Σε συνάντηση γνωριμίας με τη νέα Υπουργό Πολιτισμού  Μυρσίνη Ζορμπά, ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, Νίκος Μαυροκεφαλίδης

Σε συνάντηση γνωριμίας με τη νέα Υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, Νίκος Μαυροκεφαλίδης

Ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, Νίκος Μαυροκεφαλίδης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση,  που δέχτηκε στις 4 Σεπτεμβρίου από το γραφείο της Υπουργού Πολιτισμού κ. Μυρσίνης Ζορμπά, συμμετείχε σε συνάντηση γνωριμίας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, από τις 15.30,στο αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης . 

Την Υπουργό συνόδευαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Στρατής και η Γενική Γραμματέας του ΥΠ.ΠΟ.Α. κ. Μαρία Βλαζάκη.

Στη συνάντηση προσκλήθηκαν και συμμετείχαν :

• Το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας 

• Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

• Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 

• Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης  

• Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών

• Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

• Το Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης 

• Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 

• Μουσείο Κινηματογράφου

• Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας 

• Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

• Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης 

• Συλλογικότητες και μεμονωμένα άτομα ελεύθερης δημιουργίας και δράσης.  

  Ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας  Νίκος Μαυροκεφαλίδης, αναφερόμενος στη συνάντηση γνωστοποιεί: « Η Υπουργός μετά το καλωσόρισμα έθεσε το πλαίσιο με το οποίο επιλέγει να επικοινωνεί και να συνεργάζεται η ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α. με τους εποπτευόμενους φορείς, για την αμεσότερη, συχνότερη, στενότερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία. Κάλεσε όσους το επιθυμούσαν να λάβουν το λόγο και να αναφερθούν σε θέματα, που απασχολούν το οργανισμό τους, το φορέα τους.

Οι εκπρόσωποι  που συμμετείχαν στη συνάντηση γνωριμίας και επικοινωνίας, λαμβάνοντας το λόγο, αναφέρθηκαν συνοπτικά και περιεκτικά στις δράσεις του και στα κεντρικά ζητήματα, που τους απασχολούν.

Ο κ. Μαυροκεφαλίδης, λαμβάνοντας το λόγο, έκανε αναφορά  στην ιστορία των περιφερειακών θεάτρων: « Από το άρμα Θέσπιδος της αρχαιότητας, στο άρμα Θέσπιδος του Κωστή Μπαστιά του μεσοπολέμου, στα σύγχρονα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα, όπως τα οραματίστηκε και τα θεσμοθέτησε, στις αρχές της δεκαετίας του ΄80,  η Μελίνα Μερκούρη. Έκτοτε εξελισσόμενα  πήραν διάφορες νομικές μορφές για να έχουν από το 2008 έως σήμερα κοινωφελή χαρακτήρα».

Επεσήμανε τη σημερινή δύσκολη πραγματικότητα της υποχρηματοδότησης (από μέρους του ΥΠ.ΠΟ) και της υποστελέχωσης.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Δίκτυο με το διακριτό τίτλο «Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Εγνατίας Οδού» που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας (στην πόλη της Βέροιας, στις 20 Ιανουαρίου 2016) από τα επτά ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ:  Κομοτηνής (Θράκης) Καβάλας, Σερρών, Βέροιας, Κοζάνης (Μακεδονίας), Ιωαννίνων (Ηπείρου) και (από 28 Απριλίου του 2018) της  Κέρκυρας (Ιονίων νήσων). Περαιτέρω σκοπός του Δικτύου, που λειτουργεί στα πλαίσια των άρθρων του Πρωτόκολλου Συνεργασίας, είναι να λάβει και νομική υπόσταση για να μπορεί να συμμετέχει σε ευρωπαϊκά και διασυνοριακά προγράμματα. Στο σημείο αυτό, με παρέμβασή της, η κ. Υπουργός σχολίασε ως πολύ θετικό το παράδειγμα του Δικτύου και υποσχέθηκε τη στήριξή του, υπερθεματίζοντας στην ένωση ομοειδών φορέων πολιτισμού σε μεγαλύτερους σχηματισμούς!

Κλείνοντας ο κ. Μαυροκεφαλίδης αναφέρθηκε στο θεσμό της «Θεατρικής Άνοιξης Εφήβων» που κάθε άνοιξη πραγματοποιείται από δεκάδες θεατρικές ομάδες δευτεροβάθμιων σχολείων των Περιφερειακών Ενοτήτων: Ημαθίας ,Πέλλας και Πιερίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και με τη συνεργασία των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Δ/νσεων.

