Κώστας Βοργιαζίδης:   127 ακίνητα του Δήμου Βέροιας μεταφέρθηκαν στα Ακίνητα   του Δημοσίου και στο ΥπερΤαμείο

Κώστας Βοργιαζίδης: 127 ακίνητα του Δήμου Βέροιας μεταφέρθηκαν στα Ακίνητα του Δημοσίου και στο ΥπερΤαμείο

- Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
- Μεταξύ αυτών το Βυζαντινό Μουσείο και το κτίριο της Πυροσβεστικής

Οικονομικό θαύμα χαρακτήρισε ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, το γεγονός ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση καταφέρνει και αντεπεξέρχεται αυτούς τους καιρούς. Η αναφορά του έγινε στο ξεκίνημα της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, με αφορμή δηλώσεις του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη για αλλαγή των ΚΑΠ με τον ΕΝΦΙΑ.

«Δεν μπορεί να περπατήσει αυτή η πρόταση, θα προκαλέσει περαιτέρω συρρίκνωση των εσόδων. Δεν είναι εγγυημένα τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ, ενώ υπάρχει διαφορετικός ΕΝΦΙΑ ανά περιοχή, άρα θα δημιουργηθούν δήμοι δύο ταχυτήτων» τόνισε ο δήμαρχος, λέγοντας «ναι» στη φορολογική αποκέντρωση, αλλά με εγγυημένα έσοδα.«Όλοι έχουν καλή διάθεση, αλλά ας το δουν καλύτερα…» είπε κλείνοντας ο Κώστας Βοργιαζίδης.

127 ακίνητα του δήμου στο ΥπερΤαμείο


Αναφορά του δημάρχου στη συνέχεια έγινε για τα 127 ακίνητα του δήμου Βέροιας που μεταφέρθηκαν στα Ακίνητα του Δημοσίου και στο ΥπερΤαμείο. Είπε ότι τα περισσότερα είναι ακίνητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σε Μετόχι, Βεργίνα, Αγία Βαρβάρα κ.α., καθώς επίσης το Βυζαντινό Μουσείο και το κτίριο της Πυροσβεστικής. Τόνισε κλείνοντας ότι η έρευνά του θα προχωρήσει για να εντοπιστούν και τα υπόλοιπα.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε  στη συνέχεια, στην παρουσία του σε ημερίδα της ΡΑΕ στη φετινή ΔΕΘ για το φυσικό αέριο, τονίζοντας ωστόσο ότι ακόμη δεν υπάρχει σαφές χρονικό πλαίσιο για το έργο.

«Βρισκόμαστε σε αναμονή χρηματοδότησης του έργου της Περιφέρειας από το ΕΣΠΑ…» τόνισε ο κ. Βοργιαζίδης.

Για το τέλος αποχέτευσης της ΔΕΥΑΒ

Για διπλασιασμό του τέλους αποχέτευσης της ΔΕΥΑΒ που θα έπρεπε βάσει νόμου να τελειώσει το 2014, κάτι που δεν έγινε, μίλησε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Μιχαηλίδης, παρουσιάζοντας τους προσωπικούς του λογαριασμούς που σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται έχουν διπλάσια τιμή λόγω του συγκεκριμένου τέλους.

«Γιατί πληρώνει διπλά ο δημότης;» ρώτησε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ ο κ. Μιχαηλίδης, σχολιάζοντας ότι το δημοτικό συμβούλιο το 2014 νομιμοποίησε ένα χαράτσι.

«Όλοι κοιμόμασταν δηλαδή; Ενσωμάτωση έγινε μεταξύ των δύο τελών ύδρευσης και αποχέτευσης, αλλιώς θα πήγαινε κατακόρυφα η ΔΕΥΑΒ για κλείσιμο» απάντησε ο τέως πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Νίκος Μωυσιάδης.

«Το τέλος ορίστηκε με νόμο, που το 2014 καταργήθηκε. Με ποιον νόμο το συνεχίσατε;» επέμεινε ο κ. Μιχαηλίδης.

«Πήραμε ομόφωνη απόφαση του δ.σ. της ΔΕΥΑΒ» απάντησε ο κ. Μωυσιάδης.

«Θα το δούμε οσονούπω το θέμα…» είπε κλείνοντας ο κ. Μιχαηλίδης.

Καγκελίδης για Σκόπια


Στο θέμα των Σκοπίων αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Αντώνης Καγκελίδης, με αφορμή τις επισκέψεις Ευρωπαίων ηγετών αυτόν τον καιρό εκεί.

