Δημοτική Αστυνομία Βέροιας προς οδηγούς:   Μεγάλη προσοχή στις πινακίδες του Κ.Ο.Κ  -Επισημάνσεις, παρατηρήσεις και χρήσιμες οδηγίες

Δημοτική Αστυνομία Βέροιας προς οδηγούς: Μεγάλη προσοχή στις πινακίδες του Κ.Ο.Κ -Επισημάνσεις, παρατηρήσεις και χρήσιμες οδηγίες

  Η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας επισημαίνει προς όλους τους  οδηγούς που κινούνται και δραστηριοποιούνται στα όρια της πόλης της Βέροιας ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις πινακίδες του Κ.Ο.Κ που ρυθμίζουν την κίνηση και τη στάθμευση των οχημάτων προς αποφυγή διαφόρων προβλημάτων και ιδιαίτερα:

-Να μην εισέρχονται και να μην σταθμεύουν σε πεζόδρομους, πλην βεβαίως αυτών που έχουν την συγκεκριμένη κατά περίπτωση  κάρτα.

-Να μην σταθμεύουν στους χώρους φορτοεκφόρτωσης για οποιονδήποτε λόγο (στάση για φορτοεκφόρτωση έχουν δικαίωμα μόνο τα φορτηγά).

-Να μην σταθμεύουν (ή ολιγόλεπτη στάση) σε λωρίδα κυκλοφορίας (τακτικό φαινόμενο που δημιουργεί συχνά διακοπή κυκλοφορίας).

-Να σταματούν στις διαβάσεις πεζών όπου υπάρχουν, εντός και εκτός κέντρου της πόλης και ιδιαίτερα τώρα που ξεκίνησε η νέα σχολική περίοδος (μεγάλη προσοχή).

-Να υπακούν στις υποδείξεις των οργάνων (Αστυνομικών και σχολικών τροχονόμων).

-Να μην σταθμεύουν μπροστά σε ράμπες και σε χώρους στάθμευσης ΑΜΕΑ. Οι συμπολίτες μας που έχουν κινητικά προβλήματα χρειάζονται ιδιαίτερο σεβασμό και βοήθεια.

-Να μην εισέρχονται στην αντίθετη κατεύθυνση του δρόμου για να σταθμεύσουν (αντίθετα), διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.

-Να μην επικαλούνται το ‘’δεν σφύριξε το όργανο’’, διότι δεν προβλέπεται  κάτι τέτοιο αφού όλα ρυθμίζονται με τις πινακίδες του Κ.Ο.Κ., το ότι ‘’δεν πρόσεξα ότι είχε πινακίδα’’ , το ‘’δύο λεπτά το άφησα’’ και το ότι ‘’έγραψε μόνο εμένα’’. 

-Να μην σταθμεύουν στον χώρο στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων και στις στάσεις αστικών.

- Να μην ρυπαίνουν τους δρόμους με διάφορα αντικείμενα-σκουπίδια-αποτσίγαρα κλπ που πετούν έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου τους.

- Να μην ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα με τα καυσαέρια, που ξεπερνούν τα επιτρεπτά όρια, της μη συντηρημένης μηχανής του οχήματός τους ή του δικύκλου τους.

- Να μην σταθμεύουν δίπλα σε κολωνάκια και να μην τα πατούν. Τα κολωνάκια, πλαστικά ή μεταλλικά, κοστίζουν και τοποθετούνται εκ του περισσού (διότι όλα ρυθμίζονται με τις πινακίδες του Κ.Ο.Κ που πολλοί οδηγοί δεν σέβονται) για να επισημαίνουν (στους ‘’απρόσεκτους’’ οδηγούς) πιο έντονα την απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης. 

   Σήμερα όποιοι εμποδίζουν, ενοχλούν, δυσκολεύουν ή          ταλαιπωρούν  τους άλλους, αύριο το ίδιο θα πράξουν οι άλλοι σε αυτούς.

     Προσοχή λοιπόν και σεβασμό ο καθένας προς τους άλλους, προς το περιβάλλον και τον εαυτό του.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας με την Υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας είναι το 2331350610 για οποιαδήποτε διευκρίνιση.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου μάθησης    «ΔΙΚΤΥΩΣΗ»

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια...

Το τμήμα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου...

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου μάθησης «ΔΙΚΤΥΩΣΗ»

Προγράμματα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια...

Το τμήμα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου...

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ OFFICE ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ OFFICE ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ

Η «ΔΙΚΤΥΩΣΗ», πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης...

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου - Εθελοντική αιμοδοσία από το Κέντρο Υγείας Βέροιας

Την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου - Εθελοντική αιμοδοσία από το...

 Το Κέντρο Υγείας Βέροιας, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018...

Ο ποδηλάτης   Βασίλης Καρυοφιλλίδης στην Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας

Ο ποδηλάτης Βασίλης Καρυοφιλλίδης στην Εύξεινο Λέσχη...

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας είχε την χαρά και την τιμή...

Έτοιμες προς   παραλαβή οι νέες   ταυτότητες των εφέδρων αξιωματικών Ημαθίας

Έτοιμες προς παραλαβή οι νέες ταυτότητες των...

Παρακαλούνται οι έφεδροι αξιωματικοί που υπέβαλλαν...

Εκπαίδευση ειδικών ομάδων της Κεντρικής Μακεδονίας, με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκπαίδευση ειδικών ομάδων της Κεντρικής Μακεδονίας,...

Από τον Ελληνοαυστρολό Άγγελο Γιαννάκαρο, ιδρυτή της...

Σοφίας Παρασκευόπουλου το ανάγνωσμα...

Σοφίας Παρασκευόπουλου το ανάγνωσμα...

Του Μάξιμου Χαρακόπουλου*Αν τα φαινόμενα ανομίας στα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Το τμήμα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου μάθησης επιπέδου ΙΙ «ΔΙΚΤΥΩΣΗ» ανακοινώνει τρία νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο χώρο της ομορφιάς και των αισθητικών εφαρμογών.1.      Εκπαιδευτικό...

Το τμήμα Αισθητικών Εφαρμογών LaVita του κέντρου δια βίου μάθησης επιπέδου ΙΙ «ΔΙΚΤΥΩΣΗ» ανακοινώνει τρία νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο χώρο της ομορφιάς και των αισθητικών εφαρμογών.1.      Εκπαιδευτικό...

Η «ΔΙΚΤΥΩΣΗ», πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης επιπέδου ΙΙ από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) Κε.Δι.Βι.Μ.2 με Αριθμό Αδείας 2000440 ξεκινάει...

 Το Κέντρο Υγείας Βέροιας, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 9:00 πμ - 13:00μμ επί της οδού Μοράβα 2, θα πραγματοποιήσει Εθελοντική Αιμοδοσία για τους υπαλλήλους του και το κοινό της περιοχής μας  που επιθυμεί να...