Κώστας Βοργιαζίδης:   127 ακίνητα του Δήμου Βέροιας μεταφέρθηκαν στα Ακίνητα   του Δημοσίου και στο ΥπερΤαμείο

Κώστας Βοργιαζίδης: 127 ακίνητα του Δήμου Βέροιας μεταφέρθηκαν στα Ακίνητα του Δημοσίου και στο ΥπερΤαμείο

- Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
- Μεταξύ αυτών το Βυζαντινό Μουσείο και το κτίριο της Πυροσβεστικής

Οικονομικό θαύμα χαρακτήρισε ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, το γεγονός ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση καταφέρνει και αντεπεξέρχεται αυτούς τους καιρούς. Η αναφορά του έγινε στο ξεκίνημα της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, με αφορμή δηλώσεις του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη για αλλαγή των ΚΑΠ με τον ΕΝΦΙΑ.

«Δεν μπορεί να περπατήσει αυτή η πρόταση, θα προκαλέσει περαιτέρω συρρίκνωση των εσόδων. Δεν είναι εγγυημένα τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ, ενώ υπάρχει διαφορετικός ΕΝΦΙΑ ανά περιοχή, άρα θα δημιουργηθούν δήμοι δύο ταχυτήτων» τόνισε ο δήμαρχος, λέγοντας «ναι» στη φορολογική αποκέντρωση, αλλά με εγγυημένα έσοδα.«Όλοι έχουν καλή διάθεση, αλλά ας το δουν καλύτερα…» είπε κλείνοντας ο Κώστας Βοργιαζίδης.

127 ακίνητα του δήμου στο ΥπερΤαμείο


Αναφορά του δημάρχου στη συνέχεια έγινε για τα 127 ακίνητα του δήμου Βέροιας που μεταφέρθηκαν στα Ακίνητα του Δημοσίου και στο ΥπερΤαμείο. Είπε ότι τα περισσότερα είναι ακίνητα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σε Μετόχι, Βεργίνα, Αγία Βαρβάρα κ.α., καθώς επίσης το Βυζαντινό Μουσείο και το κτίριο της Πυροσβεστικής. Τόνισε κλείνοντας ότι η έρευνά του θα προχωρήσει για να εντοπιστούν και τα υπόλοιπα.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε  στη συνέχεια, στην παρουσία του σε ημερίδα της ΡΑΕ στη φετινή ΔΕΘ για το φυσικό αέριο, τονίζοντας ωστόσο ότι ακόμη δεν υπάρχει σαφές χρονικό πλαίσιο για το έργο.

«Βρισκόμαστε σε αναμονή χρηματοδότησης του έργου της Περιφέρειας από το ΕΣΠΑ…» τόνισε ο κ. Βοργιαζίδης.

Για το τέλος αποχέτευσης της ΔΕΥΑΒ

Για διπλασιασμό του τέλους αποχέτευσης της ΔΕΥΑΒ που θα έπρεπε βάσει νόμου να τελειώσει το 2014, κάτι που δεν έγινε, μίλησε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Μιχαηλίδης, παρουσιάζοντας τους προσωπικούς του λογαριασμούς που σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται έχουν διπλάσια τιμή λόγω του συγκεκριμένου τέλους.

«Γιατί πληρώνει διπλά ο δημότης;» ρώτησε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ ο κ. Μιχαηλίδης, σχολιάζοντας ότι το δημοτικό συμβούλιο το 2014 νομιμοποίησε ένα χαράτσι.

«Όλοι κοιμόμασταν δηλαδή; Ενσωμάτωση έγινε μεταξύ των δύο τελών ύδρευσης και αποχέτευσης, αλλιώς θα πήγαινε κατακόρυφα η ΔΕΥΑΒ για κλείσιμο» απάντησε ο τέως πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Νίκος Μωυσιάδης.

«Το τέλος ορίστηκε με νόμο, που το 2014 καταργήθηκε. Με ποιον νόμο το συνεχίσατε;» επέμεινε ο κ. Μιχαηλίδης.

«Πήραμε ομόφωνη απόφαση του δ.σ. της ΔΕΥΑΒ» απάντησε ο κ. Μωυσιάδης.

«Θα το δούμε οσονούπω το θέμα…» είπε κλείνοντας ο κ. Μιχαηλίδης.

Καγκελίδης για Σκόπια


Στο θέμα των Σκοπίων αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Αντώνης Καγκελίδης, με αφορμή τις επισκέψεις Ευρωπαίων ηγετών αυτόν τον καιρό εκεί.

«Όλοι είναι στραμμένοι στο κρατίδιο συνονθύλευμα. Τέτοιον τουρισμό δεν είχε ολόκληρο τον χρόνο!» τόνισε, σχολιάζοντας ότι είναι προδότες όσοι αναρωτιούνται τι δουλειά έχουν οι πόντιοι στα συλλαλητήρια.

«Δεν πρέπει να είμαστε απαθείς. Πάρτε μια πρωτοβουλία να καταθέσουμε τις θέσεις μας» είπε απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο ο κ. Καγκελίδης, ενώ πρότεινε παράλληλα να οργανωθούν εκδηλώσεις από τον δήμο για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία την επόμενη χρονιά.

 Περί ανάπλασης…

Για το αν παραλήφθηκε το έργο της ανάπλασης ρώτησε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Αντώνης Μαρκούλης. Του απάντησε ο αντιδήμαρχος Άρης Λαζαρίδης ως εξής: «Ήταν έργο ουσίας και όχι βιτρίνας ήταν η ανάπλαση. Περιόρισε κατά την αναρχία που προϋπήρχε, βοήθησε τους πεζούς στα πεζοδρόμια και τα ΑμΕΑ, ενώ έκανε και την υπογειοποίηση των δικτύων. Ελάχιστες ήταν οι κακοτεχνίες. Τώρα παραλαμβάνετε το έργο. Όσο για το ασανσέρ και τις κυλιόμενες σκάλες, οι βανδαλισμοί ήταν συνεχείς. Είχαμε 600-700 κλήσεις του ασανσέρ, ενώ προβλέπονταν το 1/10. Έπαιζαν μ’ αυτό!» «Κάθε φορά και σε μεγαλύτερη έκταση ήταν οι βανδαλισμοί» συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σιδηρόπουλος.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου  -Ειδική συνεδρίαση με λογοδοσία και τακτική με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την...

Διπλή συνεδρίαση για  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας,...

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία  των ονομάτων στους δρόμους και στις πλατείες

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία των ονομάτων...

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Η καθιέρωση των...

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις  επενδύσεις σε κινηματογράφο και νέους δημιουργούς

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις ...

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο Αν. Γενικός Γραμματέας...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην Αγορά  από τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην...

Από τη  Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου τίθεται σε ισχύ το...

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του ΕΣΠΑ- Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Καμία αδικία, προσχηματική προσπάθεια Βοργιαζίδη να δημιουργήσει εντυπώσεις  για να καλύψει αδυναμίες και ανεπάρκειες της διοίκησής του»  -Απάντηση της ΠΕ Ημαθίας κ

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του...

Απάντηση με καταλογισμό ευθυνών στον δήμαρχο και την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...