Συνέντευξη εφ όλης της ύλης στον ΑΚΟΥ 99.6 -  Γεωργία Μπατσαρά για Δήμο Βέροιας: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση με ενδιαφέρει, γι’ αυτό και το σκέφτομαι να κατέβω υποψήφια»

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης στον ΑΚΟΥ 99.6 - Γεωργία Μπατσαρά για Δήμο Βέροιας: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση με ενδιαφέρει, γι’ αυτό και το σκέφτομαι να κατέβω υποψήφια»

-Δε νοείται η Ν.Δ. ένα κόμμα εξουσίας να μην έχει να παρουσιάσει υποψήφιο, τονίζει και δηλώνει ότι μπορεί

να λειτουργήσει ενωτικά και συσπειρωτικά! 


Το όνομά της συζητείται έντονα τις τελευταίες ημέρες, για το Δήμο  Βέροιας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και χθες το μεσημέρι η Γεωργία Μπατσαρά, έδωσε συνέντευξη στο στούντιο του ΑΚΟΥ 99.6 και στην ραδιοφωνική εκπομπή ΛΑΙΚΑ&ΑΙΡΕΤΙΚΑ με τον Ζήση Μιχ. Πατσίκα και Νίκο Βουδούρη. Η πρώην βουλευτής της Ν.Δ., η οποία είχε εκλεγεί πρώτη γυναίκα νομαρχιακή σύμβουλος, ενώ επί σειρά ετών υπηρέτησε την εκπαίδευση ως καθηγήτρια μαθηματικός,  μίλησε εφ’ όλης της ύλης, για τα χρόνια που υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός, την εικόνα που έχει για τις βουλευτικές εκλογές, την γνώμη της για το νέο σήμα της Ν.Δ. και φυσικά την κουβέντα που γίνεται για πιθανή υποψηφιότητά της.

-Γνωρίζουμε ότι υπήρξατε αγαπημένη καθηγήτρια για πολλούς μαθητές σας… Ήσασταν αυστηρή εκπαιδευτικός;

Ναι, η αλήθεια είναι ότι ήμουν αυστηρή, γιατί πρωτίστως είμαι αυστηρή με τον εαυτό μου και θεωρώ ότι έτσι πρέπει να είναι όλοι. Είμαι τελειομανής, αλλά ήμουν και φίλη με τα παιδιά. Με αγαπούσαν και με αγαπούν γιατί γνωρίζουν ότι η αυστηρότητά μου ξεκινούσε από την αγάπη μου γι’αυτά. Με ενδιέφερε η μάθηση, η γνώση και η εξέλιξή τους και είμαι υπερήφανη γιατί πολλοί μαθητές μου έχουν διαπρέψει.

-Παρόλο που αυτή την στιγμή δεν είστε εκλεγμένη και δεν έχετε κάποιο θεσμικό ρόλο, παραμένετε ενεργή είτε αφορά σε εκδηλώσεις του κόμματος, είτε της τοπικής αυτοδιοίκησης, παρακολουθείτε τα δρώμενα και είστε παντού. 
Η απάντησή μου είναι η ίδια με αυτήν που έδωσα όταν πριν από λίγες εβδομάδες είχε επισκεφθεί την περιοχή μας κλιμάκιο της Ν.Δ. με επικεφαλής τον γραμματέα κ. Αυγενάκη. Τότε  κάποιος από την αποστολή με ρώτησε  πώς γίνεται να είμαι παντού παρούσα και πως το γεγονός του κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Του απάντησα, γιατί  είμαι κομματική, γιατί είμαι κοινωνική, γιατί είμαι πολίτης μιας κοινωνίας που με ενδιαφέρει να πηγαίνει πάντα μπροστά. Δεν θα μπορούσα να απέχω, στον βαθμό φυσικά των δυνατοτήτων μου. Δυστυχώς και θα το πω, η έλλειψη θεσμικού ρόλου δεν μου επιτρέπει να είμαι περισσότερο παρούσα απ’ ότι θα ήθελα, αφού πλέον έχω περισσότερο χρόνο να διαθέσω και το παιδί μου έχει πια μεγαλώσει.

-Προχθές είχατε τα 44α γενέθλια στο κόμμα σας όπου παρουσιάστηκε το νέο σήμα. Πως σας φάνηκε;
Είμαι όπως γνωρίζετε μαθηματικός. Όταν ένας μαθηματικός αντικρύζει τρίγωνα, τον χτυπάει στο ευαίσθητο σημείο του. Νέα Δημοκρατία με το γαλάζιο γύρω-γύρω, με τα λευκά τρίγωνα, με αυτή την ιδιαίτερα ευρηματική φλόγα και το αφαιρετικό στοιχείο της, έχουμε όλα τα τρίγωνα: ισοσκελές, ορθογώνιο, αμβλυγώνιο, που σημαίνει ΧΩΡΑΜΕ ΟΛΟΙ σε αυτό που λέγεται Νέα Δημοκρατία.

