Πρόεδρος Αστικών ΚΤΕΛ Βέροιας:   «Εμείς δεν έχουμε εκκρεμότητες με διαγωνισμούς… Στις διαδικασίες κολλάμε»

Πρόεδρος Αστικών ΚΤΕΛ Βέροιας: «Εμείς δεν έχουμε εκκρεμότητες με διαγωνισμούς… Στις διαδικασίες κολλάμε»

Τροπολογία κατέθεσε ο ΥΠ.ΕΣ στη Βουλή για τα μαθητικά δρομολόγια

- Για την υποψηφιότητα του στις δημοτικές εκλογές: «θα το ανακοινώσω όταν έρθει η στιγμή επίσημα και πιστεύω θα είναι σύντομα», δήλωσε ο Π. Παυλίδης στον Ακου 99.6


Τροπολογία με μία σειρά ρυθμίσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί και φέτος η απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από και προς τα σχολεία τους, αλλά και η ομαλή υλοποίηση του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», κατέθεσε στη Βουλή, ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης.

 Συγκεκριμένα, για τη μεταφορά των μαθητών:

 • Επεκτείνεται μέχρι τέλος του έτους (31.12.2018) η δυνατότητα της Οικονομικής Επιτροπής των Περιφερειών που προκήρυξαν διαγωνισμούς για τη μεταφορά μαθητών, να αποφασίζει την ανάθεση της εκτέλεσης των σχετικών δρομολογίων στους προσωρινούς μειοδότες ή προσωρινούς αναδόχους, μέχρι την ολοκλήρωση των διαγωνισμών με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων.

 • Παρατείνεται, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η εκτέλεση των συμβάσεων, που ήταν σε ισχύ στις 30.06.2018, έως τις 31.12.2018, σε περίπτωση που δεν έχουν αναδειχθεί μειοδότες στους εκκρεμείς διαγωνισμούς και

 • Οι δαπάνες μεταφοράς οι οποίες πραγματοποιούνται από την έναρξη του σχολικού έτους 2018-2019 μέχρι τη σύναψη της σχετικής σύμβασης μεταφοράς, καταβάλλονται νόμιμα, εφόσον ο οικείος Περιφερειάρχης βεβαιώνει με σχετική πράξη του την εκτέλεση της μεταφοράς μαθητών και εφόσον το ύψος της δαπάνης συμφωνεί με την απόφαση ανάθεσης της οικείας Οικονομικής Επιτροπής.

 • Αντιμετωπίζεται το ζήτημα που ανέκυψε σχετικά με την πραγματοποίηση από τις Περιφέρειες δαπανών σχετικών με τη μεταφορά μαθητών δημόσιων σχολείων, κατά το πρώτο εξάμηνο των ετών 2017 και 2018. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι δεσμεύσεις στις οποίες είχαν προχωρήσει οι Περιφέρειες δεν επαρκούν για την κάλυψη της συνολικής δαπάνης που εντέλει χρειάστηκε. Δίνεται λοιπόν η δυνατότητα εκκαθάρισης και πληρωμής των εν λόγω (πρόσθετων) δαπανών σε βάρος των πιστώσεων των Περιφερειών του τρέχοντος οικονομικού έτους.

• Οι παραπάνω διατάξεις ισχύουν αναδρομικά από 30/6/2018.

 Τέλος, με την τροπολογία (παρ. 2)  διασφαλίζεται ότι και για το σχολικό έτος 2018-2019, θα καταβληθεί ομαλά και απρόσκοπτα η μισθοδοσία και οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων που απασχολούνται με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στους ΟΤΑ, στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής». 

 

Όπως τόνισε ο κ. Χαρίτσης, η μεταφορά των μαθητών είναι κρίσιμο ζήτημα για τη ζωή των παιδιών και χιλιάδων οικογενειών και ως τέτοιο δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τροπολογίες που επανέρχονται περιοδικά κάθε χρόνο, αλλά θα πρέπει να βρεθεί μία μόνιμη λύση. Ο Υπουργός Εσωτερικών, επισήμανε ότι ήδη υπεγράφη ΚΥΑ που βελτιώνει το θεσμικό πλαίσιο και προανήγγειλε διαβούλευση με τις Περιφέρειες και τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Μεταφορών για δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Πρόεδρος Αστικών ΚΤΕΛ Βέροιας: Στις διαδικασίες κολλάμε κάθε χρόνο  

  Τι έχει να πει και ποιες είναι οι εκτιμήσεις του προέδρου των Αστικών ΚΤΕΛ Βέροιας κ. Παύλου Παυλίδη για την παραπάνω τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο κύριος Χαρίτσης; Ο κ. Παυλίδης μίλησε χθες στον ΑΚΟΥ 99.6, στην εκπομπή της Σοφίας Γκαγκούση «πρωινές σημειώσεις» (10-11), εκπροσωπώντας όπως είπε και τα τρί ΚΤΕΛ του Νομού, αφού τα προβλήματα είναι κοινά.

