Σε συνάντηση γνωριμίας με τη νέα Υπουργό Πολιτισμού  Μυρσίνη Ζορμπά, ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, Νίκος Μαυροκεφαλίδης

Σε συνάντηση γνωριμίας με τη νέα Υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, Νίκος Μαυροκεφαλίδης

Ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, Νίκος Μαυροκεφαλίδης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση,  που δέχτηκε στις 4 Σεπτεμβρίου από το γραφείο της Υπουργού Πολιτισμού κ. Μυρσίνης Ζορμπά, συμμετείχε σε συνάντηση γνωριμίας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, από τις 15.30,στο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης . 

Την Υπουργό συνόδευαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Στρατής και η Γενική Γραμματέας του ΥΠ.ΠΟ.Α. κ. Μαρία Βλαζάκη.

Στη συνάντηση προσκλήθηκαν και συμμετείχαν :

• Το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας 

• Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

• Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 

• Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης  

• Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών

• Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

• Το Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης 

• Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 

• Μουσείο Κινηματογράφου

• Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας 

• Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

• Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης 

• Συλλογικότητες και μεμονωμένα άτομα ελεύθερης δημιουργίας και δράσης.  

  Ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας  Νίκος Μαυροκεφαλίδης, αναφερόμενος στη συνάντηση γνωστοποιεί: « Η Υπουργός μετά το καλωσόρισμα έθεσε το πλαίσιο με το οποίο επιλέγει να επικοινωνεί και να συνεργάζεται η ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α. με τους εποπτευόμενους φορείς, για την αμεσότερη, συχνότερη, στενότερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία. Κάλεσε όσους το επιθυμούσαν να λάβουν το λόγο και να αναφερθούν σε θέματα, που απασχολούν το οργανισμό τους, το φορέα τους.

Οι εκπρόσωποι  που συμμετείχαν στη συνάντηση γνωριμίας και επικοινωνίας, λαμβάνοντας το λόγο, αναφέρθηκαν συνοπτικά και περιεκτικά στις δράσεις του και στα κεντρικά ζητήματα, που τους απασχολούν.

Ο κ. Μαυροκεφαλίδης, λαμβάνοντας το λόγο, έκανε αναφορά  στην ιστορία των περιφερειακών θεάτρων: « Από το άρμα Θέσπιδος της αρχαιότητας, στο άρμα Θέσπιδος του Κωστή Μπαστιά του μεσοπολέμου, στα σύγχρονα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα, όπως τα οραματίστηκε και τα θεσμοθέτησε, στις αρχές της δεκαετίας του ΄80,  η Μελίνα Μερκούρη. Έκτοτε εξελισσόμενα  πήραν διάφορες νομικές μορφές για να έχουν από το 2008 έως σήμερα κοινωφελή χαρακτήρα».

Επεσήμανε τη σημερινή δύσκολη πραγματικότητα της υποχρηματοδότησης (από μέρους του ΥΠ.ΠΟ) και της υποστελέχωσης.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Δίκτυο με το διακριτό τίτλο «Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Εγνατίας Οδού» που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας (στην πόλη της Βέροιας, στις 20 Ιανουαρίου 2016) από τα επτά ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ:  Κομοτηνής (Θράκης) Καβάλας, Σερρών, Βέροιας, Κοζάνης (Μακεδονίας), Ιωαννίνων (Ηπείρου) και (από 28 Απριλίου του 2018) της  Κέρκυρας (Ιονίων νήσων). Περαιτέρω σκοπός του Δικτύου, που λειτουργεί στα πλαίσια των άρθρων του Πρωτόκολλου Συνεργασίας, είναι να λάβει και νομική υπόσταση για να μπορεί να συμμετέχει σε ευρωπαϊκά και διασυνοριακά προγράμματα. Στο σημείο αυτό, με παρέμβασή της, η κ. Υπουργός σχολίασε ως πολύ θετικό το παράδειγμα του Δικτύου και υποσχέθηκε τη στήριξή του, υπερθεματίζοντας στην ένωση ομοειδών φορέων πολιτισμού σε μεγαλύτερους σχηματισμούς!