-Ακούγεται έντονα το όνομά σας ότι ενδιαφέρεστε και σας προτρέπουν  για την διεκδίκηση του δήμου Βέροιας. Τι έχετε να πείτε;
Η τοπική αυτοδιοίκηση σίγουρα με ενδιέφερε και με ενδιαφέρει. Μην ξεχνάτε ότι ξεκίνησα από εκεί ως νομαρχιακή σύμβουλος, αντινομάρχης, η πρώτη περιφερειακή σύμβουλος που εξελέγη στο νομό και στήριξα τον θεσμό. Μετά ήρθαν οι βουλευτικές το 2009, όταν δέχθηκα πάρα πολλές πιέσεις, παρ’ ότι ήταν σύντομος ο χρόνος από την απώλεια του συζύγου μου, παρ’ ότι μάζευα ακόμη τα κομμάτια μου, ωστόσο μια ζωή κομματικό στέλεχος και στρατιώτης του κόμματος δέχθηκα και τα πράγματα πήγαν καλά. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι κάτι που με ενδιαφέρει και επειδή βρέθηκαν κάποιοι να μου βάλουν την ιδέα και μάλιστα απλοί πολίτες και εκτίμησα ιδιαίτερα την γνώμη των απλών πολιτών και όχι των ηγετών, γι’ αυτό το σκέφτομαι. Ο άλλος λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η Ν.Δ. δεν έχει παρουσιάσει ή στηρίξει κάποιο πρόσωπο και δε νοείται ένα κόμμα εξουσίας να μην έχει να παρουσιάσει υποψήφιο.

-Έρχεστε ως λύση ανάγκης; 
Όχι, δεν είμαι ο απομηχανής Θεός. Θα μπορούσε να έβρισκε πιθανόν και κάποιο άλλο πρόσωπο, αλλά στην παρούσα όμως φάση συζητείται το όνομά μου. 

-Θα κάνατε πίσω αν χρειαζόταν;
Eίμαι άνθρωπος που διεκδικώ στο μέτρο που μου επιτρέπουν οι εσωτερικές μου διαθέσεις και προσδοκίες, αλλά και οι  εξωτερικές συνθήκες, ανήκω σε έναν χώρο και δεν θα πάω κόντρα σε αυτόν.

-Πιστεύετε ότι  είστε έτοιμη για να διεκδικήσετε με αξιώσεις το Δήμο;
Από την ημέρα που μίλησα με το Νικήτα Κακλαμάνη, που είναι πρόεδρος της επιτροπής για την τοπική αυτοδιοίκηση, άρχισα να κάνω τις σφυγμομετρήσεις μου, την δική μου έρευνα, να το κουβεντιάζω με τους πολύ δικούς μου ανθρώπους, την οικογένειά μου και άρχισα να το ψάχνω. Από την στιγμή που δεν εξελέγην ως βουλευτής για δεύτερη φορά το 2015, πολλοί συμπολίτες με σταματούσαν στο δρόμο και μου έλεγαν ότι θέλουν να με δούνε στο Δήμο. Επομένως υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλό μου. Στην πορεία συζητώντας με τον κόσμο και  στελέχη κατάλαβα ότι είναι πολλοί αυτοί που βλέπουν με θετικό μάτι μια δική μου υποψηφιότητα για τον δήμο της Βέροιας. Αυτό με ενισχύει, αλλά δεν έχω πάρει την απόφασή μου ακόμη, διότι υπάρχουν κάποια βασικά θέματα που θεωρώ ότι δεν έχουν ακόμη λυθεί. Όταν αισθανθώ έτοιμη και εννοώ άμεσα, στο εγγύς μέλλον θα δώσω την οριστική μου απάντηση. Τώρα το συζητώ, το σκέφτομαι, το «ζυμώνω» μέσα μου και πολύ σύντομα θα απαντήσω. Πρέπει να δώσω άμεσα απάντηση, διότι είτε μπορεί να συζητηθεί ή να προταθεί κάποια άλλη υποψηφιότητα, που δεν γνωρίζω, ωστόσο ως υπεύθυνο στέλεχος της Ν.Δ., αλλά και υπεύθυνος πολίτης αυτού του Δήμου πρέπει να ξεκαθαρίσω την δική μου θέση.

-Κατά την επίσκεψη του στη Βέροια, ο  Γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης είχε αναφέρει ότι υπάρχει πληθώρα καλών στελεχών του κόμματος για να διεκδικήσουν το δήμο και μάλιστα ότι υπήρξε συνάντηση και πρόταση προς τον Γιώργο Μηνά. Ποια η στάση του, γνωρίζετε;
Ναι, το γνωρίζω, όντως έτσι έγινε. Ο κ. Μηνάς αρνήθηκε για τους δικούς του λόγους. Ωστόσο μετά την άρνησή του είναι από αυτούς που παρέπεμψαν στην δική μου υποψηφιότητα.

-Τι έχετε να πείτε για την φετινή «πρόωρη» έναρξη των αυτοδιοικητικών διαδικασιών; Στις προηγούμενες εκλογές είχαν ξεκινήσει αποφάσεις και διαδικασίες μετά τον Φεβρουάριο. 
Πραγματικά κι εγώ δεν μπορώ να κατανοήσω αυτήν την φετινή πρεμούρα, ενώ είμαστε ακόμη 8 μήνες πριν τις εκλογές. Δεν είναι πρώτη φορά που γίνονται εκλογές, πάντως 8 μήνες είναι πολύς καιρός.