«Κοιτάξτε να δείτε, είναι μια τροπολογία που έχει τρεις παραγράφους και καλύπτει τους νομούς που έχουν εκκρεμείς διαγωνισμούς μεταφοράς μαθητών. Δηλαδή,  όσους ξεκίνησαν πριν τρία χρόνια και για διάφορους λόγους δεν τέλειωσαν οι διαγωνισμοί και κάθε χρόνο δίνονται παρατάσεις. Η δική μας Περιφέρεια έχει κάνει διαγωνισμό, τον έχουμε τελειώσει, τον έχουμε υπογράψει, δεν μας καλύπτει αυτή η τροπολογία. Όταν λέμε δεν μας καλύπτει, το λέμε γιατί και στα τρία άρθρα λέει ότι όπου υπάρχουν εκκρεμείς διαγωνισμοί και  γίνονται παρατάσεις. Εμείς δεν έχουμε εκκρεμείς διαγωνισμούς για να δοθεί κάποια παράταση. Πρέπει απλώς να συγκεντρωθούν στοιχεία των μαθητών και να γίνει επανάληψη των διαγωνισμών, οι οποίοι θα τελειώσουν τον Νοέμβριο, γιατί προβλέπονται διεθνείς διαγωνισμοί και το κράτος από την πολλή διαφάνεια έχει επιβάλλει κάποια μέτρα και όρους που πρέπει να ακολουθήσουν, για τις διαδικασίες,  και οι εργαζόμενοι. Πάντα, λοιπόν, μέχρι πέρυσι, έβγαινε μια τροπολογία που έλεγε για όλες τις άλλες περιπτώσεις ,όπως είναι φέτος το Μουσικό Σχολείο και άλλα σχολεία που έχουν γράψει κάποιους μαθητές οι οποίοι όμως σταματάνε ή γράφονται αλλού. Για τέτοιες περιπτώσεις έβγαινε μια τροπολογία που έλεγε ότι με διαπιστωτική ο  αντιπεριφερειάρχης και η επιτροπή αποφασίζουν και δίνουν εντολή στους μεταφορείς, να μεταφέρουν τα παιδιά και να κυλήσει ομαλά η χρονιά. Έστειλα και στον κ. Βεσυρόπουλο και στην κα. Καρασαρλίδου αυτό το σημείο της τροπολογίας, την περσινή και την προπέρσινη, για να κάνουμε μια προσθήκη για το 2018 και να είναι ομαλές οι μετακινήσεις στην Ημαθία. Δεν έχω να σας πω κάτι άλλο… Παρόλα αυτά εμείς, τα παιδιά τα μεταφέρουμε και δεν ξέρουμε εάν πληρωθούμε. Δεν μπορούμε να βάζουμε χρήματα τα οποία δεν ξέρουμε εάν θα τα εισπράξουμε. Η μεταφορά είναι αυτή που είναι, γιατί το κράτος προβλέπει κάποιες συγκεκριμένες διαδικασίες. 

Πάντως, κάθε χρόνο τέτοια εποχή αυτό το θέμα προκύπτει…

Τι να σας πω, εμείς λεωφορεία έχουμε και πρέπει να πάρουμε εντολή από κάποιους. Μόνος μου θα πάω τα παιδιά σχολείο; Για να δώσουν κάποιοι εντολή, πρέπει να έχουν εξουσιοδότηση.

Πέρα από το πόσο αφορά την Ημαθία ή όχι,  εκτιμάτε ότι η  τροπολογία αυτή είναι σε καλό δρόμο;

Κοιτάξτε να δείτε, μου κάνει εντύπωση πώς έρχεται αυτή η τροπολογία να καλύψει προβλήματα διαγωνισμών που έχουν ξεκινήσει πριν τρία χρόνια, γιατί τότε το κράτος είχε νομοθετήσει, όλοι οι διαγωνισμοί να ξεκινήσουν και να γίνουν διεθνείς. Αντιλαμβανόμαστε ότι φέτος διανύουμε την τρίτη χρονιά και οι διαγωνισμοί δεν έχουν τελειώσει και οι τροπολογίες αυτές πάνε να καλύψουν εκείνους τους διαγωνισμούς και εκείνους τους νομούς που ακόμα έχουν πρόβλημα. Εμείς όμως έχουμε υπογράψει και κάποιος πρέπει να μας καλύψει. 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου δηλώνει ότι θα προσφύγει στον Εισαγγελέα, ζητώντας άμεση και οριστική επίλυση της μεταφοράς των μαθητών. Ποια είναι η θέση σας;

Αυτά τα τροπάρια με τις απειλές, τους εισαγγελείς κτλ, καλό είναι να σταματήσουν, γιατί π.χ. και ο εργαζόμενος στον οποίο θα απευθυνθεί ο εισαγγελέας και θα του δείξει τις διαδικασίες που προβλέπει το ίδιο το κράτος, τι θα κάνει; Θα κάνει καταγγελία στο κράτος; Απλώς κάποιοι που είναι υπεύθυνοι θα πρέπει να βλέπουν τα θέματα και να τα αντιμετωπίζουν. Τι να κάνει ο εργαζόμενος; Να βάλει την υπογραφή του; Δεν κάνουμε πολιτική, να σταματήσει αυτό. Δεν γίνεται να υπάρχει άτομο στη στάση και να ελέγχει και να μεταφέρει... Δεν θέλω να επεκταθώ, αλλά δεν μου αρέσει αυτό που συμβαίνει. 

