέρα, γιατί ξέρουμε ότι η επόμενη ημέρα δεν θα είναι καθόλου εύκολη, γι’ αυτό με συμμαχίες με πολίτες και φορείς θα γίνει πιο εύκολο το έργο μας. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε στους Έλληνες το χαμένο χαμόγελο, είμαστε έτοιμοι να επανεκκινήσουμε την οικονομία και να πιάσουμε δουλειά, γι’ αυτό το συντομότερο πρέπει να προκηρυχτούν εθνικέ εκλογές και να δοθεί το δικαίωμα στους πολίτες να επιβραβεύσει ή να τιμωρήσει τον κ. Τσίπρα.   

Βρίσκεστε στην καρδιά της Μακεδονίας, δίπλα στην Βεργίνα, όπου το πρόβλημα με την ονομασία «χτυπά» διαφορετικά. Συνεχίζουν να οργανώνονται συλλαλητήρια και ο κόσμος αντιδρά. Τι λέει η Ν.Δ.; 

Η Ν.Δ. ποτέ δεν μπήκε σε διαδικασία πλειοδοσίας εθνικών θεμάτων μόνο και μόνο για την πιθανή εσωκομματική της ισορροπία και ασφάλεια. Το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ήταν κάτι το οποίο μας έχει  απασχολήσει πολλά χρόνια. Επενδύσαμε στη διπλωματία, επενδύσαμε στη φιλία και στην ισορροπία των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών, αλλά ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μας να χαρίσουμε το όνομα Μακεδονία και φυσικά να μπούμε σε μια διαδικασία συμφωνίας, που έκανε η σημερινή κυβέρνηση αγνοώντας την βούληση του ελληνικού λαού και υπογράφοντας ο κ. Κοτζιάς. Επισημάναμε στη Βουλή τότε που καταθέσαμε και την πρόταση μομφής στην κυβέρνηση, ότι με την ψήφο σας, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ , αναλαμβάνετε και ατομικά την ευθύνη γι’ αυτά που θα συμβούν.  Κάποιοι έκαναν ότι δεν το άκουσαν, κάποιοι μας είπαν εθνικιστές.  Τους λέμε λοιπόν ότι είναι άλλο πράγμα ο πατριωτισμός και άλλο ο εθνικισμός. Η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα πατριωτικό. Για εμάς, η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Η συμφωνία είναι κατάπτυστη και είτε έρθει τώρα, είτε αργότερα η Ν.Δ. δεν θα την ψηφίσει. Όσο περνάει ο καιρός αυτή η συμφωνία αποκτά βάρος, είναι επιζήμια για τον ελληνικό λαό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει το παν να διορθώσει, τροποποιήσει και αν είναι δυνατό να καταργήσει, αφού δεν γνωρίζουμε όταν αναλάβει την διακυβέρνηση η Ν.Δ. σε τι στάδιο θα βρίσκεται η συμφωνία. Σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσουμε να μην εφαρμοστεί. Ήδη επισκεφθήκαμε εταιρίες και μας ενημερώνουν για τα προβλήματα που έχουν στην αγορά. Για προϊόντα που έχουν στην επωνυμία το όνομα Μακεδονία και παράγωγα, δημιουργείται σύγχυση σε ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές. Προϊόντα για τα οποία οι ελληνικές εταιρίες έχουν παλέψει χρόνια για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη λόγω προέλευσης και ποιότητας. Η θέσεις της Ν.Δ. στα θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι σταθερές και τις υπηρετούμε απ’ όποια θέση κι αν βρισκόμαστε, είτε στην αντιπολίτευση είτε στην κυβέρνηση.  

-Και στην προηγούμενη επίσκεψή σας στην Ημαθία, ρίξατε το βάρος στον αγροτικό τομέα. Αυτό σημαίνει κάτι και προσωπικά για εσάς;

Στον πυρήνα της Ν.Δ. είναι οι άνθρωποι του πρωτογενή τομέα, οι άνθρωποι της αγοράς, οι άνθρωποι που πιστεύουν στη δουλειά και την δημιουργικότητα. Αυτό που κάναμε όταν ανέλαβα γραμματέας ήταν να γεφυρώσουμε το χάσμα που δυστυχώς υπήρχε και οργώσαμε όλη την Ελλάδα, με τον Απόστολο Βεσυρόπουλο αρμόδιο στα θέματα τα φορολογικά, τον Χρήστο Γιαννακάκη δικό μου σύμβουλο σε θέματα πρωτογενή τομέα και ειδικά στα συνεταιριστικά, που είναι εξαιρετικός γνώστης. Κινηθήκαμε σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζουμε την πορεία αυτή, διότι θέλουμε να ξέρουν οι αγρότες ότι το κόμμα και  η παράταξη αυτή που έχει έγνοια, που υπηρετεί και πραγματικά έχει δώσει αγώνα για να πάνε τα πράγματα μπροστά. Φυσικά πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη, η αγορά τρέχει, το τοπίο αλλάζει και εμείς μένουμε στάσιμοι πίσω. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι πρέπει να κινηθούμε ταχύτατα και να γίνουμε οπαδοί και θιασώτες των αλλαγών που πρέπει να γίνουν. Ειδικά στον πρωτογενή τομέα η Ν.Δ. δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα. Το τι θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν θα αναλάβει πρωθυπουργός της χώρας είναι αποκλειστικά δική του υπόθεση. Ως γραμματέας του κόμματος και ως άνθρωπος που τον έχει στηρίξει από την αρχή έχω εμπιστοσύνη στην κρίση, την δουλειά και την μεθοδικότητά του και έχει επιδείξει σε όλα τα πεδία. Επομένως εμπιστεύομαι ότι επιλέξει αυτός για το καλό του τόπου και είμαστε στη διάθεσή του όλοι οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος, για να κάνουμε δουλειά για το καλό των Ελλήνων πολιτών. 


