Πρόσβαση νέων πτυχιούχων στην αγορά εργασίας μέσω του Project Future της Τράπεζας Πειραιώς

Πρόσβαση νέων πτυχιούχων στην αγορά εργασίας μέσω του Project Future της Τράπεζας Πειραιώς

Ξεκινάει ο β΄ κύκλοςXιλιάδες νέοι πτυχιούχοι συμμετείχαν στην πρώτη φάση του προγράμματος Project Future της Τράπεζας Πειραιώς. Πρόκειται για το νέο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας, το οποίο απαντά στις σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και συγκεκριμένα, τη μείωση της ανεργίας και την ενίσχυση της εξειδικευμένης εκπαίδευσης. 

Μέσω του Project Future, η Τράπεζα Πειραιώς φιλοδοξεί να παράσχει δεξιότητες και πρόσβαση στην αγορά εργασίας σε νέους πτυχιούχους που θέλουν να ξεκινήσουν τον εργασιακό τους βίο.

Το πρόγραμμα βρίσκεται στη δεύτερη φάση, της αξιολόγησης των υποψηφίων και θα ακολουθήσει η φάση της εκπαίδευσης σε έναν από τους τρεις τομείς, Customer Experience, Digital Marketing και Java.

Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2019 και κατά τη διάρκειά του θα εκπαιδευτούν συνολικά 1.200 νέοι, ενώ 330 επιτυχόντες θα παρακολουθήσουν στη συνέχεια ένα από τα τρία πεδία εξειδίκευσης.

Η συμμετοχή που καταγράφηκε μέσω της υποβολής αιτήσεων ήταν εντυπωσιακή και δείχνει τη σημασία που έχει η εξειδίκευση και η σύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Σημαντικό στοιχείο του προγράμματος είναι ότι οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις και θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν για τουλάχιστον έξι μήνες αμειβόμενοι με μισθό 750 ευρώ.

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεργάζεται για την υλοποίηση του προγράμματος με το ReGeneration Αcademy που έχει τη σχετική τεχνογνωσία καθώς και με τις Google, Facebook και Code.Hub, και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη του Ομίλου Πειραιώς για το μέρος της εκπαίδευσης.

Τα τρία πεδία εξειδίκευσης επελέγησαν μετά από μελέτη του ReGeneration Academy, ως τομείς αιχμής στη σύγχρονη αγορά. 

Μετά το τέλος της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τις εταιρείες που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα, ώστε περισσότεροι από 300 να τοποθετηθούν στην αγορά εργασίας, με τουλάχιστον εξάμηνες συμβάσεις και ελάχιστη αμοιβή 750 ευρώ. Βάσει μάλιστα της εμπειρίας του ReGeneration Academy, ως και το 85% παραμένει στις εταιρείες και μετά την εξάμηνη σύμβαση.

Η Τράπεζα Πειραιώς επαναπροσδιορίζει τη δράση της ανάλογα με τις ανάγκες της κοινωνίας και ακριβώς το νέο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας που υλοποιεί, ανταποκρίνεται σε δύο ανάγκες που δημιούργησαν οι οικονομικές συνθήκες: την ενίσχυση της εξειδικευμένης εκπαίδευσης και την μείωση της ανεργίας. 

Στόχος της Τράπεζας είναι να δώσει στους νέους εφόδια για να διεκδικήσουν τη θέση που τους ταιριάζει, αποκτώντας εμπειρία και επαφές στον επαγγελματικό χώρο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, κατά την παρουσίαση του προγράμματος, αναφέρθηκε στην πρόθεση της Τράπεζας να γεφυρώσει την απόσταση μεταξύ των νέων που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και των επιχειρήσεων που ζητούν καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ενώ ο Πρόεδρος του Ομίλου Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου, υπογράμμισε ότι το Project Future βοηθά να δημιουργηθούν οι δεξιότητες που χρειάζεται μια μοντέρνα οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό, δέσμευση της Τράπεζας Πειραιώς είναι το Project Future να υλοποιείται σε ετήσια βάση.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δίλημμα

Δίλημμα

Το ψεύτικο τ 'αληθινόπώς να το ξεχωρίσειςκαι τον...

ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΔΩΔΕΚΑ…

ΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ ΔΩΔΕΚΑ…

 Χρόνια τώρατα βάσανα γιορτάζουν τα γενέθλιά...

Έφυγε από τη ζωή ο απ. αστυνομικός Νίκος Πελτέκης

Έφυγε από τη ζωή ο απ. αστυνομικός Νίκος Πελτέκης

Σε ηλικία 62 ετών έφυγε από τη ζωή ο ε.α. αστυνομικός...

ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ Σ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ - Τι  σημαίνει  η  λέξη κίνδυνος

ΤΣΙΦΛΙΔΗΣ Σ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ - Τι σημαίνει η λέξη...

Ο κίνδυνος είναι μια πιθανή στιγμή όπου μπορεί να...

Ανακοινώθηκαν τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για το χαλάζι της 28ης Μαρτίου 2021 σε Αλεξάνδρεια, Βρυσάκι και Λουτρό

Ανακοινώθηκαν τα πορίσματα του ΕΛΓΑ για το χαλάζι της...

Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε, σήµερα, 20/01/2022,...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κομμάτι της Εγνατίας, Βέροια - Πολύμυλος

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κομμάτι της...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα της...

Βέροια: 38χρονος έκρυβε στο καφέ του πάνω από 3.000 πακέτα τσιγάρα

Βέροια: 38χρονος έκρυβε στο καφέ του πάνω από 3.000 πακέτα...

Στη σύλληψη ενός 38χρονου άνδρα σε χωριό έξω από την...

Οδηγίες από τον Δήμο Βέροιας για τη σωστή αντιμετώπιση της χιονόπτωσης και του παγετού   ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας

Οδηγίες από τον Δήμο Βέροιας για τη σωστή αντιμετώπιση...

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας - Πολιτικής...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας - Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ενόψει της νέας κακοκαιρίας, ενημερώνει τους δημότες για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό. Ο...

Πέρασε μια εβδομάδα από την κακοκαιρία που άφησε 1-1,5 μέτρο βαρύ, υγρό χιόνι στο Σέλι. Μια κακοκαιρία που άφησε το Σέλι δυο ημέρες χωρίς ρεύμα και εδώ και μια εβδομάδα αφήνει χωρίς νερό ένα πολύ μεγάλο τμήμα της...

Υπεγράφη η σύμβαση μακροχρόνιας εκμίσθωσης του Χιονοδρομικού Κέντρου «3-5 Πηγάδια» μεταξύ του Δήμου Νάουσας και της Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας  «Ορεινός Τουρισμός»Υπεγράφη σήμερα Πέμπτη (20.01.2022) η...

Με πανό και συνθήματα αντιπροσωπεία του σωματείου εργαζομένων της κλωστοϋφαντουργίας «Βαρβαρέσος» βρέθηκε χθες το πρωί(Τρίτη 18/01) στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Βέροιας και διαδήλωσαν για περίπου μία...