Δημοτική Αστυνομία Βέροιας προς οδηγούς:   Μεγάλη προσοχή στις πινακίδες του Κ.Ο.Κ  -Επισημάνσεις, παρατηρήσεις και χρήσιμες οδηγίες

Δημοτική Αστυνομία Βέροιας προς οδηγούς: Μεγάλη προσοχή στις πινακίδες του Κ.Ο.Κ -Επισημάνσεις, παρατηρήσεις και χρήσιμες οδηγίες

  Η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας επισημαίνει προς όλους τους  οδηγούς που κινούνται και δραστηριοποιούνται στα όρια της πόλης της Βέροιας ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις πινακίδες του Κ.Ο.Κ που ρυθμίζουν την κίνηση και τη στάθμευση των οχημάτων προς αποφυγή διαφόρων προβλημάτων και ιδιαίτερα:

-Να μην εισέρχονται και να μην σταθμεύουν σε πεζόδρομους, πλην βεβαίως αυτών που έχουν την συγκεκριμένη κατά περίπτωση  κάρτα.

-Να μην σταθμεύουν στους χώρους φορτοεκφόρτωσης για οποιονδήποτε λόγο (στάση για φορτοεκφόρτωση έχουν δικαίωμα μόνο τα φορτηγά).

-Να μην σταθμεύουν (ή ολιγόλεπτη στάση) σε λωρίδα κυκλοφορίας (τακτικό φαινόμενο που δημιουργεί συχνά διακοπή κυκλοφορίας).

-Να σταματούν στις διαβάσεις πεζών όπου υπάρχουν, εντός και εκτός κέντρου της πόλης και ιδιαίτερα τώρα που ξεκίνησε η νέα σχολική περίοδος (μεγάλη προσοχή).

-Να υπακούν στις υποδείξεις των οργάνων (Αστυνομικών και σχολικών τροχονόμων).

-Να μην σταθμεύουν μπροστά σε ράμπες και σε χώρους στάθμευσης ΑΜΕΑ. Οι συμπολίτες μας που έχουν κινητικά προβλήματα χρειάζονται ιδιαίτερο σεβασμό και βοήθεια.

-Να μην εισέρχονται στην αντίθετη κατεύθυνση του δρόμου για να σταθμεύσουν (αντίθετα), διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.

-Να μην επικαλούνται το ‘’δεν σφύριξε το όργανο’’, διότι δεν προβλέπεται  κάτι τέτοιο αφού όλα ρυθμίζονται με τις πινακίδες του Κ.Ο.Κ., το ότι ‘’δεν πρόσεξα ότι είχε πινακίδα’’ , το ‘’δύο λεπτά το άφησα’’ και το ότι ‘’έγραψε μόνο εμένα’’. 

-Να μην σταθμεύουν στον χώρο στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων και στις στάσεις αστικών.

- Να μην ρυπαίνουν τους δρόμους με διάφορα αντικείμενα-σκουπίδια-αποτσίγαρα κλπ που πετούν έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου τους.

- Να μην ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα με τα καυσαέρια, που ξεπερνούν τα επιτρεπτά όρια, της μη συντηρημένης μηχανής του οχήματός τους ή του δικύκλου τους.

- Να μην σταθμεύουν δίπλα σε κολωνάκια και να μην τα πατούν. Τα κολωνάκια, πλαστικά ή μεταλλικά, κοστίζουν και τοποθετούνται εκ του περισσού (διότι όλα ρυθμίζονται με τις πινακίδες του Κ.Ο.Κ που πολλοί οδηγοί δεν σέβονται) για να επισημαίνουν (στους ‘’απρόσεκτους’’ οδηγούς) πιο έντονα την απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης. 

   Σήμερα όποιοι εμποδίζουν, ενοχλούν, δυσκολεύουν ή          ταλαιπωρούν  τους άλλους, αύριο το ίδιο θα πράξουν οι άλλοι σε αυτούς.

     Προσοχή λοιπόν και σεβασμό ο καθένας προς τους άλλους, προς το περιβάλλον και τον εαυτό του.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας με την Υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας είναι το 2331350610 για οποιαδήποτε διευκρίνιση.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

ΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

"Ντύθηκε" στα λευκά το Σέλι!

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού για τον φετινό χειμώνα...

Έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ - Τι πρέπει να προσέξετε

Έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ - Τι πρέπει να προσέξετε

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και...

Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Λήξη δεκαπενθήμερου εκπτώσεων

Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Λήξη δεκαπενθήμερου...

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Βεροίας ανακοινώθηκαν τα...

Δήλωση Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Δήλωση Φρόσως Καρασαρλίδου για την επέτειο του...

Η  17 Νοέμβρη παραμένει πάντα μια επέτειος μνήμης και...

Χιονίζει τώρα στην Εγνατία!

Χιονίζει τώρα στην Εγνατία!

Μπορεί στην Βέροια να έριξε πριν λίγο χαλάζι ακόμη και...

SIMPARTS.GR -  Η τεχνογνωσία, η συνέπεια και οι άριστες επιλογές αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για την υψηλή ποιότητα

SIMPARTS.GR - Η τεχνογνωσία, η συνέπεια και οι άριστες...

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η επιχείρηση Γαβριηλίδης Κ....

 Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για ζητήματα της Ημαθίας  «Συμμαζεύουμε και οργανώνουμε τον αγροτικό και συνεταιριστικό χώρο στηρίζοντας παράλληλα το εισόδημα των αγροτών»

Συνέντευξη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο ΛΑΟ για...

-Ευρεία  σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα  Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού Φίλοι μου, καλή σας ημέρα, τη στιγμή που ξεκίνησα να πληκτρολογώ, το τηλέφωνο, ντριν-ντριν και στην άλλη άκρη του σύρματος, η γριούλα μου, η κυρά Φωφώ, που...

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού για τον φετινό χειμώνα ξεκίνησαν να πέφτουν σήμερα Παρασκευή στο Σέλι!Ακολουθώντας τις προβλέψεις που έκαναν λόγο για χιόνια στα ορεινά, το όμορφο χωριό της Ημαθίας "ντύθηκε"...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε την Παρασκευή 16/11/2018 από την ΕΜΥ, έκτακτο δελτίο καιρού, το οποίο, για την περιοχή μας...

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Βεροίας ανακοινώθηκαν τα εξής:"Το  Δεκαπενθήμερο των Εκπτώσεων έληξε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018.υπενθυμίζεται στους συναδέλφουςκαι είναι αυτονόητο ότι, με βάση τη Νομοθεσία για...