Σε «κώμα» τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Βέροιας ελλείψει αναισθησιολόγων…  Γιατί καθυστερούν τόσο πολύ οι προκηρύξεις, εις βάρος της δημόσιας Υγείας;

Σε «κώμα» τα χειρουργεία του Νοσοκομείου Βέροιας ελλείψει αναισθησιολόγων… Γιατί καθυστερούν τόσο πολύ οι προκηρύξεις, εις βάρος της δημόσιας Υγείας;

-Τα προβλήματα των γιατρών και οι κινήσεις της Διοίκησης

Μία από τις πιο δύσκολες περιόδους του περνάει το τελευταίο εξάμηνο το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας και ιδιαίτερα ο χειρουργικός τομέας,  με τα  προβλήματα να συσσωρεύονται όλο και περισσότερο.



Βασική και πρακτική αιτία της δυσλειτουργίας του χειρουργικού τομέα είναι το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την αποχώρηση αναισθησιολόγων, γεγονός που έχει οδηγήσει σε υπολειτουργία σχεδόν, όλο το χειρουργικό τομέα. Με τρεις αναισθησιολόγους που έχουν απομείνει στο Νοσοκομείο, η κάλυψη των επειγόντων περιστατικών είναι ήδη πολύ δύσκολη, παρά τις προσπάθειες που καταβάλουν οι εναπομείναντες με τα υπερ-ωράρια και τις νυχθημερόν εφημερίες, για να καλυφθεί ο μήνας, αφού οι τρείς από τους 2, βρίσκονται συνήθως σε νόμιμο ρεπό.

Όταν η λειτουργία των επειγόντων χειρουργείων είναι σε οριακό σημείο, δεν γεννάται λόγος για τα λεγόμενα «ψυχρά» περιστατικά, εκτιμούν οι γιατροί. Όσο για του πολίτες, αυτοί θα πρέπει να περιμένουν με αγωνία σε μεγάλες λίστες αναμονής, την ειδοποίηση για να χειρουργηθούν και να λυθεί το πρόβλημα τους.

Με δεδομένο όμως τον μικρό αριθμό αναισθησιολόγων που υπηρετούν στο Νοσοκομείο, η αναμονή γίνεται ταλαιπωρία μηνών και αρκετοί ασθενείς αναγκάζονται να μετακινηθούν σε Νοσοκομεία όμορων Νομών. Καθίσταται λοιπόν αναγκαίο και απαραίτητο για τη λειτουργία του Νοσοκομείου, η άμεση πρόσληψη αναισθησιολόγων για να ομαλοποιηθεί η λειτουργία του χειρουργικού τομέα προς όφελος των κατοίκων του νομού αλλά και της απρόσκοπτης λειτουργίας του νοσοκομείου και του υπάρχοντος ιατρικού δυναμικού.

Σε αναμονή δύο αναισθησιολόγων
Έχοντας τα παραπάνω δεδομένα, απευθυνθήκαμε στο διοικητή του Νοσοκομείου κ. Δημήτρη Μαυρογιώργο, ο οποίος χθες το πρωί βρισκόταν στην αρμόδια Υπηρεσία της Κεντρικής Μακεδονίας, για να δει σε ποια φάση βρίσκεται η προκήρυξη των δύο θέσεων αναισθησιολόγων (επιμελητών Α’ και Β’) για τη Βέροια. Παραδεχόμενος τη δύσκολη κατάσταση, ο κ. Μαυρογιώργος τόνισε πως ευελπιστεί ότι «σε 45 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα διοριστούν οι αναισθησιολόγοι», ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το παραπάνω χρονικό περιθώριο και εκτιμάει ότι έστω και στο τέλος Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου να έρθουν, θα είναι ικανοποιητικό.