«Όλοι είναι στραμμένοι στο κρατίδιο συνονθύλευμα. Τέτοιον τουρισμό δεν είχε ολόκληρο τον χρόνο!» τόνισε, σχολιάζοντας ότι είναι προδότες όσοι αναρωτιούνται τι δουλειά έχουν οι πόντιοι στα συλλαλητήρια.

«Δεν πρέπει να είμαστε απαθείς. Πάρτε μια πρωτοβουλία να καταθέσουμε τις θέσεις μας» είπε απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο ο κ. Καγκελίδης, ενώ πρότεινε παράλληλα να οργανωθούν εκδηλώσεις από τον δήμο για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία την επόμενη χρονιά.

 Περί ανάπλασης…

Για το αν παραλήφθηκε το έργο της ανάπλασης ρώτησε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Αντώνης Μαρκούλης. Του απάντησε ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης ως εξής: «Ήταν έργο ουσίας και όχι βιτρίνας ήταν η ανάπλαση. Περιόρισε κατά την αναρχία που προϋπήρχε, βοήθησε τους πεζούς στα πεζοδρόμια και τα ΑμΕΑ, ενώ έκανε και την υπογειοποίηση των δικτύων. Ελάχιστες ήταν οι κακοτεχνίες. Τώρα παραλαμβάνετε το έργο. Όσο για το ασανσέρ και τις κυλιόμενες σκάλες, οι βανδαλισμοί ήταν συνεχείς. Είχαμε 600-700 κλήσεις του ασανσέρ, ενώ προβλέπονταν το 1/10. Έπαιζαν μ’ αυτό!» «Κάθε φορά και σε μεγαλύτερη έκταση ήταν οι βανδαλισμοί» συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

† ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝἐλέῳ Θεοῦ Ἐπίσκοπος καὶ Μητροπολίτης...

Ποια σχολεία κλείνουν στο Δήμο Αλεξάνδρειας λόγω έξαρσης κρουσμάτων της εποχικής γρίπης

Ποια σχολεία κλείνουν στο Δήμο Αλεξάνδρειας λόγω...

Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας έχοντας υπόψη τις διατάξεις...

Δήλωση Κωνσταντίνου Ναλμπάντη

Δήλωση Κωνσταντίνου Ναλμπάντη

Η διαδρομή μιας ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ πορείας δεν πρέπει να...

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Φαρμακείο στη Βέροια - Τα δικαιολογητικά και τα εισοδηματικά κριτήρια

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Φαρμακείο στη...

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ...

Την αποκατάσταση της αδικίας, που έχει υποστεί ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Διαχείρισης Συνιδιόκτητου Δάσους Βεργίνας, ζητά ο Τάσος Μπαρτζώκας

Την αποκατάσταση της αδικίας, που έχει υποστεί ο...

Με Κοινοβουλευτική Ερώτηση που υπέβαλε ο βουλευτής...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην 28η AGROTICA

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην 28η AGROTICA

 Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει...

Επιμορφωτική ημερίδα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας - Παρουσιάστηκαν τα προγράμματα εκπαίδευσης  eTwinning και Erasmus Plus

Επιμορφωτική ημερίδα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας -...

Την Τρίτη 28/1/2020 πραγματοποιήθηκε στο 3ο Δημοτικό...

Φρόσω Καρασαρλίδου, στην ομιλία της στη Βουλή: «Υπονομεύετε τους νέους και δίνετε θέσεις σε γαλάζιους συνταξιούχους»

Φρόσω Καρασαρλίδου, στην ομιλία της στη Βουλή:...

 Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε την Τρίτη το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 94, παραγρ.4, περιπτ.27 του Ν.3852/2010[ΦΕΚ 87/7-6­2010 τ.Α’]”Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα...

Μεγάλη σε έκταση φωτιά ξέσπασε σε κτιριακές εγκαταστάσεις περίπου 500 μέτρα πριν την έξοδο της Σίνδου από την Εγνατία  με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Βέροια σύμφωνα με διερχόμενο οδηγό από το σημείο....

Η πρόεδρος του Δ.Σ κ. Γεωργία Μπατσαρά και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας κ. Γιάννης Παρασκευόπουλος ήταν παρόντες στη σύσκεψη για τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ) ​ υπό την...

Για αύξηση του αριθμού των μαθητών που απουσιάζουν από τα σχολεία της περιοχής μας, λόγω της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης, κάνει λόγο το σημερινό πρωτοσέλιδο του ΛΑΟΥ και τα πρώτα στοιχεία της Πρωτοβάθμιας...