Έγινε τέλος αναφορά στις συνεργασίες που υπάρχουν με το Κ.Θ.Β.Ε, τις Σχολές Καλών Τεχνών Θεσ/νίκης και Φλώρινας καθώς και με άλλους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, που έχουν συνάφεια με το θέατρο και γενικότερα με τον πολιτισμό. 

Κλείνοντας απέσπασε (ως συντονιστής του Δικτύου) την υπόσχεση της κ. Υπουργού να δεχτεί προσεχώς σε προγραμματισμένη συνάντηση τους προέδρους των επτά (7) ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Εγνατίας Οδού για συζήτηση επί όλων των θεμάτων, που τα απασχολούν, προκειμένου να βρεθούν οι προσφορότερες  λύσεις.

Μετά από κάθε τοποθέτηση, όπου κρίνονταν σκόπιμο,  η υπουργός, που κρατούσε σημειώσεις από όλους τους ομιλητές όπως και τα άλλα δύο μέλη της ηγεσίας (υφυπουργός και γεν. γραμματέας) σχολίαζε και έδινε απαντήσεις.

Σημειώνεται ότι κατά την επιθυμία της υπουργού, που έγινε αποδεκτή, κανείς δε χρησιμοποίησε μικρόφωνα, αναλόγια ή γραφεία! Η τρίωρη συζήτηση είχε χαρακτήρα μια ομάδας εργασίας, που επικοινωνούσε άμεσα, απλά, ουσιαστικά, με σεβασμό σε κάθε άποψη που είχε παρονομαστή τα θέματα του πολιτισμού.

Οι εντυπώσεις μας εξαιρετικές!!!»


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες  για την νόμιμη λειτουργία των Αθλητικών Σωματείων

Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ: Ποιες είναι οι διαδικασίες για την νόμιμη...

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας...

Σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνει ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας

Σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό διοργανώνει ο...

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου...

Δυναμική κινητοποίηση Γονέων στην Ειρηνούπολη για το άλυτο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών

Δυναμική κινητοποίηση Γονέων στην Ειρηνούπολη για το...

Από τον σύλλογο Γονέων των Σχολείων Ειρηνούπολης...

Σε διαβούλευση το σχέδιο για τα «Μέτρα ελέγχου της αγοράς γάλακτος»

Σε διαβούλευση το σχέδιο για τα «Μέτρα ελέγχου της...

Μέχρι την Κυριακή 25 ΝοεμβρίουΣε δημόσια διαβούλευση...

Συνάντηση του Προέδρου της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ   Π. Δραγκόλα με τον Περιφερειάρχη   Δ. Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη

Συνάντηση του Προέδρου της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ Π. Δραγκόλα με τον...

Τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων...

Δηλώσεις Σταικούρα – Βεσυρόπουλου για την έκθεση προϋπολογισμού της Βουλής

Δηλώσεις Σταικούρα – Βεσυρόπουλου για την έκθεση...

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας,...

Το δισέλιδο μιας παλιάς εφημερίδας

Το δισέλιδο μιας παλιάς εφημερίδας

Του Ορέστη ΣιδηρόπουλουΣκάλιζα τα χαρτιά μου,...

Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο διοργανώνουν   Αστυνομικοί, Δικηγόροι   και Εκπαιδευτικοί της Ημαθίας

Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο...

Ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προστασία των...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας ως αρμόδια υπηρεσία για την εποπτεία και τον έλεγχο επί των αθλητικών σωματείων, ανακοινώνει ότι για την εύρυθμη...

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Νάουσας διοργανώνει σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό (bulling) -σε συνεργασία με την κα Τασιώνα Αθηνά (επισκέπτρια υγείας) και το Πανεπιστήμιο Κύπρου- την...

Από τον σύλλογο Γονέων των Σχολείων Ειρηνούπολης (Γυμνασίου Λ.Τ. - Δημοτικών) έγιναν γνωστά τα εξής: "Κινητοποίηση των γονέων του Γυμνασίου - Λυκείου Ειρηνούπολης είχαμε την Τετάρτη για το πρόβλημα που...

Μέχρι την Κυριακή 25 ΝοεμβρίουΣε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από χθες στην ιστοσελίδα του Yπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) με θέμα τα «Μέτρα ελέγχου...