Αγορά 2 ακτινοσκοπικών μηχανημάτων και ψηφιακού μαστογράφου με δωρεά ιδιώτη
Παράλληλα με τα προβλήματα που αφορούν στον χειρουργικό τομέα, προστέθηκε  τον τελευταίο μήνα και η βλάβη στο ακτινοσκοπικό μηχάνημα που βρίσκεται στα χειρουργεία και βοηθάει στη σωστή ανάταξη καταγμάτων ή τραυμάτων, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει και η λειτουργία της ορθοπαιδικής κλινικής. Το μηχάνημα αυτό, είναι απαραίτητο σχεδόν στο σύνολο των επειγόντων χειρουργείων της ορθαπαιδικής, με αποτέλεσμα ούτε αυτά τα περιστατικά να μπορούν να αντιμετωπισθούν στο Νοσοκομείο της Βέροιας και να διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία.

Ρωτήσαμε τον διοικητή τι πρόκειται να γίνει με το ζήτημα αυτό…
«Όντως το μηχάνημα που είναι παλιό, εδώ και 18-20 χρόνια στο Νοσοκομείο, δύσκολα επιδιορθώνεται και έχει δημιουργήσει ήδη αρκετά προβλήματα μέσα στο καλοκαίρι.
Έτσι, ξεκινήσαμε να παραγγείλουμε και να πάρουμε ένα καινούργιο με μία διαδικασία κατά την οποία θα χρειαζόταν 3 χρόνια για να το ξοφλήσουμε. Και εδώ προέκυψαν κάποια προβλήματα στον προϋπολογισμό. Παρόλα αυτά όμως, φρόντισα να λυθεί το θέμα αυτό με μία δωρεά ιδιώτη και έτσι, έχουμε ήδη παραγγείλει δύο μηχανήματα, ένα για τη Νάουσα και ένα για τη Βέροια.

Για το δε παλιό ακτινοσκοπικό μηχάνημα παραγγείλαμε ένα ανταλλακτικό το οποίο εντός των ημερών θα έρθει» απάντησε ο κ. Μαυρογιώργος, προσθέτοντας ότι, στην παραπάνω δωρεά περιλαμβάνεται και η αγορά ενός καινούργιου ψηφιακού μαστογράφου για το Νοσοκομείο της Βέροιας, ο οποίος, όπως πιστεύει, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου θα βρίσκεται στο Νοσοκομείο, μαζί και με τα καινούργια ακτινοσκοπικά μηχανήματα.

Ευχή όλων είναι η όσο πιο έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν στη  λειτουργία του Νοσοκομείου προς όφελος όλης της περιοχής, εξασφαλίζοντας στους πολίτες αξιοπρεπείς και ασφαλείς υπηρεσίες. 

Ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα, είναι για ποιο λόγο καθυστερούν τόσους πολλούς μήνες οι προκηρύξεις, αφήνοντας τα προβλήματα να διαιωνίζονται και να πολλαπλασιάζονται εις βάρος του τομέα που αφορά το πολυτιμότερο αγαθό, αυτό της Υγείας!

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ορκίστηκε τακτικό μέλος του Συμβουλίου Μακροχωρίου η Ευφροσύνη Τσιναφορνιώτου

Ορκίστηκε τακτικό μέλος του Συμβουλίου Μακροχωρίου η...

Ορκίστηκε το πρωί της Πέμπτης 28 Μαρτίου 2024, ενώπιον του...

Τάσος Μπαρτζώκας : Και το Νεοχώρι Ημαθίας αποκτά υψηλές ταχύτητες ίντερνετ

Τάσος Μπαρτζώκας : Και το Νεοχώρι Ημαθίας αποκτά...

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή γνωστοποιείται...

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας-Νόμιμες οι εκλογές του Οκτωβρίου  στον Δήμο Αλεξάνδρειας, παραμένει δήμαρχος ο Παναγιώτης Γκυρίνης

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας-Νόμιμες οι...

Δεν θα διεξαχθούν εκ νέου δημοτικές εκλογές στον Δήμο...

Έφυγε από τη ζωή η Καλλιόπη Ηλιάδου σε ηλικία 66 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Καλλιόπη Ηλιάδου σε ηλικία 66 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου...

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...