Για τα μαθητικά πάσο

Κοιτάξτε, εγώ αν εφαρμόσω αυτά που λέει το κράτος, πρέπει να στείλω ένα λεωφορείο το πρωί κι ένα στις 2.30 το μεσημέρι. Τα σχολεία όμως, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, δεν σχολούν εκείνη την ώρα. Αν το επιτρέψουμε να μετακινούνται πέρα από τις συγκεκριμένες ώρες των δρομολογίων και δεν έχουν πάσο, θα πρέπει να περιμένουν το λεωφορείο στις 2.30. ακόμη κι αν σχόλασαν νωρίτερα. Επιτρέπουμε στα παιδιά  να πηγαίνουν με όποιο λεωφορείο θέλουν στο σπίτι τους, αλλά  πρέπει να έχουν πάσο στα χέρια τους. Που το ξέρει ο οδηγός ότι είναι όλοι μαθητές; Τα πάσο όμως δεν δίνονται. Κάποιοι αργούν να τα δώσουν στα παιδιά, κάποιοι δεν ενδιαφέρονται. Πρέπει να αλλάξουν οι διαδικασίες. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα το αλλάξει, ούτε ο δήμαρχος, ούτε ο περιφερειάρχης. 

 

 Κύριε Παυλίδη, αναφέρατε προηγουμένως ότι δεν είναι όλα πολιτική… Όμως, είστε και πολιτικό πρόσωπο και με την ευκαιρία της κουβέντας μας, δεν μπορούμε να μη ρωτήσουμε τι γίνεται με τις δημοτικές εκλογές. Είναι βέβαιο ότι θα κατεβείτε υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας, έτσι;

Αυτό άμα συμβεί θα ανακοινωθεί. Έχω κάνει διάφορες δηλώσεις, από εδώ κι από εκεί, όμως θα το ανακοινώσω όταν έρθει η στιγμή επίσημα και πιστεύω θα είναι σύντομα. Δεν είναι θέμα αν θα κατέβω εγώ… Εγώ δεν κατεβαίνω μόνος μου. Ας κατέβουν όσοι θέλουν. Το θέμα είναι αν θα υπάρχουν άτομα να κάνεις κάτι καλό για τον τόπο σου, τότε ευχαρίστως κάνεις μια κίνηση με κάποιους συναδέλφους για να πας να προσφέρεις. Δεν θα δώσεις ούτε τα ωραία σου τα λεφτά, ούτε θα χαραμίσεις τον χρόνο σου, ούτε θα παρατήσεις τη δουλειά και την οικογένειά σου για να πας και να είσαι γλάστρα στο δημαρχείο. Δεν θέλουμε τέτοια πράγματα. Αν το κάνουμε, θέλουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που συμβαίνει σήμερα και θα ανακοινωθεί σύντομα όταν τελειώσουν οι ομάδες πολιτών που συνεργάζονται και συζητάνε για να αποφασίσουν αυτό που είναι να κάνουν. Σίγουρα υπάρχει μια αμφισβήτηση και σίγουρα υπάρχουν πολλές συζητήσεις. Καλό είναι σε εποχές κρίσης να γίνεται κάτι καλό και ομαδικό, για τον τόπο. Δεν θα παρατήσουμε τις δουλειές μας για να πάμε να γίνουμε πολιτικοί, έλεος! Φτάνει αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Θα έχετε σύντομα νέα. 


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Σπυρ. Πασσιά σε ηλικία 86 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ελισάβετ Σπυρ. Πασσιά σε ηλικία 86...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 20 Απριλίου 2024...

Έφυγε από τη ζωή η Ολυμπία Καμπούρογλου σε ηλικία 76 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ολυμπία Καμπούρογλου σε ηλικία 76...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 20 Απριλίου 2024...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια την Κυριακή 21 Απριλίου

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας, λόγω εργασιών διαγράμμισης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Εγνατίας,...

 Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για 20 απάτες, απο το 2022,  σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας -Κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματά τους πάνω από 138.000 ευρώ

Δικογραφία σε βάρος 4 μελών εγκληματικής οργάνωσης για...

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των...

Νέα παράταση  για τον κανονισμό  Πυροπροστασίας  Ακινήτων  εντός ή πλησίον  δασικών εκτάσεων

Νέα παράταση για τον κανονισμό Πυροπροστασίας ...

Ο Δήμος Βέροιας ενημερώνει τους δημότες του, ότι με την...

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα - Το Πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 Στη Βέροια η Ολυμπιακή Φλόγα -...

Την Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, θα φτάσει στην πόλη της...

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης  κ. Παντελεήμων για τη χειροτονία  του Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου

Στη Νέα Υόρκη ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων για τη...

Κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως και 16 Απριλίου ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...