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φιλοζωικός Όμιλος Ημαθίας: «Επέκταση των εγκαταστάσεων του Κυνοκομείου Βέροιας από 100 κλωβούς στους …50!»

Φιλοζωικός Όμιλος Ημαθίας: «Επέκταση των...

Φωτό αρχείουΑνακοίνωση εξέδωσε ο Φιλοζωικός Όμιλος...

Ένα πρωτότυπο παιχνίδι από τους Αεροπροσκόπους Βέροιας για όλα τα παιδιά της πόλης! Τηρώντας όλα τα μέτρα κατά του Covid

Ένα πρωτότυπο παιχνίδι από τους Αεροπροσκόπους...

Οι Πρόσκοποι σας καλούν να παίξετε μαζί τους. Οι...

Φρόσω Καρασαρλίδου για την ένσταση του Άγγ. Τόλκα κατά του εκλογικού αποτελέσματος: Η βιασύνη δεν είναι καλός σύμβουλος

Φρόσω Καρασαρλίδου για την ένσταση του Άγγ. Τόλκα κατά...

Δήλωση της Βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσως...

Τέλη κυκλοφορίας: Μέχρι πότε παρατείνεται η πληρωμή τους - Τι θα γίνει με τα πρόστιμα που θα καταβληθούν μετά τις 27/2

Τέλη κυκλοφορίας: Μέχρι πότε παρατείνεται η πληρωμή...

Το Υπουργείο Οικονομικών, με σκοπό τη διευκόλυνση των...

1821 – 2021, 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Το ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ πριν (κατά-μετά) την επανάσταση - Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

1821 – 2021, 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Το...

Του Γιάννη Δ. ΜοσχόπουλουΗ οθωμανική κατάκτηση...

EYΘΥΜΟΓΡΑΦΗΜΑ-  Εδώ Σέλι - Άρε Μήτσιο

EYΘΥΜΟΓΡΑΦΗΜΑ- Εδώ Σέλι - Άρε Μήτσιο

Γράφει ο Γιάννης ΝτισέλιαςΠου λες Ζήσεμ , δεν θα...

Ο άσωτος υιός και ο σύγχρονος κόσμος

Ο άσωτος υιός και ο σύγχρονος κόσμος

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΤη δεύτερη Κυριακή του...

Δύο προκατασκευασμένοι οικίσκοι για τη διενέργεια τεστ κορονοϊού στα νοσοκομεία Νάουσας και Βέροιας

Δύο προκατασκευασμένοι οικίσκοι για τη διενέργεια...

Με 40 προκατασκευασμένους οικίσκους (τύπου ISO BOX), για...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Φωτό: Οι πρώτοι εγκαταστημένοι «αστοί» πρόσφυγες στη (μετέπειτα επονομασθείσα) συνοικία «Έξω Παναγιά», μπροστά στο σπίτι της οικογένειας Αριστείδη Αμοιρίδη (3ος από αριστερά όρθιος). Αρχείο Γέρσης ...

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 49 ετών η φιλόλογος Σταυρούλα Αντ. Γιουρούκη. Με τον σύζυγό της Γιάννη, απέκτησαν  δύο παιδιά(ένα κορίτσι στο λύκειο και ένα αγόρι στο γυμνάσιο), ενώ ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων, που...

Στην τοποθέτησή του στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, ο εντεταλμένος σύμβουλος στην Δημοτική Αστυνομία Στάθης Κελεσίδης παρουσίασε τον αγώνα μιας οικογένειας στο Μακροχώρι να στηρίξει το...

Μία από τις εμβληματικές μορφές στην εστίαση του Σελίου, ο Γιάννης Καραφώλας έφυγε από την ζωή σήμερα το πρωί(Τετάρτη 24/2). Η ταβέρνα Καραφώλας επί δεκαετίες είναι σημείο αναφοράς στο χωριό, αφού  ο Γιάννης...