Δημοτική Αστυνομία Βέροιας προς οδηγούς:  Μεγάλη προσοχή στις πινακίδες του Κ.Ο.Κ -Επισημάνσεις, παρατηρήσεις και χρήσιμες οδηγίες

Δημοτική Αστυνομία Βέροιας προς οδηγούς: Μεγάλη προσοχή στις πινακίδες του Κ.Ο.Κ -Επισημάνσεις, παρατηρήσεις και χρήσιμες οδηγίες

  Η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας επισημαίνει προς όλους τους  οδηγούς που κινούνται και δραστηριοποιούνται στα όρια της πόλης της Βέροιας ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις πινακίδες του Κ.Ο.Κ που ρυθμίζουν την κίνηση και τη στάθμευση των οχημάτων προς αποφυγή διαφόρων προβλημάτων και ιδιαίτερα:

-Να μην εισέρχονται και να μην σταθμεύουν σε πεζόδρομους, πλην βεβαίως αυτών που έχουν την συγκεκριμένη κατά περίπτωση  κάρτα.

-Να μην σταθμεύουν στους χώρους φορτοεκφόρτωσης για οποιονδήποτε λόγο (στάση για φορτοεκφόρτωση έχουν δικαίωμα μόνο τα φορτηγά).

-Να μην σταθμεύουν (ή ολιγόλεπτη στάση) σε λωρίδα κυκλοφορίας (τακτικό φαινόμενο που δημιουργεί συχνά διακοπή κυκλοφορίας).

-Να σταματούν στις διαβάσεις πεζών όπου υπάρχουν, εντός και εκτός κέντρου της πόλης και ιδιαίτερα τώρα που ξεκίνησε η νέα σχολική περίοδος (μεγάλη προσοχή).

-Να υπακούν στις υποδείξεις των οργάνων (Αστυνομικών και σχολικών τροχονόμων).

-Να μην σταθμεύουν μπροστά σε ράμπες και σε χώρους στάθμευσης ΑΜΕΑ. Οι συμπολίτες μας που έχουν κινητικά προβλήματα χρειάζονται ιδιαίτερο σεβασμό και βοήθεια.

-Να μην εισέρχονται στην αντίθετη κατεύθυνση του δρόμου για να σταθμεύσουν (αντίθετα), διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων.

-Να μην επικαλούνται το ‘’δεν σφύριξε το όργανο’’, διότι δεν προβλέπεται  κάτι τέτοιο αφού όλα ρυθμίζονται με τις πινακίδες του Κ.Ο.Κ., το ότι ‘’δεν πρόσεξα ότι είχε πινακίδα’’ , το ‘’δύο λεπτά το άφησα’’ και το ότι ‘’έγραψε μόνο εμένα’’. 

-Να μην σταθμεύουν στον χώρο στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων και στις στάσεις αστικών.

- Να μην ρυπαίνουν τους δρόμους με διάφορα αντικείμενα-σκουπίδια-αποτσίγαρα κλπ που πετούν έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου τους.

- Να μην ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα με τα καυσαέρια, που ξεπερνούν τα επιτρεπτά όρια, της μη συντηρημένης μηχανής του οχήματός τους ή του δικύκλου τους.

- Να μην σταθμεύουν δίπλα σε κολωνάκια και να μην τα πατούν. Τα κολωνάκια, πλαστικά ή μεταλλικά, κοστίζουν και τοποθετούνται εκ του περισσού (διότι όλα ρυθμίζονται με τις πινακίδες του Κ.Ο.Κ που πολλοί οδηγοί δεν σέβονται) για να επισημαίνουν (στους ‘’απρόσεκτους’’ οδηγούς) πιο έντονα την απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης. 

   Σήμερα όποιοι εμποδίζουν, ενοχλούν, δυσκολεύουν ή          ταλαιπωρούν  τους άλλους, αύριο το ίδιο θα πράξουν οι άλλοι σε αυτούς.

     Προσοχή λοιπόν και σεβασμό ο καθένας προς τους άλλους, προς το περιβάλλον και τον εαυτό του.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας με την Υπηρεσία της Δημοτικής Αστυνομίας είναι το 2331350610 για οποιαδήποτε διευκρίνιση.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεύτερη ανταλλαγή μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος  Erasmus+ ΚΑ2 με τίτλο «Trans European Water Sustainability»

Δεύτερη ανταλλαγή μαθητών στο πλαίσιο του...

Η δεύτερη βραχυπρόθεσμη ανταλλαγή μαθητών στο πλαίσιο...

Κ. Ναλμπάντης: Επικίνδυνα διχαστικός μέσα στον πανικό του ο κ. Γκυρίνης

Κ. Ναλμπάντης: Επικίνδυνα διχαστικός μέσα στον πανικό...

Με έκπληξη ομολογώ, διάβασα την ανακοίνωση του κ....

Στην πρώτη του συνέντευξη, μετά την υπουργοποίησή του, στον ΑΚΟΥ 99.6 - Άγγελος Τόλκας: «Πολιτική επιλογή,  να ανταποκριθώ στο προσκλητήριο Τσίπρα  για μια συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων»

Στην πρώτη του συνέντευξη, μετά την υπουργοποίησή του,...

Τι λέει για «Κίνημα Αλλαγής», για τις αντιδράσεις και...

Για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  στη Βέροια

Για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη...

Από την παράταξη του υποψήφιου του «Κινήματος...

Γεωργία Μπατσαρά:  Θα τιμήσουμε  τη Μνήμη  της Γενοκτονίας  του Ποντιακού  Ελληνισμού

Γεωργία Μπατσαρά: Θα τιμήσουμε τη Μνήμη της...

Από τον Συνδυασμό «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα Πόλη» της...

Συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης για τον  κανονισμό λειτουργίας του εμπορικού πεζόδρομου Βέροιας

Συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης για τον ...

Τακτική Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής...

Ανακοίνωση Υπηρεσίας Πράσινου Νάουσας για το κλάδεμα των δέντρων σε κοινόχρηστους χώρους

Ανακοίνωση Υπηρεσίας Πράσινου Νάουσας για το κλάδεμα...

Όσοι δημότες ενδιαφέρονται για κλάδεμα δέντρων που...

Αποτελέσματα εξαμήνου της δράσης ανακύκλωσης ρούχων στο Δήμο Νόαυσας

Αποτελέσματα εξαμήνου της δράσης ανακύκλωσης ρούχων...

Τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του προγράμματος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Τι λέει για «Κίνημα Αλλαγής», για τις αντιδράσεις και αιτιάσεις για την υπουργοποίησή του και για το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του, ως βουλευτής, στην ΗμαθίαΤα πρώτα του χαρτιά άνοιξε ο Άγγελος Τόλκας μετά...

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Η δεύτερη βραχυπρόθεσμη ανταλλαγή μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 με τίτλο «Trans European Water Sustainability» με θέμα την αειφορία του νερού, στο οποίο το 5ο  ΓΕ.Λ. Βέροιας συμμετέχει ως εταίρος,...