Κλείνοντας ο κ. Μαυροκεφαλίδης αναφέρθηκε στο θεσμό της «Θεατρικής Άνοιξης Εφήβων» που κάθε άνοιξη πραγματοποιείται από δεκάδες θεατρικές ομάδες δευτεροβάθμιων σχολείων των Περιφερειακών Ενοτήτων: Ημαθίας ,Πέλλας και Πιερίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και με τη συνεργασία των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Δ/νσεων.

Έγινε τέλος αναφορά στις συνεργασίες που υπάρχουν με το Κ.Θ.Β.Ε, τις Σχολές Καλών Τεχνών Θεσ/νίκης και Φλώρινας καθώς και με άλλους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, που έχουν συνάφεια με το θέατρο και γενικότερα με τον πολιτισμό. 

Κλείνοντας απέσπασε (ως συντονιστής του Δικτύου) την υπόσχεση της κ. Υπουργού να δεχτεί προσεχώς σε προγραμματισμένη συνάντηση τους προέδρους των επτά (7) ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Εγνατίας Οδού για συζήτηση επί όλων των θεμάτων, που τα απασχολούν, προκειμένου να βρεθούν οι προσφορότερες  λύσεις.

Μετά από κάθε τοποθέτηση, όπου κρίνονταν σκόπιμο,  η υπουργός, που κρατούσε σημειώσεις από όλους τους ομιλητές όπως και τα άλλα δύο μέλη της ηγεσίας (υφυπουργός και γεν. γραμματέας) σχολίαζε και έδινε απαντήσεις.

Σημειώνεται ότι κατά την επιθυμία της υπουργού, που έγινε αποδεκτή, κανείς δε χρησιμοποίησε μικρόφωνα, αναλόγια ή γραφεία! Η τρίωρη συζήτηση είχε χαρακτήρα μια ομάδας εργασίας, που επικοινωνούσε άμεσα, απλά, ουσιαστικά, με σεβασμό σε κάθε άποψη που είχε παρονομαστή τα θέματα του πολιτισμού.

Οι εντυπώσεις μας εξαιρετικές!!!»


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας εγκαινίασε χθες ο Δήμαρχος Βέροιας

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο...

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη...

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ!!!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΑ ΑΡΜΟΔΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των...

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω...

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο   για ποδήλατα σήμερα η Ανοίξεως,   από Εληάς έως Μ. Αλεξάνδρου στη Βέροια

Χωρίς αυτοκίνητα και μόνο για ποδήλατα σήμερα η...

Σήμερα Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στα πλαίσια της...

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για την   κατάσβεση φωτιάς σε διαλογητήριο, με υλικές μόνο ζημιές

Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας για...

- Στο 2ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Πατρίδας- Αγ....

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές μεταφορές της Ημαθίας

Σύσκεψη για τα μείζονα προβλήματα στις σχολικές...

-Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Κώστα...

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και αλήθεια

Δημόσια ακίνητα & Υπερταμείο, παρερμηνείες και...

  Από τη  Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ γνωστοποιούνται τα εξής:«Ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Λειτουργεί παράλληλα και έκθεση αφιερωμένης στη νομισματική ιστορία της ΕλλάδαςΤη νέα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας εγκαινίασε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης,...

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου ΜηχανικούΦίλοι μου, καλή σας ημέρα, μόλις τώρα διάβασα, ότι υπουργός - αστέρι του τσίρκο, ο οποίος θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί, εάν τηρούσε τις υποσχέσεις του,...

Γράφει ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣΣτο πλαίσιο των πολιτικών διακηρύξεων που επικέντρωσαν το ενδιαφέρον των πολιτών κατά την διάρκεια  της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, συμπεριλήφθηκαν και ειδικές...

Γράφει ο Χρήστος Α. Αποστολίδης*Υποτίθεται ότι μέσω κάθε εκλογικής διαδικασίας οι πολίτες επιλέγουν να τους διοικήσει  σε τοπικό, περιφερειακό ή πανελλαδικό επίπεδο εκείνος από τους υςποψηφίους που το...