-Πιστεύετε δηλαδή ότι είναι αρκετός ο πολιτικός χρόνος μέχρι τον Μάιο του 2019;
Υπάρχουν υποψήφιοι που ασχολούνται, ψάχνουν και βολιδοσκοπούν εδώ και 2-3 χρόνια.  Ο καθένας όπως το βλέπει. Εγώ πάντως θεωρώ ότι ο χρόνος είναι αρκετός, αρκεί ο υποψήφιος  να τον εκμεταλλευτεί σωστά.

-Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για εσάς η συσπείρωση στελεχών του κόμματος που απ’ ότι ακούγεται φυλλοροούν και προσελκύονται από άλλους υποψηφίους, γιατί δεν υπήρξε μέχρι τώρα επίσημη ανακοίνωση στήριξης;
Θεωρώ από την στιγμή που η Ν.Δ. δώσει την στήριξή της είτε σε εμένα, είτε σε κάποιο άλλο πρόσωπο, αυτό θα λειτουργήσει συσπειρωτικά και όλοι αυτοί μου μέχρι σήμερα κλείνουν το μάτι στον έναν ή στον άλλο, θα συσπειρωθούν τελικά γύρω από το πρόσωπο που στηρίζει η Ν.Δ. Φυσικά αν είμαι εγώ αυτό το πρόσωπο θα κάνω πολλές, κινήσεις και επαφές, ούτως ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και την μέγιστη δυνατή συσπείρωση. Μπορώ να λειτουργήσω ενωτικά και συσπειρωτικά και αυτό είναι το προφίλ που έχω δείξει μέχρι τώρα.

-Ποιες οι προϋποθέσεις που θα θέσετε για να είναι κάποιος υποψήφιος στο ψηφοδέλτιό σας;
Όταν κάνεις ψηφοδέλτιο για να διεκδικήσεις έναν μεγάλο και δύσκολο δήμο, όπως είναι αυτός της Βέροιας, θα κάνεις επιλογές και διευρύνσεις. Εκεί είναι όλη η φιλοσοφία. Αυτό που θέλω πρωτίστως είναι η εντιμότητα. Δεν θα ήθελα, αν είμαι υποψήφια να ακουστεί για κάποιον στο ψηφοδέλτιο, «πού το βρήκε το λαμόγιο;» Αυτό θα με ενοχλούσε πάρα πολύ. Οπωσδήποτε θα ήθελα πρόσωπα με πολλή διάθεση για δουλειά, όλων των ηλικιών και των επαγγελμάτων, θα ήθελα μια ευρύτητα. Μπορεί να είναι άνθρωποι από τον πολιτικό χώρο, αλλά και άνθρωποι που δεν προέρχονται από τον χώρο, αλλά έχουν να επιδείξουν μια πορεία που τους καθιστά ικανούς να μπούνε στο ψηφοδέλτιο. 

-Ακόμη και ο Λευτέρης Αυγενάκης έθεσε περίπου τις ίδιες αρχές για τους υποψηφίους και μάλιστα χωρίς να θεωρεί προαπαιτούμενο το να προέρχεται από το χώρο της Ν.Δ.
Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, ωστόσο προσωπικά θα επιθυμούσα ο επικεφαλής υποψήφιος να προέρχονταν από τον χώρο της Ν.Δ., ωστόσο αυτό δεν λέει τίποτα μπορεί να μην προέρχεται. Εξάλλου αυτό το θέμα είναι υπόθεση του προέδρου και των οργάνων. Γι’ αυτό έχει συσταθεί και αυτή η επιτροπή για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση, κάνουν τις εισηγήσεις τους, ωστόσο τον τελευταίο λόγο τον έχει ο πρόεδρος.

-Ποια η πρόβλεψή σας για τις βουλευτικές εκλογές;
Με αυτήν την κυβέρνηση όλα είναι πιθανά. Δεν ξεχνώ την περίπτωση που «κρέμασε» τον Βαγγέλη Μειμαράκη, όταν χωρίς καμία προειδοποίηση προχώρησε σε εκλογές. Το ίδιο μπορεί να γίνει ανα πάσα στιγμή και τώρα. Φυσικά παίζει και το σενάριο να γίνουν όλες μαζί οι εκλογές τον Μάιο.

-Υπάρχει στο μυαλό σας το ενδεχόμενο συμμετοχής σας στις βουλευτικές ή τον έχετε κλείσει αυτόν τον πολιτικό κύκλο;
Ποτέ δεν φεύγει. Μιλάτε με έναν άνθρωπο που έχει την πολιτική στο πετσί του. Βέβαια άσχετα με το τι θέλω εγώ, έχει να κάνει με το τι σκέπτεται και θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν έχει κλείσει κανένας κύκλος και όλα είναι ανοιχτά. 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΜία γενική θεώρηση της...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο...

 Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 η λογοτεχνική συντροφιά του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...